Ben eskiden giderdim uzman yaninaCanım uzman olmadığım için terimleri ile anlatamayacağım ama bir psikologa gitmende fayda var. İnsan beyninin kaygı duyduğu mekanizmasını kontrol edememeye başlamasından kaynaklanyor. Yani kafana bir düşünce yerleşiyor, sürekli o konuda endişeleniyorsun, bu da korkularının artmasına sebep oluyor. Yani takıntı hastalığına benzer bişi. Üsatesinden gelmek de çok zor değil. Bulunduğun ilde iyice bir araştırma yapıp bir doktora gitmeni tavsiye ederim. Ama gittiğin doktorun uzman olması gerekiyor galiba.
Yaaa evet ben bir defa gece vakti Ajda Pekkanin Yakar gecerim sarkisini dinlemistim gecenin bir vaktinde enerji özgüven patlamasi yasamistim.Diger sarki ney peki?Evham endişe dışlanma korkusu başlıcaları bunlar özgüven eksikliğinin. çok basit gelebilek bir önerim olucak bazı şarkılar cidden dinlenirken insanda bir özgüven patlamasına neden oluyor . özellikle işe gidip gelirken müzik dinlemeye çalış mesela aklıma ilk geleni söyliyim ajda pekkan bambaşka biri :) aslında bir tane daha var ama :) o biraz sıradışı herkese uymayabilir. Nezaman moralim bozuk yada kendimi yenilmiş hissetsem bir kaç şarkım vardır yüksek sesle kendimde eşlik ederek dinlerim
yaaa evet ben bir defa gece vakti ajda pekkanin yakar gecerim sarkisini dinlemistim gecenin bir vaktinde enerji özgüven patlamasi yasamistim.diger sarki ney peki?
Canim benim problemim asosyallik degilki özgüven eksikligiyasın kac bilmiyorum ama ergensen ergenlıkde olur böle seyler .. ortamlara gıre gıre kendını aşıcaksn.. okula unıve gıdıorsan unıversıtede katıl birsuru klube genıslet cevrenı..işe gıdormussun kurslara katıl hobi gelıstır zamanla aşarsn..
Canim benim problemim asosyallik degilki özgüven eksikligi
Canım uzman olmadığım için terimleri ile anlatamayacağım ama bir psikologa gitmende fayda var. İnsan beyninin kaygı duyduğu mekanizmasını kontrol edememeye başlamasından kaynaklanyor. Yani kafana bir düşünce yerleşiyor, sürekli o konuda endişeleniyorsun, bu da korkularının artmasına sebep oluyor. Yani takıntı hastalığına benzer bişi. Üsatesinden gelmek de çok zor değil. Bulunduğun ilde iyice bir araştırma yapıp bir doktora gitmeni tavsiye ederim. Ama gittiğin doktorun uzman olması gerekiyor galiba.
Hayir öyle davranislarim yok.Obsesyon?.. Böyle sıkıntılı bir anınızda saçınızla oynamak vb. davranışlarınız varsa obsesyon olabilir.
Hayir öyle davranislarim yok.
Obsesyonlar ( saplantılar ), irade dışı gelen, kişiyi tedirgin eden veya sıkıntı veren, bilinçli bir çaba ile kovulamayan yineleyici düşüncelerdir. Kompulsiyonlar (zorlantılar) ise çoğu kez obsesif düşünceleri kovma veya bu düşüncelerin verdiği sıkıntıyı azaltmak için yapılan ve istemeden yinelenen hareketlerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?