Özlem. Hep bir eksiklik var sanki

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.199
12.519
448
Yeri burası mı bilmiyorum. Ama uzun zaman değil yıllardır hep bu durumdayım. 80 ler sonu, 90 lar çocuğuyum.ozamanlar da aman aman değildi hayatım. Ömrümün her döneminde bir imtihanım olmuştur.şimdiler de eskiye psikopat derecesinde özlem var. Aslında şuan evliyim. Tek sıkıntım bebek olmayışı ve iş yerinde ki mutsuzluğum..Evet borçlarımız var ama ödeniyor. Evimi eşyalarımı seviyorum. Eşimden razıyım. Ee ne peki beni tatmin etmeyen. Şimdiki dizileri izlemiyorum mesela. Netten aşk oyunu, ayrılsakta beraberiz, yedi numara, zerda vs onları açıp izliyorum.ne güzelmiş ya o yıllar diyorum. Kovid den dolayı da buhrandayım. Anneme gidip öpemiyorum. Yılların dostu ile sarılamıyorum. Maske takmak beni mahvetti. Bugün unutmuşum maskeyi.çay suyu koymuştum. Evin altındaki bime giremedşm. Tekrar koştırarak maske aldı . Bitmeyecek şu lanet hastalık..geçmişe olan özlemi bitirip, anı yaşayamıyorum

aynı yaşlardayız. benim için o yıllar hiç de tozpembe geçmedi, belki memur çocuğu olduğumdan. ben de 90lar Türkçe pop şarkılarına bayılırım ama onun dışında nostalji sevginizi anlayamıyorum. özellikle 99 depremi ve sonrası kabustu benim için. siz ufak çaplı bir depresyona giriyor olmayasınız?

Ben insanlara bagliyorum 90 li yillar da insanlar bu kadar gosteris meraklisi yuzeysel degildi ama teknoloji bazi insanlara yaramadi duzgun sandiginiz insanlar takintili simarik tiplere donustuler ,herkes kendini begendirme hava atma pesine dustu belki hep boylelerdi de biz goremedik bilemiyorum ama gecmis gecmiste kaldi degisen degisti oncelikle kabullenmek lazim ve bu salginda ins.birgun bitecek ve kotu gunleri geride biracagiz sonrasinda daha kotu gunler bizi bekliyor (bi abi demisti bunu aklima geldi)

Inanir misiniz artik bu zamana benimde tahammulum kalmadi..ve yas aldikca eskiye ozlem artıyor..tv bende izlemiyorum..max 15 yasa hitap eden dizileri izlemeyeli yillar yillar oldu..super baba favorim..acar acar izlerim..hic uzulmeyin ne der Resat Nuri ayin 15 i karanliksa 15 i aydinliktir..

Bende inanılmaz eskiler aşığıyım... 60 lar ve 2000 e kadar olan donem ozellıkle. Sureklı arastırırım muzıklerı eski evleri sehırlerın eski hallerini yanı hayattakı herseyin eskı deki her halini hep merak ederim. Sık sık anneme yaşlılarımıza sorarım su nasıldı bunu nasıl yapıyordunuz komsuluklar nasıldı vs vs. Eşimde oyledir mesela bızım evimizde hergun muhakkak en az 3 turkfılmi izlenir ki birde detaylıca koyu sohbet eslıgınde yollara dıkkat edilir yasam tarzlarına evlere bardaklara canaklara kagıda kurege konuşmalara bakkallardaki urunlerın markalarına bile şimdi kaldımı hala satılıyormu, tabelalardakı yazılar bile vs vs..bu artıstın adı neydı der hemen nete sarılırım nerde dogmus buyumus mesela.. Bu film nerde cekılmiş bu filmdeki yalı ne oldu yıkıldımı hangi semtte sehırde yine hemen net ve ben sarmaş dolaş :) instagramda facede nostalji sayfalarını deli gibi takıp ederim..bazen delırıyormuyum acaba diyorum nedir bukadar buyuk bir hasret..Bu bir ozlem cunku dunya cok kirlendi eskiler tertemizmiş....nedenı bu bence bu ozlemlerımızın.....benimki biraz daha derin oldu degılmı :)

Bu ara ben de çok özlüyorum çocukluğumu, 90lı yılları..
Yeni bir şehre taşındım nedense çok çok coştu bu özlem ama ben şikayetçi değilim. Dalıp dalıp gidiyorum türk sanat müziği dinleyip duruyorum. Bi de evimde tee annemin çeyizinden kalma tepsi,çelik tava falan görünce daha da duygulanıyorum. Kahvaltıda onları kullanıyorum. Burnumda tütüyor ailem..
Ben de Bizimkiler dizisini izliyorum arada. Evimize televizyon sokmuyoruz zaten eşim de nefret ediyor ben de..
Bi yerlerde rast gele tv açıksa ve izlesem midemin bulandığını hissediyorum.
Ve evet, maskeyle güneydoğu sıcağında dolaşmak cidden kabus gibi.

Evliyim, 4 aylık bebeğim var ama aynen sizin gibi yıllardır eskiyi hatırladıkça içim cız eder. Ne kadar mutluymuşum o yıllarda. Herşey nasıl keyifliymiş. Şimdi sanki yalan bir hayat yaşıyorum gibi. Sürekli bir tatsızlık, tatminsizlik.Ah diyorum o günlere dönme şansım olsa, okul yıllarıma,kendi memleketime. Bazen o yıllardan bir anıyı hatırlatıyor kokular, tatlar.. İşte o zaman burnumun direği sızlıyor.

Gelin sarılalım,tam olarak ben bu.Bu sosyal medyadan da insanların en güzel en popüler olma isteğinden de yüzeysel ilişkilerden de bıktım.Eskiden her şey daha samimi,daha anlamlı.Şimdi robotlaştık sanki.O kadar üzülüyorum ve o kadar özlüyorum ki.90larda olmak isterdim şimdi.Çok iyi anlıyorum sizi hatta uzun uzun konuşurum da.Cünkü böyle insanlar kalmadı artık.Herkes sahte bir dünyaya sıkışıp kalmış ve mutsuz

Hemen hemen aynı yaştayız sanırım. Bence çoğumuz aynı hislerdeyiz. Tv izlemiyorum dizilerin ,programların çoğu saçma geliyor. Eşim izlemese tv bile almazdım belki eve. Beş dakika daha nolur diye anneme yalvarır eve girmezdik akşama kadar. Simdiki çocuklara bakıyorum güvenle oyun oynayacakları mahalleler bile kalmadı artık. Çocukları sitelerin apartmanların içinde saksı gibi yetiştiriyoruz. Çoğu yeni müziği dinlemeye tahammül bile edemiyorum, güzel olan istisnalar var sadece. Hala eski albümleri 90 ların şarkılarını dinliyorum. Bilmiyorum belki de biz fazla adapte olamıyoruz, hızlı tüketiyoruz şimdi her şeyi. Mutlu olunan anlarda bile ilerisi bes dakika sonra ne yapabiliriz mantığı var çoğumuzda artık. Birlikte kalabalık bir şeyler bile yapılmaya kalkılsa video fotoğraf çekmekle geçiyor zaman. Hepimiz bir parça da olsa değişmek zorunda kaldık galiba.

sorma hemşirem hele son 3 aydır sadece market ve faturalar bir servet tutmaya başladı...1 haftalık market alışverişine ilk kez 4 rakamlı bir ücret ödedim dün....hala şoktayım...bir de biz 3 kişiyiz, kalabalık dar gelirli ailelere allah yardım etsin

95liyim umudun içindeki umutsuzluk nesili olarak adlandırıyorum 90ları. Ne zaman 99 da ekonomik kriz geldi sonra deprem osu busu seçimi falanı filanı derken çok değişik bi hal aldı dünya. Umudumu hepten kaybettim hayata karşı. Sanırım bu dönem bende sizinle aynı moddayım. Artık zevk aldığım hiç bişey yok. Kıyamet kopsa da bitsek modundayım. İsyan etmek istemiyorum haşa bu bir sınav ama çok zor gerçekten.
Benimde çocuğum olmuyor bu hepten çıkmaza sokuyor zaten. tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen bi üst levela geçememiş süper mario gibiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…