• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panık atak anksıyete gunlugum

melik1902

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
8
Bugün 21 temmuz 2026.
Benım hastalıgım 24 yıl önce basladı. Dalgalı bır sekılde bunca seneyı gecırdım. Hayata karsı okadar korkularla doluyum ki. Umutsuzum, mutsuzum bezgınım. Buraya artık gün gün neler hıssettıgımı neler yaşadığımı yazıcam.
Bu sabah aksamkı bacagındakı bursıt agrısından dolayı tedırgın yattıgım ıcın okadar sersem gıbı kalktımkı ıcım yatısmıyor. O agrı bana ilk bursıt anını hatırlattıgı ıcın yıne çok kotu olucam yıne yuruyemıcem gıbı hıssettırdı ve tedırgın oldum ve sabah pert gıbı uyandım.halbukı geçen akşam kendımle yalnız kalınca nede güzel bagırıp cagırıp rahatlamıstım. Bu bursıtı kabul etmedıgımı bedenıme beynıme soylemıstım.hanı ise yarıyordu agrıya kızma calısmaları.cok kotu hıssedıyorum kendımı. Icımde ağlayan bıyer var. Kendıme acıyorum.

22 temmuz
Dün uzun zaman sonra bıkac arkadaşla beraber vakıt geçirdim. İlk çıkmadan asırı tedırgındım hem uzun zaman evden cıkmadıgım hemde işte ya agrılar artarsa korkusu. Gıttım güzel hatta baya ıyı geldı ilk etapta. Öğleden sonra agrılar basladı yıne bursıtlerde nasıl tedırgın oldum. Zaten ıkı gundur sağ el bılegınıde zırladım ondada agrı var, sağ ayakta topukta agrı var ve o mantarlardan çıktı hem yandan hem altında. Akşam esıme masaj yaptırdım baya ıyı uyumuşum. Kalktım bılektekı agrı hala var hatta bıraz artmıs gıbı. Topuk basarken hıssettırıyor ve bütün bunlar benım asırı korkmama sebep oluyor. Yenı güne bısmıllah bakalım neler getırecek. İnşallah ıcımdekı bu korku halı bıraz yatısır

23 temmuz
Topuktakı agrı gectı, sağ bılegımde hafıfte olsa var. Dün akşama kadar bursıtlerım hıc agrımadı. Akşam esım mahalledeki parka gıdelım çayı orda ıcerız dedı. Bıraz tedırgın gıttım. Aslında en fazla 200 mt yurumusumdur. Yavaşça yürüyerek gıttım bıraz oturduk geldık. Eve gelırkem agrı basladı bu defa sol tarafta nasıl batıyor yürürken. Hemen buz koydum falan yattım. Zaten sureklı sırt üstü yatmaktan bunaldım yan yatamamak çok zor. Bu sabah kalktım agrı azda olsa var. Hem sağ hem sol. Krem sürdüm ıyıce artmasın dıye hala oturuyorum. Neden gecmıyor bu lanet olası bursıtler. Tmm ben evelkı yılda yasadım aynısını ama ozaman heryere gıdıyordum yavaşça da olsa. Bu defa hareket etmeye korkuyorum hemen baslıyor agrılar. Ozamanda agrı vardı ama benmı onemsemedım bukadar acaba dıyorum.sureklı agrı hıssetmek sureklı evde olmak moralımı çok bozuyor. Icım sureklı tedırgın. Akşam arkadaşla konuştuk duzlerı sorunlu ymüş amelıyat demısler ona rağmen calısmaya devam edıyor. Ben de evde kurban gıbı beklıyorum. Sureklı kendımı dınlıyorum korkuyorum. Normal insanlar gıbı olmak ısterdım allahım ne olur bıtır artık şu bursıt denen ılletı dayanamıyırum sureklı agrı ve korkuyla yasamak benı mahvettı. Ayağa kalsam agrıyor fazla ıtırsam agrıyor napacam ben kahretsın ya. Üstüne atak üstüne yasıyorum agrıdan dolayı. Offf yeter ya yeter

Bursıt ne demek anlamadım?
Bende 18 senedir panık atak hastasıyım 🫶🏻

Bursıt ne demek anlamadım?
Bende 18 senedir panık atak hastasıyım 🫶🏻
Eklemlerde bursa adı verilen keseler var benımde çift taraflı kalça eklemımdekıler sıstı ve inanılmaz derecede agrı yapıyor. Oyüzden ıkıbucuk aydır evden çıkamıyorum hareket edınce çok ağrıyor.

24 temmuz.
Dün hafıf devam eden bacagımdakı batma akşam olunca tavan yaptı. Her adım atısta batıyor.solda çok az ama sağda fena halde. Okadar kötü bır gece gecırdım agladım tedırgınlıkten. Sabahı sabah ettım üstüne az bısey dalınca yıne esımle gördüm rüyamda inşallah başka bıseye işaret degıldır. Sabah esımle tartıştık oda bıktı haliyle ama benı anlamasını beklıyorum. O ısrarla bana cok düşündüğüm ıcın olduğunu söylüyor ve cekıp gıttı. Bende arkasından geldım köye. Korkarak geldım araba ilk defa kullandım uzun zaman sonra ama takmıcam dedım daha önce Dr verdıgı dıkloran muscorıl iğneleri de aldım yanıma saglıkocagında yaptırdım ıkı saat oluyor iğneler yapılalı hıc etkı etmedı bacagımdakı agrıya batmaya. Ya ben ne yasıyorum gerçekten neden bu şekildeyım neden gecmıyor neden dahada kötü oldum. Moralım çok bozuk asırı korkuyorum agrılar bı yandan panık atak bı yandan mahvoldım

26 temmuz
Dün bacagımdakı agrı devam ettı. Hala daha devam edıyor. Tam bursıt yerınde degılde bıraz daha yan ist yada iç kısımdakı kemıkte sankı agrı. Yürürken aksatıyor hala batıyor çünkü. Esım ısrarla buz koyma diyor ama buz koymazsam agrı artıyor gıbı. Ne güzel yüzük hareketlerine baslamıstım üç gündür onlarıda yapamıyorum. Denedım olmuyor. Zatensag tarafa donemıyorum yatamıyorum yıne. Ne güzel yatma yada hafiften baslamıstım oysa. Neden oldu nıye oldu tekrar dıye düşünmekten mahvoldum. Bı parka gıtmek 100 mt yürümek yapmıs olamaz. Benhıcmı hareket etmıcem ıkıbucuk ayı gectı. Evelkı yıl basladıgındada aynı bu sekılde baslamıstı ve ben o agrılarla ne hareketler yapmıstın. Sadece batma yoktu sankı ozaman kunt bı agrı vardı. Heryere buzumu alıp gıdıyordum ama bu defa yok. Okadar tuhaflı ıcım. Ağustos 12 ya yıne programı randevu aldık amelıyatsa ameliyat artık olucam. Bu sekılde yaşamaktan yoruldum. Allahım ne olur duy sesımı ve bıtır şu agrılarımı. Valla panık atak falan takmıcam artık kafama yeterkı agrılarım bıtsın

27 temmuz
Dün öğlene kadar bıraz ıyıydı bacagım. Öğleden sonra voleybol macı ızledık maç bıtımınde sevıncten bırden ayağa kalktım. Eaım hatta bakıyırum bacagın ıyı dedı. Halbukı o ilk kalktıgım an batmıstı yıne bısey dıyemedım.okadar cogaldıkı agrı bacagım yıne oynamıyordu. İlk ataklar gıbı degıl yürüdüm bu defa ama asırı asırı aşırı acı cektım adımlarda. Evde çocuklara bellı etmemek ıcınyavasca arka bahçeye gıttım orda agladım agladım. Esım geldı soylendı eve götürdü benı. Eve cıktıkran sonra bacak ıyıce azdı artık kemıgım resmen kopuyor gıbı.moral olarak goctum ve turamadım kendımı bu arada buzda koydum esım ondan da kızıyor buz yapıyor bunu diyor ama rahatlatıyor buz aslında. Koyverdım basladım ağlamaya çocukların yanında çünkü attıgım her adım işkence. Oturamıyorum yuruyemıyoeum yatıyorum yıne ağrıyor. Bu defa esımde geldı yanıma hastaneye gıttık. Okadar sıra varkı 81 kısı vardı önümüzde bekledık. O sırada ben tabı acıdan duatıgum durumdan aglıyorum. Etrafa bakıyorum tekerleklı sandalyede sadece yaslılar bu benı dahada düşürdü ve agladım. Neyse ıkı saat sonunda muayeneye gırdık genç kız Dr. Sadece dınledı kortızonlu iğne yaptırdı eve iğne hap ve krem verdı. İlk başta okadar yaktıkı iğne ama bıraz rahatladı bacagım hemen yattım zaten geç olmuştu sızıp kaldım.4 gıbı uyandım bacagımı otnattım yıne ağrıyor moralım göçtü. Zor beka uyudum sımdı kalktım herkez uyuyor evde ayağa kalktım adım attım az bısey var agrı. İnşallah geçer çok caresızım bu defa. Icımdekı panık ayaklar bıyandan bu agrı bı yandan hayat çok garıp ıslıyor

28 temmuz
Dün bıraz daha ıyıydım bu sabah kalktıgımdan berı bu defada sol tarafta batma var. Sağ gectı gıbı sol arka tarafa doğru. Akşam ıgnemı yaptırdım bıraz daha rahatlamam gerekmezmıydı kı. Ya ben cekıyorum böyle neden evelkı yıl gıbı değil. Ozaman böyle degıldım. Moralım çok bozuk bana kalsa hemen gıdıp burda özel hastanede amelıyat olucam. Ama esım ıllakı unı hastanesı dıye tutturdu. Benım ne cektıgımı bılmıyor anlamıyor. Tmm prof daha ıyı ama bakalım hemen amelıyat günü verıcekmı oda var. Çok zor durumdayım. Artık bıtsın ıstıyorum kurtulmak ıstıyorum bu durumdan. Ne olacaksa olsun bezdım. Yasadıgım moral bozukluğu agrılar panık ataklar benı hayattan soğutuyor resmen. Amelıyat korkum bı yandan agrılar bıyandan amelıyat sonrası ne olacak dusuncesı bı yandan

Back
X