Ozellikle anneler bi bakın benim konuma

6.5 yasinda bir cocuk sizinle hic sohbet etmez fotograf cektirmez ve yemeginden bir lokma alindi diye herkesin icinde elindekini firlatip yemiyorum diye aglamaya baslar mi bagira bagira. Cocuk sadece bana karsi degil bu arada anne ve babasina karsi da boyle. Normali buysa sorgulamayacagim. Ama degilse bi aydinlatin lutfen. Disarida guzel bir gun gecirmesi icin planlanan bir gunde oldu butun bunlar. Sizin cocuklariniz da boyle mi. Asla tesekkur etme mutlu olma durumu yok. Bir sey yapilmadan sonraki isteklerini siraliyor. Hicbirsey yetmiyor. Birsey sordugumda isterse cevap veriyor istemezse garip sesler cikariyor ve gıcık etmek icin bir kelimeyi on kere tekrarlıyor mesela. Disari ciksaniz cocugu mutlu etmek icin ve bunlari yasasaniz tavriniz ne olurdu.
6.5 yasinda bebek daha ana kuzusu sayilir 😋 agrasif belli cocuklarinda bir kisiligi oldugunu unutmayalim . Hc birsey olmazdi tavrim annesi varken bana birsey demek dusmez ki bana emanetse sahip cikmak duser? En sevdgm cocuk tipi cool kim ne drrse desin hayirdir modunda

Çocuk nasıl özler babasının kuzenini yahu? Hadi çok yakınsınız diyelim, dayı, amca olarak görüyor varsayalım, annesi babası niye gelmemiş? Çocuğa değil de anasına babasına takıldım ben.

çocuğun bir gün toplum içinde yaşamak zorunda kalacağını umarım unutmuyorsunuzdur.
Cocuk hep 6.5 yasinda kalmayacak bliyorsunz degil mi nasil bir mantikla soyluyosunz bunlari anlamiyorm hangimiz cocukken yaptgmz seyleri yapiyorz bi tartin kucucuk cockla ilgili konusurken

çocuğun bir gün toplum içinde yaşamak zorunda kalacağını umarım unutmuyorsunuzdur.
Unutmuyorum o zaten toplum icinde yasiyor ama siz cocugun sinirlarini zorluyorsunuz ikram edilmeden baskasinin tabagindan yemek aliyor musunuz? Zorla birinin fotografini cekiyor musunuz? Disaridan bir insanlar caniniz istedigi gibi soru sorabiliyor musunuz? Sirf yasi kucuk diye kendinizde her hakki gormeyin.Cocuk sadece benligini korumus ustune gitmeyin

6.5 yasinda bir cocuk sizinle hic sohbet etmez fotograf cektirmez ve yemeginden bir lokma alindi diye herkesin icinde elindekini firlatip yemiyorum diye aglamaya baslar mi bagira bagira. Cocuk sadece bana karsi degil bu arada anne ve babasina karsi da boyle. Normali buysa sorgulamayacagim. Ama degilse bi aydinlatin lutfen. Disarida guzel bir gun gecirmesi icin planlanan bir gunde oldu butun bunlar. Sizin cocuklariniz da boyle mi. Asla tesekkur etme mutlu olma durumu yok. Bir sey yapilmadan sonraki isteklerini siraliyor. Hicbirsey yetmiyor. Birsey sordugumda isterse cevap veriyor istemezse garip sesler cikariyor ve gıcık etmek icin bir kelimeyi on kere tekrarlıyor mesela. Disari ciksaniz cocugu mutlu etmek icin ve bunlari yasasaniz tavriniz ne olurdu.
6 yasında evladm var memnuniyetsizlik su dönem cocuklarnda var malesef cünkü herseyi bol ve cok görüyorlar. Ama sohbet etmemesi degişik Bi durum tam tersi bu yas grubu konusmayı cok sever. İçine kapanık utangacsa bilemem tabi

Unutmuyorum o zaten toplum icinde yasiyor ama siz cocugun sinirlarini zorluyorsunuz ikram edilmeden baskasinin tabagindan yemek aliyor musunuz? Zorla birinin fotografini cekiyor musunuz? Disaridan bir insanlar caniniz istedigi gibi soru sorabiliyor musunuz? Sirf yasi kucuk diye kendinizde her hakki gormeyin.Cocuk sadece benligini korumus ustune gitmeyin
tam olarak olayın nasıl yaşandığını konu sahibinin çocuğa nasıl yaklaştığını bilmiyoruz çocuk bu tepkileri kişiye mi veriyor yoksa kişiliğimi bu şekilde gelişiyor bilmiyoruz. ben sadece her koşulda böyle bir çocuksa diye konuşuyorum eğer böyle ise destek alınmalı sorunlu bir birey yetiştiriyor olabilirler

Cocuk ve ergen psikiyatristine goturulmesini tavsiye ediyorum. Bizler burada simarik desek cocuga bir faydasi yok. Ben kelime tekrarina takildim. Bir sorun var. Ama uzman destegi ile cozumu de vardir.

Şımarık çocuk işte anne babanın eseri hiçbir şey yapamazsınız ebeveynler yapacak bunu düzeltmek için uğraşacak. Ayrıca her istediğini de yapmayın çocuğun azıcık yok bilsin günah

Dediginiz cok daha ufak yas grubu olsa normal ama 6.5 yasindaki cocuk icin anormal ya psikolojik sebepler yada asiri simartilmis

Neden aldınız tabağından

Gıcıklığına

Çocuk da daha inatçıyım demiş işte

Foto ve sohbet konusuna gelince 40 yaşındayım babamın kuzeni ve eşi ile konuşacak konum yok keza fotoğraf çektirmeyi de sevmem

Küçücük çocuk ile neden zorla ilişki kurmak istiyorsunuz belki sizi sevmiyor
Yok yok tabagindan almadim. Ortadaydi yemek. Esim bos bulunup cok kucuk bir parca aldi. Kasti degildi. Tabaginda da degildi.

Çocuk bir birey birşey isterken ondan izin alınmalı pat diye benim tabağı dan bişey alsalar bende kızarım
Ortadan aldi esim bos bulunup. O yiyecekmis. Bir tane daha istese aliriz ki. Sok olduk ikimizde bagirarak aglamaya baslayinca.

tam olarak olayın nasıl yaşandığını konu sahibinin çocuğa nasıl yaklaştığını bilmiyoruz çocuk bu tepkileri kişiye mi veriyor yoksa kişiliğimi bu şekilde gelişiyor bilmiyoruz. ben sadece her koşulda böyle bir çocuksa diye konuşuyorum eğer böyle ise destek alınmalı sorunlu bir birey yetiştiriyor olabilirler
Anne ve babasina da boyle. Hatta onlara daha beter davraniyor. Yemek mevzusu annnesinde de olmustu bi kere. Annesi fazla yedi diye ortaligi yikmisti. Simdi size anlatirken hatirladim. Bize gelince annesiyle gun icinde yediklerini anlatip ben ondan cok yedim diye anlatiyordu. Belki aile icinde farkli bir mevzu bu bilemedim. Biz tabagindan birsey almadik bu arada. Esim yanlislikla ortada duran yemekten aldi.

Ne yazık ki sorunun cevabını burada bulmanız imkansız kimimiz gelenekçi tavırla bakarız kimimiz modern çağın gerektirdiği şekilde. Bana göre problemli bir çocuk değil problemli bir aile yani toptan çocuğun eline telefon verip ya da TV karşısına geçirip rahat etme mantığını anlamıyorum ama kınamıyorum da. Herkesin doğrusu kendine. Sonuç anne babanın aynası olan çocuklar.Bir eğitimci olarak diyorum evet çocuklar bir birey ona göre davranmalıyız. Ama çocuk olduklarını da unutturmamalıyız. Yoksa en sonunda birer yetişkin olduklarında bencil kibirli hep ben diyen bireylerle toplum içinde ses yükseltmeyi marifet sananlarla bir arada olmamız kaçınılmaz. Şu bir ara gündemdeki temas yok temas yok diyen kadın misali. Çocuğu alıp göklere çıkarırsak herkesi hep kendinden aşağıda görmesi ve anlattığınız tepkileri vermesi mümkün. Haaa istediğimiz kadar hep beraber tartışalım bu konu uzlaşmaz. İyisi mi benim velilerime söylediğim sözle bitireyim bizim o çocukla uğraşacağımız süre belli ömür Boyu hayatın her anında sen yaşayacaksın ne ekersen onu biçersin.

Benim buyuk oglumda oyle kucuk olanda azda olsa aynisi ama tesekkur etmeyi falan demiyorum islerini biliyorlar tesekkurde ederler sirinlik yapip hatta duygu somurusu yapip makul derecede yapabilecegimiz herseyi yaptirirlar ama tabagindan degil bir lokma almak onlar yemek yerken yaklasip konusamazsiniz birtek bana boyle davranmiyolar ama babalari dahil herkese boyleyleler,agizlarindan tukuruk sicrayabilirmis falan bahane bu ve esyasinida elleyemezsin ellerin pis olabilirmis tiksiniyolar ablayacagin boyle kabul ettik cocuklari nede olsa askere yada universite okumaya gidince akillari baslarina gelecek diye umud ediyorum ve son olarak buyuk oglum asla resim cekilmeyi sevmez kendi cani isterse belki yani yada benim ricamla belki hele o cekildigi resmi izinsiz paylas delirir.

Back
X