Özlüyorum

Özgür olmak bambaşka haklısın muhakkak ama ev işleri hayatın boyunca seninle birlikte yaşayacak. Ablanlarla beraber sen de karnını doyuruyorsun, tabakları-havluları- evi birlikte kirletiyorsunuz, Durumun yıllarca sürmeyecek. İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun tez zamanda

Herkezin birbirini tanıdığı küçük bir ilçede büyüdüm, babam zaten yılın 10 ayı yurt dışında olduğundan annemin sert kuralları ile bir çocukluk geçirdim. Üniversite sınavında dışarıda üniversitede okumama babamdan izin aldım, annem hep karşı çıktı, nedeni de ablan evlenip gidiyor ben tek başıma kalacağım... Üniversitede denizden çıkmış balık misali saf salak bir yıl geçirdikten sonra kendimi tanımaya başladım, sonraki yıllar hayatımın en güzel yılları idi, kazıklandım, terk edildim, üşüdüm ama özgürlük güzeldi.
Üniversite bitince sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapmaya karar verdim ama annemin tek şartı vardı, ablamın yanında okuyacağım. Evde kalmak ve ablamın yanında okumak arasında bir fark yokmuş aslında, okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda
İş bulun ve gıdın .

Ablaya bak ya Kaç ordan hemen ! İş iş iş az aşım ağrısız başm

Özgür olmak bambaşka haklısın muhakkak ama ev işleri hayatın boyunca seninle birlikte yaşayacak. Ablanlarla beraber sen de karnını doyuruyorsun, tabakları-havluları- evi birlikte kirletiyorsunuz, Durumun yıllarca sürmeyecek. İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun tez zamanda
Amin inşallah

Annemi dinlemeye devam etseydim şu an halim ne olurdu diye düşünüyorum da. Anneler iyi hoş doğurdular büyüttüler falan da yetişkin insanlara hükmetme hakları olmadığını artık öğrenmeleri gerekiyor. Sırf biri senden böyle olmanı istiyor diye hizmetçilik yapıyorsun resmen. Ablan da durumdan gayet memnun. Bir an önce hayatının direksiyonunu eline al yoksa aylıksız hizmetçi olarak kalırsın😉

Ablanız dahi olsa bir ailenin evinde kalıyorsunuz. Yıyor, içiyor, barınıyorsunuz. Bir yetişkinin gideri hiçte azımsanamaz. Anladıgım kadarıyla sizden parada istemiyorlar. Ee bi zahmet dedıgınız işleri yapın yani.. Annenızın yanına gitsenızde bu işleri yapmalısınız cunku cocuk degılsınız. Bunları yapmak istemıyorsanız bir işe girecek kaldıgınız eve maddi yardım edecek üstüne hafta sonu görevleri paylasacaksınız yada kendı evınıze cıkacaksınız :)

Konu sahibi seninle aynı durumu üniversite döneminde yaşadım. Yurtdışında okudum ve her tatilde ablamın evinde hizmetçiydim. Hizmetçi diyorum çünkü herşeyi ben yapıyordum. Hamileydi yemeği temizliği ben yapıyordum. Ondan sonraki sene çocuğuna bakıyordum uyuyamıyordu geceleri ben bakardım. Ve bu süre de ne dışarı çıktım ne başka bir şey. Resmen kendi hayatımı onlara adadım. Bir süre sonra benim işim çıktığında bana hemen tavır aldılar ablamda eşide. Demediler ki bu kadar zaman bize yardım etti sağolsun. Şimdi evliyim uzun zaman geçti benim yaptığımı kimse yapmayınca yıllar sonra değerimi anladılar.

Konu sahibi seninle aynı durumu üniversite döneminde yaşadım. Yurtdışında okudum ve her tatilde ablamın evinde hizmetçiydim. Hizmetçi diyorum çünkü herşeyi ben yapıyordum. Hamileydi yemeği temizliği ben yapıyordum. Ondan sonraki sene çocuğuna bakıyordum uyuyamıyordu geceleri ben bakardım. Ve bu süre de ne dışarı çıktım ne başka bir şey. Resmen kendi hayatımı onlara adadım. Bir süre sonra benim işim çıktığında bana hemen tavır aldılar ablamda eşide. Demediler ki bu kadar zaman bize yardım etti sağolsun. Şimdi evliyim uzun zaman geçti benim yaptığımı kimse yapmayınca yıllar sonra değerimi anladılar.
Ben de en son sizin yaşadıklarımızı yaşayacağım sanırım...

Herkezin birbirini tanıdığı küçük bir ilçede büyüdüm, babam zaten yılın 10 ayı yurt dışında olduğundan annemin sert kuralları ile bir çocukluk geçirdim. Üniversite sınavında dışarıda üniversitede okumama babamdan izin aldım, annem hep karşı çıktı, nedeni de ablan evlenip gidiyor ben tek başıma kalacağım... Üniversitede denizden çıkmış balık misali saf salak bir yıl geçirdikten sonra kendimi tanımaya başladım, sonraki yıllar hayatımın en güzel yılları idi, kazıklandım, terk edildim, üşüdüm ama özgürlük güzeldi.
Üniversite bitince sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapmaya karar verdim ama annemin tek şartı vardı, ablamın yanında okuyacağım. Evde kalmak ve ablamın yanında okumak arasında bir fark yokmuş aslında, okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda herkes hayatından memnun...
Sizi çok iyi anlıyorum şu an aynı durumdayız...bence bir an önce meslek sahibi olup kurtulmaya bakın..yoksa çok pişman olursunuz

Eski sevgili konusu diye geldim 😂 apayrı bir şey çıktı . Umarım en kısa zamanda bir iş bulup kendi hayatını yaşayıp , kendi hikayeni yazarsın...

Üniversite bitince sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapmaya karar verdim ama annemin tek şartı vardı, ablamın yanında okuyacağım. Evde kalmak ve ablamın yanında okumak arasında bir fark yokmuş aslında, okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda herkes hayatından memnun...
Benimde annem destekçi babam özellikle de ablalarim eve bağlamaya çalışan tiplwrdi .
Okuluma engel olundu resti çektim annemin desteğiyle de gittim .
Sonra yüksek lisansta beni getirmeye çalıştılar
Resti çektim yine ben ...
Hayirdir yani.... Gerçekten hayırdır ?

Lütfen hayatınızı kendiniz yönlendirin

Back
X