Özgüven problemim, nolur yardim edin

Milenna

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
48
2
16
İstanbul
Benim cok fazla özgven problemim var.Elim ayagim düzgün fakat insanlar icinde cok sikiliyom.Ise giderken yolda birileri bise konusuyo ben benden bahsediyorlar zannediyom.O zaman kendimi daha kötü hissediyom.Bana yardim edin.Daha iyi özgüvene sahip olmak icin napabilirim? Kendime güvenmek istiyom.Bana yardim edin.Siz napiyorsunuz? Kendinize nasil güveniyorsunuz?

Canım uzman olmadığım için terimleri ile anlatamayacağım ama bir psikologa gitmende fayda var. İnsan beyninin kaygı duyduğu mekanizmasını kontrol edememeye başlamasından kaynaklanyor. Yani kafana bir düşünce yerleşiyor, sürekli o konuda endişeleniyorsun, bu da korkularının artmasına sebep oluyor. Yani takıntı hastalığına benzer bişi. Üsatesinden gelmek de çok zor değil. Bulunduğun ilde iyice bir araştırma yapıp bir doktora gitmeni tavsiye ederim. Ama gittiğin doktorun uzman olması gerekiyor galiba.

Kendini bu kadar kasma.Kastikca daha cok ustune gelir her sey.Herkes etten kemikten,onu da bir anne dogurdu seni de.Sadece kisilik ya da davranislar farkli.Sen boyle dusundugun icin sana oyle geliyor.Kimse sana bakmiyor,hakkinda konusmuyor.Biraz daha sosyallesirsen farki gorursun.

Evham endişe dışlanma korkusu başlıcaları bunlar özgüven eksikliğinin. çok basit gelebilek bir önerim olucak bazı şarkılar cidden dinlenirken insanda bir özgüven patlamasına neden oluyor . özellikle işe gidip gelirken müzik dinlemeye çalış mesela aklıma ilk geleni söyliyim ajda pekkan bambaşka biri :) aslında bir tane daha var ama :) o biraz sıradışı herkese uymayabilir. Nezaman moralim bozuk yada kendimi yenilmiş hissetsem bir kaç şarkım vardır yüksek sesle kendimde eşlik ederek dinlerim

Ben eskiden giderdim uzman yanina
O zamanlar hem ic hem disim karmakarisikti.
Simdi iyilestim fakat hala ic dünyamla ilgili problemler yasiyom.
Uzman yanina artik gitmek istemiyom onlara gitmekten yoruldum

Yaaa evet ben bir defa gece vakti Ajda Pekkanin Yakar gecerim sarkisini dinlemistim gecenin bir vaktinde enerji özgüven patlamasi yasamistim.Diger sarki ney peki?

yaaa evet ben bir defa gece vakti ajda pekkanin yakar gecerim sarkisini dinlemistim gecenin bir vaktinde enerji özgüven patlamasi yasamistim.diger sarki ney peki?

evett bak oda listemde olan bir şarkıdır.mesala ben nazan öncelin de şarkılarını çok dinlerim böyle zamanlarda. O sorduğun şarkı dediğim gibi herkese hitap etmez küfürlü filan ama öldüm diye yatağa düşsem kaldırır beni :) mutlaka dene işe gidip gelirken bir kulaklık tamam gübne böyle başla zaten gerisi gelir

yasın kac bilmiyorum ama ergensen ergenlıkde olur böle seyler .. ortamlara gıre gıre kendını aşıcaksn.. okula unıve gıdıorsan unıversıtede katıl birsuru klube genıslet cevrenı..işe gıdormussun kurslara katıl hobi gelıstır zamanla aşarsn..

Son düzenleme:
Canim benim problemim asosyallik degilki özgüven eksikligi

Son düzenleme:
tamam ıste ozguven.. ınsanların arasına karısman lazm .. ınsanlar konusabilir ılla bu senın hakkında konuscakları anlamına gelmıyor..

mesela eskıden bende öle dogru duzgun kımseyle konusmazdm cekılrdm geri ozguvenım tabandı.. sonra unıversıteden sonra kendıme geldm bişi olsa hemen ortaya atılıyorum fılan.. yolda hoslandıgım birini gormustm ben konustum onla mesela o benle konusmadı sonra tabi mors oldum ama ozguvenımin gayet yerınde oldugunun sınyallerı :)))

Canim benim problemim asosyallik degilki özgüven eksikligi

o küfürlü şarkı britney spears mi acabaaa onun bi şarkısı var work ... diye bende onda coşuyorum, bide buaralar erdem kınay'ın şarkılarıda iyi

Obsesyon?.. Böyle sıkıntılı bir anınızda saçınızla oynamak vb. davranışlarınız varsa obsesyon olabilir.

Hayir öyle davranislarim yok.

Belki yanlış açıklamış olabilirim bilmiyorum.Böyle bir yazı okuyup yorum yaptım.

Ahh bılırım ben bu ılletı ...ama söyle düşün kimse senden
Daha degerlı degıl herkes esıt. Mesela yolda yurrken yada boş zamanlarında
Ben kendımı sevıyorum ben kendımle barısıgım kendımı böyle
Kabul edıyorum cok mutluyum huzurluyum de.
Saçma gelebılır ama gercekten ıse yarıyo zamanla.. Çünkü
Bılıncaltımız okadar cok olumsuz düşüncelerle dolu kı
Böylece o olumsuz dusuncelerı olumlusuyla degıstırebılırız
Zamanla Allah yardımcın olsun

Lise 1e kadar böyleydim bende
herkesten, herseyden utanırdım
sonra bır gun kulaklarıma bır sarkı degdı, bır adamın benımle konusmak ıcın cabaladıgını farkettım
ıste o an dıklesti omzum, attıgım her adam daha sert daha guvenle oldu
bazen kotu hıssedınce hareketlı bır sarkı acar, en sevdıgım kıyafetlerı gıyer, ruzgara karsı yururum.
saçınla basınla ılgılen bıraz daha fazla mesela
gıyım tarzları arastır
makyaj yapmıyorsan bır kalem cek
gıydıklerınden 1cm daha fazla topuklu bı ayakkabı al.
ve kısısel gelısım kıtapları oku. ben Mumın Sekman- hersey senınle baslar okumustum mesela
sımdı ozguvenıme zor hakım olan bır tıpım :)

vee unutma sen en guzelsın, dunyanın merkezısın. bır hayalını kur sankı sen olmasan cevrende gelısenlerın ne onemı olacak. hadı kalk aynaya bak, yuzune su vur ve kendıne gulumse. gulmek sana cok yakısıyor :)

Psikolog arkadaslar vardır bu konularda daha bilgilidir kesinlikle onlarinda yorumunu bekle cunku sarki gecici olur bu durum icin.
Ama kendi öğrendiğim tedavi ve geliştirme süreçlerinden öğrendiğim seyler var. Bu özgüven eksikliği gecmiste yaşadığın bir olaya cok takman dan ve hatta farkında olmadan bilinç altına yerleştirmenden kaynaklı oluyor genelde.
Duşun bi istersen. Gecmiste ne olmus olabilir de boyle hissediyorsun su an. Sonrada bunu bir uzmanla paylaş mutlaka.

Sana tavsiyem kişisel gelişim zımbırtısı falan okuma,herkesin düşünceleri,yetenekleri,karakteri ,yapabilecekleri ve zekası farklıdır.Görüntünden memnun değilsen önce görüntünü değiştir,hem spor hem de şık takılabilirsin veya saçlarını kısacık kestirip dövme yaptırabilirsin.
İlgi alanlarını iyi belirle ve spor yap ,spor neden bilmiyorum ama insana kendini daha bi iyi hissettiriyor
Dimdik yürü sokakta,konuşurken insanların gözlerinin içine bak,anlık düşün,ben önceden minübüslerde" Allahım nasıl inicem ben şimdi ya" diye 10 dk öncesinden düşünmeye başlardım,böyle yapma yani,geldiğinde in ve çık sadece
Şarkı meselesine gelirsek Pink-so what,u ur hand, stupid girl (bunu ayrıca tavsiye ederim ) ve engin bayrak psikopat süperdirrr

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…