bizimde gecen sene ılk zamanlar bu sekılde bır sınıf annemız olmustu
cocuklara cok bagrıyordu ogretmen masasına yumruk atarak konusuyordu, daha sonra tasındı ve yenı bır sınıf annesı kendımız sectık .
Cok sukur oyle ıyı kı gecen sene neredeyse hep okulda kaldı ve neredeyse tum cocuklarla ılgılendı bıze bol bol resımler gonderdı, atletlerını bıle degıstırdı o derece.
Ancak ben ogretmenden dertlıyım bız ne kadar cocugumuzla ılgılıysek ogretmen o kadar ılgısız bıze karsı.
Belkı haklı bılemıyorum 40 kısı sınıf hala okumayı sokemeyenler var 2. sınıfız bu sene hala onlarla ılgılenmekten bızlere sıra gelmıyor.
Ogretmenle yakınlasamıyoruz hanı ılgısız bıraksaydık cocugu o zaman mı ılgılenmek zorunda kalacaktı bılmıyorum bende goruslerı merak edıyorum
Gercekten 40 kısıler40 kişi lafın gelişi mi yoksa gerçekten 40 öğrenci mi var bir sınıfta?
Gercekten 40 kısıler
bu sene 37 dustuk okul yonetımı hemen 3 tane yenı ogrencı gonderdı
Üff gelmiş yine kendi öğrenciliklerine bakmayıp öğretmeni taşlayanlar.
Bazı öğrenciyede müstehak mı oluyor ne?..!
Ailesi yıllardır öğretmenlik yapan babam, annem, teyzelerim, akrabalarım... bir öğretmen adayıyım.
Ben o mesajı atarlı yazmadım sadece konuyla hediyenin ne alakası var direk hediye mevzusu açılmış yine diye yazdım.
Evimizde bu güne kadar şunuda annemin ya da babamın bir öğrencisi almış diyebileceğim hiçbir şey yok. Gerçekten öğretmenliği çok merak edip şartların çok iyi olduğunu düşünüyorsanız gidin bir 1. Sınıfta 3 gününüzü geçirin derim.
Vallahi ben ilkokulda çocuk aklımla bu sınıf annesi ne işe yarıyor diye düşündüğümü hatırlıyorum. O kadını da hiç unutmadım nefret ediyordum.Yav bu simif annesi makamini hangi aklievvel uydurduysa,her sinifta bir tane olur. Tek isleri ogrencilerden para toplayip ogretmenler gununde ogretmene pirlanta almak falandir. Gereksiz isleri yapan gereksiz bir insan. Sikayet edin
Sizin gibi öğretmenler hep olsun, hiç de küçümsemiyorum çalışma saatlerinizi, insan yetiştiriyorsunuz , kolay bir iş değil ki.Inanin hiçbir seyde gözümüz yok. Bazı arkadaslar hediye falan demis ama. Hediye isteyen yok mu var tabi.... maaşımi aliyorum tabi cok sukur halimize işinden olan binlerce atanamayan arkadasim varken maddi konularda sikayet edemem.
Sahsen benim tek istediğim çalışma saatleri azlığı sebebiyle işimizin küçümsenmemesi. Inanin o aldığım parayi hak etmek için kendimi heba ediyorum eve gelince yemek yiyecek dermanim olmuyor. Gerekirse kendi cebimden veriyorum cocuklara, aksamlari dizi izlemek yerine odev etkinlik vs hazırlıyorum. Tek istedigim biraz saygı ve eline sağlık öğretmenim denilmesi....
Inanin o cocuklar benim çocuğum kadar degerli en yaramazini bile cok seviyorum
Ona kalırsa doktor yeri geliyor elini insanların iç organlarına sokuyor, urologlar cinsel organları inceliyor, çöpçüler sizin atarken bile tiksindiginiz şeyleri topluyor, avukatlar her gün muvekkilleri ve krsi tarafla cebellesiyor yetmiyor gecenin bir koru aranıyor karakoldan ifadeye gel diye, savcılar olay yeri incelemeye gidiyor gecesi gündüzü belli değil hele nobetciyse beyin patlaması yaşıyor. Ben öğretmenliği bunlardan ustun gormuyorum mesela. Hiçbir öğretmenimden kurslar dahil doğru durust bir sey öğrenmedim oturdum hep kendim çalıştım, matematikte çözüm yollarını kendim buldum kitapları hatim ettim. Bence diğer mesleklerden farkı yok.burada öğretmenleri en çok eleştiren bir eğitimci kızı/yeğeni/torunu olarak söylemeliyim ki hayır efendim; öğretmenlik sıradan bir iş değil.. mühendis olursunuz sabah 8 de gider işinizi yapar akşam 5 de evinize dönersiniz.. stajyerinizin tuvaletten sonra pantolonunu çekmesine yardım etmezsiniz, terledi mi diye 3 dakikada bir sırtını kontrol etmezsiniz, ilaç saati geldiğinde onu hemşireye yönlendirmez/ ilacını içirmezsiniz, aman yemeğini yedi mi diye 19 kişiyi tek tek de kontrol etmezsiniz.. burada bilen bilir, küçük oğlum 2. sınıfa gidiyor ve bazen kendisini toplayamayabiliyor.. kimse kusura bakmasın ben gözüm kapalı güvendiğim öğretmenime kendime almadığım şeyi alır, hediye diye de veririm.. ben gözbebeğimi güveniyorum, ne yapsam boş ona.. hele hele bizimki gibi süper ötesi bir eğitimci ise, helal olsun..
Gönülden kopması başka bir olay ama ben çocukluğumda hatırlıyorum, öğretmene altın takı alınacak diye herkesten sınıf annesi para topluyordu. Böyle şeyler olmamalı. Gönülden kopan hediye de maddi değeri yüksek şeyler olmamalı bana kalırsa. Çünkü bu öğretmeni öğrenciye karşı farklı gözle ya da daha çok ilgilenmek zorunda hissetmesine yol açabilir. Öğrenciye kızarken mesela annesine ayıp olur mu diye düşünebilir. İnsanız yani öğretmenlerde istemeseler de etki yaratabilir.Sizin gibi öğretmenler hep olsun, hiç de küçümsemiyorum çalışma saatlerinizi, insan yetiştiriyorsunuz , kolay bir iş değil ki.
Hediye alınmasına karşı olan öğretmenleri anlayamadım, kendi adıma söyleyeyim değer verdiğim saygı duyduğum için alıyorum. Çocuğumu emanet ettiğim insan sonuçta.
Sizi sizin gibileri tenzih ediyorum ama çocukları velileri baş belası gibi gören öğretmenlere saygı duymuyorum.
Evet haklısınız, zorla alınması yanlış, para toplanıp ortak hediye alınması.Gönülden kopması başka bir olay ama ben çocukluğumda hatırlıyorum, öğretmene altın takı alınacak diye herkesten sınıf annesi para topluyordu. Böyle şeyler olmamalı. Gönülden kopan hediye de maddi değeri yüksek şeyler olmamalı bana kalırsa. Çünkü bu öğretmeni öğrenciye karşı farklı gözle ya da daha çok ilgilenmek zorunda hissetmesine yol açabilir. Öğrenciye kızarken mesela annesine ayıp olur mu diye düşünebilir. İnsanız yani öğretmenlerde istemeseler de etki yaratabilir.
Ek: çocuğumla daha fazla ilginsin diye hediye alındığını da bizzat biliyorum. :d
Ona kalırsa doktor yeri geliyor elini insanların iç organlarına sokuyor, urologlar cinsel organları inceliyor, çöpçüler sizin atarken bile tiksindiginiz şeyleri topluyor, avukatlar her gün muvekkilleri ve krsi tarafla cebellesiyor yetmiyor gecenin bir koru aranıyor karakoldan ifadeye gel diye, savcılar olay yeri incelemeye gidiyor gecesi gündüzü belli değil hele nobetciyse beyin patlaması yaşıyor. Ben öğretmenliği bunlardan ustun gormuyorum mesela. Hiçbir öğretmenimden kurslar dahil doğru durust bir sey öğrenmedim oturdum hep kendim çalıştım, matematikte çözüm yollarını kendim buldum kitapları hatim ettim. Bence diğer mesleklerden farkı yok.
Hayır sınıf öğretmeni de bunun için de okudu. Yoksa lise öğretmeni olurdu? Sınıf öğretmeni olanlar ne olacağını bilmiyorlar mı? Ben mesela avukatım ama muvekkilleri bebek gibi avutmak için okumadim. Koca insanları saatlerce avuttugum oluyor psikolojik olarak yipraniyorum. Benim işim belli ama bunların olacağını da biliyordum sonuçta. Bilmesem bile bunlar mutemmim cuzudur bu mesleklerin. Bana o işi yapma dersen yani muvekkillere aynı zamanda psikologluk, sosyologluk hatta dedektiflik yapma dersen iş yapamam.ama hepsinin kendi işi.. siz benim demek istediğim şeyi kaçırmışsınız.. doktor iç organınıza elini sokmak için okudu, öğretmen benim oğlumun pantolonunu çekmek, ateşine bakmak, ilacını içirmek için okumadı.. yani yeri geldiğinde dadılık yapmak zorunda kalıyorlar diyorum.. ben herhangi bir doktorun hastasına yemek yedirdiğine şahit olmadım, olsam ona da değer verirdim.. kaldı ki mesele sizin öğretmenleriniz değil, benimkiler de değil.. ben hakkını veren eğitimcilerden bahsediyorum..
Hayır sınıf öğretmeni de bunun için de okudu. Yoksa lise öğretmeni olurdu? Sınıf öğretmeni olanlar ne olacağını bilmiyorlar mı? Ben mesela avukatım ama muvekkilleri bebek gibi avutmak için okumadim. Koca insanları saatlerce avuttugum oluyor psikolojik olarak yipraniyorum. Benim işim belli ama bunların olacağını da biliyordum sonuçta. Bilmesem bile bunlar mutemmim cuzudur bu mesleklerin. Bana o işi yapma dersen yani muvekkillere aynı zamanda psikologluk, sosyologluk hatta dedektiflik yapma dersen iş yapamam.
Evet bu konuda haklılık payı var. Öyle ki durusmaya giriyoruz hakim dosyadan bir haber, ee konu neydi diyor o kadar yani. Bilmem kaçıncı duruşma olmuş, karar asamasina gelmiş daha dosyadan bir haber. Herkes bir değil. İşini layıkıyla yapan insanlar dusunulerek devlet açlık sınırında yasatmamali bu insanları. Tek maaşlı bir öğretmen için aldığı maaş yeterli değil. Onların da omurlerinden omur gidiyor. Bizim gibi onlarca kişiyle uğraşıyorlar. Her gün her gün.. bir değil iki değil. Vallahi ben şikayetçiyim hukuk fakültesinde psikoloji eğitimi vermeleri gerekiyordu. Bazen ne söyleyeceğimi nasıl avutacagimi hatta insanlara karsi kendimi nasil savunacagimi sasiyorum. Suclaniyorum, tehdit ediliyorum, benle alakasi yok hakim karari daha yazmamis ne yapabilirim adamin gidip bogazina mi bakayim diyorum yok laf anlatamiyorum. Kimi de amaaann bana ne ya diyor goruyorum. Hatta bilgi bile vermiyorlar muvekkillerine ben her durusma sonra su ariyorum bilgilendiriyorum insanlari. Randevu vermiyorum gelene kapim hep acik, bana gelen insan dara dusmus zor durumda olan insan cunku.Aman ne bileyim yine daraldim ben cok yoruldum cok :))lise öğretmeni çok mu farklı? hayır değil.. benim babam lise öğretmeniydi ve evet dadılık yapardı.. tuvaletten çıkınca elini yıkamayı bilmeyen çocuğa onu öğretirdi mesela, ama hiç sanmıyorum okulda "çocuklara el yıkama dersi de vereceksiniz" diye söylediklerini.. yani hayır, sınıf öğretmeni bunun için okumuyor.. sadece çok sevdiği ve mesleğine değer verdiği için ek olarak bunları da yapıyor.. siz müşterilerinize birkaç dalda daha yararlı olduğunuza göre demek ki sizde azınlıksınız.. peki her avukat bunları yapıyor mu? en yakın arkadaşıma dayanarak söyleyeyim; hayır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?