• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven nasıl kazanılır?

Koç burcuyum, evet çok duygusalım, çok Da sulugözüm:) duygusallığıma bir çözüm bulabilir miyim bilmiyorum ama kendini sevme kısmına acilen çözüm bulmalıyım? Eşyalarla değil, kişilerle bağ kuruyorum, bir de eşya olsaydı iyice depresif bir insan olurdum sanırım:)
aslında koç burcu yönetmeyi sever ama bu duygusallık nerden geliyor anlamadım:) günümüzde duygusallık hiç işe yaramıyor malesef...bende senin tam tersinim, kimseyle duygusal bağ kuramıyorum, kurmakta istemiyorum...ilişkilerim hep yüzeysel, kimseyle aşırı samimi olamıyorum...buda sanırım benim kendimi insanlardan koruma yöntemim gibi..çünkü aşırı samimi insanların sonunu görüyorum, hep hayal kırıklığı, pişmanlık...böyle resmi çokta iyi oluyor, kimseden bir zarar
görmüyorum..gerekmedikçe iyilik yapcam diye koşturmuyorum...günümüzün şartlerı belli, insanlar artık maneviyata değil, maddiyata odaklılar...ilişkilerde(aşk olsun, komşuluk olsun) çıkarlara bağlı...o yüzden kimseylede uğraşacak halim yok...sadece ailem odaklı yaşıyorum, eşimi, çocuğumu, annemi babamı mutlu edeyim bana yeter...gerisi hiiiç önemli değil...

O aşamaya geldiğimi ima edenler oldu ZAten:))) o yüzden henüz deliliğin başındayken buna bir çözüm bulayım diyorum.

İnsan delirdiğinde, delirdiğinin farkında mıdır acaba ben gibi? :))
En büyük zararı kendine olan zararsız delileriz biz.:KK30:
Bosver ya toprak olcaz böcekler yicek bizi

aslında koç burcu yönetmeyi sever ama bu duygusallık nerden geliyor anlamadım:) günümüzde duygusallık hiç işe yaramıyor malesef...bende senin tam tersinim, kimseyle duygusal bağ kuramıyorum, kurmakta istemiyorum...ilişkilerim hep yüzeysel, kimseyle aşırı samimi olamıyorum...buda sanırım benim kendimi insanlardan koruma yöntemim gibi..çünkü aşırı samimi insanların sonunu görüyorum, hep hayal kırıklığı, pişmanlık...böyle resmi çokta iyi oluyor, kimseden bir zarar
görmüyorum..gerekmedikçe iyilik yapcam diye koşturmuyorum...günümüzün şartlerı belli, insanlar artık maneviyata değil, maddiyata odaklılar...ilişkilerde(aşk olsun, komşuluk olsun) çıkarlara bağlı...o yüzden kimseylede uğraşacak halim yok...sadece ailem odaklı yaşıyorum, eşimi, çocuğumu, annemi babamı mutlu edeyim bana yeter...gerisi hiiiç önemli değil...
Keşke komşunuz olsaydım:) tam aradığım karakter:) aslında ben de ailem odaklıyım, onlar olsun kimse olmasa da olur düşüncesindeyim ama ister istemez hayatıma yeni insanlar dahil oluyor (iş, özel hayat vs dolayısı ile) hep karar alıp bu kez mesafeyi koruyacağım desem de olmuyor yapamıyorum, herkese karşı aramda mesafe olsun diye karar aldıkça daha samimi oluyorum:)

Nolur karakter olmasın zaten, bu senin karakterin zor değişirsin diyen insanların susmaları için ağızlarını bantlayasım geliyor:) değişmek istiyorum hayatımın geri kalanını böyle geçirmek istemiyorum.
Ust uste darbe alinca kendi kendime degistim.baktim boyle enayi yerine koyuyorlar beni degismeye basladim devami geldi.beni kullanan insanlar da aa sen cok degistin fena oldun diyorlar.

Keşke komşunuz olsaydım:) tam aradığım karakter:) aslında ben de ailem odaklıyım, onlar olsun kimse olmasa da olur düşüncesindeyim ama ister istemez hayatıma yeni insanlar dahil oluyor (iş, özel hayat vs dolayısı ile) hep karar alıp bu kez mesafeyi koruyacağım desem de olmuyor yapamıyorum, herkese karşı aramda mesafe olsun diye karar aldıkça daha samimi oluyorum:)
böyle çok huzurluyum..herkes konudan, komşudan, arkadaştan dert yanarken, ben sadece onları dinliyorum:)

En büyük zararı kendine olan zararsız delileriz biz.:KK30:
Bosver ya toprak olcaz böcekler yicek bizi

Evet kimseyle derdim yok, tek derdim kendimle:)
zaten insan ömrü ortalama yaklaşık 60-70 yıl kaldı şurda doya doya yaşayacağım (Hastalık olmazsa sağlıklı bir şekilde) bi 20-30 sene onu da kafamı böyle şeylerle meşgul ederek kendime zindan ediyorum. Değer mi? Değmez de gel de bu deli kıza anlat :)

Ust uste darbe alinca kendi kendime degistim.baktim boyle enayi yerine koyuyorlar beni degismeye basladim devami geldi.beni kullanan insanlar da aa sen cok degistin fena oldun diyorlar.

Annemle demin dertleşirken şunu dedi: sana şu kişi şöyle şöyle yapmıştı, şu kişi de şunu yapmıştı hala aynısın hiç mi ders almıyorsun be kızım:)) ben sanırım hatalarımdan ders almıyorum, umutsuz vaka gibi gördüm kendimi bir an :)

30 yaşında kendi ayakları üzerinde duran bir bayanım. Hayatımda genel olarak herhangi bir problemim yok, tek sorunum, özgüvensizliğim ve kendime özsaygımın olmayışı.

Yaklaşık 1 haftadır nereden başlayacağımı, nasıl özgüvenli biri olacağımı düşünüyorum fakat işin içinden çıkamıyorum. Dış görünüş itibariyle ortalama güzellikte bir bayanım, bakımlı olmaya dikkat ediyorum, iyi bir mesleğim de var fakat bazen öyle özgüvensiz hatta kendime öz saygımı yitirecek davranışlarda bulunuyorum ki, iyice dibe çöküyorum. Sanki hiç aşamayacakmışım gibi geliyor bu durumu, böyle düşündükçe de iyice gözümde büyüyor bunu aşmak. Bazen benden daha alt seviyede insanlara insanlara karşı bile (küçümsemek için söylemiyorum bunu) kendimi çok küçük durumuna düşürüyorum.

Güçlü bir kadın da değilim, en ufak problemde hemen yıkılıyorum, hele aşk acısı çekiyorsam ölüyor bitiyorum. Herkes acı çekiyordur ama 3-4 aylık bir ilişkide normal bir insan 1 hafta yas tutuyorsa ben hayatı kendime zindan edip nerdeyse 2 ay depresyondan çıkmıyorum, by da özgüvenimi iyice zedeliyor.

Özgüvenli, kendine saygısı olan, kararlarının arkasında durabilen güçlü bir kadın olmak istiyorum. Geldim 30 yaşına, bu saatten sonra karakterim değişir mi sizce ve nerden nasıl başlamalıyım?

Dipnot: bu konuda daha yeni terapilere de başladım fakat ben kendi çabalarımla da bu durumu aşmak istiyorum.

Her türlü tavsiyenize açığım.

Bir dipnot daha:) şu an hayatımdaki tek sorunum bu, bir sürü telkinlerde bulunan yakın çevrem sayesinde de aşamadım bu durumu. Acaba bu Benin karakterim mi, değişmeyen çalışmak boşa mı?
Hepimiz anne karnında öğrenmedik özgüve li olmayı. Yaşayarak tecrübeler kazanarak bu zamana geldik. İş hayatı her tür insanla karşılaşmak mümkün. Dozunda yapılan Eleştirileri nasihat kabul edin. Ders alın kendinizi geliştirin. Zamanla kıvama geleceksiniz. Yeterli yeniliklere açık olun.

Back
X