Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Ailenizin durumu sonradan nasıl iyileşti?piyango, miras filanmı?memur maaşları hala düşük çünkü.Babanız emekli olduysa eskiye göre dahada düşmüştür maaşı.Anlayamadım herkes şu an geçim sıkıntısı çekerken sizinkilerin durumu nasıl iyileşti?

Annemde calışmaya başladı.birikim yapıp ev aldılar.kardeşlerimde calısıyor.o eski yoksulluk yok yani.
Eşimin babası da memurmuş.ufak bir birikim yapmışlar ev alabilmek için.eşim o parayı iş için degerlendirdi biz evlendikten sonra,13 yılda büyüdü. yanında suan 30 kişi calıştırıyor.büyük bir şirketi var

Porsiyonlarda sıkıntı vardır.Mesela ben bir keresinde birine kahvaltıya gitmiştim,davet edilmiştim yani, kahvaltıda 5 kişiydik benim tek başıma kahvaltıya koyduğum kadar peynir vardı masada.Avuç içi kadar ,kişi başı bir kibrit kutusu bile düşmüyordu belki.Aç kaldım resmen çünkü ben ekmekle doyan biri değilim,kahvaltı peynirdir ,zeytindir,yumurtadır benim için.Sorsan masada peynir, zeytin,yumurta vardı.5 kişiye haşlanmış 3 yumurta dilimlenmişti, zeytin zaten çürük gibi yenmiyor bile.yanlış anlaşılmasın sonuçta misafir olarak gittim tabiki küçümsemek amaçlı yazmıyorum, ama herkesin herşeyi yiyorum mantığı farklı.Mesela köfte yedim diyor ama kişi başı 2 köfte, 1 tabak makarna,2 kaşık salata onun porsiyonuyken benim 8 köfte,1 koca tabak salata oluyor mesela.Biri 3 tl iken diğeri 12 tl oluyor falan filan.Nitekim bu olayda yiyorum yiyorum kilo alamıyorum olayı kadar yalan ve göreceli

Anladım yani tek maaşla gelinen bir durum değil, ayrıca sonraki mesajdada yazmışsınız,durum eskiye göre iyi sadece.

Ben yazan kişiyi başka birikim topiklerinden tanıyorum.2 çouğuyla yaşıyor, babalarından ayrı,ama babaya alışveriş yaptırıyordu çocuklar, adamın aldıklarını hesaba katmamıştır

Üretimde kullanılan enerji ve hammadde ithal o yüzden doların artmasıyla maliyetler artıyor,maliyet artıncada otomatik fiyat artıyor.Birde sadece üretim değil, dağıtım ve satış maliyetlerinide düşünürsek oda artıyor

Ben yazan kişiyi başka birikim topiklerinden tanıyorum.2 çouğuyla yaşıyor, babalarından ayrı,ama babaya alışveriş yaptırıyordu çocuklar, adamın aldıklarını hesaba katmamıştır
Stoklu yaşıyor iyi de yapıyor, ondan düşüktür mutfak masrafı.
Edit: küçük bir ilin daha küçük bir ilçesindeymiş, oradaki masraflar ile istanbul ankara aynı olmaz. Eski eş kısmını bilemem.

Stoklu yaşıyor iyi de yapıyor, ondan düşüktür mutfak masrafı.
Edit: küçük bir ilin daha küçük bir ilçesindeymiş, oradaki masraflar ile istanbul ankara aynı olmaz. Eski eş kısmını bilemem.
Evet öyle ama stokta yapıyor fazlasıyla.Bende yapıyorum stok.Mesela deterjan ,yağ, kağıt ürünleri türü uzun süre bozulmayacak ürünleri indirim zamanları alıp stokluyorum.Ama süt ve süt ürünleri,kahvaltılık,vs. Bunları stoklayamıyoruz.sebzede çok pahalı.ilden ilede çok farkediyor cidden

İşte buzlukbanktan faydalanmak masrafları inanılmaz düşürüyor ama stok yapmak için de para lazım tabi. Allah yardımcısı olsun herkesin hele bu kışta.

Geçen hafta istanbuldaydım, cidden çekilecek gibi değil trafiği.Normalde ankarada yaşıyorum, evimle işim arası 2.5 km arabayla 10 dk.Isanbulda öyle bir imkanda yok,işine yakın ev tutsan hem çok pahalı hemde en yakın ev 1 saat mesafede nerdeyse.Benimde hayalim en kısa sürede egede bir yere taşınmak.

Maalesef İstanbul'un çocukluğumdaki tadı kalmadı, pahalılığı, kalabalığı, trafiği, gaspı, tacizi her şeyiyle kötü bir hal almaya başladı, geçenlerde bir de buna hava kirliliğindeki artışın eklendiği belirtildi haberlerde, uzmanlar uyarıyor İstanbul'da hava kirliliği kırmızı alarm veriyor diye.

Bence mont almayı bırak, o parayla evi büyüt

Ne yalan söyleyim 2006-2010 yılları arası sık giderdim istanbula, güzelde gezerdim.Ama son 3 yıldır gezmek için bile gitmek istemiyorum.Ne olduğu belirsiz insanlarının.Dükkanlar filan hep yabancılar işletiyor.Geçen yıl ortaköye gittim, ağlayacaktım nerdeyse, bütün dükkanlar suriyeli dolu.Çalışan değil bu arada işletmecileri suriyeli şaka gibi.Gerçekten ürküyorum artık,oysa çok değil 6-7 yıl önce ne güzel eğlenirdim istanbulda.Bu sorgusuz süalsiz mültecileri ülkemizin heryerine alıp, istediklerini yapmalarına izin vermemiz çok yazık etti memleketimize.Umarım düzelir

Sattınız mı birşeyler banlıydım bugün açıldı banım merak ettim
Evet sattım ama yorucuymus biraz ürünü alan kişi ben yanında öbür parçayı da istiyordum diyor aldıktan sonra, öbür parça başka bir satışa konulmuş bu arada, onu da ücretsız göndermemi istiyor, fotoda ürün açıklamasında belirtmişim oysa, geri iade et kargoyu ben oderim diyorum onu da kabul etmiyor, şu an için toparladım zaten, babam da destek oldu bana biraz habersiz, güzel insanlar daha çok ama çok yorucu.

siz taviz verdiğinizden yorucu hediye ufak tefek şey olur büyük parça ürün olmaz yüz vermeyin alıcılara onlar zaten ürünü beğendilerse alırlar biri almazsa diğeri alır

siz taviz verdiğinizden yorucu hediye ufak tefek şey olur büyük parça ürün olmaz yüz vermeyin alıcılara onlar zaten ürünü beğendilerse alırlar biri almazsa diğeri alır
Anlamıyorum bende fotoda olan ürünleri almıssın, sonrasında baska fotodakileri gorup bu urunun setı deyıp ısrar ediyor, ama ben zaten setı ayırdığım ıcın az fiyata sattım, iade et deyince de etmiyor kırmak da istemiyorum napsam bilemedim ürünü zaten üçte bir ucuzlatıp vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…