Özür dilemek gerekir mi?

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Haklı miyim değil miyim sormak için açıyorum bu konuyu çok sinirlendim.

Liseden görüştüğüm 4 arkadaşımla önümüzdeki hafta şehir dışına çıkma planı yapmıştık. Ben hep gece kalma taraftarıydım. Hem o şehirdeki bahar şenliğine katılmak için hem de vereceğim 100 lira yol parasını 6 7 saat değil de daha uzun süre degerlendirmek istediğim için. Kızlardan biri çok yakın arkadaşim, diğer ikisi ile o kadar yakın değiliz ama yine iyiyizdir. Bu konuyu konuşmak için normalde kullandığımızdan (daha kalabalık bir grup o) başka bir whatsapp grubu açtık. 3umuz bir şehirden 1imiz okuduğu şehirden gelecekti. Ben grupta kalmak istediğimi tekrar edince bizimle gelecek 3. kişi tek başına dönemeyeceğini, kalmasına da ailesinin izin vermediğini söyleyerek gelmeyeceğini belirtti. Biz o zaman sabah erken gideriz falan başka planlar yapmaya çalışırken bu defa diğer şehirden gelecek kişi biz planı yapmıştık sizin kalma sevdanız yüzünden bozuldu vs bir sürü laf saymaya başladı. Yani olayı bozan ben olmuş oldum bir anda.

Gelemeyecek olan kız bu tepkiyi vermezken 3. kişinin bana yönelik laf atmaları cidden sinirimi bozdu. Resmen ergenliğime geri döndüm o an nereye giderseniz gidin dedim çıktım gruptan.

Biraz fevri davrandım sanırım, özür dilemem gerekir mi şu durumda? Içimden gelmiyor hiç, size sorayım dedim.

Biraz bekleyin, hem siniriniz yatışsın hem de belki diğer arkadaşınız arayı bulmak için size ulaşır

En başta nasıl konuştunuz
Nasıl yapalım diye konuşmalar sürerken iki fikir ortaya atıldı. Biri o şehirde okuyan bir arkadaşın apartında kalmak diğeri de sabah gidip akşam dönmek. Yakın arkadaşım ve ben kalma taraftarıydık hatta büyük ihtimalle onlar kalmaz akşam dönerler biz kafamıza göre davranırız diye düşündük ama onlara da teklif ettik kalmalarını. Sonra benim sınavlarım girdi araya gruba pek ilgi gösteremedim bunlar geri döneriz demişler, arkadaşım da ısrarcı olamamış. Ben bugun kalmazsak gelmenin anlamı yok dedim başta, sonra kız gelemem ben diyince tamam o zaman daha erken gidelim diye plan yapmaya çalıştım. Baştan net bir plan yoktu yani. Ki bu gelemem diyen insan Erasmusla yurt dışına gidecek olan, gece 11 12 de programlardan eve giren biri. Cidden ihtimal vermemiştim ailesinin tek dönmesine müsade etmeyeceğine o yüzden rahat davrandım biraz da.

Çok karışık geldi bana kim 3.kişi kim gelmiyor sonunda çözdüm:dondurma:
bence özür dilemeyin bi hata yapmamışsınız ama daha ılımlı konuşabilirsinz biraz fevri olmuş

Çok karışık geldi bana kim 3.kişi kim gelmiyor sonunda çözdüm:dondurma:
bence özür dilemeyin bi hata yapmamışsınız ama daha ılımlı konuşabilirsinz biraz fevri olmuş
Yazdıktan sonra fark ettim biraz karışık olduğunu kusura bakmayın.

Ben yapı itibariyle biraz fevriyim zaten. O yüzden konu açtım bazen saçmalayıp anlamıyorum. Ama bu defa haksız değilim galiba.

herkes haklı gibi geldi bana..
E nasıl çıkarız işin içinden?

Benim sinirlendiğim asıl mesele kalma meselesi değil aslında orda orta yol bulunurdu. Sorun konuyla ilgisi olmayan birinin bana tepki göstermesiydi.

E nasıl çıkarız işin içinden?

Benim sinirlendiğim asıl mesele kalma meselesi değil aslında orda orta yol bulunurdu. Sorun konuyla ilgisi olmayan birinin bana tepki göstermesiydi.

şimdi muhtemelen o iki arkadaşta sizin diğer kızla olduğunuz gibi yakın.. e o ben gelemiycem o zaman deyince diğeri bozulmuş olabilir.. o yüzden tepki göstermiştir.. onuda hoş karşılamak lazımdı bence..
keşke açık açık biz kalırız siz dönersiniz diye düşünmüştüm ben ama ailenin tek dönmeye izin vermeyeceği aklıma gelmemişti deseydiniz..
gruptan çıkıp fevri davranmak sonuçta olayı çözüme kavuşturucu bir hareket olmamış..

kaybetmek istemediğiniz arkadaşlarsa bunlar özür dilemeniz gerekir bence.. sonuçta onlarda kendilerine göre haklı..

Yoo bence ozur dilemenize gerek yok. Asil arkadasinizin 'kalma sevdaniz yuzunden' diye bi cumle kurmasi hic hos degil,benim icin ozur gerektiren bi cumle o.

şimdi muhtemelen o iki arkadaşta sizin diğer kızla olduğunuz gibi yakın.. e o ben gelemiycem o zaman deyince diğeri bozulmuş olabilir.. o yüzden tepki göstermiştir.. onuda hoş karşılamak lazımdı bence..
keşke açık açık biz kalırız siz dönersiniz diye düşünmüştüm ben ama ailenin tek dönmeye izin vermeyeceği aklıma gelmemişti deseydiniz..
gruptan çıkıp fevri davranmak sonuçta olayı çözüme kavuşturucu bir hareket olmamış..

kaybetmek istemediğiniz arkadaşlarsa bunlar özür dilemeniz gerekir bence.. sonuçta onlarda kendilerine göre haklı..
Evet onlar daha yakınlar. Bozulmuş olabilir ama dinlemek yerine suçlaması haksızlık gibi geldi o an. Sonuçta ben orda o zaman plan değiştirelim daha erken gideriz diye lafa girmişken sizin yüzünüzden diye çıkıştı. Gruptan çıkmamak gerekirdi haklısınız.

Nasıl yapalım diye konuşmalar sürerken iki fikir ortaya atıldı. Biri o şehirde okuyan bir arkadaşın apartında kalmak diğeri de sabah gidip akşam dönmek. Yakın arkadaşım ve ben kalma taraftarıydık hatta büyük ihtimalle onlar kalmaz akşam dönerler biz kafamıza göre davranırız diye düşündük ama onlara da teklif ettik kalmalarını. Sonra benim sınavlarım girdi araya gruba pek ilgi gösteremedim bunlar geri döneriz demişler, arkadaşım da ısrarcı olamamış. Ben bugun kalmazsak gelmenin anlamı yok dedim başta, sonra kız gelemem ben diyince tamam o zaman daha erken gidelim diye plan yapmaya çalıştım. Baştan net bir plan yoktu yani. Ki bu gelemem diyen insan Erasmusla yurt dışına gidecek olan, gece 11 12 de programlardan eve giren biri. Cidden ihtimal vermemiştim ailesinin tek dönmesine müsade etmeyeceğine o yüzden rahat davrandım biraz da.
Aile ilginçmiş başka şehire gönderiyo ama tek dönmesine izin vermiyo. Kız kalmak istemiyo demekki. Samimi arkadaşınla sen kal ikiside geri dönsn

Aile ilginçmiş başka şehire gönderiyo ama tek dönmesine izin vermiyo. Kız kalmak istemiyo demekki. Samimi arkadaşınla sen kal ikiside geri dönsn
Ikisi farklı şehirlere gidecek. Çok heveslenmiştim bahar şenliği için ama başka bahara kaldı sanırım. :)

Gruplarla yapılan işler hep böyle olur. Herkes kendince haklıdır.
En fazla 2 kişi. 3. kişi oldu mu sorun çıkar.
Siz orta yol bulmaya çalışmışsınız. Ama fevri davranışınız yüzünden, haklıyken haksız duruma düşmüş olabilirsiniz grup içinde.

Gruplarla yapılan işler hep böyle olur. Herkes kendince haklıdır.
En fazla 2 kişi. 3. kişi oldu mu sorun çıkar.
Siz orta yol bulmaya çalışmışsınız. Ama fevri davranışınız yüzünden, haklıyken haksız duruma düşmüş olabilirsiniz grup içinde.
Evet grup olunca işin suyu çıktı biraz. Gereksiz kırgınlık oldu durduk yere.

Back
X