Özellikle evli arkadaşlar, ne olur bana akıl verin :(

nasıl mutlu olacağına inanıyosan öyle yaşa.

senin problemlerinin bi kısmını ben de yaşıyorum sevgilimle, ama gerçekten umrumda deil ben onu seçiyorum. ama sen kariyer ve ailemin görüşü daha baskın diyosan, ilerde anlaşamayız diyosan da.....

Ben onu çok seviyorum evet. Şu da var ki ailem çok çok önemli mesleğim çok çok önemli. onun benden istediği şeyler normal şeyler değil.

-doktoranı bitir istifa et gel adanada eczane açalım diyor. ben eczane işini yapamıyorum boğuluyorum. kendisine mühendissin işini yap dediğimde ben iş adamı olacağım mesleğimi yapmayacağım diyor ama bana gelince yok!..

-sınavının kötü geçmesine acayip sevindim çünkü işime geliyor diyor. ve ben bu sırada 6 ayım heba oldu diye telefonda hüngür hüngür ağlıyorum. insan olan yapar mı bunu?

-kuzenlerim evlendi çoluk çocuk sahibi oldu ben senin saçma sapan meslek takıntın yüzünden evliliğin hayalini bile kuramıyorum diyor. ve ben tam bu sırada sen mutlu olacaksan ben herşeye rağmen gelirim yanına demeye hazırlanıyordum..

Bu adam benim sevgimi kesinlikle haketmiyor farkındayım. ama çok güçsüzüm. bitmesi lazım ama yapamıyorum.

Ve şunu artık itiraf etmeliyim ki ben yalnız kalmaktan korkuyorum, onsuz olmaktan değil... ama çok kötüyüm çok güçsüzüm yanımda bir kişi bile yok. şu yurt odasında saatlerdir ağlıyorum bir allahın kulu gelip de nasılsın demek için kapımı çalmıyor. anlatamıyorum kimseye kimseden destek alamıyorum, kimseyle paylaşamıyorum...

Çok kötüyüm...

Ben onu çok seviyorum evet. Şu da var ki ailem çok çok önemli mesleğim çok çok önemli. onun benden istediği şeyler normal şeyler değil.

-doktoranı bitir istifa et gel adanada eczane açalım diyor. ben eczane işini yapamıyorum boğuluyorum. kendisine mühendissin işini yap dediğimde ben iş adamı olacağım mesleğimi yapmayacağım diyor ama bana gelince yok!..

-sınavının kötü geçmesine acayip sevindim çünkü işime geliyor diyor. ve ben bu sırada 6 ayım heba oldu diye telefonda hüngür hüngür ağlıyorum. insan olan yapar mı bunu?

-kuzenlerim evlendi çoluk çocuk sahibi oldu ben senin saçma sapan meslek takıntın yüzünden evliliğin hayalini bile kuramıyorum diyor. ve ben tam bu sırada sen mutlu olacaksan ben herşeye rağmen gelirim yanına demeye hazırlanıyordum..

Bu adam benim sevgimi kesinlikle haketmiyor farkındayım. ama çok güçsüzüm. bitmesi lazım ama yapamıyorum.

Ve şunu artık itiraf etmeliyim ki ben yalnız kalmaktan korkuyorum, onsuz olmaktan değil... ama çok kötüyüm çok güçsüzüm yanımda bir kişi bile yok. şu yurt odasında saatlerdir ağlıyorum bir allahın kulu gelip de nasılsın demek için kapımı çalmıyor. anlatamıyorum kimseye kimseden destek alamıyorum, kimseyle paylaşamıyorum...

Çok kötüyüm...

ben kadınlar için kariyere önem vermem. bana göre iyi bir eş, huzurlu yuva, iyi yetirştirilmiş çocuklar kariyerden her zaman önce gelir. ama bu adam sana saygı duymuyor. buradaki sorun bu.

Vay dileksultana bakin hele:
Ben kadinlarda kariyere önem vermem öylemi? :52:
Her kadin emekliligini ve yasliliginida düsünerek yasamali.
Insallah 30 sene sonrada ayni görüste olursun dileksultan.

Bence konu sahibi arkadas, anneni dinle...icinden okumak geliyorsa ve yolun aciksa devam et.
Evlilik her zaman olur ama kariyer sahibi olmak kadar güzel birsey yok bu hayatta.
Bunu anlamak icin biraz kafanin calismasi lazim, yada dileksultan`in dedigi gibi otur evde, 3 tane cocuk yap, olur biter, yani böylede insan hayatini gecirebilir.
Ben sahsen kimseye muhtac olmadan yasamali bir insan diye düsünüyorum, ne cocuklar nede koca insanin hayat garantisi.
Hadi diyelimki kocan öldü, cocuklarmi sana bakacak???

Hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Ayrılalım diyemiyorum gerçekten seviyorum ama son yaptıkları canımı çok sıktı. Bir müddet görüşmeme kararı alacağım sanırım. Tamam aile herşeyden önemli ama kariyerim de önemli benim için. Yaşamaktan zevk almadığım bir hayat, aynı yöne ilerlemediğim bir eş ile ömrümün işkence olacağını düşünüyorum.

Hele ki para mevzusu çok canımı sıktı. Bir sürü "acaba" oldu içimde.

Kompleks yapma mevzusuna gelince acayip de kompleksli biri. Sürekli sen okumuşsun eğitimlisin kültürlüsün ben değlim deyip duruyor. Ama okuyup kendini geliştirip bana yetişmek için de çaba sarfetmiyor. Aksine benim yolumdan dönüp onun dizinin dibinde olmamı istiyor.

Ve anneme gelince, bundan önceki ilişkimde annemin sözünü hiç dinlemedim dört sene uğraştım sonra gidip yine onun dizinin dibinde ağladım. Bir daha aynı hatayı yapmak istemiyorum.

Tek sorunum şu ki içimde hep "acaba düzelir mi?" sorusu var.

Çok kötüyüm...

evli değilim ama bu anlattıklarından yola çıkarak zaten yorum yapmakta bir sakınca görmüyorum..

bir kere sevgilin çok bencil..senin üzüldüğün durumlardan o haz alıyor mutlu oluyor..
birlikte olmak böyle bir şey değil asla..
ikincisi erkek adam borç istemez! sevgilisinden ölse istemez ...aksini iddaa edebilirler ama bence olması
gereken budur..çekinmeden istemek ve rahatlığı seni rahatsız edecek kadar var..

ve erkekler asla ve asla evlendikten sonra değişmezler....:20:
evlilik bir milad değildir,evlilik gökkuşağının altından geçmek de değildir..

şuan hangi huyları mevcut ise aynen devam edecektir belkide katlanarak..
sen bu kadr çaba gösterirken de onun yerinde sayması bile bunun bir göstergesi..:19:

Vay dileksultana bakin hele:
Ben kadinlarda kariyere önem vermem öylemi? :52:
Her kadin emekliligini ve yasliliginida düsünerek yasamali.
Insallah 30 sene sonrada ayni görüste olursun dileksultan.

Bence konu sahibi arkadas, anneni dinle...icinden okumak geliyorsa ve yolun aciksa devam et.
Evlilik her zaman olur ama kariyer sahibi olmak kadar güzel birsey yok bu hayatta.
Bunu anlamak icin biraz kafanin calismasi lazim, yada dileksultan`in dedigi gibi otur evde, 3 tane cocuk yap, olur biter, yani böylede insan hayatini gecirebilir.
Ben sahsen kimseye muhtac olmadan yasamali bir insan diye düsünüyorum, ne cocuklar nede koca insanin hayat garantisi.
Hadi diyelimki kocan öldü, cocuklarmi sana bakacak???

düşünceme katılmak zorunda değilsin arkadaşım. iş hayatının kadınları gereksiz yıprattığını düşünüyorum. 30 yıl sonrasını düşünerek bu günümü harcamak gereksiz geliyor. bu benm düşüncem kimse katılmak zorunda değil. zaten knu sahibine yaptığım tavsiye kariyere ne gerek var şeklinde değil.

kariyeri önemsemediğim halde ilişkisini gözden geçirmesi gerektiğini tavsiye ettim. çünkü karşısında ona saygı duymayan ciddiye almayan bir erkek var.
ayrıca sizin gibi düşünmeyenlerin kafasının çalışmadığını ima etmeniz çok yakışıksız.( Bunu anlamak icin biraz kafanin calismasi lazim, yada dileksultan`in dedigi gibi otur evde, 3 tane cocuk yap, olur biter, yani böylede insan hayatini gecirebilir. bu cümle size ait)

bu mantıkla nereye varacağız gerçekten merak ediyorum.

Şöyle birşey var ki eğer hakedeceğini düşünsem yerin dibine batsın kariyeri ev hanımı bile olurum ama beni desteklemesi bana yardımcı olması gereken zamanlarda resmen yerle bir etti hayatımı. O yüzden benim için kariyerim ön planda. Tamam çok evcimen biri değilim, ama eğer karşımdaki insan bilsem ki benim yaptığım fedakarlığı anlayacak ve ona göre beni el üstünde tutacak... İmkanı yok..

Şimdi onun olduğu şehire eczacılık fakültesi açılıyor ve artık kariyerime devam etsem de onun olduğu yerde yaşama şansım var. Bunu dün öğrendim ve üniversiteyi arayıp doğrulattım. En geç 2 sene içinde açılacak. Tüm tavırları bir anda 180 derece değişti. Şu an hiçbirşey olmamış gibi canım aşkım cicim muhabbetinde. Dün akşam "bana yaptıklarını kolay kolay affetmeyeceğim" dedim.

Dediği laf aynen şu: "Şu an mutluyum alttan alıyorum diye hemen tehditler savurmaya başladın. İzin verirsen bu habere sevinip mutlu olmak istiyorum"

O kadar önemsemiyor ki... Resmen son olanlardan sonra soğudum :( hala seviyorum ama içim almıyor onu mutlu etmek gelmiyor içimden. Ne dese tersleyesim geliyor. Kalbim çok kırık.

Şöyle birşey var ki eğer hakedeceğini düşünsem yerin dibine batsın kariyeri ev hanımı bile olurum ama beni desteklemesi bana yardımcı olması gereken zamanlarda resmen yerle bir etti hayatımı. O yüzden benim için kariyerim ön planda. Tamam çok evcimen biri değilim, ama eğer karşımdaki insan bilsem ki benim yaptığım fedakarlığı anlayacak ve ona göre beni el üstünde tutacak... İmkanı yok..

Şimdi onun olduğu şehire eczacılık fakültesi açılıyor ve artık kariyerime devam etsem de onun olduğu yerde yaşama şansım var. Bunu dün öğrendim ve üniversiteyi arayıp doğrulattım. En geç 2 sene içinde açılacak. Tüm tavırları bir anda 180 derece değişti. Şu an hiçbirşey olmamış gibi canım aşkım cicim muhabbetinde. Dün akşam "bana yaptıklarını kolay kolay affetmeyeceğim" dedim.

Dediği laf aynen şu: "Şu an mutluyum alttan alıyorum diye hemen tehditler savurmaya başladın. İzin verirsen bu habere sevinip mutlu olmak istiyorum"

O kadar önemsemiyor ki... Resmen son olanlardan sonra soğudum :( hala seviyorum ama içim almıyor onu mutlu etmek gelmiyor içimden. Ne dese tersleyesim geliyor. Kalbim çok kırık.

Aynı dili konuşmak gerçekten çok önemli.İleride herhanbi bir olayda görüşünün ondan farklı olmasında ve bunu dile getirmenden hoşlanmadığında "Benden 2 gömlek üstünsün diye mi böyle yapıyosun, böyle söylüyosun?" tarzında şeyler duyabilmen de olası.Eğitimde eşitlik de gerçekten önemli.Sen güçlü de bi kadın gibi duruyorsun.Malesef bu ülkede akademisyen olmayacaksan, okuyarak meslek edinme diye birşey sözkonusu değil.idealistsin.Koş peşinden ve seni haketmeyecek biri yüzünden "Keşke"li cümleler kurma.Seni anlaması için aynı pencereden bakmalı.Bu adamın sana saygısı da yok ne yazık ki.Bu hayatı geri sarma şansımız da yok.Herşeyi sen de gayet açık ve net görmüşsün zaten. :34:

Nasıl desem sanki büyü yapılmış gibi. Tek başımayken insanlarla konuşurken bitmeli diyorum kendimi de etrafımdaki insanları da ikna ediyorum. O'nunla konuşurken de aklımdan sürekli olmayacak bu iş bitecek bitecek bitecek diye geçiyor ama bir türlü konuşamıyorum. "Basiretim bağlandı " derler ya onu yaşıyorum.

Mantığım bas bas bağırıyor, kalbim desen soğudu ama bir türlü konuşamıyorum hayır diyemiyorum tepkimi koyamıyorum.

Ona benden bu kadar. bundan sonra ya bana ne yaptığını anlar beni anlar desteklersin ya da çık git deyip arkamı dönüp gidebilmek istiyorum anlasın değişmeye karar versin istiyorum...

Olmayacak ama biliyorum..

Nasıl desem sanki büyü yapılmış gibi. Tek başımayken insanlarla konuşurken bitmeli diyorum kendimi de etrafımdaki insanları da ikna ediyorum. O'nunla konuşurken de aklımdan sürekli olmayacak bu iş bitecek bitecek bitecek diye geçiyor ama bir türlü konuşamıyorum. "Basiretim bağlandı " derler ya onu yaşıyorum.

Mantığım bas bas bağırıyor, kalbim desen soğudu ama bir türlü konuşamıyorum hayır diyemiyorum tepkimi koyamıyorum.

Ona benden bu kadar. bundan sonra ya bana ne yaptığını anlar beni anlar desteklersin ya da çık git deyip arkamı dönüp gidebilmek istiyorum anlasın değişmeye karar versin istiyorum...

Olmayacak ama biliyorum..

Şu da var...Erkek dediğinin...heleki ayakları yere basan bir erkek dediğinin finansal özgürlüğü de olmalı.Bak ne güzel ailenin sana sunduğu maddi-manevi imkânlarla bu güne kadar gelebilmiş, eğitimini almışsın.İleride bu insanla aynı yolda yürüyemeyeceğin gibi, aynı imkanları evladına sağlayabileceğini sanmıyorum ben.Aile kurmak önemli birşey ama ilerisini düşünüp de kurmak çok çok daha önemli.Şuan yükselebileceğin bir mesleğin varken, eczacılık sana birşey kazandırmayacak.Ayrıca sevgilin ticaretle uğraşıp kendi işini kuracakmış, tecrübe kadar ticaret zekâsı da önemlidir. :34: Tamam bitiremiyorum diyosun, basiretim bağlanmış sanki diyosun, o zaman dediğin gibi bir süre görüşmeyelim demek ve ona seni kaybedebileceği gibi bir ihtimali hatırlatmak da kötü değil.Ama gerçekten bitsin diyosan, bu ara verdiğin süre içerisinde ona odaklanmamaya çalış.Ben senin güçlü biri olduğunu düşünüyorum :34:

Şu da var...Erkek dediğinin...heleki ayakları yere basan bir erkek dediğinin finansal özgürlüğü de olmalı.Bak ne güzel ailenin sana sunduğu maddi-manevi imkânlarla bu güne kadar gelebilmiş, eğitimini almışsın.İleride bu insanla aynı yolda yürüyemeyeceğin gibi, aynı imkanları evladına sağlayabileceğini sanmıyorum ben.Aile kurmak önemli birşey ama ilerisini düşünüp de kurmak çok çok daha önemli.Şuan yükselebileceğin bir mesleğin varken, eczacılık sana birşey kazandırmayacak.Ayrıca sevgilin ticaretle uğraşıp kendi işini kuracakmış, tecrübe kadar ticaret zekâsı da önemlidir. :34: Tamam bitiremiyorum diyosun, basiretim bağlanmış sanki diyosun, o zaman dediğin gibi bir süre görüşmeyelim demek ve ona seni kaybedebileceği gibi bir ihtimali hatırlatmak da kötü değil.Ama gerçekten bitsin diyosan, bu ara verdiğin süre içerisinde ona odaklanmamaya çalış.Ben senin güçlü biri olduğunu düşünüyorum :34:

Evet sanırım en güzeli bu olacak. Gerçekten dayanamıyorum onunla konuşurken bir anda cinlerim tepeme çıkıyor bazen hiç konuşasım birşey anlatasım gelmiyor. Bu akşam adam akıllı konuşup bir müddet görüşmek istemediğimi söyleyeceğim.

arkadaşların söylediklerine benzer şeyler söyleyeceğim
ben 3 yıl nişanlı kaldım ve bu süre boyunca nişanlım bir kez bile benden para istemedi.
parası olmasada eksiden çekermiş yine benden istemedi hiç.
bu para durumu gerçekten can sıkıcı
bunun yanında emek verdiğiniz ve sevdiğiniz bir mesleğiniz var buna saygı duymayan bir insan tamamen bunu kompleks haline getirmiş kendi içinde
henüz nişanlı bile değilsiniz ve bu kadr rahat bir şekilde mesleğinizi umursamıyorsa evlenince hiç saygı göstermeyecektir diye düşünüyorum.
aileler inanın bizlerden çok daha mantıklı bakıyorlar olaylara çünkü bizleri hayatta en çok sevecek olanlar yine anne ve babalarımız haliyle bizlerin üzülmesini asla istemezler
annenizin düşüncelerini yabana atmayın derim
arada duygusallık varken bitirmek mutlaka zor olacaktır ama emin olun duygusallık ömür boyu sürmeyecektir evlendiğiniz zaman sevgiyle beraber saygıyı da çok isteyeceksiniz

Çok kötüyüm...

canım, kafanı dinlemen lazım..
tek yalnız kalan sen değilsin ki.

ben de öğrencilik yıllarımda ailemden ayrıydım ve hiç bir yakınım yoktu.ne yurtta ne okulda.hepsi çıkar ilişkisiydi.

şimdi ayrılma cesareti gösteremiyosun ama ileride bu cesareti göstermeyip sana saygısı olmayan biriyle birlikteliğini uzattığın için çok kızacaksın kendine.

hem her insan dünyaya yalnız gelir literatüre bakarsak.

Bence senden bu kadar rahat para veya kart istemesi çok yanlış insanın aklına ister istemez kullanılıyomuyum düşüncesi geliyo başka kimse yokmuymuş senden istiyo bu özelliğini hiç beğenmedim...

Back
X