Özlüyorum

demirelifing

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2021
314
419
18
Herkezin birbirini tanıdığı küçük bir ilçede büyüdüm, babam zaten yılın 10 ayı yurt dışında olduğundan annemin sert kuralları ile bir çocukluk geçirdim. Üniversite sınavında dışarıda üniversitede okumama babamdan izin aldım, annem hep karşı çıktı, nedeni de ablan evlenip gidiyor ben tek başıma kalacağım... Üniversitede denizden çıkmış balık misali saf salak bir yıl geçirdikten sonra kendimi tanımaya başladım, sonraki yıllar hayatımın en güzel yılları idi, kazıklandım, terk edildim, üşüdüm ama özgürlük güzeldi.
Üniversite bitince sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapmaya karar verdim ama annemin tek şartı vardı, ablamın yanında okuyacağım. Evde kalmak ve ablamın yanında okumak arasında bir fark yokmuş aslında, okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda herkes hayatından memnun...

Sıkı dur ✋ konuna yorum yapmadan herkez değil herkes olduğunu söyleyecek pek çok üye 🤭 ama cidden üniversite okumuş üstüne yüksek lisansını yapan bir gence yakışmıyor en basit dilbilgisi kurallarını bilmemek.
Haklısınız, hiç dikkat etmemiştim.

Konuna gelince ailene rest çekmen gerekiyor. Hem evden hem ablandan uzak bir yerde iş bul ayrı eve çıkmaya çalış. Değilse hayatını ailenin çizdiği sınırlar içinde yaşamaya mahkum olursun. En güzel en verimli çağlarını ablanın evini temizlemekle ya da annenin dizinde oturmakla geçirme. Bak ablan çalışıyor kendi hayatını kazanıyor. Sen de hayatını kazanmaya bak 😊

Herkezin birbirini tanıdığı küçük bir ilçede büyüdüm, babam zaten yılın 10 ayı yurt dışında olduğundan annemin sert kuralları ile bir çocukluk geçirdim. Üniversite sınavında dışarıda üniversitede okumama babamdan izin aldım, annem hep karşı çıktı, nedeni de ablan evlenip gidiyor ben tek başıma kalacağım... Üniversitede denizden çıkmış balık misali saf salak bir yıl geçirdikten sonra kendimi tanımaya başladım, sonraki yıllar hayatımın en güzel yılları idi, kazıklandım, terk edildim, üşüdüm ama özgürlük güzeldi.
Üniversite bitince sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapmaya karar verdim ama annemin tek şartı vardı, ablamın yanında okuyacağım. Evde kalmak ve ablamın yanında okumak arasında bir fark yokmuş aslında, okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda herkes hayatından memnun...
Ablanla bunları konuşsan açık açık? veya kendine yarı zamanlı da olsa iş bul hem paranı kazanırsın hem senden sürekli iş bekleyen olmaz

Konuna gelince ailene rest çekmen gerekiyor. Hem evden hem ablandan uzak bir yerde iş bul ayrı eve çıkmaya çalış. Değilse hayatını ailenin çizdiği sınırlar içinde yaşamaya mahkum olursun. En güzel en verimli çağlarını ablanın evini temizlemekle ya da annenin dizinde oturmakla geçirme. Bak ablan çalışıyor kendi hayatını kazanıyor. Sen de hayatını kazanmaya bak 😊
Kesinlikle bunu yapmak istiyorum ama şuana kadar bir tane asistanlık teklifi geldi. Tecrübe ve çalışma saatleri konusunda sıkıntılarım var, Ankara bu konuda kötü bir yer

Ablanla bunları konuşsan açık açık? veya kendine yarı zamanlı da olsa iş bul hem paranı kazanırsın hem senden sürekli iş bekleyen olmaz
İş bulursam zaten ayrılırım direk. Ablama göre ben evde oturuyorum, paraya bile ihtiyacım yok

Dışarda başkasının isini yapsan en azından para alırsın gider o parayı da yersiniz

BIr şeyde diyemezsiniz ablam ve en önemlisi annen var
Dışarda üniversite okuyan birisiniz
Kendinize güveniniz olmalı ve kimseye ezdirmmelisiniz kendinizi

Bence annen ne kadar kuralcı olursa olsun annenin yani daha iyi olur

Dışarda başkasının isini yapsan en azından para alırsın gider o parayı da yersiniz

BIr şeyde diyemezsiniz ablam ve en önemlisi annen var
Dışarda üniversite okuyan birisiniz
Kendinize güveniniz olmalı ve kimseye ezdirmmelisiniz kendinizi

Bence annen ne kadar kuralcı olursa olsun annenin yani daha iyi olur
Annem mi o asla başka eve çıkmama izin vermez ama maddi olarak bunu ben sağlarsam zaten onu dinlemem. Aile apartmanında dönersem eğer ne çalışabilirim nede okuyabilirim, direk hadi evlen evlen demeye başlarlar

İşte ablama hiç ters gelmiyor. Sanki ev benim oda misafir
Ben şuan 18 aylık kızıma bakıyorum çalışamıyorum .sizin gibi bir kardeşim olmasını ne kadar çok isterdim... neden ters gelsinki eve gelmiş ev temiz yemek yapılmış çocuğa bakılıyor ,ablaniz bunları yaptırmak için baya bir para harcaması lazım siz olmasanız.size bir ücret veriyormu peki

Sıkı dur ✋ konuna yorum yapmadan herkez değil herkes olduğunu söyleyecek pek çok üye 🤭 ama cidden üniversite okumuş üstüne yüksek lisansını yapan bir gence yakışmıyor en basit dilbilgisi kurallarını bilmemek.
keşke , siz de dil bilgisini ayrı yazsaydınız. yüksek lisans okudu diye hatalı yazmıcak anlamına gelmiyor değilmi ? aynı sizin gibi yanlış yazabiliyor bizlerde yanlış yazabiliriz dikkatimizden kaçabiliyor...

Başkasının. İstediği gibi değil, kendi istediğim gibi yaşayabilmek
Bunu saglayabilmek için resitseniz gerekli maddi güce de ulaşıp hayatinizi yonlendirebilirsiniz aslinda..anneler kendi dönemlerine göre evet korumaci olabiliyorlar..

Ama her yapılmasını istedikleri mutlu etmezken abla faktörü de bu durumu lehine cevirmis anlasılan.

Ablaniz calısıyorsa kendi icin calisiyor o cocuklari kardesi gelip baksin diye dogurmadı ve o evi de siz temizleyin diye acmadi. HERSEY HOSGORU İLE OLSA zaten batmazdi size de diye düsünüyorum. Bu yuzden planlari hazirlayin..🤞

Back
X