• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle evli arkadaşlar, ne olur bana akıl verin :(

bana da sen kararını vermişsin gibi geldi. sosyal kültürel ekonomik her yönden aranızda oluşan fark şimdiden seni rahatsız ediyor.
gerçekten sevsen, seni mutlu ediceğini bilsen bu statü farkını sorun etmezdin diye düşünüyorum. şimdiden böyleyse ilerde ohooo ne problemler olur aranızda. allah kolaylık versin ve hakkında hayırlısı

ben biraz daha konuya farklı bir pencereden bakmak istiyorum.hoşunuza gitmeyen diğer mevzular haricinde benim farkettiğim bir durum var,hemen bağırıp sinirleniyor demişsiniz.ayrıca babanızda sinirli bir yapıya sahip olduğu için çekingen duruyorsunuz agresif bir insana karşı. bence bu büyük bir sorun.her sıkıntıda ,hoşuna gitmeyen her durumda bağıracaksa ve sizde susacaksanız,bir zaman sonra artık kızmasın diye her istediğini yapmak zorunda kalırsınız diye düşünüyorum.devamlı alttan alıp kendinizden sürekli taviz vermek demek yani bu.karşıda anlayışsız ve istediklerini sinirlenerek baskı kurarak yaptırmaya çalışan biri var çünkü..benim babamda çok sinirli bir insan.sinirli insanla anlaşması zordur.hayatta haksızlığını kabul etmez ve haksızken daha çok bağırır.bağırmasıyla haksızlığı doğru orantılıdır.bunuda lütfen göz önünde bulundurun.

Büyüklerinin var bir bildiği emin ol. Eşinle aranızda ne kadar denklik olursa o kadar anlaşırsınız. Kimsenin hayatına karışmak haddim değil ama madem soruyorsun, sevgilin kendine denk biri değil. Uzun ömürlü ve mutlu bir evlilik yaşamanız zor.

Ben sunu merak ediyorum , sen taviz verip onun baskisina dayanamayip kredi ceksen ne olurdu sonun. Onun olmaz ceker giderdi belki ,borclarda sana kalirdi. 8 aylik bir iliskide ek kart isteyen, kredi cekmeni isteyen inan bana seni sevdiginden degil seni yolmaya geliyor. Ayrica böyle erkekler okumus kadinlari asagi ceker. Yürüdügün yolda hep engel bir tas olacaktir. Inan bana benim erkek arkadasimda öyleydi malesef ve onu seviyordum ama biraz da onunla disari cikmaya utaniyordum. Görünüs olarak degil , paylastigi konulardan :(( ilgi alanimiz farkliydi.Egitim cok fark ediyor gercekten. Ben ilginc konulardan bahsederken sanki cani sikilir ilgilenmezdi.

Kissadan hisse yol ver gitsin :))

8 aylık bir ilişkim var. İşler gittikçe ciddiyete doğru ilerliyor. Ama her geçen gün benim kafamda yeni soru işaretleri oluşuyor.

Mesela ilk çıkmaya başladığımızda ben yeni mezundum. İş arıyordum. Ayrıca psikolojim yerle birdi. O da askerdeydi -zaten uğraşacak başka bir işi olmadığı için- benimle maksimum ilgilendi. İyi olmama yardım etti sağolsun. Çok anlayışlı çok ilgili bir adamdı.

Sonra bir gün bir iş buldum. Araştırma görevlisi olacaktım üniversitede. Ama başvurduğum program gereği şehir şehir gezmem gerekiyordu. Onu çok sevdiğim için önce başvurmayacağım dedim. Sonra bir yandan ailem bir yandan o -bu işi çok istediğimi bildikleri için- beni ikna ettiler ve ben işe başvurdum. Kalktım İstanbul'dan Erzurum'a gittim. Oradan Ankara'ya geçtim. Şimdi ise 3 ay sonra nerede olacağım belli değil. Yaklaşık 5 sene bu böyle gidecek. Bu durumu en başından beri biliyor olmasına rağmen, şimdi şimdi erkek arkadaşım biz nasıl evleneceğiz böyle uzakta istifa et gel eczane açalım filan diye başladı. Bense yaptığım mesleği çok seviyorum. Eczane açtığım anda hiç bir şekilde mutlu olamayacağım... Baştan beni sen ikna ettin şimdi vazgeçmem çaba sarfediyorum eğitimler doktora fln dedim. O zaman düşünemedim ben sen uzaktayken nasıl aileme sahip çıkarım bizim ne ara çocuğumuz olcak hiç birlikte vakit geçiremeyecek miyiz diye başladı...

Kendi memleketinde iş kurmaya çalışıyor şu an. Tam bir işkolik aklında iş varken kendi ailesi de dahil olmak üzere hiç kimseyle ilgisi olmuyor. İki dakika konuşalım diyoruz iş iş iş iş başka hiç bir konu yok. Bu konudan şikayet ettiğimde ise ben geleceğimiz için uğraşıyorum senin gibi kendimi düşünmüyorum şikayet edemezsin diye bağırıp sinirlenmeye başlıyor. İlk çıkmaya başladığımızda böyle biri dğildi şimdi öyle asabi bir adam oldu ki konuşmaya bile korkuyorum.

Bende de suç var aslında. Tam bir ilgi delisiyimdir. Bir anda bütün ilgisi işine yoğunlaşınca çileden çıkıyorum.

Bir de şöyle bir problem var. Ben eczacılık mezunuyum. Şu an akademik kariyer yapıyorum ve önüm acayip açık yüksek ihtimalle 35-36 yaşında filanken Allah izin verirse profesör olma ihtimalim var. O ise meslek lisesinden sonra iki senelik üniversite okumuş. Yani çok ahlaklı biri ama şöyle bir durum var bazen benim anlatmak istediğim şeyleri anlamayabiliyor. Hayat görüşü biraz sınırlı. Ne bileyim ben tarihtir siyasettir felsefedir tartışmayı konuşmayı çok severim. Kitap okumayı severim. Ama o hayata odaklı yaşıyor. Kendine odaklı kendi hayatına odaklı yaşıyor. Dar bir hayat görüşü var. Benim neden akademik kariyerde ısrar ettiğimi dahi anlamak istemiyor. insanlara faydalı olmak düşüncesi ona çok saçma geliyor. kendini düşün, dünyayı sen mi kurtaracaksın vesaire diye konuşuyor sürekli. tamam dünyayı kurtarmayacağım belki ama alanım çok önemli herhangi bir ilaç üzerinde bile yeni birşey bulma ihtimalimle milyonlarca insanların sağlığını koruma şansım var. bu tip görüş ayrılıklarımız var.

benim için din önemli. namaz vesaire hayatımın en önemli noktaları.. o ise namaz kılmıyor. bunu yargılamak kesinlikle benim haddim değil allahla kendi arasında ama çok istiyorum dinini hayatının birinci sırasına koysun beni uyarsın vesaire. ama o konuda çok boş yetişmiş ben hadislerden ayetlerden her bahsettiğimde aa ben bunu ilk kez duydum fln diyor.

kısacası aramızda mesleki olarak ve hayat görüşü olarak biraz büyük bir boşluk var.

bir de benim önemsediğim bir konu var. ne kadar yakın da olsak birbirimize daha birbirimizin eşi değiliz ve özellikle maddi konularda çok daha dikkatli olmasını istiyorum ama mesela o sıkıştığında benden borç isteyebiliyor. istemesinde bir sıkıntı yok ama bunu yaparken hiç çekinmiyor filan. normal birşeymiş gibi davranıyor. şu an işini kuramadığı için bankalardan hiç bir şekilde kredi kartı filan alamıyor. mesela dün akşam bana kredi kartımdan ek bir kart çıkartıp ona vermemi istedi. ve istediği kartın limitinin de bin lira olmasını istiyor. istemediğimi anlasın diye bir sürü bahane uydurdum anlamamazlıktan geldi resmen ve müthiş rahatsızo ldum bu durumdan. daha önce de onun için kredi çekmemi filan istemişti. ama ailem için kredi çekeceğim daire alacaklar. Bunun için banka maaşım yüksek olmadığından iki krediyi aynı anda verdiğinde faizi yükseltiyor ben de çekemeyeceğim dedim. bir anda kavga gürültü çıktı. farklı bir sebepten oldu ama sanki krediyle de alakalıymış gibi geldi o an bana...

Ama şu da var ki, tam aile babası olabilecek bir adam. onun için çoluk çocuk eş ev çok önemli tam evcimen bir adam. annesi babası çok mükemmel insanlar. bana sürekli destek oluyorlar hatta.. onu da çok seviyorum ayrıca..

ama ileride benim ailemin karşısına çıkardığımda iki yıllık üni. mezunuyla mı evleneceksin doçent olmuşsun diyecekler. eğitim farkını hep önüme sürecekler ve ben kendimi bunlarla savaşacak güçte hissetmiyorum. bir kaç arkadaşımın sevgilisi nişanlısı doktor mühendis filan okumuş etmiş insanlar. annem ara ara laf söylüyor okumuş aklı başında bir sürü düzgün insan var etrafta. bak insanlar dengini buluyor kızım bu çocuk sana denk değil filan diyor.

kafam karman çorman oldu resmen ne yapaağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Bana akıl verin kaçırdığım göremediğim şeyler var. Gözümü açın yanlışlarım için uyarın beni lütfen :14:

sorunuzu ana hatlarıyla okuduğum kadarıyla aklınızda bir çok soru var. bir kadın bir ilişki hakkında gedik düşünmeye başladıysa malesef mutlu olamıyor. yazi siz tam tamına bu demiş olsaydınız bu sorular aklınıza gelmezdi. karşınızdaki çok iyi biri bile olsa bazen iki iyi insan da yetmiyor birbirine. o yüzden ben derim ki sizin kalbinizde ağır basan taraflar var ikinizde üzülmeyin boşyere. benimde bir arkadaşım ünv. asistan oldu o da sevgilisinden ayrıldı sizin gibi sebeplerle ama o çok seçici ve kendini beğenmiş biri açık açık söylüyor ben profesör olacağım bir öğretmenle evlenemem ben en aşağı docent olmalı falan. bazen diyorum böyle devam ederse kötü insanlarla karşılaşacak. bizim kadın olarak en başta namaz maneviyat aramamız lazım ki sizde bunun bilincindesiniz ne güzel. ama karşınızdaki kılmıyor büyük bir eksik. o yüzden sizin kafanızı kurcalamaya başladıysa kimsenin hakkına girmeyin derim.

bir de sabah ta düşündüm ne kadar doğru bilmiyorum ama bazı erkekler sevdikleri kıza saygı duymuyorlar yani bakıyorum görücü usulu evlenen kadınlara saygı sevgi tamken severek evlendikleri kıza böyle bir kıymetsizlik falan. gördümki gerçekten severek evlenen erkekler karşısındaki kadını hafife alıyor. kendi için taviz veren kadına malesef ve malesef emeklerinin karşılığı gibi davranılmıyor. kadın ne kadar verirse hayatından kendinden o kadar kıymetsizleşiyor. aramıyorsa aramasın diyip geçeceksin ne tek sizsiniz bu dünya da ne de o. ben bir zamanlar neden aramıyor diye karalar bağlarken şimdilerde geçen bir erkek süslen püslen geliyorum dedi diye müslüman erkeğin lafı mıdır bu deyip arama beni bir daha dedim. daha tanıştığının ikinci günü bir erkek bunu derse sonra neler olur dedim. yani ahlaklı, biliçli, akıllı, müslüman erkek bulmak o kadar zor ki. size tavsiyem önce siz kendinizi tamamlayın her açıdan kendinizde olmayanı istemeye hakkınız yok çünkü, ondan sonra karşınıza çıkanlarda sizin gibi olur Allahın izni ile..

acele karar vermeni gerektirecek durum yoksa işinden de eşinden de vazgeçme canım ama illa sıraya koyacaksan 8 ay birini tanıman için çok kısa bir zaman .. işini seviyorsan ve mutluysan o işi yapmaktan karşındaki kişi sana we sevdiğin işi yapmana saygı duyana kadar bekle .. bunu öğrenirse ne ala öğrenmesse yapacak bişey yok...

ben eşimi haftada2 -3 gün görüyorum o işten geliyo ben gidiyorum .. problem yaşamıyor muyuz elbette yaşıyoruz .. bağırıp çağırmıyor mu ewet yapıyor.. ama şunu çok iyi biliyor ki ben işimi çok seviyorum ve Allahın izni ile devam edicem .. saygı duyacaktır zamanla ama erkek milleti problem çıkarmadan durmaz bize dırdırcı derler ama dırdrı kendileri yaparlar .. bekle mutlu olmak 1. vazifen olsun :))))

sorunuzu ana hatlarıyla okuduğum kadarıyla aklınızda bir çok soru var. bir kadın bir ilişki hakkında gedik düşünmeye başladıysa malesef mutlu olamıyor. yazi siz tam tamına bu demiş olsaydınız bu sorular aklınıza gelmezdi. karşınızdaki çok iyi biri bile olsa bazen iki iyi insan da yetmiyor birbirine. o yüzden ben derim ki sizin kalbinizde ağır basan taraflar var ikinizde üzülmeyin boşyere. benimde bir arkadaşım ünv. asistan oldu o da sevgilisinden ayrıldı sizin gibi sebeplerle ama o çok seçici ve kendini beğenmiş biri açık açık söylüyor ben profesör olacağım bir öğretmenle evlenemem ben en aşağı docent olmalı falan. bazen diyorum böyle devam ederse kötü insanlarla karşılaşacak. bizim kadın olarak en başta namaz maneviyat aramamız lazım ki sizde bunun bilincindesiniz ne güzel. ama karşınızdaki kılmıyor büyük bir eksik. o yüzden sizin kafanızı kurcalamaya başladıysa kimsenin hakkına girmeyin derim.

bir de sabah ta düşündüm ne kadar doğru bilmiyorum ama bazı erkekler sevdikleri kıza saygı duymuyorlar yani bakıyorum görücü usulu evlenen kadınlara saygı sevgi tamken severek evlendikleri kıza böyle bir kıymetsizlik falan. gördümki gerçekten severek evlenen erkekler karşısındaki kadını hafife alıyor. kendi için taviz veren kadına malesef ve malesef emeklerinin karşılığı gibi davranılmıyor. kadın ne kadar verirse hayatından kendinden o kadar kıymetsizleşiyor. aramıyorsa aramasın diyip geçeceksin ne tek sizsiniz bu dünya da ne de o. ben bir zamanlar neden aramıyor diye karalar bağlarken şimdilerde geçen bir erkek süslen püslen geliyorum dedi diye müslüman erkeğin lafı mıdır bu deyip arama beni bir daha dedim. daha tanıştığının ikinci günü bir erkek bunu derse sonra neler olur dedim. yani ahlaklı, biliçli, akıllı, müslüman erkek bulmak o kadar zor ki. size tavsiyem önce siz kendinizi tamamlayın her açıdan kendinizde olmayanı istemeye hakkınız yok çünkü, ondan sonra karşınıza çıkanlarda sizin gibi olur Allahın izni ile..

katılmaktan kendimi alamadım :)))) çok haklısın :)

Harmoni bosver cunku aynı sey benım basıma da geldı ben yuksek lısans mezunuydumsevgılım lıse mezunuydu ıyı bır ısı vardı ama olmadı.şuan evlıyım ve oda yuksek lısans mezunu .cunku konustugunuz seyler bıle zamanla o kadar farklı oluyor kı bosuna dememısler davul bıle dengı dengıne dıye.sen kendıne gore bırını bulucaksın ne kadar ıyı olursa olsun olmuyor

arkadaşım yerinde olsam bende aynı onun yaptığını yaparım yani (bak sensiz ben çokta güzel yaşarım sen gidersen ben yine ayakta kalırım bana bişey olmaz)die mesaj veririm sonrada kusura bakma çok acımasız ve kaba olcak ama tekmeyi basar yollarım hayatımdan...

Kafanda nokta kadar bir tereddüt,endişe varsa o yola girme derim.Bu çok üzücü gelebilir ancak,şundan emin ol "evlenince düzelir" "evlenince değişir" diye bir şey yok!Böyle bir varsayımla yola çıkılmaz..
Ayrıca bahsettiğin kültürel farklar da önemli.. Mesela ben sanat konuşamayacağım biriyle anlaşamazdım,neyse ki eşim benden daha ilgili :16:
Bir de şu anda gözüne batan ve seni rahatsız eden davranışlar veya düşünceler, evlenince daha fazla gözüne batacak.Bunlar içinde birikmeye başlar ve mutsuz olursun.
Allah gönlüne göre versin,mutlu ol.

Sizlere o kadar minnettarım ki anlatamam. Dünden beri sürekli arıyor beni mesajlar atıyor. Hiç birine tepki vermedim. Ve inanın resmen içimden bir şeyler kopmuş gitmiş sanki. Hala seviyorum ama onun için kılımı bile kıpırdatmak gelmiyor içimden.

Etrafımda akıl danışabileceğim hiç kimse yok derken bir anda onlarca insan tavsiye verdi. Ve evli olmanız veya beni anlıyor olmanız hepinizin aynı yönde düşünmesi kararımı perçinledi. Eğer ihtilafa düşseydiniz sabretmeyi düşünürdüm ama görünüş o ki bu yolun sonu iyi değil.

Destek olduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ederim. KK ailesini çok seviyorum..

Sizlere o kadar minnettarım ki anlatamam. Dünden beri sürekli arıyor beni mesajlar atıyor. Hiç birine tepki vermedim. Ve inanın resmen içimden bir şeyler kopmuş gitmiş sanki. Hala seviyorum ama onun için kılımı bile kıpırdatmak gelmiyor içimden.

Etrafımda akıl danışabileceğim hiç kimse yok derken bir anda onlarca insan tavsiye verdi. Ve evli olmanız veya beni anlıyor olmanız hepinizin aynı yönde düşünmesi kararımı perçinledi. Eğer ihtilafa düşseydiniz sabretmeyi düşünürdüm ama görünüş o ki bu yolun sonu iyi değil.

Destek olduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ederim. KK ailesini çok seviyorum..

ahaha..sınav günü arayıp sormayan adam şimdi mesajlar atıyor.
çok işgüzar bir adam bu.
hiç boşa zamanını harcama.
ne sana, ne mesleğine, ne de senin yapmak istediklerine saygısı yok. hele ki doktora yapmana hiç tahammülü yok.
kişilik olarak ezik bir yapıda çünkü.
kimisi böyledir işte.

sevgilim doktora yapıyor ne güzel kendini geliştiriyor mesleğinde der, bunun gibileri de bu düşüncenin gölgesinde ezilir.
ben bile tanımadan, senin yazdıklarınla ezik bir kişilikte olduğunu anladım oturduğum yerden.

bununla bir ömür geçmez anam. neden geçmez ben kendi ailemden biliyorum.
babam sakin yapılı biri gibiydi. biz annemle alışverişe çıkardık, gelmeyin gitmeyin karışmazdı hiç.

ne zaman annem babamdan fazla maaaş almaya başladı, adam çıldırdı ve sonuç boşanma oldu.

çoğu erkek kaldıramaz bunu.
ve sonuç hep hüsran olur.

ahaha..sınav günü arayıp sormayan adam şimdi mesajlar atıyor.
çok işgüzar bir adam bu.
hiç boşa zamanını harcama.
ne sana, ne mesleğine, ne de senin yapmak istediklerine saygısı yok. hele ki doktora yapmana hiç tahammülü yok.
kişilik olarak ezik bir yapıda çünkü.
kimisi böyledir işte.

sevgilim doktora yapıyor ne güzel kendini geliştiriyor mesleğinde der, bunun gibileri de bu düşüncenin gölgesinde ezilir.
ben bile tanımadan, senin yazdıklarınla ezik bir kişilikte olduğunu anladım oturduğum yerden.

bununla bir ömür geçmez anam. neden geçmez ben kendi ailemden biliyorum.
babam sakin yapılı biri gibiydi. biz annemle alışverişe çıkardık, gelmeyin gitmeyin karışmazdı hiç.

ne zaman annem babamdan fazla maaaş almaya başladı, adam çıldırdı ve sonuç boşanma oldu.

çoğu erkek kaldıramaz bunu.
ve sonuç hep hüsran olur.

haklısınız hiç kimse boşanmak için evlenmez..

Ben bu klübe yeni kayıt yaptım ve bu birisine ilk yanıtım. Seni çoook iyi anlıyorum, kararsızlığını, sonunu görememeni vs. (2 yıllık evliyim yükseklisans tez aşamasındayım). Zaten mezun olduğun dönemde, "ne olacak şimdi" diye düşündüğümüz bir karamsarlık günlerinde bu ilişkiye başlamışsın, bir süre seni bu sıkıntıdan kurtarmış ama bu demek değildir ki ömür boyu böyle devam etsin. Çünkü sen sürekli ilerlemek istiyorsun, var oluş amacın bu olmuş. Evliyim ve üni. çalışmayı çok istiyorum eşimde sadece mühendis olmasına rağmen beni hep destekliyor, çevresindeki olabildiğince varlıklı iş adamlarının cahil evhanımlarından olmamı istemiyor, ilerlersem gurur duyacağını biliyorum. Yani diyeceğim şu ki hiç kimse vazgeçilmez değil, evlenmek içinde acele etme bence, çok daha iyileri karşına çıkacaktır.

Bayanda eğitim farkı çok fazla önem taşımasada erkek kadından daha az eğitimli olduğunda çiftler arasında sorunlar yaşanabiliyor. Bana görede erkek kadından her daim önde olmalıdır. Belli bir duruşu olmalıdır.
Sizin ilişkinizdede bu farklılıklar var hem eğitim hem dini açıdan hemde kültür açısından.
Bana ve kimseye şöyle yap böyle yap demek düşmez tabi ama yaşayabileceklerinizi önceden görmeniz açısından söylerim. En son kararı verecek olan sizsiniz
Bir eğitim kariyer farkı siz kariyer hedeflerken eşiniz bunun gerisinde kalıyor.
İş yerinizde toplantı kokteyl vs oluyor. Eşiniz bunlara katılmak istemiyor. Katılsa da arkadaşlarınız ile konuştuğunuz konularda geri kalıyor.
Bunlar bir kaç örn. Bunlara katlanırım derseniz evlenin.
İkinci konu maddiyat konusu
Evleneceğiniz insan şuanda sizden borç para istiyor ek kredi kartı istiyor vs.
Bu bir erkek için normal bir durum değil. Kendini bilen bir erkek eğitimi size denk olmasa bile kendisini geçindirebilecek durumda olmalı çok zor durumda kalmadığı sürece bu tür konulara girmemeli giriyora 1 değil 1000 kere daha düşünün.
Bu erkeğin size bağımlı yaşayacağını gösterir.yani ileride siz çalışacaksınız. O bunun için çabalamıcak sizden faydalanıcak. Bu çok büyük problem.
Din konusu;
Bu ince bir çizgi herkesin inancı kendine ama önemli yanları var tabi. Bende evleneceğim erkeğin 5 vakit namaz kılmıyor olsa bile cuma namazına gitmesini beklerim. Bu konu sizin yapıp yapamayacağınıza bağlı.
BEN BİRAZ ÖRNEK VEREREK ANLATTIM SON KARAR SİZİN

8 aylık gibi kısa bir zaman sevgililiginiz varken sizden para istiyor
cok yakısıksız bir durum
sizin önünüz acık sakın eğitiminizden vazgecmeyin

Yazdıklarınızı okuyorum tekrar tekrar günlerdir. Ezberledim artık neredeyse.

Aklımda ayrılık kararı var evet ama şu an bunu yapabilecek gücü bulamıyorum bir türlü kendimde. Aİlemden tüm arkadaşlarımdan uzakta yaşıyorum 4 aydır. Yaşadığım şehirde tanıdığım üç beş kişi var ve onlarla da samimi değilim. Bu ayrılık sürecinde destek olabilecek bir kişi bile yok hayatımda.

Az önce annemi aradım konuşmak için sadece iki üç kelime edip ağlamak istedim. Ama uzaktasın sen bir anlatsan o yüz hayal ediyor. Çok üzülüyor kıyamadım..

Nasıl olacak bana ne olur akıl verin. Nasıl kalkacağım bunun altından nasıl ayrılacağım nasıl tekrar toparlanacağım nasıl...

Dayanamıyorum artık.. Hiç birşey yapmasanız bile ne olursunuz dua edin benim için yalvarıyorum.. İçimde yangın var...

Back
X