panik atak olan bir yakınım var.şöyleki bir avm'ye girdiğinde çıkıış kapısının görünmediği alanlara gidemiyor.yağmur yağmaya başladığında arabada ve üzerinde bulunan bütün metalleri (evlilik yüzüğü dahil) arabadan dışarıya atıyo.trafiğin ortasında arabayı bırakıp gidiyo.o kadar yani ancak panik atak hastalarının atak geçirmelerine neden olan bir tetikleyici oluyor.o arkadaşımın sık atak geçirdiği dönemlerde karısından gizlediği ve korkudan söyleyemediği bir kredi borcu vardı.eşi tesadüfen bunu öğrendikten sonra atakları maximum derecede azaldı.aynı şekilde bende başlangıç aşamasındaydı.kesinlikle asansöre binemiyordum.kavga gürültü olan ortamda kalp atışlarım hızlanıyor,bacaklarım titriyor ve anında baş ağrısı oluşuyordu.zorunlu olarak bir kez hayatımda asansöre bindim.ve asansör iki kat arasında kaldı.ben tabi baygınlık aşamasına geldim.ancak ondan sonra asansöre binmeye başladım.panik atak hastalarının korktuğu ortamlarda kalmaları bazen işe yarıyormuş.bunuda asansör vakasından sonra öğrendim.belki bu örnekler size biraz yardım sağlar.