Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Zaten aşı bulasmamaya engel değil hastalığın hafif atlatması içindir. Siz hastaneye yatmayın hayatınız kaybetmeyin diye yapılıyor.
Bunun yanında tabiki maske mesafe devam etmelidir.Bulasmamasi daha iyidir.Tabi bazı vurdumduymazlar yüzünden bulaşabilir.Havaalaninda çalışan yakınım şuursuz maskesiz turistler yüzünden maalesef şuan pozitif oldu.Herkes birbirine sorumludur.

İki hafta önce geldim Türkiye’ye . Gelmeden önce eyvah bu sıcakta maskeyle pişeceğiz diye düşünürken insanlardaki bu rahatlık pes dedirtti . Yaşadığım yerde maske kuralı olmamasına rağmen Türkiye’ye gelince maske ve mesafe konusunda çok dikkatli olmaya çalıştım . Zira insanlar nerdeyse üst üste biniyor , kimsenin corona umrunda bile değil .
Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Aşımı oldum gerisi umrumda değil diye düşünüyorlar maalesef. Nüfusun neredeyse hepsi aşılanan İngiltere örneği varken üstelik…

Allah bağışlasın . Bu işin sonunun olduğunu artık düşünmüyorum sürekli mutasyon geçiriyor aşı nereye kadar gidecek diye düşünüyorum.
Amin hepimize. Esim 6 gün once teşhis aldı. Şu an tedavide. Garantina oteline aldilar. Nisbeten hafif atlatıyor. Ne yazık ki ilk doz aşısını oldu ama 2. dozu olamadı.
Cocuklarla evdeyiz. Cocuklar icin daha cok endiseliyim açıkcası. Takipteyim. Bir de 6 aylık bebeğim var ki, hem eşimi düsünüyorum, hem yorgunum, hem biz de bulaştıysak diye gerginim.. bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum..

Son düzenleme:
Zaten aşı bulasmamaya engel değil hastalığın hafif atlatması içindir. Siz hastaneye yatmayın hayatınız kaybetmeyin diye yapılıyor.
Bunun yanında tabiki maske mesafe devam etmelidir.Bulasmamasi daha iyidir.Tabi bazı vurdumduymazlar yüzünden bulaşabilir.Havaalaninda çalışan yakınım şuursuz maskesiz turistler yüzünden maalesef şuan pozitif oldu.Herkes birbirine sorumludur.
Esim de 6 gün once.teşhis aldı. Cok uzun zamandir calişmak dısında sosyal hayatimiz yok. Caliştigi yerde genellikle maskesiz gezen bir is arkadasi ki herkes surekli uyariyordu, gecen hafta pozitif cikti. Esim de ondan bulasti. Bunca zamandir feragat ettigimiz hersey bir anda bosa gitti. Kucuk cocuklarim var, biz de bulastik mi diye endiseliyim, gerginim, takipteyim, bekliyorum.. bulasan herkese acil sifalar diliyorum..

Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Aşımı oldum gerisi umrumda değil diye düşünüyorlar maalesef. Nüfusun neredeyse hepsi aşılanan İngiltere örneği varken üstelik…
Özür dilerim ya İngiltere’yi takip etmedim şuan durum ne acaba 😟
Amin hepimize. Esim 6 gün once teşhis aldı. Şu an tedavide. Garantina oteline aldilar. Nisbeten hafif atlatıyor. Ne yazık ki ilk doz aşısını oldu ama 2. dozu olamadı.
Cocuklarla evdeyiz. Cocuklar icin daha cok endiseliyim açıkcası. Takipteyim. Bir de 6 aylık bebeğim var ki, hem eşimi düsünüyorum, hem yorgunum, hem biz de bulaştıysak diye gerginim.. bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum..
Çok geçmiş olsun yaaa üzüldüm umarım size bulaşmamıştır . Eşinize şifa diliyorum 😍

Ben de özellikle hamile olduğumu öğrendiğimden beri elimden geldiğince maske solumamaya çalışıyorum.
Ha marketlerde ya da kalabalık ortamlarda, toplu taşımada asla çıkarmam ama açık havada ben de salmış durumdayım.
Elleri yıkama yüze dokunmama gibi tedbirler hep var tabi ki. Virüs bitse de bunlara çok dikkat etmeyi düşünüyorum.

Hala virüs kapmadım ve buna gerçekten şaşırıyorum.
Hatta daha virüs burda açıklanmadan önce Kasım Aralık gibi hastaneye sık gittiğim bir dönem 1 ay geçmeyen bir hastalık geçirmiştim. Öksürüyordum ciğerlerim ağrıyordu sesim de boğunuktu. O aylarda birçok kişi bu belirtilerle ağır hastalıklar geçirmiş üstelik.
Çin'in sakladığı yönündeki dedikodular da olunca acaba o zaman geçirdim ve bağışıklık mı kazandım diyorum.

Bu sene içersinde hasta olup test yaptırdığım dönem ciğerimde de lezyon bulundu. Bronşitten şüphelenildi ama o kadar kötü nasıl hastalanabildiğimi bilmiyorum gerçekten. Testim de negatif çıktı.
Valla brnde oldum o ara diyorum ama kimse inanmiyor
oralarda sosyal mesafeye uyuyor insanlar.
türkiye'de kimsede kişisel alan algısı yok, illa g.tümün dibine girecek, kucağıma falan oturacak insanlar. kimsede mesafe algısı yok ne biçim insanımız var anlamıyorum.
Kisisel alan kavrami yok bizim memlekette

bende dertliyim bu maske konusunda. çevremde herkes attı maskeyi bi ben enayiyim galiba takan... eylülde yine yasaklar da gelecek diyorlar çok yoruldum çok bunaldım. bu ülke eylülde okulları kapatır yine bu gidişle...
maskeyi mutlaka takan, yerine göre de çift maske takan biri olarak hiç hastalığa yakalanmadım. yakalananlara acil şifalar diliyorum. umarım geçecek tüm bu süreç 🙏

Ben 1.5 sene evde çok bunaldım evden çalışma bitti ise döndüm ve resmen hayata döndüm çünkü evde eşim beni o kadar bunalttı ki bim e bile gidemiyoruz çocukevde kapalı kaldı arkadaşı kalmadı oyun çağında hadi kreşe vermedik bari iki çocukla oynasa tanıdık o da yok psikolojik baskının haddi hesabı yok neyse ise başladım tabi 30 kişilik minibüslere her gün dolusnak zorunda kalınca o da mecburen kurallarını esnetti iş için mecbur kalabalığa karisiyoruz çoğu zaman da maskemi düzgün takmıyorum bunaldım burnumun altında felan duruyor , kimse de takmiyor zaten. İş yerinde hele hiç takan yok öğlen de geziyorum çarşıyı. Maske takmak daha zararlı zaten uzun vadede boğuluyorum nefes alamıyorum

O bu degil de cumhurbaskaninin aciklamasini okudum simdi dogruysa tabi arastirmadim.lokantalari acin dediler actik da noldu virus artti demis.insallah kisitlamalar gelmez yine eylulde ya🤦vallahi dayanamiyorum artik🤷tam normale donduk kontrollu de olsa yasiyoruz bi daha eve tikarlarsa bizi dayanamam ben

bende dertliyim bu maske konusunda. çevremde herkes attı maskeyi bi ben enayiyim galiba takan... eylülde yine yasaklar da gelecek diyorlar çok yoruldum çok bunaldım. bu ülke eylülde okulları kapatır yine bu gidişle...
maskeyi mutlaka takan, yerine göre de çift maske takan biri olarak hiç hastalığa yakalanmadım. yakalananlara acil şifalar diliyorum. umarım geçecek tüm bu süreç 🙏
Kapatmazlar gene yarim yamalak acilir

Aşı olsak bile maske mesafe devam etmeli diye kesin bir ifade kullanmışsınız sağlıkla ilgili bir bilim insanı mızsınız acaba merak ettim .siz takın maskenizi size takma diyen yok .bukadar takıntili olmsnizida abartili buldum .biraz rahatlayın bu kadar evham pimpirikle omur gecmez bebeginizide parka sahile falan goturun lutfen.

O bu degil de cumhurbaskaninin aciklamasini okudum simdi dogruysa tabi arastirmadim.lokantalari acin dediler actik da noldu virus artti demis.insallah kisitlamalar gelmez yine eylulde ya🤦vallahi dayanamiyorum artik🤷tam normale donduk kontrollu de olsa yasiyoruz bi daha eve tikarlarsa bizi dayanamam ben
Lokantalar mı arttırmış yani pesssss bir sürü şey yazmak istiyorum ama susuyorum valla . Üzgünüm ama kısıtlama tabi ki gelecek eylülde de okulları açmazlar

Ingiltere Türkiye’yi kırmızı listeye aldı suan. Ülkeye giriş yapan hem iki hafta karantinaya alınıyor hemde 10 bin küsür lira karantina ücreti veriyor .

Yahu baskasini niye hasta edeyim ? Gayette saglikliyim hic kovid geçirmedim toplu taşımada magaza marketlerde tek maske takarim disarda asla takmam. Bulundugum ulkede zorunlu değil zaten.
Dedigim gibi herkes kendinden sorumludur benim acik alanda takmadigim maske kimseyi ilgilendirmez dibimde gezmedigi surece 🤷🏼‍♀️
Sonuna kadar haklisiniz bende asiya karsiyim icinde ne oldugu bile belli deyil yan etkileride belli deyil biryigin insana deneme tavsani gibi asi yaptilar buna ragmen yine covid olanlar var maskemi kapali alanda takarim acik alanda mecburi deyil (Almanya) asiyada herkez oluyor diye ben olmak zorunda deyilim benim bedenimse benden baskasi karisamaz‼️yaptiran yaptirsin yaptirmayanada öcü muamelesi yapmasin ayni dediginiz gibi acik alanda caninin kiymetini bilen baskasinin dibine sokula sokula yütümesin🙄

Sonuna kadar haklisiniz bende asiya karsiyim icinde ne oldugu bile belli deyil yan etkileride belli deyil biryigin insana deneme tavsani gibi asi yaptilar buna ragmen yine covid olanlar var maskemi kapali alanda takarim acik alanda mecburi deyil (Almanya) asiyada herkez oluyor diye ben olmak zorunda deyilim benim bedenimse benden baskasi karisamaz‼️yaptiran yaptirsin yaptirmayanada öcü muamelesi yapmasin ayni dediginiz gibi acik alanda caninin kiymetini bilen baskasinin dibine sokula sokula yütümesin🙄

aşı ilgili hastalığın olmamasını sağlamaz, hasta olunduğunda hafif atlatılmasını, böylece özellikle yoğun bakımların dolmamasını sağlar.
aşı olmayanların kalabalık ortamlardan uzak tutulacak olmalarının nedeni de onların daha çok korunabilmesi amacıyladır.
vücudunda hali hazırda antikor olanla olmayanın arasındaki risk çok farklıdır çünkü.
kimse aşı olmayana öcü muamelesi yapmaz yani aksine sağlığı için belli kararları alır.

bu bilgiler tüm dünyada anlatılan en basic bilgiler.

Back
X