Epak iyi temennilerin için teşekkür ederim :)
Diyet konusuna gelince...
Diyeti bozmuş değilim, hala devam ediyorum.
Diyetin ilk günlerinde fazla fazla et yediğim için dün mümkün olduğunca az et yedim, hiç alışık olmadığım ciğer denemesinden sonra ihtiyaç duydum.
Dünkü listemde; ince dilim tam buğday ekmeği, beyaz peynir, haşlanmış yumurta, mantar sote, fındık, peynirli omlet, ızgara köfte, yoğurtlu patlıcan ve elma vardı.
Bugünkü listemde ise; tarçınlı elma-havuç, haşlanmış yumurta, 1 bardak şekersiz-sütsüz filtre kahve, balık salatası, fındık, maden suyu,bol yeşillikli salata eşliğinde fırında somon vardı.
TDD den sonra Loren Cordain imzalı Paleo Diet kitabını aldım ve okumaya başladım.
Kitapta anlatılanları, önemle üstünde durulan konuları elimden geldiğince çevirmeye ve dilim döndüğünce izah etmeye çalışacağım.
1 ay diyet yaptıktan sonra kilomdaki değişikliğe bakmak gibi bir niyetim vardı ama dayanamadım ve tartıda dün itibariyle 800 gram, bugün itibariyle de 1100 gramlık bir değişim gördüm.
Şu an okumakta olduğum Paleo Diet isimli kitapta ilk 3-5 günlük zaman zarfında su kayıplarının olacağı ve kilo kaybının bundan kaynaklandığı söyleniyor.
Genelde bir diyet başlığı açıldığında üyelerin merak ettiği ilk şey diyetin ne kadarlık kilo kaybı sağlayabildiğidir :) Paleo Diet kitabına göre BMI değeri 30 ve üzerinde olanlar ayda 10-15 pound (yaklaşık 4,5-7 kg ) verebiliyor bu diyetle.
Her gün listemi paylaşmayı düşünmüyorum, 2-3 gün arayla gidişatı ve son gelişmeleri yazarım.
Güzel sonuçlarla karşınıza çıkmayı umut ediyorum.