Özellikle öğretmenlerdende yorum bekliyorum.karşımızda haddini bilmeyen kadın var.

Birde ogretmene hediye almak nedir. Sanki sırf hayir islemek icin calisiyorlar. Maasini alıyor zaten bu insanlar. Diger meslek dallarından farkli oldugunu düşünmüyorum.

Çocuğumu yerinden kaldırmaya çalıştığı an ciddi şekilde nüdahale etmiştim ben olsam. Tıpkı 16 yaşındayken kardeşimi kendi çocuğu binsin diye salıncaktan indirmeye çalışan kadına ettiğim gibi. :d Ama kadının ruh hastası olduğunu sonradan anladığımı ve bizi eve kadar kovaladığını eklemem gerek.
Şimdilik öğretmene şikayet edilecek bir şey yok bence. Kadın diğer velileri sindirmeye çalışıyor. Müsaade etmeyin. Çocuğunuzu yerinden kaldırdığı gibi fırsat vermeyin, gerekli cevabı verin.

Birde ogretmene hediye almak nedir. Sanki sırf hayir islemek icin calisiyorlar. Maasini alıyor zaten bu insanlar. Diger meslek dallarından farkli oldugunu düşünmüyorum.

Senin gibi zihniyetler yüzünden öğretmenlik gibi KUTSAL bir meslek normalleştiriliyor.
Bir çocupun hayallerini gerçekleşmesine en büyük yardımcı öğretmendir.
Öğretmenlik peygamber mesleğidir.
Çok sabır ister senin gibi fikir yoksunu insanları eğitmek için.
Zaten hiç bir öğretmende hediye beklemez en büyük hediye öğrenclerinin iyi yerlerde olmasıdır.

Bence sınıf annesi diye adlandırılan görevlendirme yanlış
Öğrencilerin danışmanı gibi bişey olmalı bir öğretmen.
Bence sessiz kalma, böylelerinn hakkından gelmek şazım

İnanamadım bu cevaba, şoktayım şu an. Siz öğretmen misiniz? Öyleyseniz şayet peygamber mesleği dediğiniz işi yapan bir insan karşısındakine bu kadar atar yapar mı Allah aşkına? Kadın ne demiş yaw? Doğru söylemiş. Öğretmenler sevabına mı çalışıyor soruyorum size? Devletin maaşla çalışan memurları. Ben hiç sizin tasvir etmeye çalıştığınız gibi bir öğretmenle karşılaşmadım açıkçası.

Çok önemli bir meslek o ayrı ama tarzınızı yanlış buldum.

Üff gelmiş yine kendi öğrenciliklerine bakmayıp öğretmeni taşlayanlar.
Bazı öğrenciyede müstehak mı oluyor ne?..!
İnanamıyorum ya! Sizin gibilerin lisansı alınmalı. Siz ne tahammülsüz bir insansınız böyle? Allah çocuklarımızı korusun.

Doktorlar hayatimizi kurtarir , en büyük acilarimizdan kurtarir zamani geldiginde.
İnşaat calisanlari , sirtlarinda tas tasir istedigimiz evi inşa eder. Magaza calisanlari , istedigimiz hayalimizdeki ürünü bulmamiza yardim eder. Temizlik personelleri temiz rahat ortamlarda bulunmamizi saglar. Ben hic birine hediye alindigini gormedim maaslarina ek olarak. Zaten maas denen sey bunun icin var , emegin karsiligini almak icin.

Ailesi yıllardır öğretmenlik yapan babam, annem, teyzelerim, akrabalarım... bir öğretmen adayıyım.
Ben o mesajı atarlı yazmadım sadece konuyla hediyenin ne alakası var direk hediye mevzusu açılmış yine diye yazdım.
Evimizde bu güne kadar şunuda annemin ya da babamın bir öğrencisi almış diyebileceğim hiçbir şey yok. Gerçekten öğretmenliği çok merak edip şartların çok iyi olduğunu düşünüyorsanız gidin bir 1. Sınıfta 3 gününüzü geçirin derim.

Bende sana gel Konya' da deneme alanında yılın en sıcak günlerinde sadece bir saat çalış derim. Her mesleğin zorlukları var ama öğretmenlerin tutumunu çok abartı buluyorum.

Üff gelmiş yine kendi öğrenciliklerine bakmayıp öğretmeni taşlayanlar.
Bazı öğrenciyede müstehak mı oluyor ne?..!
: D hayır ne alaka kendimi kastettiğim. Sınıfta annesiz babasız veya fakir çocuklar varken bütün ilgisini öğretmen çocuklarına ya da milletvekili çocuğuna ya da diğer çok zengin çocuklara harcayan öğretmenimden bahsediyorum. Ben bu iki grupta da yokum.
Öğretmenleri karalamak gibi bir derdim yok. Sadece kendisini ve mesleğini kusursuz addedenlere lafım. Yoksa öğretmenlik de HER MESLEK gibi kendi içinde zorlukları ve avantajları olan bir meslek.

Gecmis sayfalarda arkadaslar pirlantaya varan hediyelerden bahsetmisler. Aralarında ogretmen olanlar da bu durumdan rahatsız olduklarini belirtmisler. Bende buna istinaden hediyenin bu meslek dali icin bir ayricaligi olmadigini alinmamasi gerektigini belirttim. Zamaninda parasi olmadigi halde ogretmene ceyrek altin (!) Alinacak diye zorla para denklestirmeye calisan arkadaslarimi hatirliyorum. Ogretmenler istiyor hediye diye bir cumle kurdugumu onlari asagiladigimi hatirlamiyorum. Tamamen velilere yonelik konustum ben. Benim icin de kutsal meslek doktorluk mesela. Herkes ayni seyi dusunecek diye birsey yok. Egitimci bir ailede buyuyup egitimci adayi olup , "senin gibi fikir yoksunu" tarzi hakaret etmeden kendinizi ifade edemiyor ofkenize hakim olamiyorsaniz sizde problem vardir.

Öğretmen değilim ama kısaca görüşümü yazmak isterim. İlkokulda harika bir öğretmenimiz vardı. Velilerin sınıfa girmesini, kafalarını dahil içeri uzatıp sınıfa karışmalarını kesinlikle yasaklamıştı. O da biz de rahat etmiştik. Ben anne babaların ilkokula başlamış çocukları üzerinden yaptığı bu ego tatminini mide bulandırıcı buluyorum. Sınıf annesi nedir? Ciddi olarak soruyorum bu sınıf annelerinin misyonu nedir?

Neyse demem o ki kendinize uğraş bulun ey kadınlar. El kadar çocukları rahat bırakın.

Çocuğunuzu yerinden kaldırırken nasıl sessiz kalıp müdahale etmediniz, ne hakkı var buna. İlk fırsatta haddini bildirmelisin.

Bende üzüldüm ve şaşırdım, insanlar içlerinden geldiği gibi hediye almış ve bu itici görülüyor.

bizimde gecen sene ılk zamanlar bu sekılde bır sınıf annemız olmustu
cocuklara cok bagrıyordu ogretmen masasına yumruk atarak konusuyordu, daha sonra tasındı ve yenı bır sınıf annesı kendımız sectık .
Cok sukur oyle ıyı kı gecen sene neredeyse hep okulda kaldı ve neredeyse tum cocuklarla ılgılendı bıze bol bol resımler gonderdı, atletlerını bıle degıstırdı o derece.
Ancak ben ogretmenden dertlıyım bız ne kadar cocugumuzla ılgılıysek ogretmen o kadar ılgısız bıze karsı.
Belkı haklı bılemıyorum 40 kısı sınıf hala okumayı sokemeyenler var 2. sınıfız bu sene hala onlarla ılgılenmekten bızlere sıra gelmıyor.
Ogretmenle yakınlasamıyoruz hanı ılgısız bıraksaydık cocugu o zaman mı ılgılenmek zorunda kalacaktı bılmıyorum bende goruslerı merak edıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…