Özgüveni yüksek,güçlü kadınlar lütfen bakar mısınız?

Angelina1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
103
164
33
Arkadaşlar daha önce açtığım konularda bana çok yardımcı oldunuz..Çok farklı fikirler edindim sizlerden.Çok farklı düşünceler,fikirler gördüm.Bazen en yakınıma bile bir problemimi,bir zaafımı,bir güçsüzlüğü anlattığımda en zayıf anımda onu yüzüme vurdu..Bu yüzden aklıma takılan şeyleri burdan size sormak istedim.

Güzel,mutlu olduğum bir işim var.Mesleğim gereği insanlarla çok fazla iletişim içinde oluyorum.Çocukluğumdan beri insanlarla konuşurken yüz kızarması yaşıyorum.Bunu ne yaptıysam gideremedim.Yani mesela bir üstümle konuşurken yanaklarım kıpkırmızı oluyor ateş basıyor ve kendimi ifade edemiyorum.Bu özel hayatımda görüştüğüm arkadaşlarımla olmuyor.Ama nerdeyse tanımadığım insanlarla konuşurken kendimi ifade edemiyorum.Ve gerçekten çok zor durumda kalıyorum.En zor olan durumsa yaptığım işte sürekli insanlarla iletişim halinde olmak..İşimi çok sevdiğim halde bu kısım işkence gibi.Kitap okuyorum bunu aşmaya çalışıyorum ama ne yaptıysam olmadı.

Bazı kadınların özgüvenleri çok yüksek..Dışardan bakınca dağ gibi çok güçlü görünüyorlar.Çok girişkenler ve kendinlerini çok güzel ifade ediyorlar.Mesela bir toplumda kalabalık bir ortamda öyle rahatlar ki..Eminim aranızda benim gibi olan ve benim tam zıttım çok girişken,özgüveni çok yüksek olan kadınlar vardır.Lütfen bu durumu nasıl aşabilim ?Siz nasıl böyle rahat girişken oluyorsunuz ? Kendinizi kalabalıkta nasıl ifade ediyorsunuz? Bu kişilik karakterle alakalı bir durum mu yoksa kendinizi bu şekilde siz mi geliştirdiniz? Yardımcı olursanız çok sevirim..

Özgüvenimin olduğunu düşünen biri olarak . Karakterle alakalı galiba bu durum .yani kimse benden üstün ya da aşağıda değil diye düşünüyorum . Öncelikle kendini bu fikre alıştır . Benim neden yüzüm kızarıyor , ben neden böyleyim diye düşünme .olduğun gibi ol .espri yap şakalaş bu seni daha çok rahatlatır .ve daha çok ortamlara gir . Belki bunlar işe yarar

Eskiden müşteri hizmetlerini aramak bile zulüm gelirdi, alt tarafı derdimi anlatıp bir sıkıntımı belirteceğim ama yapamazdım, kalbim küt küt atar sesim titrerdi, eşime rica ederdim benim yerime konuş diye. Dışarda da durum böyleydi, sonra bu durum beni aşırı rahatsız etti, bunun üzerine baya düşündüm kafa yordum; karşımdaki de ben gb bir insan en nihayetinde, benden bir eksiği fazlası yok, ben konuşup kendimi ifade edemezsem kim bana hakkımı teslim eder ki diye diye aştım çok şükür bu durumu. Mesleğimin de faydası çok tabiki

Okul zamanında bende oyleydim. İsmim seslenildiginde hemen kizarirdim. Zamanla bazi insanların benden daha aptal olduklarını ancak ezmeye çalıştıklarını gördükçe onlarla konuşurken icimden sakin ol. Sen daha zekisin diye geçirip kendi dime geliyordum. Bazen ruh halimle alakalı arada bı yine eski halime dönüp kendimi ifade edemediğim oluyor ama :)

Bence bu yapinla alakali bir durum. Sonucta kizarmani engelleemezsin ki.. Bu ozguvensiz oldugun ya da gucsuz oldugun anlamina da gelmez. Ben oldum olasi fikirlerimi, dusuncelerimi rahat dile getirebilen bir insanim. Ama sinirlenince kendimden nefret ediyorum, gozlerim filan dolar, elimde olmuyor yani. Sanki konussam aglicam bu yuzden de susarim. Herkesin yapisi iste

birden bu konuyu ben mi açtım acaba dedim ? Ben de ayni sorundan mağdurum. Tanımadığım insanlarla konuşamıyorum. Biriyle tanışınca da sürekli didikliyorum onu, duruşunu , konuşmasını ... Her şeyine odaklanıp genellemeler yapıyorum.

Tanımadığım numaraları açamıyorum. Vb.... Şimdi yorumları okuyacağım

O cekingenlik ilkokuldayken vardi bende. Ogretmen surekli cok sessiz sesi hic cikmiyor acilmasi lazim derdi anneme. Tam bir miymiy miydim. Ogretmen bisey sorardi ve okadar miyminti konusurdum ki beni duymak icin yanima gelip egiliyordu o derece kendimi ifade sifirdi.

Şuan tam tersiyim ama bu tarz seyler ortamlara, insanlara karistikca yalniz basina birseyler yaptikca aşılıyor ama siz artik yetiskinsiniz, is hayatindasiniz ve hala boylesiniz o nasil cozulur bilemiyorum.

Biraz kendini zorlaman gerek alışmak için.

Ayna egzersizleri yapın. Ayna karşısında geçip - Ben değerliyim, bu dünyada benden bir tane var. Kendim ve çevrem için önemliyim. şeklinde olumlamalar yapın.

Arada kendinizi şımartın, mesela çiçek alın kendinize. Ya da hoş bir kolye... Bluzdan etekten bahsetmiyorum. Bir sevgilinin, çok yakın bir arkadaşın alacağı şeylerden alın kendinize.

Görünüşünüze özen gösterin. Kalıp değil de, canınız ne istiyorsa onları giyin. Bazen rüküş olmaktan kaçınmayın. Siz her halükarda güzelsiniz ve ne giyseniz yakışıyor. Utanmayın. Size kritik yapacaklara - Amaan tatlım, ben ne giysem yakışır,neden basmakalıp moda düşkünlüğü diye cevap verin olsun bitsin.

Tabii, insanların düşüncelerini önemsememek en en önemlisi. Onlar kim ki. Anneniz-babanız-eşiniz sizin için önemli ola. Onların ne düşündükleri. Onlardan gelmeyen hiç bir kritiği takmayın.

Gelelim işinize. Ben Türkiye'nin en lüks Otellerinden birinde müdürlük yapıyorum. Ama lüks dediysem, Arap şeyhleri, Trilyonerler, hatta Trump ile tanışmışlığım var desem, yurt dışındaki bir eğitimde En kolay anlatımla sizlere özetleyeyim. Her biri insan. Hepsinin evet parası var, belki çok önemliler belki çok ünlü, ama hepsi sen/ben gibi insanlar. Bayanlar tuvaletinde Nickole Kidman ile karşılaştım bir davette. Ben görev icabı oradaydım, tuvaletten çıktığında, her insan evladında olan, ay acaba sesi duymuş mudur mahcubiyeti vardı üzerinde. Yani, kimsenin sizden üstün, önemli olduğu yok. O konuşurken yüzünüzün kızardığı müdür gün gelir sizin altınız olur. Her şey pamuk ipliğinde sonuçta, bir hatasında kayar, size çaycı bile olur. İlk olarak, sizin üzerinizdeki insanları gözünüzde büyütmekten vazgeçmeniz gerek. Terbiye, ahlak sınırları çok farklıi tabii ki sosyal statüsünün farklı olduğu insanlarla senli benli konuşun demiyorum ama onlarla konuşurken de yüzünüzün kızarmasına hiç gerek yok bunu anlamanız gerek.

Ne güzel ifade ettiniz teşekkürederim.Aslında bunu düşünüyorum yani kimse bende üstün değil.Kendimi motive ediyorum.Sonra pat diye biri çıkıp geliyo ben yine aynı ellerim titriyo heyecanlanıyorum yüzüm kızarıyor.Galiba psikolog yolu göründü bana:)

Reactions: Den
Bende tanımadığım numaraları açamıyorum:) Aslında böyle olan çok fazla insan var.Bende yorumları tek tek okuyorum fikir sahibi oluyorum:)

Dahiliye yada kardiyoloji bölümü ne giderek durumunuzu anlatabilirsiniz.Bendede kalp ritim bozukluğu var aşırı taşikardi ve ellerimde titreme oluyordu.Dideral diye bir ilaç kullanıyordum iş yaşantımda şuan bebeğimi büyüttüğüm için çalışmıyorum.Dolayısıyla kullanmıyorum.Ama işe başlasam tekrar yazdırırım doktora.

Evet çok fazla üstüne düşüyorum sürekli ben neden böyleyim diye düşünüyorum.Psikoloji okuyan bir arkadaşıma danıştığımda bana mükemmelliyetçi insanların böyle olduklarını söyledi.Yani asla hata yapmak istemeyen insanlarda bu durum daha çok oluyormuş.Mesela aman rezil olursam olayım durumunu asla beceremiyorum:)

Evet gerçekten bazı insanlar çok girişken,karşısında ki kim olursa olsun fikirlerini çok rahat dile getiriyorlar.İkili ilişkilerde arkadaşlarımla çok rahat konuşuyorum.Ama yabancı insanlarla konuşurken işkence çekiyorum resmen:)

boşverin öyle olup ne yapacaksınız
sizin ki edepten. ve bence çok güzel bir huy.
kalabalık ortamlarda özgüveni çok yüksek olan çok girişken olan sivri tipler itici bence.
Birde boyle girisgen kadinlari edepsiz diye yaftalayanlar var ki evlerden ırak

kalabalık ortamlarda özgüveni çok yüksek olan çok girişken olan sivri tipler itici bence.
Canım ahlak,edep bunlar çok farklı konular.Bir kadını en güzel gösteren şey yüksek özgüveni,enerjisidir.Malesef iş hayatında çalışan bir kadınsan girişken,sivri tipli olmak zorundasın.İş hayatında utangaçlığa yer yok.Ayrıca yüksek özgüvene sahip insanlar sana itici gelmemeli.Onlardan ilham almalısın.Ne yani özgüveni yüksek girişken kadınlar edepten yoksun edepsizler mi?

İlgi budalalığı, lakayıtlık , hadsizlikle karıştırıyorsunuz herhalde. Girişken, öz güveni yüksek olmak neden edepsizlik olsun? Bir örnek vererek açıklayın ki biz özgüveni yüksek girişken hanımlar neden size itici geliyoruz öğrenelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…