- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
Arkadaşlar...
Benim Paleo beslenme tarzıyla hayatım değişti.
Şimdilik 4 haftadır uyguluyorum ve senelerdir var olan halsizlik, çabuk hastalanma, polen, toz ve kedi tüyüne alerji, dikkat dağınıklığı, reaktif hipoglisemi, şeker ve yemek krizleri, haftanın 3 günü ishal/kabızlık, aşırı gaz, karın krampları, hıçkırık, gazlı içecekler ve alkolden sonra öğürme isteği, içkiden aşırı etkilenme(1-2 kadeh şarap bile zehirlenme belirtileri yaratıyordu), çenemde çıkan ağrılı sivilceler, aşırı saç ve cilt yağlanması, saç dökülmesi, dayanıksız tırnaklar(üstünde beyaz leke var ve çabuk kırılıyor), libido eksikliği(gülmek yok:)), anksiyete bozukluğu, yer yer gelen depresyon ve agresif çıkışlar, aşırı ağrılı adet görme ve (sanırım) çikolata kisti, kolay uyanamama, kuru öksürük gibi bir yığın sorunumun çoğu yok oldu, bazısı azalıyor.
Özellikle her yemek yedikten sonra 1-2 saat içinde aşırı derecede kan şekerimin düşmesi, yani reaktif hipoglisemi hastalığım tamamen ortadan kalktı. Ailemde şeker hastalığının yaygın olduğu düşünülürse, belki de şeker hastası olmanın sınırından döndüm...
Rüya gibi, bazen karnımın ne kadar düz olduğunu görünce inananamıyorum!
Aslında son 50 yıldır özellikle Amerikan beslenme ürünleriyle dünyaya yayılan aşırı işlenmiş, yüksek karbonhidratlı o klasik "beslenme piramidi"nin ne kadar lüzumsuz ve ne kadar ticari kaygılarla yapıldığını anladım.
Yaptığım şeyler sadece şunlar oldu:
Ekmek, unla kaplı her şey, glutenli gıdalar(tahıllarda bulunan protein), börek, gözleme, her türlü hamur işi, makarna, bulgur... v.b TAMAMEN BIRAKTIM. TEK SEFERDE.
Rafine şeker katılmış her şeyi bıraktım
Süt ürünlerini bıraktım(gerçek Paleo diyetinde bu da yasaktır çünkü marketten aldığınız süt ürünü öyle köyde üretilen eski yoğurtlardan, peynirlerden çok uzak. Ama Türkiye'de niyeyse yendiği sanılıyor)
Yemeklerde rafine tuz yerine gerçek tuz kullanıyorum
Yağ olarak sadece zeytin yağı kullanıyorum
Bolca et,
Bolca balık,
Tavuk,
Bol miktarda yeşil yapraklı sebze,
Diğer bütün sebzelerden bolca,
Yumurta,
Meyve,
Kuruyemişler yiyorum...
Bir de şunu unutmayın, bu geçici bir diyet değil, bir yaşam tarzı.
Doğal beslenerek o kadar çok "sebebi bilinmeyen çağımız hastalığı"ndan kurtuluyorsunuz ki, "O zaman bu ilaç ve tıp endüstrisi bizi mi kandırıyor???" demeden edemiyorsunuz.
Ama lütfen, konuyu iyi araştırıp okuyun, okumadan da başlamayın. Ben Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın "Taş Devri Diyeti" kitabını öneriyorum. Sitesi de var Beslenme Bültenine hoş geldiniz.
Son 50 Yıldır Doğru Sanılıp İnsanlara Kilo Aldıran ve Hastalıklara Sürükleyen Amerikan Besin Piramidi:
Eki Görüntüle 241995
Avcı Toplayıcı Çağlarımıza Dayanan, Doğal Taş Devri Piramidi:
Eki Görüntüle 241996
canım benzer şeyleri bende yaşadım, hele hayatımı kabusa çeviren mide bağırsak problemlerinin geçmesi, benim için şahane bi duygu oldu.
kaç yaşındasın bilmiyorum eğer otuzların başındaysan hatırlarsın çocukluğundan, prof ayşe... soyadını hatırlamadım, tv de habire, bisküvi güzeldir, amanda makarna ne şekerdir, margarin faydalıdır der dururdu, meğerse bu yiyecek fabrikaları iş yapsın, millet alsın diye yapılan propagandalarmış bunlar, kandırılmışız yani hep, neyse zararın neresinden dönsek kardır:13::13:
belkide bu topiğin adını taş devri diyeti diye değiştirsek mi uruz, taş devrini herkes biliyoda, paleo kelimesini herkes bilmeyebilir çünkü

Son düzenleme: