Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Evet tabiki oyle ben 9 yildir bu hastalikla ugrasiyorum. Terapi dedigin sey ozaman hayat boyu olmali tabi ilaclar da nasil hipertansiyon ilaci olenee kadar kullanilacaksa ozaman antideeprrsanlarda kullanilmali cunku antodepresan sempton bastiriyor bilindigi gibi. Yani sana mutluluk hormonu yukelmiyor sadece arka beyin ile on beyin arasindaki baglantiyi keserek duygusal dusunmeni engelliyor buda bir nevi tedavi yontemi degil sempton bastirma oluyor. Psikologlar tabiki surekli ayni seyden bahsediyor duygusal dusunme ve negatif dusunceleri pozitife cevirme.. ha suda var otonom sinir sistemmiz bizim surekli sempatik sinir sistemimiz aktif parasempatik devreye giremiyor bir turlu ki kaygi korku endiseyi hat safhada yasiyoruz ve basliyor kisit dongu hersryin hrpsinin farkindayim. Dogru nefes teknikleriyle bu parasempatigi yola koyabilirsin ama istersen cogu zaman bizler koyamiyoruz. Senin dusuncelerinde hak veriyorum e simdi hrpsini toptan dusunursek ilac kullanip bastirmak mi yokda caba verip bizim karakterimizi ve dusunme yetimizi degistirmek mi dogru olacak. Ilaclar nereye kadar peki onun yan etkileri ne olacak.. bir suru soru gercekten ama bu hastalik en aza indirgeniyorsa senden mutlusu yok... yoksa bu hastalik bitmicek bunu yasayan herkes biliyor...

Ben ne kadar zamandır uğraştığımı yazmayayım. Sinir bozucu olabilir :)) Sonuçta Pozitif düşünce, hayat tarzının değişimi, yeni hobiler, yeni ortam, farkındalığın arttırılması vs hepsi fayda sağlar tabii ki. Ama Ofelya'nın dediği 1 günde panik atağa son. Bu bi yalan.

ya ofelya zaten doktor mu ki değil ki sadece tedavi görüp bunu Türkiye de uygulamaya sokmuş o zaman bende gideyim amerikaya panik atağım geçerse gelip seansı 1000 liraya bende danışmanlık şirketi açayım...şu an bu işin okulunu okumuş ,birliklerinin başkanlığını yapan adama gidiyorum bakalım fayda görecek miyim görürsem haber ederim .

Ya orda tedavi görüp görmediği de kesin değil ki. Evet aile hekimi olarak geçiyor. Uzmanlığı yok. Panik atak, tedavi açısından suistimale açık bir konu. Diğer hastalıklar gibi.

Cok haklisiniz ama okumusada gittim hemde ne paralar dokerek prof lara... dogru kisiyi bulana kadar devammi edecegiz bilemiyorum ama cozum yolu yok iste bunun fiziksel semptonlari hissede hissede yasayacagim biyerde tikilip kalacagim galiba offf

Cok haklisiniz ama okumusada gittim hemde ne paralar dokerek prof lara... dogru kisiyi bulana kadar devammi edecegiz bilemiyorum ama cozum yolu yok iste bunun fiziksel semptonlari hissede hissede yasayacagim biyerde tikilip kalacagim galiba offf

Gittiğin doktorlardan beklentin nedir? Doğrusunu bulamadığına göre?

Ilaci kullaniyorum sonra biraktiriyor sonra fiziksel belirtiler yasiyorum yine geri bastan o ilac iyi gelmedi hadi bakalim doz yuksrltelim 10 mg 20 50 doye sonra birak yine baslasin tekrar ve yine ilac ..... suan ilac icemiyorum bilissel terapiye gittim bir gun iyi oluyorumbirdaha doktora gidene kadar fiziksrl yine yasayip basa sariyorum. Evin her yeri tablo iyi dusunce asili. Anca bana bunlari yaptiriyor ama hep ayniyim.hep ayni

A arunaaa güzel haberlerini bekliyorum :) S sinomelek bak benim doktorumu önerebilirim. Nerde yasıyorsun bilmiyorum ama. Ankarada psikiyatrist mesut kayalı. Benim 6 yıllık doktorum. Bu 6 yıl içinde 3 farklı ilde bulundum ama yakın da olsa baska hiçbir doktora gitmedim. 8 saat uzakta ankaraya gidiyorum. Hamilelikte 1 defa gittim. Telden konuşuyoruz ya da whatsappta. Çok harika biri. Nette videoları da var izleyebilirsin.

Nasıl ki normal insanların ruh hali dalgalanma gösteriyorsa, bizim ruh halimiz de dalgalanma gösteriyor. Asıl böyle olmaması şaşırtıcı olmaz mıydı? Çok önceden gittiğim bi doktora, bana öyle bi ilaç verin ki, sabah uyandığımda bu gün ne güzel bi gün dedirtsin.. dedim. Güldü. Sana bunu hiç bi ilaç söyletmez. İlaç, bunu söylemen için zemin hazırlar demişti. Sonra "sana gül bahçesi vadetmedim" kitabını okudum ve şu paragrafı hiç unutmadım.

doktor hastasına der ki;

"...Bak, dinle beni.
Sana hiçbir zaman gül bahçesi vadetmedim ben.
Hiçbir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim.
Ve hiçbir zaman huzur ya da mutluluk da vadetmedim.
Sana ancak bütün bunlarla savaşma özgürlüğüne kavuşmanda yardımcı olabilirim.
Sana sundugum tek gerçeklik savaşım.
Ve sağlıklı olmak, gücünün yettigi kadarıyla, bu savaşımı kabul edip etmemekte özgür olmak demektir.
Ben yalan seyleri vadetmem hiç.
Kusursuz güllük gülistanlık bir dünya masalı koca bir yalandır.
Üstelik böyle bir dünya cok can sıkıcı bir yer olur!"

Super ankaradayim zaten cok mutlu oldum ☺ ama suan hamilelikde ilac almiyorum vr artik ben 34 hafta oldum suan gitmem yararli olurmu dersin

Ne guzel yazmissin bugun sizin sayneizde durgun bir gun geciriyorum sanki hastaligima care bulunmus gibi allah ragzi olsun... siz baya yol katetmissinuz emin olun

Ne guzel yazmissin bugun sizin sayneizde durgun bir gun geciriyorum sanki hastaligima care bulunmus gibi allah ragzi olsun... siz baya yol katetmissinuz emin olun

Faydamız olduysa ne mutlu. Teşekkür ederim. Bu uzun süreçte bir şeyler öğrendim doğru. Kat edilen yol bir yana, daha yürünmesi gereken çok yol var. Hayat boyunca da böyle olacak. Arada yorulup pes etsek de, bu da bize sunulan hayat işte. Yorma kendini. İyiysen iyisindir. Kötüysen geçecektir. Bunu yaşayan milyonlarca insan var. Çarpıntı, mide bulantısı, titreme, nefes alamama vs vs vs.... Yolda yürüyen insanları görüp hiç dertleri yok derdim içimden. Şimdi biliyorum ki, bir çok insandan daha iyi durumdayım çok şükür.

Doktorumun dediği gibi, kaderimize razı olup, teslim olabilsek, dertlerimizin büyük kısmı çözülecek.

Kızlar nolur yardım edin kafayı yemek üzereyim sürekli biseyler okuyorum insanlara soruyorum bu tansiyonu. Heran her dk huzursuzum. Kendimi dinliyoruö nabzm yükselyo ve tansynmu yükseltyorm. Daha 19.haftadym ileriki haftalarda çok riskliymis anne cok tehlike altına giriyormuş ben tansiyon hastasıdegilim ama her ölçüldüğünde cok yükseltiyorum ne yapıcam delirmek üzereyîm aksamları cok berbat geciyor sürekli kuruyorum hamilelikte en tehlikelsi buymus

Ah C Ceren2392 bende oleydim oncelikle sakin ol ayni haftalarda brnde tansiyon problemi yasadim daha dogrusu yasadigimi saniyodum ama halbuki tansiyonumu ben cikariyormusum cok korkuyordum cok uzuluyordum hep tansiyon olcturuyordum ve olctukce once 13 8 oluyordu 14 9 15 10 lara kadar ciktim 3 kere acile gittim... inan bak okadar samikiyimki sozlerimde hala bile tansiyon olctururken yukseliyor ama bunu anladim.tansiyon falan olsa ayni zamanda sislik yaparmis elinde yuzunde idrarla potein atilirmis. Ben 20 haftadayke doktor istesende olamazsin tansiyon hastasi diyordu. Bir gorseydin halimi basim azcik agrisin tansiyonum yukseldi iste diyip iyice stres yqpip iyice cogaltiyordum ama inan bana gecti suan 10 a 6 cikiyor bak sunuda soleyim bugun yine olcturdum ama.hrycanlandim ve 12 8 cikti insan zaten kendini anliyor eger kalp atislarimiz hizlaniyorsa bilki sen stres yaptin ve tansiyonun yukseldi ve inan bana tansiyonla ilgili herseyi okudum panik atak stresi yukseltirmis onufa solim

C
Canım çok sagol. Seni anlıyrm. Benim bianda sol kolum agryo kalbm sanıyorm bide tansiyon yükseklği tüm vucuda zarar veryormus. Heran panik halindeyim nefesimi kontrolleyemyorm yüksekmi diye. Sen kacıncı haftandasın. ? Kabus gibi pskologa mı gitsem kardiyolaga mı bilmyorm. Bsey olmasndan cok korkyrm. Smdi daha erken diye belkide şişmyo bitarfm blmyrm ama yinede cok tesekkr ederm böyle konsmak iyi geliyor

Bak ben daha cok
Bak ben daha cok riskli donemdeyim 34 haftalik olcam nerdeyse.. eski yazilanlara baktiysan benim heran carpintim var heran nefes darligim var hep sol kolum uyusuyor ama kalp doktoruna gittim hic birsey cikmiyor... evet gercekten de carpintim var ama biliyorumki hepsi yasadigim endiseden stres den okadar iyi anliyorum ki bir sefer yok yaaa tansiyon degildir desem ikincisine hadi ya tansiyonsa diyorum. Okadar takmistim ki inan bana tansiyon aletini gorunce kalp atisim hizlaniyordu ben bunu yaklasik 2 aydir yasiyorum belki daha fazla gercektende cikiyordu tansiyonum cunku kendim yapiyodum ama ozaman hayir diyodum cikiyo4 ben tansiyon hastasiyim diyodum beni 24 saat inceleseler tansiyon icin holter tqksalar gorurler diyordum.bas agrisi mide bulantisi cekiyodum. Ama allaha t3slim olmaktan baska care yok ... inancin nedir bilemem ama ben hep olacaksa olacak oleceksem olecem bebegimi sen verdin alirsan da sen alacan allahim diyodum her gun biz sana emanetiz emanetini koru diyordun. Cok zor gunler gecirdim hala geciriyorum hala brnde cogu zaman agliyorum strese giriyorum ama carem yok her hafta yeni hastalik buluyorum bu zamana kadar kac doktora gittim esimden ailemd3n gizli bi bilsen ama.hic bis3y cikmiyor... yolda yuruyen insanlara hep keske sizin gibi olsam ne guzel derdiniz yok derdim. Okadar bunaldim ki gece uyuyamiyorum dogum korkusuda var tabi ama care yok

Resmen kendmi göryorm sende inanki aynyız artık ruhum daralıyor geçmicek sanıyorum nasıl gecicek napıcaz hic bilmiyorum resmen düzenli nefes alamıyorum ben annemi kaybettikten slmra böyle oldm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…