Özgüven doğuştan mı gelir, yoksa sonradan kazanılır mi?

Aramiss97

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2017
94
42
3
27
Diyelim çok ezik buyudunuz yasadiniz sonradan olgunlaşınca özgüven nasıl kazanılabilir?
Kendinde değişimler ne yapabilirim . Veya en önemlisi insanların sözlerine aldırış etmemeyi kulak kapamayı nasıl basarabilirim.?

Son düzenleme:
kendini geliştirebilirsin kişisel gelişim kitapları oku bol bol

Onu bende düşündüm de kararsizim bir taraf tamamen safsata diyor bir taraf da gerekli buluyor ama okuyacagim
bir editör ve sıkı bir okur olarak safsata olmadığını söyleyebilirim canım. the secret kitabını okumanı tavsiye ederim canım ve ahmet şerif izgören 'in youtube da seminer videoları var onları izleyebilirsin .

Onu bende düşündüm de kararsizim bir taraf tamamen safsata diyor bir taraf da gerekli buluyor ama okuyacagim

Kişisel gelişim kitapları sizi bir anda havalandrıp her şeyi yapabilecekmişsiniz gibi bir ruh haline sokar sonra etki geçince bocalarsınız.
Psikoterapi almayı düşündünüz mü?
Özellikle olumlamalar ve başarı öyküleri daha çok işinize yarar gibime geldi.

buraya gerçek fotografınızı anonimliğinizi bozacak olmasina rağmen koymaniz ve bunun altını çizmeniz bi özgüven göstergesi değil mi?
Koymamistim konu bitince kaldirdigimida goreceksinizyardjm almaya çalışıyorum tavsiye

"Resimdeki benim" vurgusundan anlıyoruz ki aslında kendinizi fazlaca beğeniyorsunuz ve burdan övgü duymak için geldiniz ?

"Resimdeki benim" vurgusundan anlıyoruz ki aslında kendinizi fazlaca beğeniyorsunuz ve burdan övgü duymak için geldiniz ?
Önceki konumu ve bloğunu olursanız niyetinin bu olmadığını anlarsınız bu dediğinize utanirsiniz. Çok agir bir kaza geçirdim iyi değilim ve kazayla birlikte erkek arkadaşım gitti birçok dostum dediğim kişi yüzünü gösterdi ? Anlatabiliyor uyum? Özgüven kalır mu bunlardan sonra ben şuan yuruyemiyorum!

buraya gerçek fotografınızı anonimliğinizi bozacak olmasina rağmen koymaniz ve bunun altını çizmeniz bi özgüven göstergesi değil mi?
Övgü alma gibi bir niyetim yok vurgunun böyle olacağını bilseydim öyle yazmazdim sildim o kısmı da.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...tigim-ozguven-kaybi-ne-yapacagim-ben.1022918/ bunu ve bloğunu olursanız profilinde anlarsınız niyetin neymiş yuruyeniyorun ben kendimi nasıl Seveyim yap hiç mi vicdniniz yoksizin

Yürüyememeniz oldukça üzücü. Ancak ben bunu bilemem buraya konu açan her bireyin hayat hikayesini araştıramam. Konuyu açmışsınız verdiğiniz içeriğe göre yorum yaptım

Onu bilmeden soylemislerdir arkadaslar.Canini sikma.Ozguven ustune bir kitap vardi.Kitap atastirrirken denk gelmistim.Adi ozguven gibi kisa bir seydi.Yazarinin icinde john vardi sanki.Google bakarsan kitaplarin icinde gorursun.Okumadim ama cok ozellikli bir kitaba benziyordu.Nadirkitap.com dan kapida odemeyle alabilirsin ikinci el.Ay ben de reklamini yapip duruyorum bana kitap kalmayacak.Adamlar havaya girip zam yapacaklar kitaplara.
Iyi hissetmek
Hatali alanlarimizonlari da al oku.
Cok guzel kitaplar Aldim ama daha okumadim bir suredir kitap okumak icimden gelmiyor ,oneri bunlar.

Ben özgüveni görünüşü konusunda inanılmaz düşük olan bir tanıdığımın ergenlikten çıkıp, kilo verip, kıyafetine dikkat edip beğenilen biri haline gelince nasıl özgüven patlaması yaşadığını ve görüntüsüne takıntılı hale geldiğini gördüm. Sanırım içindeki potansiyeli gördüğün an ya da başkalarından eksik olduğunu düşündüğün konuda takdir aldıkça özgüvenin artıyor.

Öyle pek övgü alan biri değilim ondan da olabilir. Ama alsamda ozguvenim olmaz. Ruhsal olarak bakmak lazim

Öyle pek övgü alan biri değilim ondan da olabilir. Ama alsamda ozguvenim olmaz. Ruhsal olarak bakmak lazim
Katılmıyorum, iltifat ve takdir aldıkça özgüvenin artar çünkü potansiyelinin farkına varmış olursun. Kendin özgüvenini arttırmak için eksik olduğunu hissettiğin konularda kendini geliştirmeyi deneyebilirsin, ha ben kesinlikle o konularda eksik olduğunu düşünmüyorum ama insan kendindeki en ufak hatayı büyütüp bir eksik kalıbına sokabiliyor, bunu aşmanın en iyi yolu da kendimce o konularda gelişmek ve başarılarımı düşünerek kendi potansiyelimin farkına varmak.

Bilmiyorum pek takdir alan biri olmadım hicbir konuda. Ne dış görünüş ne de baska

Bilmiyorum pek takdir alan biri olmadım hicbir konuda. Ne dış görünüş ne de baska
Güzel bir kızsın bence de, çevren belki de başkalarını rahatlıkla takdir edebilen bir çevre değildir ve bunun eksikliğini yaşıyorsundur... Canını sıkma, fizik tedavi sürecini aşıp yeni bir hayata başladığında daha güçlü olacaksın bence. İnanılmaz şanslısın benzer bir kazadan geçtiğimden söylüyorum, şükret durumuna, bundan birkaç sene sonra ardına baktığında insanları bu sayede daha iyi tanıdığını ve güçlendiğini göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…