Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

ben nişanlıyken yaşadım 4 ay kadar bu p.a yı allah düşmanıma vermesin hergün ağlama krizleri vücudum yanıyordu titriyordu çarpıntı bulantı beter bi şekilde yaşadım ben..nişanlım ankaraya ofelya thomas panik atak kliniğine götürdü sabahtan akşama kadar farkındalık eğitimi ve cd seti verdiler .21 günlük bir programla dinledim evde cd leri..artı meditasyon ve kişisel gelişim kitapları ayrıca namaz ..plates..yoga herşey yaptım. çok şükür 1 yıllık evliyim ve bitti kalmadı hiç yaşamadım birdaha. sadece çok sinirlendiğimde hafif bir daralma oluyorki oda her sinirlenen insanda olur.benim size diyeceğim korkmayın üstüne gidin meydan okuyun..göreceksiniz yok olmuş gitmiş..ofelya hanımın bir sözü ' bununla beraber doğmadınızki bununla yaşayasınız'

Merhaba arkadaslar bende 24haftalik hamileyim hamile kaldigimi ogrendigimde agir ilaclar kullaniyordum biranda efexor75e dusurdum 6ay boyunca hic birsikintim olmadi 4gundur fenayim ve dr.ma gittim ilaclarimi arttirdi hala duzrlemedim ama duzelicem allahin izniyle dualarinizi bekliyorum

Merhaba arkadaslar bende 24haftalik hamileyim hamile kaldigimi ogrendigimde agir ilaclar kullaniyordum biranda efexor75e dusurdum 6ay boyunca hic birsikintim olmadi 4gundur fenayim ve dr.ma gittim ilaclarimi arttirdi hala duzrlemedim ama duzelicem allahin izniyle dualarinizi bekliyorum

efexor 75 gebeliğin boyunca kullandın mı cnm . bende 3 aydan sonra 50 mg lustral kullandım 1 ay sonra bıraktım buaralar ende çok kötüyüm dr danışıp ilaç almayı düşünüyorum. efexor ççok güzel bş ilaç gebe kalmadan önce bende kullanıyordum.şuan 30 haftalığım ama okadar yoruldum ki Rabbim yardımcımız olsun .

Geçmiş olsun hamilelik hiç yaşamadım ama ilaç olayına pek sıcak bakmıyorum ve doğumunuza yakın ilaç dozunu arttırmanız ne kadar doğru etkileri neler iyi araştırmak lazım .Allahım yardımcınız olsun içinizi ferah tutun bol bol dua edin en güzel ilaçtır

canım 3 aydan önce ilaç kullanmana izin verdimi doktorun?
canım ben intihar etme aşamasındaydım izin vermeselerde paxil e başladım sonra doktora gittim ne kızmayın ama ben ilaca başladım dedim bana ilaç kullanma demeyin dedim dayanamıyorum oda o zaman paxil i bırak lustral a başla dedi şuan kullanıyorum biraz iyiyim hamd olsum Rabbim hepimize yardım edecek inş :KK61:

canım kaç haftalıkken öğrendinn bende çok kullandım oyüzden :KK61:

canım ben intihar etme aşamasındaydım izin vermeselerde paxil e başladım sonra doktora gittim ne kızmayın ama ben ilaca başladım dedim bana ilaç kullanma demeyin dedim dayanamıyorum oda o zaman paxil i bırak lustral a başla dedi şuan kullanıyorum biraz iyiyim hamd olsum Rabbim hepimize yardım edecek inş :KK61:

Allah yardımcın olsun..ben şimdilik içmiyorum ama gelecek günler ne gösterir bilemem..hiç hamile gibi de hissetmiyorum ne bulntı ne birşey..sanırım benim hormonlar daha atağa geçmedi.)

ben nişanlıyken yaşadım 4 ay kadar bu p.a yı allah düşmanıma vermesin hergün ağlama krizleri vücudum yanıyordu titriyordu çarpıntı bulantı beter bi şekilde yaşadım ben..nişanlım ankaraya ofelya thomas panik atak kliniğine götürdü sabahtan akşama kadar farkındalık eğitimi ve cd seti verdiler .21 günlük bir programla dinledim evde cd leri..artı meditasyon ve kişisel gelişim kitapları ayrıca namaz ..plates..yoga herşey yaptım. çok şükür 1 yıllık evliyim ve bitti kalmadı hiç yaşamadım birdaha. sadece çok sinirlendiğimde hafif bir daralma oluyorki oda her sinirlenen insanda olur.benim size diyeceğim korkmayın üstüne gidin meydan okuyun..göreceksiniz yok olmuş gitmiş..ofelya hanımın bir sözü ' bununla beraber doğmadınızki bununla yaşayasınız'

iyi olmanıza sevindim..yanlıs anlamayın ama ben hiç etkilenmedim ofelya hanımdan.bu rahatsızlık beyindeki sıvıların dengesiz salınımından kaynklanıyor değilmi?yani ilaçsız mumkun değil..ilaç+terapi tadından yenmez..saydıklarınız arasından sadece duayı reçete olarak gösterebilirim..ihlasla yapılan dua muhakkak..

Mrb hanmlar hamilelikte dogurmus olanlar yada son aylarda olanlar bas donmeniz nasildi yani yasadinizmi bole bise domestikus sen bilirsin cnm bu arada gznn adina srvindim hayirli olsun insallh ilaca baslamazsin rabbim yardim eysin hepimize

iyi olmanıza sevindim..yanlıs anlamayın ama ben hiç etkilenmedim ofelya hanımdan.bu rahatsızlık beyindeki sıvıların dengesiz salınımından kaynklanıyor değilmi?yani ilaçsız mumkun değil..ilaç+terapi tadından yenmez..saydıklarınız arasından sadece duayı reçete olarak gösterebilirim..ihlasla yapılan dua muhakkak..
Teşekkürler Allahım her p.a yaşayana kurtulmayı nasip etsin. P.a adrenalin fazlalığından kaynaklanıyor ve beyin geçmişte yaşadığı bazı stresli olayları tramvaları bilinçaltına atıyor vee bi zaman sonra bu duygular halaa o olay yaşanıyormuşcasına su yüzüne çıkıp panikatağa dönüşüyor. Panikatak otonomsinir sistemi ile ilgilidir. Arabanın yanlış alarm vermesini düşünün.bu alarmı otonom sinir sisteminde normale bindirmek için farkındalık eğitimi bakış açısı eğitimi yada araştırması yapmak lazım. Bol su , nefes egzersizi bunlarda çok iyi. İnanın ben bu şekilde sildim ki çok ağırdı benimki düzeldimi gören inanamadı.ve herkes yapabilir.

Mrb hanmlar hamilelikte dogurmus olanlar yada son aylarda olanlar bas donmeniz nasildi yani yasadinizmi bole bise domestikus sen bilirsin cnm bu arada gznn adina srvindim hayirli olsun insallh ilaca baslamazsin rabbim yardim eysin hepimize

cok.tesekkur ederim.iyi dileklerin.icin.Konuyla ilgili bilgim yok ama domestikus un bas donmesinden cok cektigini biliyorum

Teşekkürler Allahım her p.a yaşayana kurtulmayı nasip etsin. P.a adrenalin fazlalığından kaynaklanıyor ve beyin geçmişte yaşadığı bazı stresli olayları tramvaları bilinçaltına atıyor vee bi zaman sonra bu duygular halaa o olay yaşanıyormuşcasına su yüzüne çıkıp panikatağa dönüşüyor. Panikatak

otonomsinir sistemi ile ilgilidir. Arabanın yanlış alarm vermesini düşünün.bu alarmı otonom sinir sisteminde normale bindirmek için farkındalık eğitimi bakış açısı eğitimi yada araştırması yapmak lazım. Bol su , nefes egzersizi bunlarda çok iyi. İnanın ben bu şekilde sildim ki çok ağırdı benimki düzeldimi gören inanamadı.ve herkes yapabilir.

soyle soyliim..ben nefes alamama carpinti gibi seyler yasamadim..ic sikntisi delirecek gibi olma feci huzursuzluk gibi.yogun.sikayetlerim oluyor..atak seklindede degil geldiginde gunlerce suruyor..bu noktadada hic bir telkin maalesef rahatlatmiyor

soyle soyliim..ben nefes alamama carpinti gibi seyler yasamadim..ic sikntisi delirecek gibi olma feci huzursuzluk gibi.yogun.sikayetlerim oluyor..atak seklindede degil geldiginde gunlerce suruyor..bu noktadada hic bir telkin maalesef rahatlatmiyor
Ben hıçkıra hıçkıra sebep yokken ağlardım o daralma beni boğardı artık ve panik atak herkeste farklı bir yol izler, günlerce sürüyor dediğinizi ben size anlatayım ilk gün yaşadığınızda ister istemez geriliyor korkuyorsunuz ve yorgunlukta cabası inanılmaz yorar p.a. ve korktukca düşündükce ertesi gün tekrar gelir çünkü kötü bişe yaşamışız ya bida gelirse şimdi korkusu bizi sarıp sarmalar başımıza tekrar gelir bir döngüye döner bu iş. Bir tek ofelya değil iyileştiren o sadece bi yol gösterdi ve ben hımm dedim herşey demek kafamızda gel dedim panikatağa gel senden korkmuyorum ve onu yenmek için kendimle bir anlaşma yaptım üstelik ilaçsız. Yol katettiğimi gördükce daha iyi oldum. Lütfen bilmişlik yapıyor olarak algılamayın ben nerdeyse akıl hastanesine kaldırılıyordum ve bu yüzden bildiğim yaptığım herşeyi bu durumu yaşayanlarla paylaşmak ve bunun kalıcı olmadığını geçebileceğini göstermek.

Valla gznn katiliom ki ben zaten kafada bittigini biliorum ama olmuor farkinda oluorum zaten yasadiklarimin ama onun inatla gelmesi zaten insani bi zamn sonra yipratior bende cok inanmiorum ofelya hnm ama bellide olmaz tabiki

bende de aynı şeyler oluyor. ama daha belirgin olarak iç sıkıntısı. ben hemen kendimi dışarı atıp yürüyorum. etrafıma bakıyorum ayak sesimi dinliyorum yani kısaca duyu organlarımı kullanıyorum ve dikkatimi dagıtıyorum. bir süre sonra da hafifliyor. ben en son keseyi görmeye gittiğimizde çok kötü oldum. heyecan bir anda ataga dönüşmek üzereydi ki az önce dediğim gibi yaparak bunu engellemeyi basardım.

bende de aynı şeyler oluyor. ama daha belirgin olarak iç sıkıntısı. ben hemen kendimi dışarı atıp yürüyorum. etrafıma bakıyorum ayak sesimi dinliyorum yani kısaca duyu organlarımı kullanıyorum ve dikkatimi dagıtıyorum. bir süre sonra da hafifliyor. ben en son keseyi görmeye gittiğimizde çok kötü oldum. heyecan bir anda ataga dönüşmek üzereydi ki az önce dediğim gibi yaparak bunu engellemeyi basardım.

bende kendimi dışarı atarım..yürürüm uzunca..anksiyete olmasa dahi bebek beklemenin her süreci stresli..normal o sebeple..

Kusum ya benimde az kaldi hic gebeligim boyunca bas donmem olmamisti son gunlerde sanirim tansiyon dusmesine bagli ani ayaga kalktigim zaman basdonmem oluyor mide bulantim

Back
X