Pahalı Bir Hediye Nasıl İade Edilir?

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.264
1.746
398
Hanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.

Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.

Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.

Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

Aynen katılıyorum 2 karat olduğunu zaten sanmıyorum konu sahibesi versin gitsin sanki petrolcu herifin Ebru Yaşara verdiği yüzük
Ama onu bana verse neyım var neyım yok veririm o nedir ya

.bu arada sen de 0.50 şerden 1 karat varmış.güle güle kullan

Bu ayrıntıyı nerden yakaladınız aplamız

Maalesef parasını ben verdim o yüzden hiç gülmüyorum onları kullanırken aklıma yediğim kazık geliyor böbreğimi bıraktım kuyumcuda

Ben kendi kendimi teselli ettim zaten nefsim teselliden sonra infilak etti

Maalesef parasını ben verdim o yüzden hiç gülmüyorum onları kullanırken aklıma yediğim kazık geliyor böbreğimi bıraktım kuyumcuda
satacak değilsin ya güle güle kullan.benim 1800 e aldığım tamtur 9000 e yaklaşmış fiyatı.siteleri incele dolar arttıkça bunlarda zam yapar anında.dolar düşer fiyatı bi tık aşağı çekerler

Tekını kaybedersen dıgerını yuzuk yaptırt ınsallah kaybetmezsın tabı

Yani o kadar varlıklı değil bildiğim kadarıyla.
Şimdi tre...l sitesinden baktım ben 2 ct 30 bine falan da var.
Onlar gerçek olmuyor mu?
Taşı sahte ise niye 30 bin mesela?
Çok cahilim bu konuda kusura bakmayın.
Zirkondur ya da laboratuvar pırlantası yazar. Gerçek olduğunu iddia ediyorlar ama o da zirkon bence, kulağa gerçek gelsin diye öyle yazıyorlar gibi geliyor bana. O sitede gerçek pırlanta 2 karat yüzük 136.000 ₺’ydı. Öteki de gerçekse 106.000 ₺ nasıl fark olsun ki, ya da aralarında fark yoksa insanlar neden pahalısını almak istesin de satışta olsun onlar dimi

Bizim geline kocasi tektaş almişti
kuyumcudan 1.500tl civari biseydi demişti fiyatini o zamanlar, yuzugun yaninda verdikleri kartta yazanlari gorunce kahkaha atasim gelmişti. İnsan atar da biraz ölcülü atar. Allah ne verdiyse basmışlardi.

Benim yabancı olduğum konular ama öyle 100 bin filan ediyorsa ve o kadar pahalı bir yüzük takmışşa arkasından böyle sahteydi, geri vermedin diye iftira atacak kadar çiğ olacağını sanmıyorum. Yani bu devirde kaç kişi karşısındakine o kadar pahalı yüzük takabilecek sosyo-ekonomik statüde?
Ama tedbir olsun diye yine de bir kuyumcuda iade edebilir.
Bence karşıdaki adamın amacı kızla tekrardan görüşmek, bahane arıyor. O yüzden ısrar ediyor.

firma yokmuş ki amca oğlunun kuyumcu dükkanından alınmış

Karbonit vs maddeler de var, detaylı inceleme harici ayırt edilemeyecek durumda olan ya da beyaz safir kullanımı oldukça yaygın.
2 karat tek taş 300 bine de olur, 100 bine de.
Malum 4c özelliklerine göre değişir.

Ben olsam kapısında gider alırdım, 2c yüzük yahu bu
Mezara girse açar alırım.

firma yokmuş ki amca oğlunun kuyumcu dükkanından alınmış
2crt diye okuyunca düzgün bir firma ürünü olduğunu düşünmüştüm. O zaman yakın çevreden şahitler bulup onların yanında teslim edecek fakat elindekinin orijinalliği hakkında fikri olmadığı için karşı tarafın niyeti kötüyse her an iftiraya uğrayabilir. (Emmoğlu pırlantanın bir standardı olduğunu düşünmüyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…