Özgecan'ın babası konuştu

Bu nasıl bir yorumdur??

Çok sağduyulu ve sevgi dolu bir konuşma.

Adam içi bu kadar yanarken toplumun neredeyse tamamını etkisi altına almış şiddet kültüründen uzak durabilmeyi başarmış, suçluların ailesine sabırlar dileyebilmiş biri. Tasavvuf felsefesini içselleştirmiş gibi sanki. Burada "yılan kaynanam gebersin inşallahh!" modunda takılanlara ders olsa keşke.

Yaa adamcagiz su anda travma yasiyor..Biz burada yerimizde duramazken adamin sakin hali elbette takdir edilecek bir davranis..Allah sabir versin..Cook zor..insan düsündükce kötü oluyor..

Siz kim oluyorsunuz da benim icimi duygularimi bilipte fetva veriyorsunuz acaba? benim kadar goz yasi dokup agladiniz mi?uykunuz kacti mi ?ben de bir anneyim lutfen haddinizi bilin o oylesine yazdigim bir msjdi devletimize kizdigim icin bizler icin bir onlem alinmayisina verdigim tepkiydi .Yarin sizin,kizinizin ,komsunuzun akrabanizin basina gelse acaba devletim devletim dermisiniz merak ediyorum?Oturdugunuz yerden beni tanimadan itham edemezsiniz buna hakkiniz yok.

Ben devletle bu olay arasında bir bağlantı kuramıyorum hanımefendi.. Çok üzüldüyseniz üzüldüm yazsaydınız müneccim miyim ben? Tek cümle yazmışsınız o da devletle ilgili..

kınarsa kına herkesin fikri kendine. en azından ben sorguluyorum soruyorum körü körüne her şeyin fazlası zarar dünyaya düşkünlük de zarar dindarlık da zarar benim dini sorgulamama laf edemezsin ister hacı olurum ister kafir olurum ben adamın dinine laf mı ettim? ne demişim de tövbe haşaa diye çarpılacakmışım gibi yazmışsınız. bu benim sorgulama tarzım adam acı çektikçe dinine bağlanıyor olabilir ama ben acıları adaletsizlikleri kötülükleri gördükçe daha da uzaklaşıyorum ve sorguluyorum bundan kime ne? bence de din konusu uzamasın burada islam nedir nasıldır diye konuşmuyoruz ben onun ailesini ne kınadım ne de yargıladım, ayıpladım sadece şaşırdım ve sorguladım bu da böyle biline.

Ben devletle bu olay arasında bir bağlantı kuramıyorum hanımefendi.. Çok üzüldüyseniz üzüldüm yazsaydınız müneccim miyim ben? Tek cümle yazmışsınız o da devletle ilgili..
bence devlet büyükleri azgınlara ve suçlulara ceza verse, bu olaylar daha az yaşanır devletin görevi ülke refahını arttırmaktır tıpkı ülkenin ebeveyni gibidir. siz devlet adamlarının biz dayak yiyen ölen tecavüze uğrayan kadınlar hakkında neler dediklerini okudunuz mu? hala aklıma gelir geçmişte 13 yaşında kıza 20 den fazla iş adamı tecavüz etmişti, kız oturabilmek için 4 tane falan ameliyat geçirmiş. bu adamlar şuan işinin gücünün başında, aileleri var kızları var.. aklım almıyor. çoğu kalabalık, fakir, pis ülkeden daha da aşağılardayız, refah seviyesi olarak neredeyse 240. sıradayız. önümüzde 239 ülke var.

Gayet de doğru söyledikleri.
Kızanlar olmuş da şu 2 gündür gözlemlediklerim,ülkemizde ''fantastik'' idam şekilleri arayan insanların ya da işkence metodları öne süren insanların bir çoğu normal değil.Gerçekten.

Bence sakinliğiyle hepimize insanlık ve onur dersi verdi.Allah hiç bir ana babaya yaşatmasın ama böylesine sinirler gerginken o ağırbaşlı tavırlarıyla hepimize örnek oldu aslında helal olsun
İdam geri gelecekse bile özgecan yüzünden gelmesin dedi,bi durup düşününce aslında ne kadarda haklı olduğunu anlıyorsunuz,ben takdir ettim şahsen tutumunu
Bizler yine bedduaya devam edelim o ayrı!! Hep söylüyorum yine söyleyeceğim aynı şeyleri yaşamadan ölmesin o pislikler

Ben mesela..Evet normal değilim..3 gündür o kansıza hapiste işkence eşliğinde tecavüz edildiğini hayal ediyorum.
Hümanist değilim, kabul ediyorum..

Öte yandan, adamcağız duka'nın dediği gibi tasavvufu içselleştirmiş tam manasıyla, ellerinden öpesim, acısını alasım geldi..
Böyle bir acıyla inançlı bir insan Allah'a sarılmasın da napsın..

Yanlış anlamayın ama doğru bulmadığım için söyledim.
Kırdıysam affedin.
Ben de hümanist değilim sadece böyle olaylarda aşırıya kaçan şiddet isteği bana çok korkunç geliyor.

Yanlış anlamayın ama doğru bulmadığım için söyledim.
Kırdıysam affedin.
Ben de hümanist değilim sadece böyle olaylarda aşırıya kaçan şiddet isteği bana çok korkunç geliyor.

Yok estafurlah, ironi yapmadım..Gerçekten normal görmüyorum şu günlerde kendimi.
yani bu canlıyı yanımda katletseler mimiklerim dahi bir gram oynamaz. O durumdayım.

Allahim acisina yardim et (( ne onur ne gurur bu adam yetistirdi iste olene kadar tirnaklariyla direndi kendini korumaya calisti ozgecan cunku babasi ona bunu ogretti ((

Baba dedigin böyle olur işte. içindeki acısına rağmen nefret yok hiç içinde.

Gösteri yapanların getirdiği özgecanın fotoğrafına bakışın hiç gitmeyecek gözümden. Sanki fotoğrafı değil de kendisi gelmiş gibi büyük bir hasretle ve sevgiyle bakışın kazındı hafızama.

Allah dayanma gücü versin bu acıya.

tv de izledim,

bir varmış bir yokmuş... o kadar doğru ki

Simdi gördüm açıklamaları.. Çünkü bu haberlerden kaçmaya başladım artik yüreğim, yüreğim kaldirmiyor....
Hatta açıklamayı bile tam okuyamadim desem yeridir..

Söyleyeceğim tek şey su ki; o ne guzel bir baba, ne guzel bir ADAM... kendi içinde yaptığı iiç hesaplaşması, metaneti teslimiyeti..
O herşeyi olan biteni Rabbi ne havale etmiş, daha büyük bir makam var mi....
Ellerinden öpelesi adam...
Rabbim sen bu ananın babanın kardeşin acisini hafiflet, acılarını dindir..
Ozgecan kardesim, bak tüm Türkiye bir olduk seni kardeşimiz olarak bagrimiza bastık...
Yattığını yerde rahat uyu, mekanın cennet olsun guzel kardeşim benim.....

Babasının bu sözlerinden sonra kendimden utandım doğrusu.. İdam çıksın idam ,dediğim içim... Helal olsun helal.. Bir başkası olsaydın kin beslerdi, bağırırdı,çağırırdı.. Ama bu çok farklı çok ne diyeceğimi bilemedim bu haberden sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…