Özgüven...

blackwitch7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
434
155
33
Mrb benim uzun zamandır özgüven problemim var..tesettüre girmemle beraber daha da arttı asla pişman değilim ama pardesü falan giyiyorum yaşım 22 dolayısıyla büyük görünüyorum makyaj yapmıyorum yapsam da yakıştıramıyorum bi türlü güzelleşemiyorum gibi geliyo ya açık halimi beğenirdim tamam ama mesela o zaman da sorunlarım vardı hep var.vücudum fit değil yani çk çok kilom yok bikaç kilo fazlam var selülit kararma saçlarım seyrek aklınıza gelebilcek herşey var..ya yaşıtlarıma bakıyorum benm gbi olan hiçbişey umurlarnda değil para harcıolar geziolar tozuolar ben öyle değilim ruhen de olgunum.bi arkadaşım var mesela kızın fiziği o kadar güzelki sıfır selülit..başka bi arkadasım yine yüzü güzel kirpiklri falan.kendme bakıyorm özellkle güzel olan bi yanım yok yani.dışardan bakımsızım gbi görünüyorum ablam falan zaten ayrı bi mesele eski konularmdan okuyabilirsiniz.biliyorum kendme güvenmezsem hiçbişey yapamam ama burda tıkanıyorum elle tutulur tavsiyeler verir misiniz?çok kafama takılıyo ya yarın bigün evlenrsem (evlenebilirsem) açık halimi eşim yine beğenmicek vücudum berbat zaten..tamam kendme güvenmem gerek de onun için de elle tutulur bi değişim olması gerek atıyorum aynaya baktgmda bacaklarmı beğenmem gerek iğrenmemem gerek dmi..geçmişte bekaretle ilgili problmlerm oldu bilmiyorum o yüzdenmi böyleyim..bu size bu da dert mi dedirtebilir ama inanın hiç hiç mutlu değilim ilişkilerime de yansıtıyorum galiba..ne zaman bi erkkle görüşsem beni kıskandrmak için sarışın mavi gözlü olsaymışsın bilmem ne dio demekki bende bi sorun var yaa sırf bu yasadıklarm yüzünden beyaz tene sarışınlıga taktım maske spor bildiğiniz ne varsa söyleyin nolur..bakire değilim kafamda birsürü şey dönüyo Allah affeder mi diye bide güzel oldgmu hissedemeyince iyice kendmi bırakıyorum ya bunu nasıl anlatrm bilemiyorum umudum kırıldıkca kırılıyo değersiz hissediyorum kendmi hem de çok zevk alamıyorum hayatmdan.açılmak gbi bi düşüncem yok pişman değilim ama nasıl yapsam da bu özgüven yerine gelse artık ezilmek istemiyorum kendi ayaklarmn üstnde durmak istiyorum sadece evlnmeyi falan herşeyi geçtim.kendmi toparlayamıyorum ya belki farkında olanlar vardr sürekli konu açıyorum bitmiyo kendmle problemim teşekkür ederm okudgnz için.

Hangimiz mankeniz minik kelebeem? Evleneceğin adam da manken olmayacak zaten emin ol, kıllı göbekli saçları dökülen horlayan bi adam olcak. Sırf bu yüzden şu güzel yaşını zehretme, kendini sevmediğin ve farklı görmek istediğin için böyle hissediyorsun.

Atıyorum giyim tercihin yanlıştır, ya da cildin için yeterli özeni göstermiyorsundur. Selülit de yediklerinin göstergesi, spor yapmaz hep yağa abanırsan olur. Bedavaya güzellik olmaz, iki bi şeyler yap kendine :)

Benim fiziqimin guzel oldugunu söylüyolar ben degil cevrem ama bende kendimi olgun hissediorum . hep uzun boylusun cok zayifsin diyorlar bende onlara inat daha zayiflastm saclarin cok kisa uzun kizlara uzun sac gider diolardi sacımı dahada kısalttım herseyin tam aksini yaptim inanki şimdi herkes bana ucunden ikisi benim fizigimi cok guzel buluyor takma göründügun gibi ol

Mesele ne biliyormusun
Bakire olmamanın ruhunda actığı eksiklik.
Spor maske değil sorunun.
Sevmem bu lafı ama gerektiğinde derim
Piskolojik destek al
farkındayım itiraf edemesem de şu an yaşadığım yerde psikyatr var psikolog yokki olsa bi nebze kendme gelicem farkındayım

Karşınızda birini düşünün.
Bakire olmayan, esmer, kilolu, selülitli, tesettürlü.
Orada üzgün üzgün size derdini anlatıyor.

Ona ne tavsiye verirdiniz?

ya canm bebek yüzlü olduğumu söylüolar o yüzden ya küçük gösteriym ya büyük:)) bende anlamadım..valla bahsettgm arkadasım benden daha çoka bur cubur yer ama bacakları falan acayip güzel..niye ben ya

Kendini beğenememek nasıl bir duygudur, hiç anlam veremiyorum.
Hayata milyonlarca yarışçıdan kazanan olarak başlamak bile mucizeyken, her bir uzvumuz, ruh, akıl ve beden sağlığımız yerindeyken, neyi beğenemiyorsunuz?
Size dayatılan güzellik anlayışlarını bir geçiniz Allah aşkına, güzellik tek tip olsaydı koskoca evreni yaratan rabbim eminim ki bizleri de öyle tek tip yaratırdı.
Hepimiz farklıyız, hepimiz çok özel ve güzeliz.
Sizin boyunuz, gözünüz güzeldir, diğerinin saçı yüzü güzeldir, öbürünün gülüşü endamı güzeldir; bu böyle uzar gider.
Ruhun iyilikle beslendikçe, insanın dışına vurduğuna inananlardanım.
Ve güzellik emin olun ki bütündür, mutlu oldukça gözleriniz ışıldar, yüzünüz gülümser, bu giyiminize ve bakımıza hatta insanlara olan yaklaşımlarınıza yansır, sonuç mu 'çok güzelsin' cümlesi olur ayna karşısında.
Buna uğraşın ve yaydığınız aurayı görmeyi deneyin.

Merak ettim hem bakire degilim diyorsun...hemde.....kapalıyım tesettürlüyüm falan diyorsun....

Karşınızda birini düşünün.
Bakire olmayan, esmer, kilolu, selülitli, tesettürlü.
Orada üzgün üzgün size derdini anlatıyor.

Ona ne tavsiye verirdiniz?
baştan aşagı değiş derdim spora başla falan ama..ben bunu zaten yapıyorum yapıp sonuç alamamk hepten yıkıyo bakirelik konusunu zaten aşamıcam heralde durup durup aklıma geliyo engel olamıyorum yıpratp duruym kndmi işte.

selülit vs bunlar faso fiso

35 yaşındayım ben beni bildim bileli selülitim var bazen az bazen çok

bu ne sevgilim olmasına ne de evlenmeme engel oldu

erkekler tv deki güzel kadınlara bakar ama evlenmeyi düşündüğü kadını da selüliti var diye bırakmaz

tıpkı siz adamları göbeği var diye bırakmadığınız gibi

sen bakire olmadığının için kendini kötü hissetmeyi bırakmadığın sürece sıkıntılı olur bu durum

sarışın mavi gözlü olsaydın diyene Allah beni böyle yaratmış, beğenmiyorsan sarışın mavi gözlü ara diyebildiğin gün sorun ortadan kalkar

kendini birilerine beğendirmeye çalışma

bak ben kapalı değilim; ama nice kapalı kızlar var dönüp insan bir daha bakıyor

o altına tayt giyip başını kapatanları kastetmiyorum

pardösüleri, örtüleri, endamları ile baktıranları söylüyorum

bir de spor ve diyet de senin kendini iyi hissetmeni sağlar bir süre

Bekaret meselesi>>cok ozel degilse; kendi isteginizle mi oldu yoksa zorla falan mi?

Tek tip tek beden, geleceğin tüm insanlığa belirlediği hedef. Sadece kadınlara ama. Hem de kıllı, terli, göbekli, geğiren ve horlayan adamlar için sindy bebek olamadığı için bunalan insanlık :)

Off yine geldi dayandı mevzu 'bekaret' e.
Konu sahibi 400 kelime yazmış kendiyle alakalı sorunu olarak.
Aradan tek bir kelimeyi seçip, o yolda yürümek ve konuyu tamamen 'ahlak' tartışmasına çevirmek kaçınılmaz son...
Geçmiş olsun arkadaşım, çok laf yiyeceksin hazır ol!

Kaç aydır spor yapıyorsunuz mesela? Ne yapıyorsunuz spor olarak?
Yanında sağlıklı besleniyor musunuz?

Neden bu kadar önemsiyorsunuz bakirelik meselesini?
Geçmişi değiştiremezsiniz. Pişman olmanın faydası yok.
Sizin bedeniniz. Sizin hatalarınız.
Önce hatalarınızı sevin ve kendinizle barışın.

inanın dış görünüşe önm veren insanlardan hiç olmadım.hatta konuştum erkk hiç çok çok yakışıklı olsun bilmm ne umrumda olmaz..ama karsımdaki alenen kendne bakmayıp beni eleştirebiliyosa demekki bu devirde hersey güzellik üzerne kurulu..işe girerken bile daha gösterişli olanlara işi veriolar haksızmıyım?

Merak ettim hem bakire degilim diyorsun...hemde.....kapalıyım tesettürlüyüm falan diyorsun....
lisede sacma sapan çaglar varya o çaglarda işte ben saçmalayıp o hataya düştüm o zamandan beri bakire değilim ardından tövbe ettim ben ne yaptım dedim..şu an dikkat etmye çalışıyorum geçmişte yaptıgım hataları düzeltemem ama en azndan bundan sonra daha az hataya düşerim inşaallah..tesettür de istiyodum içimde vardı yaptım.

Haksızsınız.
İşe giderken kendine sonuna kadar güvenen, karşısındakine direkt kendini ifade edebilen güçlü karakterlere iş veriyorlar.
Bunun yanında bir de bakımıyla kendini destekliyorsa, bulunmaz hint kumaşı oluyor.
İnanılmaz bir hikayem var benim hayatımda.
Bir arkadaşım var diyeyim.
Allah'ın yarattığına bir şey denmez biliyorum elbet ama, yani bakıyorum bakıyorum bir güzellik bulamıyorum.
Bunun sebebi, 25 yaşında ama bıyık kaş almaz(kaş alma zorunlu değil ama tek kaş bahsettiğim kişi), vücudu öyle ahım şahım da değil.
Bırakın makyajı, krem bile sürmez.
Ama öyle bir özgüveni ve öyle bir hal tavrı var ki, tanıdığımız tüm erkekler o arkadaşımın peşinde koşuyor ve güzelliğinden kendilerini alamadıklarını söylüyorlar.
İlk zamanlar herkes dalga geçiyor sandım, inanamadım ama iş öyle böyle değil.
Sonra anladım, işin özü kendini sevmek, özgüvenli olmak ve karşıdakine bunu empoze etmekte.
Bir insana 5 defa ben aptalım derseniz, o insan aptal olduğunuza inanır.
Fakat çok güzelim, çok güçlüyüm derseniz, artık sizi öyle görmeye başlarlar.
Bunun yolu da kendinizi sevmekten geçiyor.

bana kızmayın ama siz böyle konuşunca ben çok kızıyorum. sizin herşeyiniz dışgörünüş mü? bekaret bile fiziksel bir özellik...

senin aklın var kültürün var huyun var hayata bakışın var. neden sadece fiziksel şeylere takılıp kalıyorsunuz ki? mutlu bir ilişki fiziksel değil ruhsal birliktelikten geçer.

insanlar birbirlerinin evet ilk dışıyla tanışır ama içini severse birşeyler olur.

boşver herşeyi içini doldur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…