özgüvenimi kaybettim,hükümsüzdür

ben kendimi beğeniyorum sorun orada zaten,bakıyorum aynaya bence güzelim başkalarının tasdikini istemiyorum ancak insanların bu kadar hoyratça ,fikirleri sorulmadığı halde ,hiçbir yakınlık kurmadığım halde hakaret etmeleri...Çok tuhaf bazen aklıma gelir ve şaşırırım ,yıllar oldu bunları yaşayalı.eleştirseler amenna ,hani dersin ki "yaa şöyle giyinsen ,şu makyaj sana gitmiyor vs." ama pat pat hakaret ne ola ki

rabbim mutlu etsin

Sizin sorununuz çirkinlik yada güzellik değil.
İnsan ilişkileri konusunda yeteneksizsiniz.
Çevrenizdeki 1 kişi bunu yapsa neyse, hep insanlar sizinle saygı sınırlarını aşıp konuşma cüretini göstermiş...
Ve siz de hiç birine cevap vermemişsiniz...
Tamam ağız dalaşına girin kavga edin demiyorum ama en azından inceden bir dokundurun, biraz hazır cevap olun, bir iki kere laf sokun da içinizdeki kalmasın.

ben muhatap olmamayı tercih ediyorum,kaldı ki o an cevap verilecek bir durum yok çünkü benimle ilgili dönen bir sohbetin ortasında olmuyor ki tüm bunlar, kel alaka anlarda...

ben muhatap olmamayı tercih ediyorum,kaldı ki o an cevap verilecek bir durum yok çünkü benimle ilgili dönen bir sohbetin ortasında olmuyor ki tüm bunlar, kel alaka anlarda...
İyi de öncesinde nasıl bir durum var ortada da bunu size kel alaka bir durumda bile yapabiliyorlar. Hangi cesaretle?
Bir örnek olsa neyse. Ben sizin bu yazdıklarınızı işitecek kadar çirkin olduğunuzu da düşünmüyorum.
Ortada bir davranış problemi var.
Karşınızdaki insanlarda olduğu kesin de, hep size nasıl denk geldi onu anlamaya çalışıyorum.

Soğuk davranırım demişsiniz soğuk davranayım derken surat yapan bir hal mi alıyorsunuz acaba? İnsanlar size gıcık oluyor ve canınızı bile isteye mi yakıyor?
Soğuk/mesafeli davranmak ve antipatik/itici olmak arasındaki farkı kaçırıyor olabilir misiniz?

Şunlara iki çift laf söyleyemediniz mi?
Ben böyle insanları sürekli eleştiren, aşağılamaya çalışan tiplerin kendi ezikliklerini bastırmaya çalıştığını düşünüyorum. Kendileri duymaktan korktuğu sözleri başkalarına söyleyerek rahatlatmaya çalışıyorlar kendilerini. Yazık. Hiç takılmayın.

artık tam da dediğiniz gibi gıcık ,soğukve dahi havalı kişi olarak görülüyorum,saygı duyuluyor iş yerinde herkese isimle hitap edilirken bana mutlaka.... hanım diye hitap ediliyor bu çok güzel,ama o gözlerdeki geldi yine gıcık bakışlarını görebiliyorum

ezik de değiller yani ezelim de mutlu olalım diyebilecekleri bi durum da yok sevgilim olcak şahsiyet yakışıklı ve kızların etrafında döndüğü bi tipti(hatta bi kere bölümden bi kız sevgilin var mı demiş,ne denir normalde var ya da yok" benim gibi çocuğu yalnız bırakırlar mı hiç" demiş kızlar da güzellerdi erkekler tarafından peşlerinden koşulan kızlardı

Ya ben şöyle düşünüyorum, bu adam dediğin kadar yakışıklıysa ve seninle çıkıp yine de seni ezmeye çalışıyorsa burada bir gariplik var bence. Bu kadar yakışıklıysa gitsin okulun en güzel kızıyla çıksın mesela. Neden sürekli laf soktuğu biriyle oluyor?

Hiçbir zaman çözemedim emin olun,ben hiç ilgilenmiyordum,kendi halimde takılıyordum kendi geldi,ayrıldım yine kendi aradı.Tek hatırladığım "bilmece gibisin ve ben seni çözmek isterim " demişti,o zaman da anlamadım ya neyse

Onun kafa gitmiş bence
Boşver, sen gayet güzelsindir bence. Takılma böyle insanların söylediklerine

Kesinlikle su dunyada hersey degilama cok sey tiptir. Kimse kendini kandirmasin. Okudugum bir psikoloji kitabinda guzel yuzlu ve vucutlu adam ve kadinlarin tanikliklarinin davanin seyrini degistirdigine yonelik tonla delil vardi. Hepimiz guzeli severiz, herseyin guzelini. Guzellil bakimda oldu mu tadindan yenmez. Gelip karakteri ovmeye gerek yok. Hem guzel hem karakterli olmak neden arzulanmasinki. Sonuna kadar haklisiniz. Tip hersey degil ama cok seydir.

konuya cevap yazmak istiyorum, ama bir şeyler havada sanki.
biraz eksik yazdığınız hissine kapıldım, mantıksız geldi.
yani hayatınızın çeşitli evrelerinde, farklı insanlar farklı çevreler tarafından bu kadar ağır ve direkt hakaretlere maruz kalmanız üstelik sürekli sadece yüzünüzle ilgili.
açtığınız konunun teması ile şu yazdıklarınız kel alaka mesela;
"sevgilim olcak şahsiyet yakışıklı ve kızların etrafında döndüğü bi tipti(hatta bi kere bölümden bi kız sevgilin var mı demiş,ne denir normalde var ya da yok" benim gibi çocuğu yalnız bırakırlar mı hiç" demiş.kızlar da güzellerdi erkekler tarafından peşlerinden koşulan kızlardı"

yok, bu haliyle konu çok mantıksız.
bence sizden kaynaklı daha farklı bir sıkıntı var. belki de sizde insanların sinirlerine dokunan,onları delirten bir şeyler var.
çünkü bu cümlelerin bir çoğu tamamen canınızı yakmak amaçlı, saldırı cümleleri... durup dururken çıkacak şeyler değil. her birinin öncesinde haklı ya da haksız olduğunuz bir hikaye olduğunu düşünüyorum.

İyinde bunlarin tiple degil yanlis insan secimiyle alakasi var. Benim de cok guzel olmayan arkadasim var daha bunlardan birinin yapildigini gormedim.
Fazla takiyor olabilir misiniz acaba, ben kendimi guzel bulurum ama bunca yil burna bak hi ho ha ay kolu incecik anam basene bak, ay adam seni evde gorse naapcak gibi bir cok dalgaya maruz kaldim. Hic biri de oz guvenimi etkilemedi.

bu kadar rahatsızsan para biriktir estetik ol sene 2017 her şeyin çaresi var madem bu kadar takıyosun ol kurtul kardeşim

Asıl sorun sizin çevreniz ve siz.
Ne kadınlar var kadın özgüveniyle, bilgisiyle, kültürüyle parlıyor.
Etrafınızda sığ insanlar varsa ve sizden de öz güven eksikliği gördülerse buna cesaret edebilirler.
Ben ne 'çirkin' denilen kadın gördüm. Öyle yürüyor, öyle biliyor, öyle dolu ki kadın, öyle bir ışık saçıyor ki etrafa
cesaret bile edemezler yanına yanaşmaya.
Üstelik güzel kadın kendini geliştirmemiş sığ bir cahilse gözümde zerre değeri yok.

[Q
UOTE="tipitip26, post: 52200593, member: 782795"]Dış gorunus neden bu kadar onemli?Guzel olanlar hayata 10-0 önde baslarken biz cirkin sayilanlar(kime neye gore cirkinsek)neden arkadas bulmak icin,iste tutunmak icin,sevilmek icin kirk takla atmak zorundayiz?Cirkin sayilanlar nasil ozguvenini yitirir,nasil insanlardan sogur,kendinden utanmaya baslar kendi hayatimdan birkac kucuk ornek vermek istedim:
1.lisede bi erkek arkadasin korku maskelerine benziyorsun demesi(haksiz degil cidden oylydim)
2.ilk sevgilimin gozume kalem cektigimde"babaannem gibi olmussun"demesi(ne alakaysa teşbih bile yapamiyormus)
3.ayni cocugun ayrilirken "sen guzel misin i seni hayatimda tutayim"demesi
3.universitede "kizin boyuna bak uhahaaahaa"diye bi tepkiye maruz kalmam
4.yurtta bi dergiye bakarkeb manken bi kiza guzrl deyip akabinde oda arkadasimin"ben de aynaya baktigimda seninki gibi bi yuzu gorsem o mankeni bile gizel sanirdim"demesi
5.yeni tanistigim bi cocugun en yakin arkadasinin"bula bula bunu mu buldun bari guzel biriyke tanistirsaydin bizi"demesi
6.sevgilimin en yakin kiz arkadasima asilmak icin beni yanindan kaldirip o kizin yanina gecmesi
7.evlenme arifesinde meslektasimin "tipitip bile evleniyor ben nasi evde kalirim "demesi
8.sevgilimin yanimdayken bile kadinlara bakmasi
daha var da sıkmiycam sizi,bunu yazma amacim o asosyal,soguk,insanlsrla iletisim kurmayan tipler nasil o hale geliyor bunlari bilmeniz (merak eden varsa tabii,yaftalamak daha kolay)[/QUOTE]

Bir insan neden bu kadar acımasız olur ki. Bu saydıklarınızı bir insana arkadaşına eşine dostuna nasıl söyleyebilir aklım almıyor. Bence kendini beğenmemeyi bırakıp etrafındaki böyle gereksiz insanları çıkarmakla başla işe.

İnsanlar hayata dış görünüşü ile değil kişiliği ile, emeği ile değer katar. Milyarlarca yıllık yaşamın sadece zerre küçüklükteki hayatımızı böyle küçük şeyleri dert ederek geçirsek insanlığa pek de bir faydamız olmaz.

Bilim adamlarına bak. Hayatlarını incele. Arkadaşları tarafından dışlanan, dalga geçilen, beğenilmeyen, öğretmenlerinin bile bir işe yaramaz dediği ama bilime, insanlığa faydası olmuş onlarca bilim insanı var.

Demem o ki güzel-çirkin diye birşey yok. Vicdanlı-vicdansız, adaletli-adaletsiz- faydalı-faydasız... insan var. Lütfen kendi güzelliğini gör. Sen kendini beğenmezsen insanlara da söz söyleme hakkı vermiş olursun.

size insanlar gıcık oluyor gibi.dış görünüşünüz üzerinden (çirkin olmasanız bile)sizi üzmeye çalışıyorlar.ya da siz çok ezik duruyorsunuz herkes herşeyi söyleme hakkını kendinde görüyor.izin vermeyin bu gibilere.bunun dışında dış görünüş önemli malesef.herşey dış görünüş değil ama güzellik insanı bir sıfır öne taşıyor öyle de bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…