Psikolojiye gittim dalga geçer gibi test yaptı zorlandım o kısmı kadını da sevmedim neyse ya ama bol bol kıtap okuyorum bide okurken yüksek sesle okumaya çalışıyorum insanlarla iletişim için ben nelerı vermezdim ya muhabbet edeyim uzun uzun bişeyler anlatmak istiyorum baya bişeyler dinlemekten çok anlatmak istıyorum tepkimi de göstermek istiyorum bilmiyorum bunub için ben neler uğraştım ama sonuç başarısız Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum herşeyi denedım
Psikolojik bir tedavi sürecinin (ilaçlık kısım hariç) başarılı olabilmesi için doktor-danışan uyumu o kadar önemli ki, elbette sevmediğin o kadın sana bir fayda sağlamaz, hoş elektrik almadığımız insanların yanında ancak nezaketen/idare etmelik hallerde dururuz, kaldı ki kendimizi tedaviye açacağız ha? Mümkün değil.
Tek bir doktor, seni bu yönden geri döndürmesin. Benim doğru teşhis ve kabul ederek tedaviye başlama sürecimde sayamadığım kadar doktorum değişti. Kendim için en doğrusunu hissettiğim birini bulana kadar çok kapı gezdik. Ümidini kırma lütfen.
İnsanlarla iletişim için illaki bir şeyler söylemen gerekmiyor da Migi, bak bu bir araştırma sonucu:
Beden Dili
Beden dili insanlık tarihi açısından en eski iletişim aracımızdır. Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüzyüze kurdukları ilişkide, kelimeler %10, ses tonu %30, beden dili %60 önem taşır.
Ben niçin sana "Vücut dili" incele diyorum? İlla ağzın laf yapması gerekmez, karşındaki kişi "Anlayacaksa" gerekirse bir "Hıh" demenden canının sıkkınlığını alır, bir tebessümünden "Buruk mu, alaycı mı, neşeli mi" olduğunu kapar. Sen tüm sorunu(!) da kendine yükleme sakın; karşındaki kişilerin de iletişimde ne kadar başarılı olduğu daima tartışılır, kimilerine 5 duyusu değil 7 duyu olsa yetmez.
Çevreni genişlet, ilerlet, bunun için yeni şeyler yapmaktan kaçınma, kendini kabuğuna çekme birkaç olumsuzluk gördün diye. Beden dillerini, temasları vb. anlatan videoları izle-kitapları incele vs...
Benzer yolları adımladığınız insanlarla bir araya gelebileceğin organizasyonları incele-takip et.
Bana en iyi gelen, en anlaşıldığımı, en hoş iletişimi kurduğumu hissettiğim kişiler, genellikle bipolar hastalarıdır. Çünkü çok yakın bir yerden yaralıyızdır ve yaralarımızı sarmışızdır. Sen de bunları hep düşün, yollarını oluştur. Öyle kaçıp saklanmak olmaz.