Özgüvensizliğim iyice gün yüzüne çıktı

Tabi ki de sevgilimin benim sevgilim olmasından gurur duyuyorum çünkü yaşıtlarım beni kesmiyor. Yani gerçekten kesmiyorlar. Çok boş geliyorlar
 
Benim sosyal hayatım zaten oldukça yoğundur yavv nerd gibi lanse etmişim kendimi ama neredeyse her gün dışarıdayımdır. Bu arada vakti de şöyle buluyorum; son iki yıldır vaktimi planlıyorum ve verimli geçirmeye çalışıyorum. Yani plandan kastım her günü dakikası dakikasına ayarlamak gibi değil de bir gün seminere katıldıysam ertesi gün arkadaşlarımla buluşmak, sabah arkadaşlarımla kahvaltıdaysam öğleden sonra okumak istediğim kitapları okumak, akşam konsere gideceksem öğleden önce aylak aylak gündüz kuşağı izlemeyip merak ettiğim belgeselleri izlemek gibi.. yani bir denge kurmaya çalışıyorum ama sosyalliği ön planda tutuyorum
 
Sevgilim zaten göklerde değil ki yani onla herr zaman konuşacak bir şeylerimiz oluyor. Ama mesela benim henüz okuduğum kitabı onun 5-6 yıl önce çoktaaan okumuş olması tuhaf hissettiriyor sadece arkadaş çevresinde pasif kalmaktan çekiniyorum..
 
25 yaşındayım daha "Off yaşıtım erkekler çok sığ geliyor bana yaa ben epey donanımlıyım kendimce" diye de gidip 35 yaşında biriyle sevgili olamam. 35 yaşındaki adam da benimle paylaşacak şey bulamaz -ki öğrenci değilim, güzel bir mesleğim, kendime ait bir evim, maaşım var bin şükür. Buna rağmen bulamam diyorum.

Siz daha 20li yaşlarda yolun başında bir öğrencisiniz, daha öğrenmeniz, keşfetmeniz gereken pek çok şey var. Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir derler doğrudur. Mezun olmadan evvel bütün işlerin önüme serileceğini, gayet iyi bir mesleğim olduğu için kapıların ardına kadar açık olacağını düşünüyordum. Hiç de öyle olmadı, kapı kapı gezerek iş dilendim, asgari ücrete çalıştığım zamanlar oldu. Velhasılı kelam, mezun olduğumda her şey güzel olacak kafasından çıkın yani bunu çakılmayın diye söylüyorum. Erkek arkadaşınızın kendi yaşıtları yerine kendinden 10 yaş küçük biriyle olmak istemesi onun da özgüven sorunu olmasından kaynaklanıyor, keza yaşıtları onunla beraber olmak istemediğinden gözünü daha kolay boyayabileceği daha genç kişilerle birlikte olma isteğinde bu yüzden. Ne yazık ki böyle, üzgünüm. Kendinizi çok kaptırmamanızı tavsiye edebilirim sadece.
 
Aslında sevgilimle şimdiye dek paylaşacak bir şeyler bulma konusunda hiç zorlanmadık ama zaten ilişkinin başındayız ileride ne olur ne biter bilemem. Bildiğim tek şey yaşıtım erkeklerin en azından benim tanıdığım kadarının gerçekten beni kesmeyecek kadar boş olmaları. Yani illa deneyimli kültürlü olsun diye 30 yaşındaki insanı seçmedim ben. O boş olmadığı için onu seçtim. Yani şu an için bana iyi denk geldi gibi geliyor. İş meselesine gelirsek elbette toz pembe hayallerim yok sadece bölümümü çok sevdiğim için yapacağım işi de ne olursa olsun muhtemelen seveceğim. Elbette ki istediğim yere gelene dek o sürünme aşamalarından ben de geçeceğim bunun farkındayım mezun olan arkadaşlarımdan da görüyorum zaten.
Sevgilimin geçmişi hakkında çok fikrim yok sadece başından bir nişan geçtiğini biliyorum ama kendisi biz ilk tanıştığımızda da zaten öyle çok amiyane tabirle karıya kıza düşkün adam profili çizmedi bende. Aksine özgüveni bana gayet yerinde geldi. Tabi bilmiyorum belki gözümde büyütüyorumdur ama şu ana kadarki izlenimlerim bu şekilde oldu. Yanılma ihtimalim elbette daima var
 

Ha ben bunu da "Mezun olunca sürüneceksin nihahaha" anlamında da söylemedim yanlış anlamayın. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin, inşallah hem maddi hem manevi olarak doyurucu bir işte çalışırsınız. Ben sadece kendinizi anlatırken "Mezun olunca çok prestijli bir mesleğim olacak ortalamam yüksek akademik kariyer yolum açık" dediğiniz için yazdım. En azından Türkiye'de işler bu kadar kolay ilerlemiyor, 3.5 üstü GPA ile mezun oldum. İlk çakılmamı benden çok daha düşük ortalamalı, daha az çaba sarfetmiş birinin benden evvel istediğim işe alındığını gördüğümde yaşadım. Bazı şeyler çabadan bağımsız ilerliyor bunu mezun olduğumda anladım, size de öyle bir aydınlanma gelecektir.

Yazdıklarınız bana daha göreceğiniz çok şey olduğunu hissettirdi, biraz buruk bir tebessümle okudum desem yalan olmaz. :) Erkek arkadaşınızın evinde kalıyorsunuz gibi hatırlıyorum, yanlışsam düzeltin. Erkekler üzerinde egemenlik kurduklarını "hissettiği", ona üstün olduğunu "düşündüğü" kadınlarla beraber olmayı severler. Erkek arkadaşınızda da biraz bu var gibi. Yani 20 yaşında olduğunuz için 10 yaş küçük örneğini vermem absürt kaçacaktır ama mesela 28 yaşında olduğunuzu düşünün. Size birini getiriyorum, çocuk çok yakışıklı, donanımlı, çok zeki, Harvard'tan burs kazanmış farz edin. Ama 18 yaşında. Anlaşabileceğinizi düşünür müsünüz? Erkek arkadaşınızla durumunuzun bundan pek de bir farkı yok aranızda kuşak farkı var çünkü.
 

onlar senden yaş gereği tecrübeliler ama sen de yaş gereği onlardan daha gençsin. ve seni seçmiş :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…