Özgüven doğuştan mı gelir, yoksa sonradan kazanılır mi?

Zaten geçiş yaptım istanbuldan ayrıldım eskişehire geldim. Ortamın tamamen yenilecek orda özel unide tam burslu okuyordum zaten bastan eksiyle başladım.

Çok geçmiş olsun en kısa zamanda gerçek özünüz olan mutluluğa,coşkuya ve tabiki özgüvne kavuşursunuz. Evrendeki her şey birer enerji.Yaşadığımjz olaylar ve insanlar bizim yansımamız,bilinçaltımızın aynası.Yaşadığınız olaylar değil aslında sizin özgüveninizi düşüren.Özgüveniniz düşük olduğundan bu olayları yaşıyorsunuz, o insanlar size yaşatıyor bunları. Siz değiştiğinizde olaylar ve kişilerde değişecek.İsterseniz deneyimleyin,araştırın kafa yorun.Bence buna değer.Bugüne kadar safsata olduğunu düşünmüşsünüz, tesadüf değil tabiki böyle düşünmeniz.Bu tarz düşüncelerle böyle olmanız gayet tutarlı, şimdi düşüncelerinizi değiştirme vakti.Tabi kendinizi değiştirmek istiyorsanız.

Zaten geçiş yaptım istanbuldan ayrıldım eskişehire geldim. Ortamın tamamen yenilecek orda özel unide tam burslu okuyordum zaten bastan eksiyle başladım.
Yepyeni bir ortamla cidden yeni bir hayata başlamışsın gibi hissedebilirsin, bak belki de her şerde bir hayır vardır derler ya, o okulda öyle bir çevre ve başarı edineceksin ki ömrün boyu seninle kalacak... Umudunu kesme hayattan öyle.

Umarım öyle olur

Öyle pek övgü alan biri değilim ondan da olabilir. Ama alsamda ozguvenim olmaz. Ruhsal olarak bakmak lazim

Övgü almak sadece egonuzu şişirir. Çoğu zaman ego ve özgüven birbirine karıştırılır. Zor zamanlar geçirmişsiniz geçmiş olsun. Siz kendinizi sevin değer verin yeter özgüven için.

Bunun için buradan tavsiye almamaniz gerekirdi diye düşünüyorum .

Çünkü her insan iyi niyetli yaklaşım ve ya yumuşak bir uslúp kullanamıyor ne yazık ki .
Övgü mu bekliyorsun olayına kesinlikle katılmıyorum, kişi kendinden bilir işi ..

En iyisi bir psikoloğa randevu alıp güzelce tedavi olun .
Sizin siz de olan eksiklerinizi kendinizden başka kimse iyi bilemez .

Bu sure icerisinde El becerileri kurslarına , dans eğitim okullarına, devletin sunduğu tiyatro kollarına gidip hem aktiviteniz olmus olur hem de arkadaş edinmiş olursunuz .

Aktiviteleriniz olmuş olacağı için sürekli düşünceleriniz içinde iç savaş vermezsiniz.

Iyi olun ..

Tesekkur ederim

Kişisel gelişim kitapları bence balon.
Neden özgüvensizsiniz? Bunun üzerine gidebilirsiniz mesela. Benim dişlerim çarpıktı bu benim özgüvenimi çok yaralıyordu, tel taktırdıgım gün kendime güvenim geldi mesela.

Kendimi begenmemeye başladım kazadan sonra çok zayifladim bi dönem . Saçlarını kestiler ve utangaç biriyim ben de tanımadıklarımla göz teması kurama sorunu var

Kendimi begenmemeye başladım kazadan sonra çok zayifladim bi dönem . Saçlarını kestiler ve utangaç biriyim ben de tanımadıklarımla göz teması kurama sorunu var
Yapamadıklarınızı bir kağıda yazıp her gün birinin üstüne gidebilirsiniz.
İşin özü kendimizi sevmek sanırım. Kilo almak için beslenme öğünlerinizi düzeltip, spora başlayabilirsiniz. Kuzenim bu şekilde kilo aldı.
Saçlarınız için bakım uygulayabilirsiniz, kendinizle ilgilenmek iyi gelebilir

Övgü almak sadece egonuzu şişirir. Çoğu zaman ego ve özgüven birbirine karıştırılır. Zor zamanlar geçirmişsiniz geçmiş olsun. Siz kendinizi sevin değer verin yeter özgüven için.
Aslında bu konuda bilgisi olan bir insan beni de aydınlatırsa mutlu olurum çünkü aynı dertten muzdarip durumdayım, övgünün ego şişirmesini düşünmememin sebebi, çok kötü ve bir şeyi yapamayacak gibi hissettiğim pek çok durumda birilerinin başarılarımı hatırlatması ya da övmesiyle nasıl içimin rahatladığını biliyorum. Övgünün insanda farkındalık yaratabilen bir şey olduğunu düşünüyorum, kimi insanda ego olarak şekilleniyor olabilir ama kişilik yapısına bağlı da olabilir, ben bir konuda övüldüğümde o konuda eksik hissetmişsem "Ya acaba ben mi yanılıyorum, başkası böyle diyor demek ki düşündüğüm gibi değilim?" düşüncesine kapılıyorum bir süre daha özgüvenli oluyorum. Ama ben çevremin düşüncesine fazla takan biriyim belki bundan iyi hissettiriyordur bana, ki çok uzun sürmüyor etkisi, kesinlikle kalıcı değil.

En iyisi bir psikoloğa randevu alıp güzelce tedavi olun .
Sizin siz de olan eksiklerinizi kendinizden başka kimse iyi bilemez .
Bir de aslında kişi özgüveni ve egosu gerçekten düşük olduğunda kendinde var olmayan eksikleri de görmeye başlıyor bence bu yüzden aslında onda zannettiği kadar eksik olmayabilir. Bence kendindeki eksikleri objektif olarak görebilmesi özgüveni düşük bir insan için çok zor çünkü özgüveni düşük insanlar genelde var olandan daha çok şeyi eksik olarak nitelendirmeye meyilli oluyorlar. Farkındalık seviyeni artırmanın en güzel yollarından biri psikolog bence, böylece kendindeki eksikleri görebilecek objektifliğe kavuşabilirsin.

Bu arada yanlış anlamayın tecrübe ya da bilginiz varsa durumla ilgili aydınlanmak için yazdım, yardım çabamın arkadaşa zararının dokunmasını istemem gerçekten.
Konu sahibi eğer konuyu dağıtıyorsam da özür dilerim sadece yanlış mı düşündüğümü analiz etmek istedim.

Cevap veriyorum ozguven kimi zaman belki dogustan gelebilir ama durum her zaman oyle degil. Kendimden ornek vereyim sana lise uce kadar hep sessiz sakin bir kizdim. Ustelik bakimsizdim. Erkek arkadasi birak normal konustugum bir erkek bile yoktu. Kendimi guzel bulmazdim. Lise uce gecerken kucuk bir kaza sonucu yuzum yandi, piskolojim mahvoldu. Ama bu butun enkazlari kaldirdigimizda ben eski ben degildim. Sanki kozamdan siyrilmis bir kelebek olmustum. Once yuzum duzeldi sonra piskolojim. ve suan insanlarla iletisimim gayet normal. Ozguvenim yerimde. Bir iki dostum var amaaan zaten az olsun oz olsun. Bunu neden anlattim sana. Bu hikayeyi kendine uyarla.

Belki de bu kaza birseylerin baslangici. Bak farkindalik olusturmus sende. Sevgilin mi terk etti birak ya sittir olsun gitsin. Kotu gunumde yanimda olmayan adami napim ben? Benim boyle yolladigim cok herif oldu. Arkana bile bakma. Yasin cok kucuk anladigim kadariyla. Sen ruhuna guzel bak yeter. Ruh guzelligi inan ki bedene de yansir. Hersey altin orana uyan yuz hatlari demek degildir. Gozdeki bir isilti, icten bir gulus, bunlar guzel bir ruhla olacak seyler. Demem o ki tatli kiz once ruhunu besle, sonrasi gelir emin ol:)

Sen sanslisin bence..
Simdi siyeceksin ki kaza gecirdim erkek arkadasim terketti,arkadaslarim sirtini dondu bunun nesi sans?
Sen daha 20 yasinda bunlari yasadigin icin sanslisin.emin ol cok daha guclu ayaga kalkacaksin..cok daha olgun olacaksin..erkek arkadasinin arkadaslarinin bu haldeyken seni terketmelerini anlamadim bu haldeyken normalde insanlar daha fazla ilgilenir..insanlarin zor gunlerinde dostlari sevdikleri yaninda olir.yaninda degillerse seni sevmemisler bunu gordun mutlu ol.o imsanlar gitti.ve dusun ben nerede yanlis yaptim bu insanlari hayatima aldim neyi goremedim.diye.bunlari kendini suclamadan cozersen adimlarini daha saglam.atarsin.kendini suclama,kendimi asagilma.kendini goklere de cikarma.objektif bak olaylara.hatani dogrunu bundan sonra neyi yapacagini yapmayavagini hesapla.adimlarini oyle at.gecmis olsun.acil sifalar dilerim

Dediğin açıdan sansliydim evet. Klişe söz koynumda yılan beslemisime geliyor olay

Sadece Kişisel gelişim kitabı değil bol bol kitap okuyup araştırmalısınız, ne kadar çok bilgili olursanız kendinize güveniniz artar, kitap okumak bir çok eksiği tamamladığı gibi özgüven eksikliğine de büyük yardımcıdır

Tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…