Pahalı Bir Hediye Nasıl İade Edilir?

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.263
1.746
398
Hanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.

Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.

Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.

Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

Yok bildiğimiz hani beyaz mı diyeyim ne diyeyim onu da bilemedim sizin terimler karşısında, görüntü olarak da bayağı pırlanta yani
Beyaz altın yani anlatmak istediğiniz. O zaman firmalarda sahte olup olmadıgına da baktırabılırsınız

Yok bildiğimiz hani beyaz mı diyeyim ne diyeyim onu da bilemedim sizin terimler karşısında, görüntü olarak da bayağı pırlanta yani
Çıplak gözle swarovskiyi bile ayırt edemezsiniz ki.
Pırlanta harfi d size beyaz gelir, k da öyle.
Bu kadar kıymetli ise gelsin kendi alsın, değilse verin kargoya gitsin.
Bu arada gerçek olduğunu düşünmüyorum, şu dönemde kimse kimsede 2c yüzük bırakmaz.
Ortalama piyasa değeri 150 200 bin liradan bahsediyoruz.

Beyaz altın yani anlatmak istediğiniz. O zaman firmalarda sahte olup olmadıgına da baktırabılırsınız

Yarın sabah teslim alacağım ben bahse konu yüzüğü.
Öğlen de öncelikle tanıdık bir yere götürüp sahte midir değil midir onları sorduracağım bakalım
Teslimi ben gerçekleştireceğim kendimi de sağlama almak istiyorum, emanet eşya sonuçta bir Ebru Yaşar yüzüğü olmasa da.

Bırakan da o meblayı bir alışverişte harcıyordur ve o gün evde oturmustur en fazla

Keşke bulasmasanız böyle bir işe

cihaz olan pırlantacıya götürün .kuyumcularda bilemez tam

Bırakan da o meblayı bir alışverişte harcıyordur ve o gün evde oturmustur en fazla
Yani.
Bırakacak adam zaten derdine düşmez ya da sevgilisine gidip bu meblağda bir hediye almaz.
Uluslararası sertifika belli ki yok, hrd ıdl gia olmadan hiçbir taşa pırlanta muamelesi yapmam.
Hatta son zamanlarda yaygın uygulamalardan biri de elması pırlanta montürlemektir.
Öyledir belki.

Dediğim gibi ct meselesini ben karıştırmış olabilirim ya da arkadaşların bahsettiği gibi kaliteden kaynaklı fiyatı o kadar yüksek olmayabilir. Ben de 150 200 bin olduğunu sanmıyorum. 20-30 bin arası birşeydir herhalde ve de ct ı düşüktür tabi

Keşke bulasmasanız böyle bir işe
Benim de hiç bulaşasım yok ama arkadaşım şehir dışında uzun bir süre de dönmeyecek.
Sevgilisi benim bulunduğum şehirde, arkadaşımın evi ve yüzüğü de buradaki evinde. Ailevi Hastalık sebebiyle apar topar gitti anahtarını bana bırakarak.
Keşke yanına alsaydı da yüzüğü bulunduğu şehirden kargo yapsaydı diyorum ben de.

Elektronikte de ikinci eli 10.000₺’lık ürünü adam 4.000’e veriyor mesela. Sorgulamadan alıyorlar, sonra dolandırıldım! . Bunu çok duyuyordum ben de, bir farkı olmasa adam niye sana 6.000 daha ucuza versin? İyilik yapıyor sanıyorlar

1c kaliteli bir ürün o zaman.
Yine de bırakılmaz bana göre, almasa bile iade etmek en doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…