Özgüvenim mi eksik? Psikolojim mi bozuk?

Melissso

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
26
1
1
İyi akşamlar kızlar. Bir derdim var ve kimseye danışamıyorum. Benim sorunum son birkaç senedir içimdeki sıkıntı, bunalım. En baştan başlamam gerekirse aslında çocukluktan beri çok dışa açık bir çocuk değildim hep içime kapanık büyüdüm büyütüldüm. Pısırıktım yani. Bu hal ben büyüdükçe de devam etti. Şuan 21 yaşındayım ama çok özgüvensizim. Arkadaşlarım çevrem çok güzel olduğumu söylüyorlar bunu bende biliyorum, bakımlıyımdır da. Ama nedense bu zamana kadar bir tane doğru dürüst ilişkim olmadı. Bu yaşıma kadar 2 ilişkim oldu ve en uzun süren 2 aydı. ilkinin acısını 3 sene çektim ikincisi ise hızlı başladı ve henüz yeni bitti. İlişkilerim bittikçe ben daha çok içime kapanıyorum. Şuan eski sevgilimle karşılaşırım diye dışarı çıkmak bile istemiyorum. Son ilişkim beni o kadar yıpratmadı aslında ama günlerdir o kadar morelim bozuk ki. Artık hayatımda doğru dürüst bir insan olsun seveyim gerçekten sevileyim istiyorum. Ama çevremde yok, biriyle doğal yollardan tanışıp flört edip doğru dürüst bir ilişkiye başlayamıyorum. İnternetten tanışmakta istemiyorum önceki sevgililerimle internetten tanışmıştım çünkü. İnternetten başlayan ilişkinin kalıcı olduğuna da inanmıyorum artık. Sizlere sormak istediğim şey ise; nasıl çevre yapıp doğal yollardan biriyle bi ilişkiye başlarım, özgüvenimi nasıl kazanabilirim?

Once dogal yollardan kiz arkadas bul, onlarla sosyalles, zamani gelince bulursun
Tavsiyem; yeni biten iliskinin ardindan hemen arayisa girme ve yeni bir iliskiye baslama, genelde yanlis tercih yapiliyor bu donemde

Once dogal yollardan kiz arkadas bul, onlarla sosyalles, zamani gelince bulursun
Tavsiyem; yeni biten iliskinin ardindan hemen arayisa girme ve yeni bir iliskiye baslama, genelde yanlis tercih yapiliyor bu donemde
Kiz arkadaşlarım var ama onlardan da hayir yok hemen değil aslinda bir flört donemi olsun istiyorum öyle hemen değil yani tanimak istiyorum

İnsanlar için yaşamamakla başla. Kendine senden kıymetli bir şey olmadığını söyle. Kimsenin güzelsin demesine de ihtiyacın yok, sevgiliye de. Kendini seversen her şey yoluna girer. Hayatta tek kalabilmeyi de öğren, illa biri olmasa da olur hayatında. Bu işler tesadüftür, planla programla da olmaz, zamanı gelince senin de güzel bir ilişkin olabilir pek ala ama kafanda bu ihtiyaçla yaşama.

Özgüven beyindedir, kimse kimseden üstün değil, kendine kıymet vermeyi öğren. Sonra her şey yoluna girecek.

Çok tesekkur ederim boyle şeyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki..
Cevremde sürekli sevgili bul deyip alay edenlerden o kadar sıkıldım ki.. Bir şeylere mecbur da hissediyorum ama bir yandan da gerçekten sevilmek istiyorum.. İnşallah zamanla en hayırlısı olur

Kiz arkadaşlarım var ama onlardan da hayir yok hemen değil aslinda bir flört donemi olsun istiyorum öyle hemen değil yani tanimak istiyorum
Ben sevgili ya da flort icin degil, genel olarak duygusal iliskiden bahsetmistim, henuz her ikisi icin de cok erken oldugunu dusunuyorum. Ayrica eski sevgilinle karsilasacaksin diye evden cikmamaya son vermelisin bence

Aynen zamana bırak. Sevgili baskısı yüzünden bak hatalar yapmışsın. İnsanlara kulaklarını tıkamayı öğren. Seni mutsuz eden insanlardan ya uzak duracaksın ya da duymayacaksın, tek çözümü bu. Herkes özeldir, kimse için kendini değersiz hissetme. Hayatında kendinle mutlu ol, zamanı gelince her şey olur.

okuyor musunuz, çalışıyor musunuz? okuyorsanız üniversite kulüplerine falan yazılın. çalışıyorsanız hobi kurslarına yazılıp çevrenizi genişletin. sosyalleşin yani ancak öyle olabilir. yoldan geçen adamla da aşk yaşamak en az internetten tanışma kadar güvenilmez geliyor bana. en azından tanıma imkanınız olan ne yaptığını bildiğiniz biri olmasında fayda var.

Ben sevgili ya da flort icin degil, genel olarak duygusal iliskiden bahsetmistim, henuz her ikisi icin de cok erken oldugunu dusunuyorum. Ayrica eski sevgilinle karsilasacaksin diye evden cikmamaya son vermelisin bence
Haklisiniz sanirim zamana ihtiyacim olabilir ama iste insan hic doğru dürüst biriyle karsilasmayinca dahada istekli oluyor sanirim bu konulara

Bu zamana kadar kuluplere yazilmayi düşünüp hep vazgectim ama bu sene okul faaliyetlerine katilmayi düşünüyorum bende

okul kulüpleri en mantıklı sosyalleşme şeklidir bence. eğer okul temponuzla beraber yürütebilirseniz bir işte yarı zamanlı çalışmak da işinize yarayacaktır.
ayrıca sevgili için acele etmeyin ya da şartlamayın doğru zamanda doğru kişi illa olacaktır.

Bende o doğru kişinin nasil dogru olduğunu anlayabilsem keske

İnsanlar da böyle düşünseler keşke sanki hemen okul biter bitmez evlenmem gerekiyormuş gibi davranmasalar sırf bu yüzden bu düşüncelere girmiş de olabilirim umarım dediğin gibi olur ve o doğru insanı bulabilirim

çünkü genelde okulda bulduğuyla evleniyor insanlar. iş hayatında da bulunabilir ama biraz zor oluyor o. herkes rezervasyon yaptırmış oluyor çünkü:) hakkınızda hayırlısı olsun. dediğiniz gibi okulda sosyalleşmekte fayda var.

Hayatının en güzel dönemi. Öğrencisin. Harika.

Laf olsun diye ilişki yaşama. Kaliteyi ara.

Bir de istediğin kadar güzel ol, özgüvenin yoksa anlamı yok.

sende çok şey istiyorsun diyebilirsiniz ama okulda bulmak da istemiyorum. kendi şehrimden biriyle olmak istiyordum ama nasip kısmet herşey hayırlısı

Hayatının en güzel dönemi. Öğrencisin. Harika.

Laf olsun diye ilişki yaşama. Kaliteyi ara.

Bir de istediğin kadar güzel ol, özgüvenin yoksa anlamı yok.
Kaliteyi ara derken açıklar mısınız biraz? Nasıl biri olmalı kaliteli bir sevgili eski ilişkilerimde yaptığım hataları yapmak istemiyorum bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…