• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven eksikliği mi..

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
Hanımlar selamlar. Epeydir bir şey yazmıyordum. Benim hiç sevmediğim bir mesleğim var. Bu meslekten atandım. Memurum. Uzun zaman oldu diyebilirim. Başka bir iş yapmayı çok istiyordum ama eşim izin vermedi. Herkes memurun oh ne güzel diyor ama ben gerçekten kendimi çok başarısız ve aptal hissediyorum. Sanki dünyanın en vasıfsız insanıyım. Böyle hissetmemde çevrenin etkisi de oldu. Küçümsendim zamanında. Şimdi de kendim alınganlık yapıyorum farkındayım. Sanki bir insan başarısından bahsediyorsa beni aşağılamak için yapıyor. Sürekli böyle düşünüyorum.

Şu anda maddi olarak ve zaman açısından meslek değiştiremem. Mevcut işimi sevmek istiyorum. Sevemezsem bile en azından kafaya takmamak istiyorum. Yapamıyorum bir türlü. Yıllar geçiyor ben halen aynı yerdeyim. Süreklİ aynı pişmanlık. Kafayı yemek üzereyim. İnsanlardan kaçmak, kimseyle görüşmemek istiyorum. Sanki meslek lafı açılınca içimi çekiyorum. Aşağılanıyorum.

Anlatabildim mi bilmiyorum. Aranızda bu durumda olan var mı. Bana bir yol gösterin.

Memurluktan çıkarsanız bile dışar da çok isteyerek yapacağız iş kollarını açıp sizi beklemiyor malesef :işsiz: Şehir, tecrübe bunların başında gelir..
Mezuniyetiniz nedir acaba? Yapmak istediğiniz iş ne mesela.

Memur değilim ama masa başı, maaşımın piyasaya göre iyi olduğu, mesai saatlerimin değişmediği, çoğunlukla boş boş oturduğum bir işim var ama işimden de çalışma ortamımdan da memnun değilim, bu sebeple de işi bırakacağım 2 ay sonra. Beni daha çok mutlu edeceğine inandığım, aktif olabileceğim, kendimi geliştirebileceğim bir iş için sertifika sınavlarına hazırlanacağım. Bu kararı verirken de en büyük destekçim eşimdi, o bana yardımcı olmasa cesaret edemezdim sırf parası güzel diye.
Düşünmeniz gereken şeyler işten çıkınca ne yapacaksınız, maddi olarak zorluk çeker misiniz, ne tür bir iş arayacaksınız ve bulabilecek misiniz? Eğer bu soruların cevapları varsa ve aklınıza yatıyorsa sizi mutsuz eden bir işte memurluk bile olsa çalışmayın tabi ki. Hayat kısa, hele hele mutsuz bir işte çalışıp ömür çürütmek için çok kısa.

Örgün adalet mezunuyum ben. Sanki avukat olmak istemişim de olmamışım gibi muamele görüyorum. Bazen çok kıskanıyorum avukatları yalan yok. Ama benim hayalim mühendis olmaktı avukatlıkla hiç alakam yoktu. Hiç bir hayalim olmadı. Sanki ömrüm boşa gidiuor. Mesleği kafayı takmayıp mutlu ve huzurlu yaşayanınız var mı

Ben yıllardır is bulamadım bi sene bir yerde çalıştım santral de sonra bulamadım iktisat mezunuyum kpss olmadı halinize sukredin bence isim yok ama isyan etmiyorum mutluyum çünkü sinavdayim bunun bilincindeyim sizin işiniz var mutsuzsunuz sukredin bence

adaletle mühendisliğin puanları arasında dağlar kadar fark var ama.. bir de alan farkı. hayaliniz için çok çalıştınız mı peki çevrenizi suçlamaktan ziyade

adaletle mühendisliğin puanları arasında dağlar kadar fark var ama.. bir de alan farkı. hayaliniz için çok çalıştınız mı peki çevrenizi suçlamaktan ziyade
Aslında benimki bir hayaldi olmadı. Bunu kabul edebilmek istiyorum. Fakat sanki insanlar buna izin vermiyor.

bende sevdiğim işi yapmıyorum ama hayat şartlı bunu gerektirdi , iyi taraflarında bakmaya çalışın

Hanımlar selamlar. Epeydir bir şey yazmıyordum. Benim hiç sevmediğim bir mesleğim var. Bu meslekten atandım. Memurum. Uzun zaman oldu diyebilirim. Başka bir iş yapmayı çok istiyordum ama eşim izin vermedi. Herkes memurun oh ne güzel diyor ama ben gerçekten kendimi çok başarısız ve aptal hissediyorum. Sanki dünyanın en vasıfsız insanıyım. Böyle hissetmemde çevrenin etkisi de oldu. Küçümsendim zamanında. Şimdi de kendim alınganlık yapıyorum farkındayım. Sanki bir insan başarısından bahsediyorsa beni aşağılamak için yapıyor. Sürekli böyle düşünüyorum.

Şu anda maddi olarak ve zaman açısından meslek değiştiremem. Mevcut işimi sevmek istiyorum. Sevemezsem bile en azından kafaya takmamak istiyorum. Yapamıyorum bir türlü. Yıllar geçiyor ben halen aynı yerdeyim. Süreklİ aynı pişmanlık. Kafayı yemek üzereyim. İnsanlardan kaçmak, kimseyle görüşmemek istiyorum. Sanki meslek lafı açılınca içimi çekiyorum. Aşağılanıyorum.

Anlatabildim mi bilmiyorum. Aranızda bu durumda olan var mı. Bana bir yol gösterin.
en düşük memur maaşının 2992 tl olduğu ,1400 tl lik asgari ücretle çoluk çocuk büyüten ailelerin var olduğu ,küçük ve orta ölçekli işletmelerin teker teker kepenk kapattığı , özel sektörün kerhaneye döndüğü bu dünya da seni harcarlar hatce demedi deme:KK53:

Back
X