• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Birine Yardım

panik atak olan bir yakınım var.şöyleki bir avm'ye girdiğinde çıkıış kapısının görünmediği alanlara gidemiyor.yağmur yağmaya başladığında arabada ve üzerinde bulunan bütün metalleri (evlilik yüzüğü dahil) arabadan dışarıya atıyo.trafiğin ortasında arabayı bırakıp gidiyo.o kadar yani ancak panik atak hastalarının atak geçirmelerine neden olan bir tetikleyici oluyor.o arkadaşımın sık atak geçirdiği dönemlerde karısından gizlediği ve korkudan söyleyemediği bir kredi borcu vardı.eşi tesadüfen bunu öğrendikten sonra atakları maximum derecede azaldı.aynı şekilde bende başlangıç aşamasındaydı.kesinlikle asansöre binemiyordum.kavga gürültü olan ortamda kalp atışlarım hızlanıyor,bacaklarım titriyor ve anında baş ağrısı oluşuyordu.zorunlu olarak bir kez hayatımda asansöre bindim.ve asansör iki kat arasında kaldı.ben tabi baygınlık aşamasına geldim.ancak ondan sonra asansöre binmeye başladım.panik atak hastalarının korktuğu ortamlarda kalmaları bazen işe yarıyormuş.bunuda asansör vakasından sonra öğrendim.belki bu örnekler size biraz yardım sağlar.

Merhaba.

Bende bir panik atak hastasiyim. Bu birkac sayfa once yapilan mizahşorluge cok uzuldum. Kese kagidini patlat ve kac"mis. Sonra da şaka şakaymis, saka bir keneraymis. Sizin bu uber mizah anlayisiniz inanin bizi yerlere yatirdi.

Dilerim lackaliga vurdugunuz bu hadise sizin basiniza gelmez ve bu aciyla sinanmazsiniz. Velevki yarin evladinizla esinizle esinizle dostunuzla sinanirsaniz eger -ki bunu hic istemem- akliniza burda yaptigini yorumlari getirin olur mu!

gelinn gelinn

Atak geldiğinde derin derin diyaframdan nefes almasını önerin. Sakın bir şekilde konuşarak birazdan geçeceğini herşeyin zaten normal olduğunu söyleyin. Kapalı bir alanda ise dışarı çıksın temiz hava alsın. Klasik müzikler iyi geliyor birde..
Bende de panik atak başlıyor sanıyorum. Bu yüzden doktora gideceğim. Belirtileri ve tedavisi konusunda gitmeden araştırıyorum sürekli. .
Allah arkadaşınıza ve bunu yaşayan herkese şifa versin.çok zor gerçekten. .

Merhaba.

Bende bir panik atak hastasiyim. Bu birkac sayfa once yapilan mizahşorluge cok uzuldum. Kese kagidini patlat ve kac"mis. Sonra da şaka şakaymis, saka bir keneraymis. Sizin bu uber mizah anlayisiniz inanin bizi yerlere yatirdi.

Dilerim lackaliga vurdugunuz bu hadise sizin basiniza gelmez ve bu aciyla sinanmazsiniz. Velevki yarin evladinizla esinizle esinizle dostunuzla sinanirsaniz eger -ki bunu hic istemem- akliniza burda yaptigini yorumlari getirin olur mu!

gelinn gelinn

içimdekileri ne güzel anlatmışsınız. Allah size de şifa versin.

ne kadar ilginç yorumlar yapıyorsunuz arkadaşlar. trafik konusu sadece basit bir örnek. kimsenin hayatını tehlikeye atacak şeyler yapmıyor. öyle olsa doktoru zaten yasaklar. tedavi sürecine katkıda bulunacak birşeyler sordum sadece....

Ama bu insan ilaç tedavisi de görüyor. Antidepresan dalgınlık da yapar. Siz örnek olarak vermişsiniz ama ben de trafiğe mümkün olduğu kadar çıkmaması taraftarıyım.

Benim eşime de panik başlagıcı teşhisi kondu. Bir ara içti şimdi ilaç içmiyor. Onu telkinle sakinleştirme işini evde yanımdayken sırtüstü yatırarak yapıyorum. Yoksa kafasında büyüttükçe büyütüyor.
Gün içinde de örnek veriyorum vücudunda çıkan bir beni bile çok kötü yerlere çekebiliyor. Ben de çok fazla açıklama yapma gereği duymadan rahat bir şekilde 'sadece bir ben' diyerek geçiştiriyorum. Ben üstüne düşersem onun da beni takip edeceğini biliyorum. Sürekli uyarmak, üstlerine çok düşmek de onlara paniğin yolunu açıyor. Bilmem anlatabildim mi?

Panik atak anlam veremediğim çok saçma gelen ve ciddi anlamda yıpratıcı bir hastalık . Eşim panik atak hastası,Hiç olmadık yerde hiç aklıma gelmeyecek şeylere takıp o şeyin beler yapabileceğini düşünüyor.yaşam kalitesini tamamen düşürüyor insanın.
Askerde panik atak olmuş ve o yıllarda doktora gitmiş kendisine ilaç vermişler o ilaçların yan etkisini okumuş ve kullanmamış. İlaçları kullanamadım ama onlar yanımda olmadan evden dışarı çıkmadım diyor.geceleri uykusundan birden ölcem ben diye uyanıyor sarıl bana bırakma diyor.evlendiğimiz ilk sene çok kötüydü ben hep yanında olduğumu sorun olmadığını sakin olması gerektiği söyledim son senelerde daha iyi. Kedilerimiz var bir atak olduğunda onları severek konuşarak atlatabiliyoruz . İlaç kullanmıyor hala ve kullanmayacak da .duanın gücüne çok inanıyor dua okuyorum sana diyorum .rahatlayacaksın şimdi hiç bir sorun yok diyorum.
Ben bu tür hastalıklarda özellikle kedilerin çok iyi geldiğini düşünüyoeum .
Rabbim acil şifalar versin inşallah herkese.
Sen olabildiğince sakin kalmalısın yoksa trafikte bir anda her şey kötü olabilir.
Yalnız trafiğe çıkmasın kesinlikle ama yanindaki kişi de sakin kalmayı becerebilen biri olmalı.
Çok çok geçmiş olsun herkese.

Back
X