Pandomi kış ve evdeki çocuklar...

maharetcan

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
506
265
23
41
Arkadaşlar malum süreçler
Bebeğim 1 yaşında gün boyu oda oda gezdirip oynatmaya çalışıyorum
Bi sürü etkinlik , arada TRT çocuk açıyorum vs vs , camdan arabalara bakıyoruz , bazen bebek arabası ile dışarı çıkarttım ama gittikçe algıları açılıyor eve sığmıyor sanki
Her gün aynı odalar aynı eşyalar aynı insan (ben )
SiZlet nasıl yapıyorsunuz ? Bebeklerinizin çocuklarımızın gelişimini bu dönemde nasıl sağlıyorsunuz ?
Farklı uyaranlar farklı insanlar istiyor gibime geliyor sıkıldığını hissediyorum .. ben de tükendim artık , şimdi kış geliyor buz gibi bir ildeyiz , nasıl yapacağımı bebeğimi nasıl oyalayacağımı ve bu süreçten nasıl sağlıklı çıkacağımızı düşünüp duruyorum .

Oğlum 27 aylık,tam yürümeye,keşfetmeye başlamıştı eve kapandık,açıkçasi geçen kış zor geçti,bu kışta öyle olacak.
Oturup oyun oynuyoruz bol bol.
Makarna,fasulye vb şeylerle tabaktan tabağa aktarma,lego,kağıt kalem ile daire,kare çizme vb şeyler yapıyor bu ara. Mutfağı seviyor,oyun hamuru şekil yapıp fırına koyuyor pişirdiğini söylüyor. Kızımdan kalan kitaplara bakıyoruz,şekiller,renkler vb
Yani yapacak pek birşey yok,işimi gücümu bırakıp onunla oynuyorum uyanık olduğu zamanlarda. Sizde öyle yapacaksınız mecbur. Pandemi olmasaydı,soğuk demeden cıkarırdım(yasak gelmeden önce yürüyüşe çıkıyorduk kalabalığa karışmadan)artık o da ihtimal dahilinde değil.
Bol bol oyun,sohbet oyalama geçecek bu kışta.

Pandemi...

Bir yaş çocuğuna evdeki uyaranlar ve anne baba yeterli olur. Başka insan, arkadaş vs aramaz. İnsanlarla iletişim kuracak beceride değil zaten şu an. Ancak ekran maruziyeti için çok erken ve çok çok zararlı bu yaşta. Ekranı tamamen kaldırın.

Hava iyi olduğunda da çıkar yürür hava alırsınız, kedi köpek beslersiniz olur biter.

Uyuma ve uyanma saatlerinize gore bir program duzenleyin. Ben oglumun bebekliginden beri oyle devam ediyorum. Evdeki zamani degerlendirmek icin yapilabilecek cok guzel seyler var. Kitap okumak,resim yapip gostermek,masal anlatmak, evdeki atik malzemelerden oyuncaklar yapmak, kisacasi her sey onun ilgisini ceker. İlgisinin dagilmaya basladigini anladiginizda hemen degistirmeniz lazim. Yoksa koltukta oturur kalirsaniz o cocuk elbette farkli insanlar ister. Onemli olan insan degil aktivite bu yas icin. İleride sosyallesmek isteyecek,o zamana kadar zihin uyarici faaliyetler yapabilirsiniz

Herkes aynı durumda.
Bir müddet böyle idare etmek zorundayız.

Bazen şartlar isteklerimizin önüne geçer. Elden bir şey gelmez.
Ben de evin içinde çocuklarımla etkinlik bazen çizgi film dahası yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…