canm ben gecen sene hamileydim ilk aylar cok heyecan yapuyodum rahatszligmdan tansiynm cikiyodu normal ben hastaneye girdimmi yukseliyo disarda eczanede faln olctrym nornal
Merhaba bende 18+5 hamileyim yoğun anksiyete bozukluğu ve panik atak hastasıyım anksiyete yaşadığım an tansiyonum yükseliyor ve nabzım 150 ye yakın çıkıyor mesela bu gün tam öğlen saati dışarı çıkmak zorunda kaldım arabada sıcaktan nefes alamıyorum gibi oldum ve pa atlattım nabzım yükseldi muhtemelen tansiyonumda çıktı yanımda tansiyon aleti yoktu ama tahmin edebiliyorum çok zor anlar yaşadım anlatması zor.
Birde ben bebeğimin hareketlerini hissedemedim daha bu sıralarda gebeliğin ilerlemesiyle oluşabilecek nefes darlığına ve bebeğin hareketlerini hissettiğimde neler yaşayacağım düşüncesiyle anksiyete yaşıyorum.
Bebeğin ilk hareketi nasıl hissediliyor yaşayan arkadaşlardan ricam bu konuda aydınlatsınlar şu anda göz seyirmesi gibi birşeyler hissediyorum ama içimde bir canlıyı hissetmek düşününcesi ilk başta korkutuyor bu Allah'ın mucizesi elbette benim bedenimde bir can daha hayat bulacak bu duyguyu tarif edebilirmisiniz.
Ben ilaç kullanırken hamile kaldım ve ilaçlarımı kestim derhal ( anafranil prozac nervium ) Cerrahpaşa genetik bilimlerde ilaçlarım incelendi ve erken farkedilip ilacımı kestiğim için gebeliğimin devamı kararı alındı ancak 3. Ayıma kadar çok sıkıntı çektim ilaç yoksunluğu tekrar şiddetle başlayan ataklar sabahlara kadar oturup gün ağırınca sızmalar aşırı heyecan vs... 12. Haftamdan itibaren anafranil kullanmaya başladım psikiyatristim ve riskli gebelik uzman Dr .um izni ile. Ayrıca çarpıntı ve anksiyeteye bağlı yüksek tansiyon içinde belok zok 50mg verdi kardiyoloji Dr.um.
Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıklı kucaklarımıza almayı nasip etsin.
Benim yaşımda 35 neden geç kalasınız ki adetleriniz normalse sorun olmamalı 40yaşında ve üstünde çocuk sahibi olanlar var. Benim de olumsuz duygu ve düşüncelerim oluyor bence cesaret etmelisiniz şuan geç değil ama cesaret edemeyip daha beklerseniz geç kalabilir ve çok pişmanlık yaşayabilirsiniz.Bende cekiyom bu rahatsizligi.ve 2.bebek istiyorum yaşım 38. dr.istiyosan gec kaldın dedi.ama ben cesaret edemiyom.calisiyorum.hep olumsuz düşünceler kafamda.ne yapacagimi bilmiyorum.bebekden vazmi gecsem.psiloga mi gitsem.ilac icmiyorum icnekde istemiyorum
Merhaba isabela ben 2 hamilelik geçirdim aynı rahatsızlıkla
Boğuşarak çok zor günlerdi sabahlara kadar
Deli gibi dolanır ağlardım. Yeme içme yok
Aş ermem feci miğde bulantılarım hat safhada zaten o bulantılar
Dahada artırıyordu anksiyetemi paniklerimi
Dr yatak eşofmanlarımla gidiyordum. Gözümü açtığım anda
Eşime hadi gidelim hemen diye dört dönüyordum
Çok zor seni sizleri çok iyi anlıyorum kızlar geçmiş
Sayfalardaki yazdıklarımı okursan anlarsın 9 ayımı
Burda geçirdim hatta doğuma giderken bile yazdım hamd olsun 2 hamileliğimde bitti
Bebeğimi kucağıma aldım Rabb'imin izniyle sizde alırsınız inşallah
İnşşşşallah (âmin):)) bende senin gibi karnım büyüyünce
Ne yapcan hareket edince ne olcak derdim
İnan edince acayip bişey Allah öyle büyükki o an
Hiç öyle düşünmüyorsun aksine hep hareket etsin istiyosun
Çok güzel bir duygu İnan paniklerine o hiç birbirini etkilemiyo aksine
Önüne geçebiliyo
Zaten o zamana kadar sende daha adette olcaksın
Hormonlarında vücudun alışacak Allah'ın iZniyle
Güzel günlerinde olacak inşallah:))
Merhaba fuja 2 hamilelik gecirdim demissin bende hamileyim son gunlerim Allah izin verirse dogurcam 1-2 haftaya. Hamileligimin son iki ayi ilac aldim bende dayanamadim. Sen iki hamileliginide ilaçsız mi atlattin? Yada ilki nasildi ikincisi nasildi ilaç kullandinmi bilgi verirsen sevinirim. Cunku benimde bebisime kardes yapma fikrim hep vardi ama şu son iki ay oyle zor gectiki üstüne birde ilaca başlayınca bu sagsalim dogsun baska bisey istemem der oldum. Zaten iki kez ilaç kullanarak bebek dünyaya getirmek büyük cesaret.Bendede o cesaret yok dogrusu.bu yuzden aklima gelince uzuluyrm bazen tek büyüyecek benim yavrum diye.Ama buna sukur tek sagsalim dogsunda ikinci cocukta olmayiversin Allah buna uzun saglikli ömürler versin o yeter bana.Merhaba isabela ben 2 hamilelik geçirdim aynı rahatsızlıkla
Boğuşarak çok zor günlerdi sabahlara kadar
Deli gibi dolanır ağlardım. Yeme içme yok
Aş ermem feci miğde bulantılarım hat safhada zaten o bulantılar
Dahada artırıyordu anksiyetemi paniklerimi
Dr yatak eşofmanlarımla gidiyordum. Gözümü açtığım anda
Eşime hadi gidelim hemen diye dört dönüyordum
Çok zor seni sizleri çok iyi anlıyorum kızlar geçmiş
Sayfalardaki yazdıklarımı okursan anlarsın 9 ayımı
Burda geçirdim hatta doğuma giderken bile yazdım hamd olsun 2 hamileliğimde bitti
Bebeğimi kucağıma aldım Rabb'imin izniyle sizde alırsınız inşallah
İnşşşşallah (âmin):)) bende senin gibi karnım büyüyünce
Ne yapcan hareket edince ne olcak derdim
İnan edince acayip bişey Allah öyle büyükki o an
Hiç öyle düşünmüyorsun aksine hep hareket etsin istiyosun
Çok güzel bir duygu İnan paniklerine o hiç birbirini etkilemiyo aksine
Önüne geçebiliyo
Zaten o zamana kadar sende daha adette olcaksın
Hormonlarında vücudun alışacak Allah'ın iZniyle
Güzel günlerinde olacak inşallah:))
Kızlar her kezin Rabbim sağlıcakla bebişlerinş
Kucağına almayı nasip eder inşallah çok özledim
Bu sayfadaki arkadaşlarımı domestikus seni
Görmek çok güzel uzun bir süre takip ettim sayfayı meikeyede
Soruyordum hiç bir haber yoktu çünkü sen mutlaka yazarsın
Nasılsın iyimisin
Bende bir süredir yazamadım benim küçük
Çok uğraşırıyor beni lavaboya gidemiyorum o derece
İnan hayatının öyle önemli yerindesinşzki her zaman
Yazışamasakta benim ailemden gibisiniz çok zor günler
Atlattık birlikte omuz omuza
Sevim melek Ebru diğer kızlar nasıllar haberin varmı
slm arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza gebeliğin 6.ayı bitmek üzere anksiyeteyle başım dertte son günlerde intihar edermiyim korkusu böyle dürtü gibi her bunalım anında beni çıldırtıyor bu sadece bir korku diyorum ama yinede zor oluyor birde zihnime şarkı takıldı kaç haftadır dönüp duruyor ne yapcaksam böyle
Merhaba bende 18+5 hamileyim yoğun anksiyete bozukluğu ve panik atak hastasıyım anksiyete yaşadığım an tansiyonum yükseliyor ve nabzım 150 ye yakın çıkıyor mesela bu gün tam öğlen saati dışarı çıkmak zorunda kaldım arabada sıcaktan nefes alamıyorum gibi oldum ve pa atlattım nabzım yükseldi muhtemelen tansiyonumda çıktı yanımda tansiyon aleti yoktu ama tahmin edebiliyorum çok zor anlar yaşadım anlatması zor.
Birde ben bebeğimin hareketlerini hissedemedim daha bu sıralarda gebeliğin ilerlemesiyle oluşabilecek nefes darlığına ve bebeğin hareketlerini hissettiğimde neler yaşayacağım düşüncesiyle anksiyete yaşıyorum.
Bebeğin ilk hareketi nasıl hissediliyor yaşayan arkadaşlardan ricam bu konuda aydınlatsınlar şu anda göz seyirmesi gibi birşeyler hissediyorum ama içimde bir canlıyı hissetmek düşününcesi ilk başta korkutuyor bu Allah'ın mucizesi elbette benim bedenimde bir can daha hayat bulacak bu duyguyu tarif edebilirmisiniz.
Ben ilaç kullanırken hamile kaldım ve ilaçlarımı kestim derhal ( anafranil prozac nervium ) Cerrahpaşa genetik bilimlerde ilaçlarım incelendi ve erken farkedilip ilacımı kestiğim için gebeliğimin devamı kararı alındı ancak 3. Ayıma kadar çok sıkıntı çektim ilaç yoksunluğu tekrar şiddetle başlayan ataklar sabahlara kadar oturup gün ağırınca sızmalar aşırı heyecan vs... 12. Haftamdan itibaren anafranil kullanmaya başladım psikiyatristim ve riskli gebelik uzman Dr .um izni ile. Ayrıca çarpıntı ve anksiyeteye bağlı yüksek tansiyon içinde belok zok 50mg verdi kardiyoloji Dr.um.
Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıklı kucaklarımıza almayı nasip etsin.
canim meraba ben panik atak hastasi degilim okb hastasiyim benim yakinmalarimda daha farkli ama sonucta hepimizin cektigi sıkıntilar hemen hemen aynı.Ancak yillardir bu hastaliktan müzdaribim hic nefes daralmasi olmuyordu bende.Ama simdi benimde nefesim daraliyor 3 aydir. Anliycagin hic panik atak olmayan birinin bile hamileyken nefesi daraliyor.Kesinlikle hamilelikten ve sicaklarda bu daralmayi tetikliyor malesef. Normalde bende nefes daralması falan olmazdi. Hamilelikte başladı ve sebebide sen artik 2 kisilik nefes aliyorsun. Yani bebisde senin nefesini paylasiyor dolayisiyla daralman normal. Seni korkutmak istemem ama bebek büyüdükçe son aylarda özellikle bu daralmalar artabilir (aynıda kalabilir) hazirlikli ol hamilelikten oldugunu bilki bide sen kendini daraltma.mrb valla aynı seylerı yasıoruz demıcem cunku pa hep aynı tepkılerı verıor bende dun guneste cıktım deflarca atak gecırdım helekı aksam güneş resmen benım felaketım ılk bu hastalıklada yazın tanısmıstım o yuzden gunesı sevmıorum daha kotusu dunden berıdır nefes alamıorum sankı sızdede oluormu bu atakmı hamılelıkmı anlamadım ya(
Geçmis olsun canim gebeligin son aylarina dogru bi tarz sıkıntılar hormonal yukselmeler sebebiyle artis gösteriyor panik olma. Burda herkesin basi bi takim korku ve takintilarla dertte malesefSabirli olmaya calis falan diyemiycem cunku bu durumda insan kendi kendini pek rahatlatamiyor ne yazikki. Sana tavsiyem bir psikyatrla gorusmen.Bilmiyorum daha once tedavi gördünmü yada psikoterapi falan aldinmi yada yenimi basladi hastaligin fakat önünde baya vakit var bebegide kendinide yipratmaktansa psikiyatrla gorusup psikoterapi yada gerekiyorsa ilac tedavisiyle bu donemi atlatabilirsin. Burda bende dahil hamileyken ilac kullanan arkadaslar var gecmis sayfalari okursan görürsün.Umarim gerek kalmaz psikoterapiyle falan atlatirsin. Aklina gelen dusuncelerin sana ait olmadigini sende biliyosun aslinda ama beynimiz bize oyun oynuyo malesef.ne kadar bilsekte o dusunce bize ait degil yinede acı çekiyoruz.Tekrar gecmis olsun.Bu gunlerde geçicek merak etme. Bol bol dua et iyi gelir.[/QUOTE
Psikiyatriye gittim norodol damla verdi onunla idare ediyorum anksiyete dedi sabrediyorum az kaldı diye gebeliğin başından beri yaşıyorum anksiyete sabrede sabrede bugüne geldim psikoterapi daha önceden almıştım Allah tan yoksa bu intihar düşüncesi beni dehşete düşürürdü zihnimin oyunu biliyorum ama bunaltıyor işte sağol desteğin için
Kızlar her kezin Rabbim sağlıcakla bebişlerinş
Kucağına almayı nasip eder inşallah çok özledim
Bu sayfadaki arkadaşlarımı domestikus seni
Görmek çok güzel uzun bir süre takip ettim sayfayı meikeyede
Soruyordum hiç bir haber yoktu çünkü sen mutlaka yazarsın
Nasılsın iyimisin
Bende bir süredir yazamadım benim küçük
Çok uğraşırıyor beni lavaboya gidemiyorum o derece
İnan hayatının öyle önemli yerindesinşzki her zaman
Yazışamasakta benim ailemden gibisiniz çok zor günler
Atlattık birlikte omuz omuza
Sevim melek Ebru diğer kızlar nasıllar haberin varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?