Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

dünden beri konuşuluyor ama anlamadıgım birsey var bu konu sürekli ben kötüyüm, fenayım cümleleriyle dolu değil ki. arkadaşlar ya siz sadece bir kısmını okudunuz bu sayfaların ya da ben yanlış okuyorum sayfaları. burda umut dolu cümleler oldugu kadar tabiki de tam akside olucak. insanlar dertlerini sıkıntılarını yazacak ki aynı sorunları yaşayanlar yardımcı olabilsin. ben de şimdi buraya sadece psikologa gidin ilaç kullanmayın terapi görün iyi olun yazsam geçsem bu kime yeter ki? ayrıca imkanı olan ve olamayan var. sizler umut dolu cümlelerle burada olsanız , umut dolu olamayanlara yardımcı olmak için. burda kiminin başı dönüyor kiminin çarpıntısı var kiminde yabancılaşma var kimi delircem sanıyor kimi kendime zarar vericem diyor kimi başka birsey diyor. bu hastalık tek bir şekilde yaşanmıyor ki herkeste tedavi yöntemi aynı olsun. ben arkadaşlar bunu yapın bu iyi gelecek diyemem tavsiyelerde bulunamam insanların sıkıntısını bilmeden. psikoloji çok hassas birsey çünkü terste tepebilir iyide gelebilir

Aynen bende sizin gibi ertedikce erteliyordum hatta panik ataklı hamileler yazısını görünce hayalime kavusabilcem dedim ogunden sonra hep olumlu şeylerokumak iistedigimi farkettim olumsuzlar beni geriyordu sanki onun için boyle yazmayi düşündüm ..ama haklisin kotu durumlarda yazilmali ki başımıza geldiğinde korkmayalim

bende çok korkuyordum. ama korkmakla elimize hiçbir sey geçmiyor erteledikçe erteliyoruz. bende çok erteledim. yaş oldu 30. keşke daha önce hamile kalsaymışım diye düşünüyorum şu anda. yaşayacagın süreçleri bilemezsin hiç. ben hamile kalmadan önce hamilelikte kesin ilaç kullanırım diyordum ama kullanmıyorum hamileliğim sıkıntılı geçmiyor çok. ama kimide daha kötü olabiliyor. yaşamadan göremiyoruz yani canım o yüzden hiç düşünme herseyi akışına bırak. ama şunu da ilave ediyim. ben psikologa gidiyorum terapi görüyorum. belki terapi görmesem bu süreci daha sıkıntılı geçirebilirdim. daha öncede söylemiştim burda, b u hastalıgı hafifletmek için psikolog şart, ilaç çözüm değil asla.

mvmv
hamileliğinde terapi görmek rahatlatmış seni.hangi tür tedavi uyguluyor terapistin.ben emdr terapisi gördüm biraz ama çok fayda görmedim sanki zaten hamileyken bu tedaviyi yapamayız dedi.doğumdan sonrası için nasıl telkinler veriyor,neler öneriyor terapistin tedaviye devam edebilme durumu oluyor mu

mvmv
hamileliğinde terapi görmek rahatlatmış seni.hangi tür tedavi uyguluyor terapistin.ben emdr terapisi gördüm biraz ama çok fayda görmedim sanki zaten hamileyken bu tedaviyi yapamayız dedi.doğumdan sonrası için nasıl telkinler veriyor,neler öneriyor terapistin tedaviye devam edebilme durumu oluyor mu
ben psikodramatiste gidiyorum. yöntemi farklı biraz daha . internetten bak istersen. daha etkili bir yöntem diye biliyorum ama tabi iyi birine gitmek lazım. ben yaklaşık bir buçuk senedir gidiyorum. hamilelikten sonra da devam edicem tabi bırakmayı düşünmüyorum. beni şu zamana kadar nerdeyse hiç telkin etmedi. biz konuşuyoruz ben anlatıyorum o gerekirse soru soruyor bazen acıklama yapıyor. amaç farkındalık yaratmak oluyor. ve ben nedenleri farkettikçe sıkıntılar bitiyor. mesela en son terapide karnımın şişmesinden korktugumdan konuştuk. o konuşmalardan sonra bende korku falan kalmadı artık. şunu bulduk. daha bir kaç yaşlarından beri ben düştüğümde ya da herhangi başka bir olayda beni destekleyen olmamış sırtımı sıvazlayan olmamış kendi başıma kalkmışım kendi başıma mücadele etmişim sırtımı kimseye dayamamışım.çok saçma ama neden bu çıktı( daha dogrusu bana bunu hatırlattı ve bilinç seviyesine taşındı yaşananlar, farkındalık yarattı) ve bende korku falan kalmadı artık. ama bu demek değilki karnının şişmesinden korkan herkes benim gibi olsun. herkesin yasadıkları farklı. yöntem bu yani canım. yeri geliyor dramada yapıyoruz. olaylara sıkıntılara göre değişiyor. ama gerçekten çok işe yarıyor.

mvmv
sen gruptada varsın sanırım canım. sen hamilemisin hamilelikmi düşünüyorsun. sıkıntıların neler?

mvmv
grupda da varım canım,ben doğum yaptım bir ay oluyor.bu aralar hala sıkıntılarım var devam ediyor,ilacımı kullanamadığım için rahatlayamadım.terapi yöntemini merak ettim,anlattığın kadarıyla iyiymiş,dediğin gibi iyi bir doktor bulmak gerekiyor.

mvmv
grupda da varım canım,ben doğum yaptım bir ay oluyor.bu aralar hala sıkıntılarım var devam ediyor,ilacımı kullanamadığım için rahatlayamadım.terapi yöntemini merak ettim,anlattığın kadarıyla iyiymiş,dediğin gibi iyi bir doktor bulmak gerekiyor.
eger karşılayabilrsen ücreti terapi görmenide tavsiye ederim ilaçla olmuyor denedim gördüm. ama sen yeni doğum yapmışssın hiçbir sıkıntısı olmayanlar bile lohusalıkta zor zamanlar geçiriyor. zaman geçtikçe eminim daha iyi olursun. yeni bir düzenin var şimdi alışmak kolay değil ki.

eger karşılayabilrsen ücreti terapi görmenide tavsiye ederim ilaçla olmuyor denedim gördüm. ama sen yeni doğum yapmışssın hiçbir sıkıntısı olmayanlar bile lohusalıkta zor zamanlar geçiriyor. zaman geçtikçe eminim daha iyi olursun. yeni bir düzenin var şimdi alışmak kolay değil ki.
evet loğusalıktandır diyorum ama canım bilmiyorum.artık toparlanıp bebeğime rahatça bakmak istiyorum.bebeğim küçük olduğu için terapiye gitmem de zor oluyor,öncesinde alsam iyi olacaktı hamilelikte:(

evet loğusalıktandır diyorum ama canım bilmiyorum.artık toparlanıp bebeğime rahatça bakmak istiyorum.bebeğim küçük olduğu için terapiye gitmem de zor oluyor,öncesinde alsam iyi olacaktı hamilelikte:KK43:
bende dogum sonrasından çok korkuyorum. ben yanımda anlık sakinleştiricilerden bulundurup atak geçirirsem içmeyi düşünüyroum. tabi içtiğim gün içmeden önce sütümü sağıcam. zaten ilaç 4 -5 saatte vucuttan atılıyor. sonra trekrar emziririm diye düşünüyorum. durumun ne kadar kötü bilmiyorum ama doktorunla konuş istersen. eğer ki atak falan geçirmiyorsanda sabret biraz daha lohusalık bitsin daha iyi olursun.

Bende söyle çıldırcam kendimi kaybedip ne yaptığımı bilemez hale gelcem düşüncesi var malesef beslememeye çalışıyorum bu duyguyu ama gitmiyo kafamdam

Kızlar bu duyguyu yaşayıp hamile olan varsa lutfen yazsın bana ihtiyacım var benim gibi birini görmeye Allah kimseye yaşatmasin ama çok farklı bi duygu

Kızlar bu duyguyu yaşayıp hamile olan varsa lutfen yazsın bana ihtiyacım var benim gibi birini görmeye Allah kimseye yaşatmasin ama çok farklı bi duygu

merhaba canim. ben 4 senedir delirme cildirma korkusu yasiyorum.ilac kullanirken sorun yoktu ama hamilelikte oldukca kötü gunler gecirdim ve son 3 ayimda ilac kullanmak durumunda kaldim.dogumdan once biraktim. simdi bebegim 15 günlük doğumu falan sorunsuz atlattim şükür. simdi yavas yavas basliyor yine panik atak lohusalik dönemim bitsin hemen baslicam ilaca.demek istedigum şu: Çıldırman imkamsiz asla öyle bisey olmayacak.dayanamadigin noktada da kendini zorlama.hamilelikte icilan ilaclar var.en son ihtimalle ilac kullanirsin.bu stresin bebege verdigi zarar icecegin ilactan cok daha fazla

rica ederim..zaten benim teşhisim yaygın anksiyete bozukluğu..günlerce haftalarca sürmüştü..eşim kafam dağılsım diye dışarı cıkarıyordu..ama ne yürüdüğümü biliyorum ne baktıgım yeri anlıyorum ne duydugum sesler manalı geliyo....lolololololo ses kirliliği..odaklanamıyorum..evde perdelere duvarlara dokunuyordum gerçekmi diye..ellerime bakıyordum aynada yüzümü elleiyordum hissetmeye calışıyordum..eşimin benden bıkmasından korkuyordum normal davranmaya çalışıyordum ama sonunda aglama kriziyle bırakıyordum kendimi..nelerr nelerrrr..hocalara dahi götürdüler düşün:)bak şu anda iyiyim geçeceğini bi diye anlatıyorum sana..
Size nasıl ulaşabilirim? Özel mesaj gonderemiyorum

Back