Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. İzmir ve ankarada bizzat şahidim kapıdan sokmuyorlar maskesiz. Şu an dalyandayım burda da aynı. Bodrum ve marmaris tarafında da kapalı alanda gayet zorunlu maske. Nerede takmıyorlar bilmiyorum, hakim değilim türkiyenin tamamına.

Ancak maskesiz müşteri alan marketleri şikayet etme hakkınız var. Kullanın. Aksiyon almayıp söylenmek bana saçma geliyor.
geçen akşam bir taksici bozuntusuyla bunun kavgasını yaptım.
mecbur kalmadıkça taksi gibi bir araca binmiyorum ama annem yürümek istemedi diye bindik. henüz hareket etmemiştik baktım adamda maske yok. 3 kişiyiz, bir de taksici toplam 4. afedersiniz kç kadar arabada. paşam maske takmayacakmış. uyardım, takar mısınız dedim. önce ben aşılıyım zaten dedi. olabilir, biz de aşılıyız ama takıyoruz, siz de takın dedim. zorunda mıyım dedi :D arabasının camında maskesiz binmek yasaktır stickerından haberi yok tabi salağın. evet zorundasın, iyi aşılısın diye arabana tükürelim o zaman bişey olmaz? dedim ve çat diye indim arabadan. annemleri de indirdim. adam kaldı ama öyle. plakasını da aldım şikayet ettim, ettiğimi kendisine de söyledim. gereken yapılır mı bilmiyorum ama başka bir taksiciye bu durumu anlattım, abla iyi yapmışsınız maske kuralı kaldırılmadı, takmak zorunda dedi.

ben de ikinci doz aşımı oldum, ailem de oldu, açık alanda gerçekten 1-2 metre yakınımda insan yoksa ben de takmıyorum ama kalabalık ve kapalı alanlarda takıyorum, kapalı alanda mecburi zaten.

Aynen trenlerde magazalarda zorunlu ama sokakta ilk basindan beri serbest iyikide yani.

Kimse kimseye yaklasmiyor tanidik görsün kimi selam verip geçiyor kimi 1bucuk Mt mesafe birakiyor. Turkiyede bjr insihatta calisan adam a yazilan cezaya çok acimistim yazik yahu adam ter içinde bir sigara iciyor zaten zor şartlarda calisiyor birde dünya ceza .
oralarda sosyal mesafeye uyuyor insanlar.
türkiye'de kimsede kişisel alan algısı yok, illa g.tümün dibine girecek, kucağıma falan oturacak insanlar. kimsede mesafe algısı yok ne biçim insanımız var anlamıyorum.

Belkide aldığım maskelerden kaynaklanıyordur.bakmal market nerde görsem direk alırım .çantaya atarım .kapkalın bişi ..bende zaten öyle yerlerde takıyorum mecburen
O kullandığınız maske ile alakalı e ile başlayan bir marka var o güzel mesela . Eşim kendi maskelerinden getiriyor bana tsk nin personele verdiğinden . Onunda bazıları çok kötü kullanamıyoruz .

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. İzmir ve ankarada bizzat şahidim kapıdan sokmuyorlar maskesiz. Şu an dalyandayım burda da aynı. Bodrum ve marmaris tarafında da kapalı alanda gayet zorunlu maske. Nerede takmıyorlar bilmiyorum, hakim değilim türkiyenin tamamına.

Ancak maskesiz müşteri alan marketleri şikayet etme hakkınız var. Kullanın. Aksiyon almayıp söylenmek bana saçma geliyor.
Biz güneydoğudayız markette personel bile takmıyor . Sokakta yürürken veya trafikte yanımda duran belediye otobüsü ve servislere bakıyorum kimsede maske yok genelde şöför de buna dahil mesela .

Biz güneydoğudayız markette personel bile takmıyor . Sokakta yürürken veya trafikte yanımda duran belediye otobüsü ve servislere bakıyorum kimsede maske yok genelde şöför de buna dahil mesela .
Güneydoğuda aşılama yerlerde vakalar yükselişte zaten. Aman dikkat edin

O kullandığınız maske ile alakalı e ile başlayan bir marka var o güzel mesela . Eşim kendi maskelerinden getiriyor bana tsk nin personele verdiğinden . Onunda bazıları çok kötü kullanamıyoruz .
Aynen hiç marka falan bakmadan aliyodum ben .daha dikkat ederim artik

Aşının hamilelerdeki etkisi henüz bilinmiyor. Hastalık yeni, aşı çok yeni... Kolay bir karar değil hamileyken aşı olmak.
Çok sayıda hamile bayan aşı oldu ve çok şükür her hangi bir komplikasyon yaşanmadı . Tabi bu kişinin isteğine bağlı , ama emzirirkende herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmadığı hala kanıtlanmadı maalesef .

Güneydoğuda aşılama yerlerde vakalar yükselişte zaten. Aman dikkat edin
Sürekli aşı ile ilgili anons yapılıyor artık . Ben emziriyorum diye olmak istemiyordum ama randevuyu aldım olacağım. Sabah dişimin kenarı kırılmış birazdan dişçiye gideceğim strese girdim kaparım de çocuğa kim bakar diye

Oglum 4 yaşında.
Allah bağışlasın . Bu işin sonunun olduğunu artık düşünmüyorum sürekli mutasyon geçiriyor aşı nereye kadar gidecek diye düşünüyorum.

Evet biliyorum ama o kadarına cesaret edemedim :)
Emzirirken de antikorlar geçiyor. En azından öyle olayım dedim
İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın. Zaten aşının bize getireceği yan etkiler uzunca zaman sonra ortaya çıkacak. Şuan icin sadece başımızdaki bu derdi def etmeye çalışıyoruz .

Sürekli aşı ile ilgili anons yapılıyor artık . Ben emziriyorum diye olmak istemiyordum ama randevuyu aldım olacağım. Sabah dişimin kenarı kırılmış birazdan dişçiye gideceğim strese girdim kaparım de çocuğa kim bakar diye
Doktorunuzun iyice korunduğuna dikkat edin , umarım kazasız belasız halledersiniz.

Ben hemşireyim hastanede bile maske takan yok serviste maskenizi takın demekten illallah geldi. Kendini düşünmüyorsan başkasını düşün. Açık alanda bir nebze anlıyorum ama hastanede de takılır yani. Markette vs de hiç takan görmüyorum artık
İki hafta önce geldim Türkiye’ye . Gelmeden önce eyvah bu sıcakta maskeyle pişeceğiz diye düşünürken insanlardaki bu rahatlık pes dedirtti . Yaşadığım yerde maske kuralı olmamasına rağmen Türkiye’ye gelince maske ve mesafe konusunda çok dikkatli olmaya çalıştım . Zira insanlar nerdeyse üst üste biniyor , kimsenin corona umrunda bile değil .

6 yasin altina maske zorunlu degil, ayrica bu sicakta acik havada ne kendim maske takarim ne cocuguma taktiririm.
Aşı olanlarin zaten korkmasina gerek yok, madem aşı koruyor
Aşı sizi koruyor olabilir ama karşı tarafa bulaşmasını engellemiyor . Ayrıca aşı olup ağır geçiren bir çok insan var hiç birşeyi netliği yok ne yazıkki . Ama aşıdan başka medet umacağımız birşey de yok

6 yasin altina maske zorunlu degil, ayrica bu sicakta acik havada ne kendim maske takarim ne cocuguma taktiririm.
Aşı olanlarin zaten korkmasina gerek yok, madem aşı koruyor
Sizin gibi düşünenler yüzünden bir çok yaşlı hastamızı kaybettik . Madem böyle düşünüyorsunuz lütfen yaşlı ve kronik hastalıkları olan insanlardan uzak durun.

Çoğu kisi aşısız zaten derken ?
Disarda acik havada maske takmak ne kadar sağlıklı acaba ?
Toplu yerlerde tamam maske takilmali ama acik alanda takılması da sacma tertemiz oksijen almak varken.
Maskenin yuzde yuz korunurlugu bile yok..
Siz maskesiz çıkmayın kimseye karismaya hakkiniz yok. Ister aşısız olsun ister maskesiz gezsin herkes kendinden sorumludur
Bu toplumsal bir durum olduğu için herkes birbirinden sorumludur. Zaten bu bireyselllik yüzünden her konuda bir yere varamayız.

Valla bende aynı şeyi düşünüyorum markete girince birkaç kişiye bağırmadan çıkamıyorum kimse maske takmıyor çünkü . En son geçen temmuzda balkonda bir arkadaşımızla kahve içmiştik. 2 haftadır 3. Kere balkona misafir aldım ama sondu bitti yani . Buradaki vaka tavan zaten . Oğlumu dışarı çıkarıyorum günde 2 kere mecburuz artık . Çünkü eylülde yeniden kapanacağız . Eylül başı iznimiz var ailemizi görmeye gideceğiz inşallah kapanma olmadan izin kapanmadan gidip görüşebiliriz diyorum . Eşim aşı oldu ben emziriyorum diye olmadım ama aklımda olma fikri var şuan . Ama aşıya güvenmiyorum yani aşı oldum covid kapmam diye bir dava yok bende

Back
X