Özgüvensizliğim iyice gün yüzüne çıktı

Sen 20 yaşındasın adam da 30. İlişkide en önem verdiği şey kültür evet.
ayy tam da aklimdaki seyi yazmis biri. Ya ilber ortayli olsa ayhan sicimoglu olsa ne yazar, kendinden on yas kucuk citir pesinde adam. İciniz rahat olsun. Kendi yas grubunda ve ‘kultur seviyesindeki’ hanimlar ona ‘kart’ gelir. Oturur sohbet eder ama koluna takip gezmez. Disi janjanli ama ici bildigimiz mahmut :)

Aman ne kadar entelektüel görünse de işte bildiğin Türk erkeğiymiş. Kendinden 10 yaş küçüğü bulmuş yani. Kafalar hep aynı.

Yani dış görünüşümün de ilişkimizde elbet yeri vardır ama 30 yaşındaki bu insanda bence oldukça yakışıklı nitekim kendi yaşıtı olan ama benden güzel olan birçok kadın da vardır çevresinde. Arkadaşlarının sevgililerinde bazıları öyle mesela. Yani ben bunun tamamen çıtır sevdasından kaynaklandığını sanmıyorum

Yukarıdaki arkadaş diyeceğimi özetlemiş :)

1.si masallah daha 20 yasinda olmana ragmen 2 dil bilmen ,toplumda insanlarla iletisiminin iyi olmasi 2 universite okuman v.s bunlar kendine guvenmen icin cok yeterli bence
2.si o kisi ile aranda 6 sene var .belki 6 7 sene sonra sen ondan daha donanimli olacaksin. Aralarinda kendini oyle hissetmen normal cunku senin yasin itibariyle is tecruben filan yok .tecrubelendikce olacak seyler bunlar. Yani kendini yetersiz hissetmen cok gereksiz . Sen daha yolun basindasin bi kere. Bir tutma kendini sevgilin ve onun çevresiyle

Olurda 30 yaşındaki sevgilin ile evlenip bir hayat kurarsan 10 yil sonra o kendini sana karsi yetersiz hissedecek emin olllll

10 yas fazla veya degil.. sen 30 o 40 yasinda olsa belki bu ortamlara daha kolay dahil olabilirdin. Ama 20li yaslarin en basindasin ve ogrencisin.. is hayatinda belli birikim kazanmis kisilerin sohbetine dahil olamaman cok normal.onlar da bunun farkindadir. Sende komplekse donusmus bu durum. Suan 28 yasindayim ama 20 yasimla aramda daglar kadar fark var.ayrica 20 yas icin cok da guzel birikimler kazanmissin kendinle gurur duy bence

Bence problem sizin yetersiz ozguveninizden kaynaklanmiyor. Sizin ozguveniniz de kulturunuz de gayet yerinde. Sorun sevgilinizin 30 yasinda olmasi. Ben 23 yasindayim. Bugun belki de sizinle ikimiz bir masada otursak sizin ozguveniniz beni 10la carpacak, ben sohbetinize ekleyecek 2 3 cumle kuramayacagim. Ama 30 yasin yasanmisliklari sizin yasiniza gore cok fazla ve bu da cok dogal bana kalirsa. Genellikle yurdum erkegi 30 yasinda da olsa 3 roman dahi bitirmemis oldugundan iliskilerde bu fark ortaya cikmiyor. Fakat bu bir gercek.

Özgüven kişinin kendiyle barışık ve mutlu olma durumudur adı üzerinde. Yüksek lisans doktora ile ego gelişir ama özgüven başka bir şeydir canım. Başkaları beni yeterli bulsun ya da ben değerli olmak ve hissetmek için şu bunu yapmalıyım diye şart koşmak ancak mutsuzluğa sebep olabilir. Tabiki hayatta seni ne mutlu edecekse onu yap ama EGO’ları peşinde oyuncak olmuş ve hayatı kaçırmış insanlardan olma...

Bir şey daha eklemeden geçemeyeceğim bilgi, kültür vs tabiki çok önemli şeyler ama bazen bunlara çok kapılır karşımızdakine kendimizce bir karizma yakıştırırız ve bunun peşinden gideriz. İnsanlık ile ilgili Erdemler’i aramayı unuturuz. Hoşgörü, samimiyet, alçak gönüllük, yardımseverlik, fedakarlık, dürüstlük vb. karşımızdaki insan tüm bunların neresinde buna bakmayı da unutmamak gerek. Çünkü birlikte bir hayata devam etmek için ihtiyacımız olan şeylerin çoğu bunlar aslında.

bahsettiginiz ozelliklerdeki 30 yasindaki bir adam 20 yasindaki kizda ne bulur ?

ben 30 yasindayken 20 yasindakiler bebek gibi geliyordu bana ne kadar kendini gelistirmis olursa olsun , cevremdeki hicbir akli basindaki adam da 20 yasindaki kizla iliski yasamaz
bence siz once bunu sorgulayin

cok gencsiniz ve com asiksiniz belli ki , ancak bu yanlis bir iliski

benim kizim 20 yasinda karsima gelip 30 yasinda sevgilim var dese ( buyuk konusmak istemiyorum ) gider adami subyanci sapik deyip doverdim cok net soyluyorum

Neden yaşıtınız biriyle beraber değilsiniz, neden o çok entelektüel bey de kendi yaşıtıyla beraber değil? Hiç "kültürel" gelmedi bu durum bana. Siz deneyim derdindesiniz, adam da çıtır derdinde, bir nevi çıkar ilişkisi... Yaşıtınız biriyle beraber olup, pek çok şeyi birlikte öğrenmek varken... Biraz da egonuz okşanıyor aslında öyle biriyle sevgili olmaktan değil mi...

Bence kendi yaşıtlarınla gez , toz , eğlen, aşk yasa , hayal kırıklığı yasa ....
Zaten 30 lu yaşları, iş hayatini ilerde yaşayacaksın şimdiden ne gerek var ki .
Üniversitenin tadını çıkar. Bence o adamla uyuşmuyorsunuz konunuzdan öyle anladım . Zaten yaş farkı da var kendine fazladan şeyler yükleme:)

Sevgili konu sahibesi sevgilin eğer kendine denk birini isteseydi öyle biriyle olurdu. Sevgilin vb erkeklerin derdi ego tatmin edebilecekleri, kendilerine hayranlıkla bakacak, genelde de yaşça küçük kızlarla olmak oluyor genelde(gözlem diyeyim). Sevgilin sandığın kadar matah bir mal değil yani, rahat ol.

+++
+++

Aynı yaştayız ben daha 800 kelimelik essay bile yazamıyorum. Ara sıra ders veriyorum o bile beni yoruyor. 20 yaşında bunca şeyi yapacak enerjiyi,ilhamı,isteği nerden buluyosunuz? Her şeyden önemlisi nasıl zaman ayırıyosunuz? Bence kendine çok yükleniyosun. Biraz yaşıtlarınla takıl eğlen. Seni seven olduğun şekilde sevsin.

Ben katılıyorum
Her şey yaşında, zamanında güzel
20 yaş tabi ki kendini geliştirme yaşı ama aynı zamanda okul şenliğine gitme, arkadaşlarınla çimde sohbet etme...ünv hayatı yaşama yaşı

Konu sahibesi siz de bence zamanından önce büyümeye çalışmayın. Kariyerin, PhDnin de zamanı gelecek ama ilerde. Vaktinden önce büyümeye çalışarak ünv hayatının güzelliğini ıskalamayın derim. Sevgiler.

Teşekkür ederim yorumlarınız için ben de henüz yolun başında olduğumu düşünüyorum ama işte ne bileyim.. sanırım esas problemim kendi çabamla kazanacaklarım değil ancak ve ancak zamanın kazandıracağı şeylerde kendimi eksik hissetmem. Bunun da beklemek dışında çaresi yok

Aslında ben ne yapıyorsam kendim için yapıyorum şimdiye dek de hep öyle yaptım. Kendime bir şeyler kattığımı hissetmek bana aşırı keyif veriyor. Bu arada ikinci yorumunuz için de ben de nefret ederim çok okumuş ama amiyane tabirle insanlıktan nasibini alamamış insanlardan. Çünkü görüyorum çevremde adam prof olmuş ama gel gör ki hala öğrenci ezikliyor. İşte böylesi bir insan olmak asssla istemem

iki sene evvel tam da sizinki gibi bir ilişkim oldu. 21 yaşndaydım, o da 30 civarıydı. arada yaştan ötürü kültür ve çevre farkı vardı. aslında yaşa göre fark az bile sayılabilirdi. ama ben ilişkinin içinde kendimi devamlı yetersiz hissediyordum. burda asıl önemli olan sevgilinizin tavırları. o size bunları hissettiriyor olabilir mi?( sözel olması şart değil.) yani bir muhabbetin dışnda kalmayla böyle hissettiyseniz, ilişkide bir denge problemi var demektir. yada sizin bu güne kadar açığa çıkmamış, daha derinlerde duran bir özgüven problemi.( bence bu kadar birikim için didinmenin bir sebebi de bu olabilir.)

neden bu yaşta biriyle birliktesin filan demiyorum, ben sırf bu sebepten bitirdim ve pişman oldum, sonraki iki ilişimde yaşıtlarımla da anlaşamadım. belli ki birikimli birisin ve yaşıtların seni etkileyemeyebilir, onlardan sıkılabilirsin. bence sana lazım olan kendinden küçüklere ilgi duyduğuna göre pek de matah olmayan sevgilinin göklerden yere indirmen. ben indiremedim ve ilişkiyi bitirdim. sen bir de öyle dene derim.

Ya siz sonuç olarak benden çok daha tecrübeli insanlarsınız ve haklı olabilirsiniz asla haklılık payınız yok demiyorum. Yani illa ki sevgilimin benle olma sebeplerinden biri de dış görünüşüm, gençliğimdir. Ancak ben tavırlarında hiç sadece genç olduğum için benle olduğu gibi bir sonuç çıkaramadım. Yani ne bileyim fiziksellikten daha öte bi ilişkimiz var gibime geliyor. Ama neyse ki insanoğlunun çiğ süt emmiş olduğunun bilincindeyim ve temkinliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…