Özellikle öğretmenlerdende yorum bekliyorum.karşımızda haddini bilmeyen kadın var.

Yahu biraz yorum okudum simdi de....yani gecen haftasonu şu nöbet konusundan banlandım.simdi de bundan banlanırım herhalde.kadın veliden şikayetçi öteki gelmiş sınıf ögretmenleri de çok rahat ediyorlar diyor.alakaya maydonoz!!!! Kötüleyin ögretmenliği hemen.demekki sizler kötü bir insana denk gelmişsiniz.tıpkı kötü bir doktora, avukata, kuaföre, söföre denk geldiğimiz gibi....

2. Sınıf ögretmeniyim.sınıf annem yok.ama evet bazen keşke olsa diyorum.örnegin ders kitapları yok su an.fotokopiye kuvvet...ama bu fotokopi bedava değil..idare para istiyor.ayda 50 60 lirayı toplamak lazım.işin içine para girdiyse sinir oluyorum.ama fotokopisiydi, tiyatrosuydu, bilmem nesiydi derken ilk derslerin 10 dakikası para toplamakla geçiyor.tek sınıf ögretmeni değil branş ogretmenleri bile ellerinde buzdolabı poşeti 10 kuruş 50 kuruş fotokopi parası , o bu parası topluyor dilenci gibi.cekmesin ,toplamasın o zaman??? İşte öyle değil o işler.zaman hız devri , sınav, test devri.. ek alıştirma yapmak zorunda... o olmasa ek kaynak aldırıyorsun onun parasını topluyorsun.bütün öğretmenlerde durum bu

Olay bir tek para değil.sıra örtüsü, perde yaptiracaksan; sınıfa ortak bir sey alacaksan, 23 nisanda kostüm diktireceksen hep kendin uğraşıyorsun.bu işlerden anlayan,ağzı da azıcık laf yapan bir kişı olsa yanımda ne iyi olur diyorsun.cünkü terziyle, kumaşçıyla bir de pazarlık yapıyorsun.yahu öğretmen 1-2 liranın hesabını yapıyor diyorlar. sen velinin cebi için uğrasıyorsun oysa....

Neredeyse cogu meslek grubunun asistanı sekreteri varken benim ögretmenim dersi bırakıp da egıtim dışinda angarya işlerle uğraşırsa asıl orada problem dogar.

Benim hiç sınıf annem olmadı.10 yıllık ögretmenim.o angarya işleri tek başıma da yapabiliyorum.arada bir kaç veli yardımcı oluyor o kadar.ama bu yükümü hafifleten biri olsa ,haddini aşmadan yardımcı olsa fena da olmazdı....

Öğretmenlerin rahatlıgı hakkinda konusanlara hic lafım yok.gercekten kötü ögretmenlere denk gelmişler ki veli şikayet edilen konuda işi ögretmenlik meslegine dil uzatmaya getirecek kadar okuduklarını anlamıyor, terbiyelerini takınmıyorlar.bu yazdıklarımdan da kim bilir neleri tersten anlayıp ne cevaplar verecekler??!!!

Şükür benim 8 yaşındaki çocuklarım bile okuduğunu daha iyi anlıyor,yorumluyor

Bende bir ogretmen adayi olarak ve daha once kurslarda egitimci sifatiyla calismis biri olarak diyebilirim ki ogretmenin isi veli pofpoflamak degildir hatta velinin hic bi isi olmamali sinifta sinif annesi adli kavram tamamen sacmalik cocugunuz okula gidebilecek yastaysa duse kalka kendini bulacak kapasitededir surekli sinifta oturan velilerden hic hoslanmam herseye karismalarindan etmelerinden. Zor ama guzel bir meslek olan ogretmenlik minik cocuklar yuzunden degil onlarin anlayissiz ana babalari yuzunden cekilmez oluyor.

ilk hatayı kızınızın sırasından kaldırılmasında tepki gostermeyerek yapmıssınız..boylelerinde saygı olmadıgı icin gosterdiginiz saygıyıda anlamazlar

Maaşallah sizde ne güzel sabır var benim orada gözüm dönerdi bi güzel paylardım bi daha iki metre ötemden geçemezdi
tabi benimkide biraz fevri ve fazla oluyor
en mantıklısı bir daha yaparsa onunda sizin gibi bir veli olduğunu belirtmen olur
öğretmen zaten farkındadır uyaracaksa uyarısını yapmıştır

Teşekkür ederim. Kötü düşünen arkadaşların da iyi bir öğretmene denk gelmediklerini düşünüyorum. Öyle bir bağ kuruluyor ki o çocuklarla diğer mesleklerde de oluyordur... doktor kontrolume giderken çikolata götürüyorum. Doktorun maaşı benimkinin kaç katıdır ama ben çikolatayı verince sevinip ağzına atıyor hemen bir tane. Seviyorum kadını hoşuma gidiyor mutlu etmek. Küçük birşey ama olsun. Önemli olan düşünmek. Hediye yakın görülen kişiye veriliyor. Böyle el emeği ya da küçük hediyelerde çıkar olmuyor. Ama büyük hediyeler işin içine girince beklenti de artar.... öyle dediğiniz gibi öğretmenler var çevremizde malesef. Sınav haftası rapor alıp tatile gidenler.... tabi ki herkes kimin ne olduğunun farkında vicdanlı insanlarla karşılaştırsın allah hepimizi.

11 Yıllık öğretmenim daha şu cümleyi kuran görmedim, görürsem de ciddiye almam. Evet sabır ve emek işi ama para karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal değil. Hepimiz ayın 15 ini bekleyip ekdersimiz çok olsun istiyoruz gerçekçi olmakta fayda var.Ha bazımız gerektiği kadar çalışır bazımız canını dişine takar, hepimizin de layıkıyla çalıştığını söylemek abes olur.Yani her meslek grubu kadar değerliyiz ne daha fazla ne eksik, abartmak anlamsız. Sadece hedef kitlemiz dolayısıyla gücümüz etkililiğimiz daha fazla.
Hediye almaya da karşıyım. Her iki taraf için de yanlış. Aileler kısaca ben evdeki çocuğumu sana yollayıp rahatlıyorum ama senin bırakma lüksün yok, bari bir hediye alayım teselli ol diye mi düşünüyor acaba? Yoksa insan işini yapıyor diye birine neden bu kadar minnet ya da acıma duysun ki. Bilemedim

Bende üzüldüm ve şaşırdım, insanlar içlerinden geldiği gibi hediye almış ve bu itici görülüyor.
Ben ogretmenler burda yazdikca aslinda nasil gorundugumuzu farkettim bizim gayet iyi niyetle yaptigimiz seyler yanlis anlasilabiliyormus. Ben annemden babamdan boyle gordum ogretmenler bana cok kutsal geliyor, ben evladima egitim veriyor diye icimden gelerek aldım, motivasyonu artsin kiymetinin bilindigini saygi duyuldugunu hissetsin istedim ama cok fazla anlam yukluyormusum öğretmenlige anladim.

Yanlış yolda değildiniz bence. Şu hediyeyi yıllardır saklıyorum. En çok konuşan en çok bağıran ödev yapmayan öğrencilerimden biri almıştı

Eklentiler

• 2016-09-29 21.00.15.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 54
Tek istedigim biraz saygı ve eline sağlık öğretmenim denilmesi....

Bence hepimizin görüşünü özetleyen cümle bu olmalı, emeğimize saygı duyulsun ve herkes kendine düşeni tam yapsın yeter. Herkesin kendi çocuğu ile layıkıyla ilgilenmesi dışında bir şey istemez öğretmen, bizlere işimize saygı duyun ve çocuğunuza da bunu öğretin. çocuğunuzu gerçekten sevip iyi ve saygılı insanlar olarak yetiştirin gerisi bize kalsın. Böylece ne biz yorulup üzülürüz ne veliler. Öğrencilerin maddi durum imkansızlıklarını, hastalığını, sorununu bir şekilde hallediyoruz ama ailenin vermesi gereken saygı terbiye olmazsa işimiz çekilmez oluyor. Mutsuz işini sevmeyen iş yükünün altında ezilen insanlar olup çıkıyoruz. Neyse konuyu daha fazla dağıtıp sabote etmeyelim bence.

Ayrıca sınıf anneliği olayı ortadan kalksın ya da dönüşümlü, iş bölümlü falan olsun ki kimse kimsenin egosunu tatmin aracı olmasın. Ögretmenler de okul içinde tüm velilere eşit mesafede olmalı, arkadaşın da olsa veli okulda sadece velidir. Tanıdık ya da ekstra ilgi görecek kişi değil. Tüm velilerin yeri de çocuk sınıfa girdikten sonra sınıfın dışıdır. Velinin sürekli sınıfta ne işi var bu zamanda ilk gün hadi neyse.

Yanlış yolda değildiniz bence. Şu hediyeyi yıllardır saklıyorum. En çok konuşan en çok bağıran ödev yapmayan öğrencilerimden biri almıştı

Hediye derken böyle minik, çocukların size değer verdiğini gösteren şeyleri kastetmiyorum aslında. Bu öğrencinizle bağınızı gösteriyor. Ben belli dönemlerde her iki taraf üzerinde de baskı oluşturan hediyeleşmeleri kastediyorum. Öğretmene bir şey almayan öğrenci strese giriyor kendini kötü hissediyor veli de öyle, öğretmen mahçup oluyor. En iyisi bunun hiç olmayacağı bir ortam yaratmak. Yoksa öğretmene takılan çeyrek 200 küsür lira, öğrencimin öğlen getirdiği üçü bir arada kahve paha biçilemez. Değer verdiğim kadar değer görüyorum diyorum ve kahveyi açıp paylaşıyoruz

Ben duygulandım şimdi, bunlari gormek istiyorum iste ne bileyim hosuma gidiyor. Seviyorum ogretmenleri yanlarina yaklasan velilerde insan nihayetinde hirslari nefisleri olmasi normal.

Evettt kesinlikle haklısınız

Ben duygulandım şimdi, bunlari gormek istiyorum iste ne bileyim hosuma gidiyor. Seviyorum ogretmenleri yanlarina yaklasan velilerde insan nihayetinde hirslari nefisleri olmasi normal.

Aynen İnsanız hepimiz. Biraz empati çözüyor çoğu meseleyi

Çok saptirmis olabilirim konuyu konu sahibi Özür dilerim. Umarım derdiniz çözülür

Öylesinede dayanılmazki cnm öğretmenlik içinde ukte kalmıs sanırım

Hanımlar,
okullar açıldı yine öğretmen, okul, veli, öğrenci konuları açıldı, sizlerde haklısınız kiminiz eğitimci, kiminiz çocuklarını okula gönderiyor, karşılıklı birtakım sıkıntılar oluyor ama arada birkaç tane yaptığı meslekten hoşnut olmayan öğretmen yüzünden tüm camiayı da kötü ilan etmek olmuyor, her meslekte iyisi de var kötüsü de, lakin öğretmenler rahat valla, ne var 2 çocukla ilgileniyorsa demekte haksızlık oluyor, bir laboratuvar deneyinde kızımın yüzüne sıçrayan kimyasal cildini yakmasın diye yüzünü yıkayıp merhem süren öğretmende biliyorum ben, yağmurlu havada ıslandı diye yavrum evine gönderelim üstünü değiştir hasta olma diyeni de, ki şurada sayılan mesleklerden topyekun memnun musunuz? Sanmam, işini iyi yapmayan doktora da denk geliyorsunuz, damar yolunu bulana kadar kolunuzu morartan hemşireye de, 5 duruşma sonrasında bile neydi onun şeysi diyen hakimde oluyor, düşünün o kadar bi'haber baktığı davaya.

Yani velhasıl her meslekte işini hakkıyla yapanlarda var yapmayanlarda. Hepsini bu gibi konularda örneklerken aralarından sadece eğitimcileri hedef göstermemek lazım.

Eğitim seviyesi kötü derseniz bunun suçlusu eğitimciler değil, müfredat neyse onu yapmak zorundalar, fazlasını yapmaları teftişten geçmelerine neden olabiliyor, sistemde ne kadar söz hakkına sahipler ki, eğitim sistemiyle ilgili birtakım köklü değişikliklerde fikirleri bile alınmıyor sanırım, böyle deyince aklıma bir öğretmen geldi, kendi çabalarınla minik hediyeler, teşvik için ödüller hazırlayarak çocuklara ders anlatmaya çalışan bir lise öğretmeni hanım çocuklara hediye dağıtıyor diye ihtar almıştı okul yönetiminden.

Yani öyle kolay değil hem okul idaresiyle zıtlaşmadan hem üst düzeydekilerin gözüne batmadan çocuklara öğretmenlik yapmak.

Hani keşke ucu başkaca konulara gitmeden öğretmenler yaşadıkları sıkıntıları burada anlatabilse de aslında ne durumda olduklarını anlamamıza yardımı olsa.

Mune eli öpülesi öğretmenler var . Ben geçen sene başlayan ilk okul maceramızla iyice anladım bunu.

Geçen yıl MS dönemimi hatırlarsın .

Bizim hayta yağmurda arkadaşları ile suya girmiş çıkmış kendilerinden geçmişler suda oynarken ... Üst baş çorap sırılsıklammış.

Servisle geliyor eve . Bir baktım üzerinde onun olmayan eşofmanlar ... elinde poşet .

Öğretmeni okula gelemeyeceğimi bildiği için , okulun ana sınıfı öğretmeninden bir çocuğun yedeklerini rica etmiş.Giydirmiş çorabına kadar.

Poşetede not yazmış.

..... Hanım , yağmur suyunda oynamışlar , kıyafetleri ana okulundan aldım . Kalorifere yasladım onları ama siz yine de ateşini bi ölçün. Telaş yapmayın diye aramadım .

Valla yazarken yine gözlerim doldu .

Öyle işte yazayım dedim .

ALLAH ya nasıl bi işmiş bu sınıf analigi:)))
bu ogretim doneminin basinda her nasıl olduysa
kadınların gazı ogretmenın rıcasıyla sınıf anası secıldimahanda dedim bu kadınlar panter gibi kim ugrasıcak coluguyla cocuguyla ertesı gun istifa ettim
birgun surdu maceram.
sız oyle bir profil cizmişşinizki bu olay gozunuzde buyumus sanki
salla gitsin zamanla duzelir hersey
okulun bikac gunu aynı seyı sınıfta bazı anneler kucuvuk cocuklara
oradan kalk kızımın dıye tutturdu
Neyse bi müdahaleyle cözmustum ama kırıcı degl

Aynen öyle Ausencia , benim ilkokul öğretmenim cennetlik kadınlardan, ya bana verdiği eğitim zaten ileri seviyedeydi o ayrı ama ben onun küçük karabiberiydim, kucağından indirmezdi, o kadar severdi bizleri, kim terli, kim ateşli bilirdi ilgilenirdi.

Yok mu kötü örnekler elbette var, kızımın sınıfına ve okuldaki çoğu sınıfa resim dersine giren bir öğretmende ibretlikti resmen, adam birtakım kişisel sorunların acısını çocuklardan çıkardı, kafalarında şemsiye kırdı, birkaç gözlük kullanan çocuğun gözlüklerini parçaladı, okul yönetimiyle görüştük, kendisiyle defalarca görüşmek istedik olmadı olmadı, hep kaçtı bizden ve her görüşme talebimiz sonrasında çocuklara uyguladığı şiddet arttı, ki hiçbir meslekten insanın kolay kolay ekmeğiyle oynamam, o öğretmen iyi niyetle çabalarımızı yok sayınca ne yalan söyleyeyim imza topladık, gittim milli eğitime şikayet ettim, sözleşmeliydi gönderildi.

Yani bizlerde her daim dört dörtlük öğretmenlere denk gelmedik ama insan bir meslekten herkesi aynı kefeye koymamalı, bende doktorlardan yana 3 acı olay yaşadım ama tüm doktorlar kötü diyemem çünkü içlerinden biri var ki kızımın hayatını kurtardı, bana acı yaşatanlara kızgınım sadece, onları affetmiyorum lakin diğer doktorlar baştacım, emekçi insanlar.

Ben öğretmenim. Ama ben öğretmen tarafından bakamıyorum şuan olaya. Bir veliyim aynı zamanda. Ne demek sen benim cocugumu zorla arkaya oturtacaksın. Kitap yazmaz. Hat kopar. Saçına başına iyi dalmamışsınız. Ben olsaydım karakolda biterdi olay.

Bu tarz insanlar hayatlarında hiç insan yerine konulmamış acınası tiplerdir ve ne yazık ki anladıkları dil tatlı dil değildir. Ne kadar hött derseniz ondan anlarlar. Çünkü hep böyle höttlükle ve ezilerek yetiştirilmiştir kalıbımı basarım. Yüksek miktarda aşağılık psikolojisi de var. Bu sebepten kendinden daha yüksek gördüğü otoriteye itaat etme eğilimi vardır. Meali şu ki ezeceksin.

Şimdi öğretmen tarafımla yorum kısmına gecıyorum. Öğretmen hiç bir şey yapamaz çünkü o densiz velinin anladığı dilden çok çok istese de konuşamaz konuşursa malum bimer denen bişey var şikayet edebilir veli soruşturma acılır vs. Öğretmeniniz böyle çekincelere sahip olabilir. O nedenle sizler veli olarak bir iki höt deseniz ancak anlar. Bence sıradan cocugunuzu kaldırması cok buyuk bir olay. Demir tavında dövülür.

sınıf anneliğindeki temel sorun kraldan çok kralcılık
sınıf anneliğindeki amaç öğrenci veli öğretmen arasındaki iletişimin sağlıklı olmasıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…