Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar her kezin Rabbim sağlıcakla bebişlerinş
Kucağına almayı nasip eder inşallah çok özledim
Bu sayfadaki arkadaşlarımı domestikus seni
Görmek çok güzel uzun bir süre takip ettim sayfayı meikeyede
Soruyordum hiç bir haber yoktu çünkü sen mutlaka yazarsın
Nasılsın iyimisin
Bende bir süredir yazamadım benim küçük
Çok uğraşırıyor beni lavaboya gidemiyorum o derece
İnan hayatının öyle önemli yerindesinşzki her zaman
Yazışamasakta benim ailemden gibisiniz çok zor günler
Atlattık birlikte omuz omuza
Sevim melek Ebru diğer kızlar nasıllar haberin varmı

canm ben gecen sene hamileydim ilk aylar cok heyecan yapuyodum rahatszligmdan tansiynm cikiyodu normal ben hastaneye girdimmi yukseliyo disarda eczanede faln olctrym nornal

Merhaba bende 18+5 hamileyim yoğun anksiyete bozukluğu ve panik atak hastasıyım anksiyete yaşadığım an tansiyonum yükseliyor ve nabzım 150 ye yakın çıkıyor mesela bu gün tam öğlen saati dışarı çıkmak zorunda kaldım arabada sıcaktan nefes alamıyorum gibi oldum ve pa atlattım nabzım yükseldi muhtemelen tansiyonumda çıktı yanımda tansiyon aleti yoktu ama tahmin edebiliyorum çok zor anlar yaşadım anlatması zor.

Birde ben bebeğimin hareketlerini hissedemedim daha bu sıralarda gebeliğin ilerlemesiyle oluşabilecek nefes darlığına ve bebeğin hareketlerini hissettiğimde neler yaşayacağım düşüncesiyle anksiyete yaşıyorum.

Bebeğin ilk hareketi nasıl hissediliyor yaşayan arkadaşlardan ricam bu konuda aydınlatsınlar şu anda göz seyirmesi gibi birşeyler hissediyorum ama içimde bir canlıyı hissetmek düşününcesi ilk başta korkutuyor bu Allah'ın mucizesi elbette benim bedenimde bir can daha hayat bulacak bu duyguyu tarif edebilirmisiniz.

Ben ilaç kullanırken hamile kaldım ve ilaçlarımı kestim derhal ( anafranil prozac nervium ) Cerrahpaşa genetik bilimlerde ilaçlarım incelendi ve erken farkedilip ilacımı kestiğim için gebeliğimin devamı kararı alındı ancak 3. Ayıma kadar çok sıkıntı çektim ilaç yoksunluğu tekrar şiddetle başlayan ataklar sabahlara kadar oturup gün ağırınca sızmalar aşırı heyecan vs... 12. Haftamdan itibaren anafranil kullanmaya başladım psikiyatristim ve riskli gebelik uzman Dr .um izni ile. Ayrıca çarpıntı ve anksiyeteye bağlı yüksek tansiyon içinde belok zok 50mg verdi kardiyoloji Dr.um.

Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıklı kucaklarımıza almayı nasip etsin.

Keşke heyecanlanmamak elimizde olsa.İki gündür aynı saatlerde tansiyonumu ölçüyorum gayet iyi.bugün 10-6 çıktı.neredeyse düşük bile.ama doktordayken yüksek çıkıyor.diğer zamanlarda senin kadar şikayetlerimde olmuyor.biraz nabzım hızlanıyor falan.Allah sana kolaylık versin canım.Ben planlı hamile kaldığım için ilaçlarımı bi iki ay önce kesmiştim ama gerçekten çok zorlandım.hele hamile kaldığım ilk iki üç ay çok zor geçti.bundan sonra hayatında herşeye dikkat edicek olmak,içinde büyüyen bi canlı olması,onun sorumluluğu,hamilelikte başına gelebilecek kötü şeyler,doğum anı,ameliyat vs vs.okadar çok şey aklıma takılıyorduki.neyseki bir aydır falan sıkıntılarım azaldı.Hamilelikten önce kalbim heyecan dolayısıyla hızlandığı için doktor geçici bi süre beloc vermişti.onuda kullanmadım.kalbime bişey olur diye korktum.aman ya ne biçim hastalık bu anksiyete,pa :)))))Allah hepimize şifa versin.Okadar istiyorum ki gönlü rahat,geniş,ferah bi insan olmayı.
Bebek hareketlerini henüz bende hissetmedim.ilk gebelikte geç hissediliyormuş korkma.bende arada pıt pıt bişeyler hissediyorum ama tam emin değilim.

Bende cekiyom bu rahatsizligi.ve 2.bebek istiyorum yaşım 38. dr.istiyosan gec kaldın dedi.ama ben cesaret edemiyom.calisiyorum.hep olumsuz düşünceler kafamda.ne yapacagimi bilmiyorum.bebekden vazmi gecsem.psiloga mi gitsem.ilac icmiyorum icnekde istemiyorum

Merhaba isabela ben 2 hamilelik geçirdim aynı rahatsızlıkla
Boğuşarak çok zor günlerdi sabahlara kadar
Deli gibi dolanır ağlardım. Yeme içme yok
Aş ermem feci miğde bulantılarım hat safhada zaten o bulantılar
Dahada artırıyordu anksiyetemi paniklerimi
Dr yatak eşofmanlarımla gidiyordum. Gözümü açtığım anda
Eşime hadi gidelim hemen diye dört dönüyordum
Çok zor seni sizleri çok iyi anlıyorum kızlar geçmiş
Sayfalardaki yazdıklarımı okursan anlarsın 9 ayımı
Burda geçirdim hatta doğuma giderken bile yazdım hamd olsun 2 hamileliğimde bitti
Bebeğimi kucağıma aldım Rabb'imin izniyle sizde alırsınız inşallah
İnşşşşallah (âmin):)) bende senin gibi karnım büyüyünce
Ne yapcan hareket edince ne olcak derdim
İnan edince acayip bişey Allah öyle büyükki o an
Hiç öyle düşünmüyorsun aksine hep hareket etsin istiyosun
Çok güzel bir duygu İnan paniklerine o hiç birbirini etkilemiyo aksine
Önüne geçebiliyo
Zaten o zamana kadar sende daha adette olcaksın
Hormonlarında vücudun alışacak Allah'ın iZniyle
Güzel günlerinde olacak inşallah:))

Benim yaşımda 35 neden geç kalasınız ki adetleriniz normalse sorun olmamalı 40yaşında ve üstünde çocuk sahibi olanlar var. Benim de olumsuz duygu ve düşüncelerim oluyor bence cesaret etmelisiniz şuan geç değil ama cesaret edemeyip daha beklerseniz geç kalabilir ve çok pişmanlık yaşayabilirsiniz.

Inşallah çok tşk ederim

Merhaba fuja 2 hamilelik gecirdim demissin bende hamileyim son gunlerim Allah izin verirse dogurcam 1-2 haftaya. Hamileligimin son iki ayi ilac aldim bende dayanamadim. Sen iki hamileliginide ilaçsız mi atlattin? Yada ilki nasildi ikincisi nasildi ilaç kullandinmi bilgi verirsen sevinirim. Cunku benimde bebisime kardes yapma fikrim hep vardi ama şu son iki ay oyle zor gectiki üstüne birde ilaca başlayınca bu sagsalim dogsun baska bisey istemem der oldum. Zaten iki kez ilaç kullanarak bebek dünyaya getirmek büyük cesaret.Bendede o cesaret yok dogrusu.bu yuzden aklima gelince uzuluyrm bazen tek büyüyecek benim yavrum diye.Ama buna sukur tek sagsalim dogsunda ikinci cocukta olmayiversin Allah buna uzun saglikli ömürler versin o yeter bana.

Merhaba.

Yazmak zor oluyor benim için de. Hanımefendi teknoloji meraklısı kesildi başımıza :)) Uyuduğunda açabiliyorum bilgisayarı. Her şey yolunda çok şükür. Süt veriyorum hala ve ilaç başlayamadım henüz. Sevim'in kızı 19 Haziran'da yaşına girecek İnşallah. Dün babalar günüyle birlikte kutlamışlar. Melek'in kızı da 23 Haziran'dı sanırım, yaşına girecek. ikisi de iyi ama yoğun. Bildiğin gibi çocuklar bizi yönetiyor artık :)

slm arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza gebeliğin 6.ayı bitmek üzere anksiyeteyle başım dertte son günlerde intihar edermiyim korkusu böyle dürtü gibi her bunalım anında beni çıldırtıyor bu sadece bir korku diyorum ama yinede zor oluyor birde zihnime şarkı takıldı kaç haftadır dönüp duruyor ne yapcaksam böyle

Geçmis olsun canim gebeligin son aylarina dogru bi tarz sıkıntılar hormonal yukselmeler sebebiyle artis gösteriyor panik olma. Burda herkesin basi bi takim korku ve takintilarla dertte malesef Sabirli olmaya calis falan diyemiycem cunku bu durumda insan kendi kendini pek rahatlatamiyor ne yazikki. Sana tavsiyem bir psikyatrla gorusmen.Bilmiyorum daha once tedavi gördünmü yada psikoterapi falan aldinmi yada yenimi basladi hastaligin fakat önünde baya vakit var bebegide kendinide yipratmaktansa psikiyatrla gorusup psikoterapi yada gerekiyorsa ilac tedavisiyle bu donemi atlatabilirsin. Burda bende dahil hamileyken ilac kullanan arkadaslar var gecmis sayfalari okursan görürsün.Umarim gerek kalmaz psikoterapiyle falan atlatirsin. Aklina gelen dusuncelerin sana ait olmadigini sende biliyosun aslinda ama beynimiz bize oyun oynuyo malesef.ne kadar bilsekte o dusunce bize ait degil yinede acı çekiyoruz.Tekrar gecmis olsun.Bu gunlerde geçicek merak etme. Bol bol dua et iyi gelir.

Arkadaslar merhaba dogumuma az kaldi ve kafami karistiran bazi sorular var? Bebegim ters ve cok istememe ragmen normal doğum kısmet olmuycak gibi gozukuyor malesef sezeryanda ise genel anestezi istemiyorum uyanmak gercekten büyük sıkıntı oluyor.epidural dusunuyorum fakat kafama takilan tek soru: bazen epidural tutmayabiliyormus ve o aciyi hissederek dikis anina kadar disinizi sikmaniz gerekiyormus. Bebegi cikarip hastayi oyle bayiltiyorlarmis. Tabi tutarsa sorun yok. Epidural olan varsa aranizda bilgi almak isterim. Birde ilaç kullanarak emziren annelere sorum olucak? Bebeklerin verem vb. asilari oluyor belli zamanlarda. Ne kadar az gecsede süte geciyor ictigimiz ilaclar ve bebisler azda olsa ilacli süt almis oluyor. (Hazir mamadan cok daha üstün tabiki)Acaba asi gunlerinde bu asiyla ilac etkilesime girermi? Yada bebeginizde asi gunlerinde normalin disinda gelisen komplikasyonlar oldumu?

mrb valla aynı seylerı yasıoruz demıcem cunku pa hep aynı tepkılerı verıor bende dun guneste cıktım deflarca atak gecırdım helekı aksam güneş resmen benım felaketım ılk bu hastalıklada yazın tanısmıstım o yuzden gunesı sevmıorum daha kotusu dunden berıdır nefes alamıorum sankı sızdede oluormu bu atakmı hamılelıkmı anlamadım ya(

canim meraba ben panik atak hastasi degilim okb hastasiyim benim yakinmalarimda daha farkli ama sonucta hepimizin cektigi sıkıntilar hemen hemen aynı.Ancak yillardir bu hastaliktan müzdaribim hic nefes daralmasi olmuyordu bende.Ama simdi benimde nefesim daraliyor 3 aydir. Anliycagin hic panik atak olmayan birinin bile hamileyken nefesi daraliyor.Kesinlikle hamilelikten ve sicaklarda bu daralmayi tetikliyor malesef. Normalde bende nefes daralması falan olmazdi. Hamilelikte başladı ve sebebide sen artik 2 kisilik nefes aliyorsun. Yani bebisde senin nefesini paylasiyor dolayisiyla daralman normal. Seni korkutmak istemem ama bebek büyüdükçe son aylarda özellikle bu daralmalar artabilir (aynıda kalabilir) hazirlikli ol hamilelikten oldugunu bilki bide sen kendini daraltma.

Merhaba cerensu Rabbim sağlıcakla kucağına
Almayı nasip eder inşallah. Ben ilk hamileliğimde
İlaç kullanmadan terapilerle dualarla atlattım çok zordu
Nerdeyse 4 ayımı hastanede yatarak geçirdim
Miğde bulantımdan dolayı hiç bişey yiyemiyodum
Tabi ataklarım hastanede tavan yapıyodu kabus dolu günlerdi
Ama 5 ay sonra kendime gelmeye başladım ilaç
Fobimde vardı içsem bir dert içmesen bir dert beni
Yan etkileri daha kötü yapıyodu ve bünyem çok geç alışıyor zaten Dr
Müsaade etmedi içmeme sen terapi dedi düzenli
İnan kaç Dr gezdim çok mücadele verdim. Oğlum 2 buçuk yaşındayken kazayla
Tekrar hamile kaldım. Ben çok istiyodum ama kaza olmasaydı
Ilk tecrübemden ötürü çok korktuğum için 2. Cesaret edemezdim
Ilk öğrendiğimde şoka girdim kabullenemedim çünkü
Aynı şeyleri düşündükçe kafayı yiyordum
Bunda ilaç kullandım Buda çok zordu ama daha tecrübeli
Oluyosun gerçi bu hastalığa tecrübe çok işlemiyo ama en azından hastanede yatmadım
Akşam eşim gelince serumlarumı acilde taktırır gelirdim
Ama ikinci kere bebek konusuna gelirsek o konuda İnan bişey demek kolay
Değil bunu bir kere yaşadım mutlaka başa
Gelince Allah yardım ediyo geçiyo ama en doğru
Karar kişinin kendi kararı. Ama uzun bir ara verip kendini
Topladıktan sonra Dr yardımıyla neden olmasın önce Allah'ın izniyle
Tabi Allah evlâdına kardeş isteyen herkeze sağlıcakla
Nasip etsin inşallah. Biz çok özel hamilelik yaşıyoruz
Gerçekten çok önemli sınavlardan geçiyoruz kolay değil
Çok haklısın kaygılarında ama dediğim gibi baya bir ara verirsen sonra uzman
Eşliğinde yine düşünürsün inşallah :)))

Unutmuşum diğer sorunu :) doğuma 1 hafta kala Dr kestirdi
Ilacı tabi ben ilk aylarımda içtiğim için zaman doldu yeterli demişti
Emzirirken kullanma demişti yani içilen ilaçlarda var ama belki benimki uygun değildi

Merhaba Nigar seninle yazışmayı özlemişim
Çok sevindim kızlar adınada herkez bebişlerinş
Büyütmüş. İlaçlarımı hala tam doz alamadım demişsin
Olsun idare edebiliyorsun evladına süt vermek için
Elinden geleni yapıyosun
Bu süreç geçince artık kullanırsın inşallah. Senin minik kızın dahada büyümüştür 1 buçuk yaşında
Falan değilmi
Allah uzun sağlıklı ömür versin inşallah kızına ve hepimizin
Evladına (âmin) yine herkeze yardım ediyosun
Biz hamileykende hep seni takdir ederdim
Çünkü önemli olan sonrasındada insanlara destek olmaya
Çalışmak asıl olan bu :)

canim nerelerdesin hic girmiyb benm bebiste 8aylk oldu emzirym hala ilac kullanmadm arada cok kotu oluym nefesn sz geliyo sanki takintimi yaptm ne hep derin nefes alma ihtiyaci duyuyom nolck halimz bilmym benm bebiste emekliyo hep bacaklarmda biris yaptirmiyo bana ama cok tatli iyiki olmus gwcen sene hayal bile edemezken bebegim kucagimda kahkaha atiyo anne diyo cok guzek bir duygu allahim herkese nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…