Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar meraba çok özledim sizleri
Nasılsınız. Burası benim ailemin bir parçası gibi.uzun zamandır yazamadım. Malum iki çocuk ikiside küçük olunca çok zor. Ama yazamasamda takip ediyorum zaman zaman. Buradaki arkadaşlarada çok Rabbim yardımcınız olsun bu meşakkatli yolculukta Rabbim sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Bende panikli anksiyeteli iki hamilelik geçirdim. Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman seve seve yardımcı olmaya çalışırım bunu yaşamayan bilmez.
merhaba fuja gebelik sürecin nasıldı neler yaşadın ve doğum anı ,o an nasıldı korkuların paniklerin...vakit bulabilirsen biraz anlatır mısın lütfen?

merhaba fuja gebelik sürecin nasıldı neler yaşadın ve doğum anı ,o an nasıldı korkuların paniklerin...vakit bulabilirsen biraz anlatır mısın lütfen?
hamilelik sürecini nasıl geçirdiğini ve doğumdan sonra neler yaptığını şöyle bir özetlersen ne iyi olur arkadaşım..

Doktordan baska kimseye anlatamıyorum sanki anlatsam düşündüklerm gercek olacsk gibş geliyo. Eşimle rahatsızlığımı tabiki paylaşıyorum sıkıldığımı bunaldığımı aklıma türlü türlü saçma düşünceler geldiğini falsn. Ama ne düşündüğümü söylemiyorum. Onu daha fazla üzmek istemem çünkü istese de beni.anlayamayacak ve bu durum ona çok kötü gelecek
konyar06 konyar06 nerelerdesin. tatil nedeniyle mi yoktun acaba.. umarım iyisindir.

konyar06 konyar06 nerelerdesin. tatil nedeniyle mi yoktun acaba.. umarım iyisindir.

Evet tatilde memleketlere gittik yoğundu biraz o yüzden çok giremedim siteye. Ben iyi kötü idare ediyorum. Doktor kontrolüm vardı. Doktor ilaca pek yanaşmıyor gittiği kadar ilaçsız götürmekten yana. Tatilim çok da iyi geçmedi. Yabancılaşmalarım devam ediyor. Kafamı toparlayamıyorum. Bunları ve ayrıntılarını anlattım doktora. Diyor ki ilaç kullanmadığın için böylesin yoksa çoktan geçmişti korkma ölmeyeceksşn asla delirmeyeceksin bebek için değer sabret sen yaparsın... Bu sözlere dayanıyorum sabrediyorum arkadasım. Günlerim zor geçiyor ama geçiyor cidden bunları yoğun yasayalı 4 hafta olmuş. Doktor haklı delirmiyorum ölmüyorum ama böyle de sadece nefes alıyorum günlerim ölü gbi geçiyo. Bebeğime alışveriş yapıyorum bir o iyi geliyor.
Sen nasılsın arkadasım iyi misin? Bu arada 27. Haftadayım ilaçsız :) şaşırıyorum

Meraba tekrar kızlar. Tabiki anlatırım 2 hamileliğimde önce panikler anksiyeteli Ataklı günlerle geçti. Hele ilki hep hastanede yattım çok bulantım vardı. Hiç bişey yiyemiyodum hastanede dahada kötü oluyodum. Birde miğde bulantısı benim ataklarımı artırıyodu. Dr lar hocalar gitmediğim kapı kalmadı. Artık benden bezmişlerdi. Ben kendimi kaybediyordum. Dr pijama ve kapı teğlikleriyle gidiyodum gece uyku yok çok zordu çok ama bununla başa çıkmayı öğrenmem gerekiyordu. Dışarı çıkmaya başladım kolu komşuya gitmeye başlayarak biraz kendime geldim. İlaç kullanmadım. Oğlum 2 buçuk yaşındayken tekrar hamile kaldım Kazayla bana kalsa belki tekrar cesaret edemezdim çok istiyodum ama korkuyordum aynı şeyleri yaşamaktan. 2. Gebeliğimde ilaç kullandım bilmiyodum başlamıştım öğrenincede bırakamadım korktum bu hiç doğru değil bu konuda örnek değilm Dr izin vermedi ama doğuma yakın başka dr gittim konuştum böyle kullanan hastalarım var hiç bir sorun olmadı dedi tabi bu sorun olmaz demek değil

Okadar kötüydümki antidepresan vermeyen Dr Kaygı giderici vermişti oda çok kötü old yarım her güm değil çok çok zor durumlarda sokaklarda deli gibi dolaşıyordum ataklarımı atlatabilmek için Sonra 2. Gebelikte bu siteyle tanıştım. Çok çok iyi geldi keşke ilkindede olsaymiş kızlarla yazişarak paylaştıkça çok iyi gelmeye başladı hepimizin derdi aynıydı. Yalnız olmadığımı bilmek çok rahatlatıyordu beni. Sonra yalnız kaldığımda kötü oluyodum. Bizim apartman aile Apartmanı kendime program belirledim. Her gün birine gidiyodum yada ben çağırıyordum. Ilk Başlarda hiç dağılmıyodu kafam anksiyete denilen illet feci bişey zamanla iyi gelmeye başladı. En önemlisi çok dua ediyodum namaz kılıyodum kılamadığımda oluyodu terapiye gittim oda çok iyi geliyo. TV Nihat Hatipoğlu proğramını dinlerdim mutlaka ruhsal Hastalıklara değinirdi inanın çok iyi geliyo. Zamanla zamanla hafifledi. Allah'ın izniyle güzel rahat Günler'de nasip etti Rabbim bana. Sizede edicek inşallah. Derken doğum anım geldi kızlar şunu diyebilirimki doğum için kurduğunuz paronayaları çok iyi biliyorum inanın o an düşündüğünüz gibi olmuyo.

Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo ben çok korkuyordum. Hamilelikteki yaşadıklarımızın yanında doğum yapmak hafif kalıyo. Ben belden iğne vurularak hafif uyku hali veriliyor. Hiç bişey hissetmiyosun. Inanın 2. Doğuma giderken arabada kızlara yazıyodum doğuma gidiyorum diye. Artık bilmiyodum neler yaşıcağımı. Zaten sizin ruh halinize göre karar veriliyor ilk doğumda ben biraz korktum tansiyonum Yükseldi. Belden uyuşturucular. Tansiyonum yükselince çok kısa bayılttılar sonra ayıldım bir baktım oğlum Yanımda. Ağrı kesicilerle zaten ağrılar geçiyo hastanede 2 gün sonra gittiğinizde çok hafifliyo inanın o an ataklar hiç sizi etkilemiyor başka türlü duygular sarıyo. Ikincisinde tecrübeli old için ameliyathanede hiç öyle tansiyonum falan yükselmedi gayet sakindim.inanın korkulacak bişey yok bol bol dua edin arkadaşlar Rabbim yardım ediyo. Geçmiş sayfalara bakarsanız bütün yaşadıklarımız Yazıyo. Ben her sorunuza Cvp yazarım bunu niye söylüyorum. Ben çok kötü old için sürekli okuduğum şeyleri tekrar tekrar okurdum. Buda size faydalı olabilir bir çok kişinin paylaştıkları var. :) kızlar bu arada sizin durumunuz nedir 2 arkadaş yazmışsınız nasıl gidiyo kaçıncı ayınızdasınız

Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo ben çok korkuyordum. Hamilelikteki yaşadıklarımızın yanında doğum yapmak hafif kalıyo. Ben belden iğne vurularak hafif uyku hali veriliyor. Hiç bişey hissetmiyosun. Inanın 2. Doğuma giderken arabada kızlara yazıyodum doğuma gidiyorum diye. Artık bilmiyodum neler yaşıcağımı. Zaten sizin ruh halinize göre karar veriliyor ilk doğumda ben biraz korktum tansiyonum Yükseldi. Belden uyuşturucular. Tansiyonum yükselince çok kısa bayılttılar sonra ayıldım bir baktım oğlum Yanımda. Ağrı kesicilerle zaten ağrılar geçiyo hastanede 2 gün sonra gittiğinizde çok hafifliyo inanın o an ataklar hiç sizi etkilemiyor başka türlü duygular sarıyo. Ikincisinde tecrübeli old için ameliyathanede hiç öyle tansiyonum falan yükselmedi gayet sakindim.inanın korkulacak bişey yok bol bol dua edin arkadaşlar Rabbim yardım ediyo. Geçmiş sayfalara bakarsanız bütün yaşadıklarımız Yazıyo. Ben her sorunuza Cvp yazarım bunu niye söylüyorum. Ben çok kötü old için sürekli okuduğum şeyleri tekrar tekrar okurdum. Buda size faydalı olabilir bir çok kişinin paylaştıkları var. :) kızlar bu arada sizin durumunuz nedir 2 arkadaş yazmışsınız nasıl gidiyo kaçıncı ayınızdasınız
F fuja c

F fuja cok tesekkür ederim paylaşımların için. çok kere okudum gerçekten. sevgili F fuja ve konyar06 konyar06
ben daha 16 haftalık hamileyim. benim de zor geçiyor burdaki herkes gibi. önceden uyku probemim yoktu şimdi bu da başladı. doktor bana ilaç verdi ama ben kullanamıyorum. ilaç kullanmaktan da korkuyorum. gittiği yere kadar gitsin diyorum. konyar06 konyar06 demişsin ya böyle de sadece nefes alıyorum işte diye. aynen ben de öyleyim sadece nefes alıyorum ot gibi yaşıyorum. eşim de iyice bunaldı benim yüzümden. bana belli etmemeye çalışıyor ama sanırım onda da bir defresif haller var. benim yüzümden tabii. bu da beni ayrıca çok üzüyor. mutluluk neydi onu da unuttum sayılır. gelecek planları yok. benden böyle

2 tane oglum var suan 3. Bebegime 5 haftalik hamileyim ve titremelerim üsumelerim aglama krizlerim oluyo özellikle aksam olunca sıkıntım artiyo uyumakta sıkintı cekiyorum ve en kotusu gece terleme ve carpintiyla uyaniyorum ve cok korkuyorum o an.. panik atakmi oldum yaa kimisi farkli seyler soyluyo korkularim dahada artiyo yok biseyler korkutuyomus oyle soylenenince kafama daha cok takmaya basladim en ufak seyi bile kafama takiyorum elim ayagim titriyo stresli bi aileyede sahibim ve esim bu durumumdan cok rahatsiz hic destek deil buda beni daha cok etkiliyo...bu hamilelik nasil gecicek cok endiseliyim hic ilac kullanmadim ne olcak bilmiyorum

2 tane oglum var suan 3. Bebegime 5 haftalik hamileyim ve titremelerim üsumelerim aglama krizlerim oluyo özellikle aksam olunca sıkıntım artiyo uyumakta sıkintı cekiyorum ve en kotusu gece terleme ve carpintiyla uyaniyorum ve cok korkuyorum o an.. panik atakmi oldum yaa kimisi farkli seyler soyluyo korkularim dahada artiyo yok biseyler korkutuyomus oyle soylenenince kafama daha cok takmaya basladim en ufak seyi bile kafama takiyorum elim ayagim titriyo stresli bi aileyede sahibim ve esim bu durumumdan cok rahatsiz hic destek deil buda beni daha cok etkiliyo...bu hamilelik nasil gecicek cok endiseliyim hic ilac kullanmadim ne olcak bilmiyorum

Hoş geldin. Hamileliğin hayırlı olsun.

Sana kötü şeyler söyleyen, ruhunu daraltan herkesten uzak dur. Şu an en son ihtiyacın olan şey zaten bunalmak. Evet panik atak olabilir, anksiyete olabilir, hamilelik kaynaklı veya vitamin eksikliğine bağlı olabilir. Biraz sakin olmaya çalış. Önce bi doktora gidip kan tahlili yaptır, kadın doğumcunla durumunu konuş, iyi bir psikiyatr bul. Konuş ve rahatla. O sana yol gösterir zaten. Eşini de götür ve psikiyatrın ona durumu anlatmasını söyle. Anlayışsız eşlere de uyuzum. Bütün eziyeti çekiyorsun ama huysuzluğu onlar yapıyor. Allah yardımcın olsun.

Sevgili D domestikus benim bu yabancılaşmalarım geçmiyor tüm gün sürüyor. Artık normal algılamayı unuttum esim ve tüm dünya yabancı geliyo. Gercekten kopuyor muyum acaba? Çok korkuyorum bu durum nereye gideceK. Tüm gün yaşıyorum bu durumu. Deliricem artık dayanamıyorum doktor ısrarla sabret diyo.

Hayırlı uğurlu olsun gebeliğin. Ben Hamilelikten oldugunu düşünüyorum ama sen yine de bir kadın doğuma ve bir psikologa görünebilirsin için rahat etsin. Panik atak krizi daha farklı evet senin dediğin gibi belirtiler de oluyor ama psikolojik olarak da belşrti oluyor. Umarım değildir.

fuja yazdıklarınız gerçekten rahatlatıcı ,bizim gibi olanlar için.ben de 37 haftalık hamileyim anksiyet ve depresyonla savaşıyorum,3.aydan itibaren şurup kullanmaya başladım,34. haftada bitkisel bir ilaca başladım ama şu an onlarında faydasını göremiyorum,doktorumla konuştum ilacına devam et dedi.sezeryanla doğum yapacağım ama çok tedirginim yemek yiyemiyorum çıkartıyorum.siz sezeryandan önce ilacınızı kestiniz mi

çok teşekkür ederim ..hamilelikten önce de vardı bu sıkıntılarım şimdi daha yoğun sanki..şu aralar cok stresliyim anlaşamadığım görüşmediğim kişiler var etrafimda onlar cok geriyo beni...yabancilasma bende de var ayni zamanda kasılmalar var vucudumda

Sevgili D domestikus benim bu yabancılaşmalarım geçmiyor tüm gün sürüyor. Artık normal algılamayı unuttum esim ve tüm dünya yabancı geliyo. Gercekten kopuyor muyum acaba? Çok korkuyorum bu durum nereye gideceK. Tüm gün yaşıyorum bu durumu. Deliricem artık dayanamıyorum doktor ısrarla sabret diyo.

Hayır hiç bir yere gitmiyorsun ve gitmeyeceksin emin ol. Ben de 7 ay 24 saat aynısını yaşadım. Sanki günler geçiyordu ve ben dışarıdan izliyordum. Gör bak doğum yapınca ilaca başlamadan bile bi hafiflik hissedeceksin. Sonra yavaş yavaş toparlanacaksın İnşallah. Zor günler ama geçecek Allah'ın izniyle.

konyar06 konyar06 bunu soylemek bana duser mi bilmiyorum ama benim doktorum bana verdi ilac. Surup verdi. Eger bu kadar kotuysen dusun bence. Baska bir doktora gutseydin keske. Dayanamadigim anda baslayacam ben de. Esin yasadiklarini farkediyor mu. Onun tutumu nasil. Esinin anlayisin durumunu bilmiyorum ama her ne yasiyorsan onunla paylas. Eger bunu onunla yapamiyorsan elini tutabilecegin kafani rahatlikla koyup aglayabilecegin bir arkadadin olsun yaninda. En bunaldigin en cikmazda oldugun anda biri yaninda olmali. Anneni cagir kardesini ama biri yaninda olsun. Tek basina olmuyor maalesef.

konyar06 konyar06 bunu soylemek bana duser mi bilmiyorum ama benim doktorum bana verdi ilac. Surup verdi. Eger bu kadar kotuysen dusun bence. Baska bir doktora gutseydin keske. Dayanamadigim anda baslayacam ben de. Esin yasadiklarini farkediyor mu. Onun tutumu nasil. Esinin anlayisin durumunu bilmiyorum ama her ne yasiyorsan onunla paylas. Eger bunu onunla yapamiyorsan elini tutabilecegin kafani rahatlikla koyup aglayabilecegin bir arkadadin olsun yaninda. En bunaldigin en cikmazda oldugun anda biri yaninda olmali. Anneni cagir kardesini ama biri yaninda olsun. Tek basina olmuyor maalesef.

Kendi adıma cevap vereyim, yabancılaşma çok uç bi nokta. Şurup bi işe yaramaz. Yani bende yaramaz.

Kendi adıma cevap vereyim, yabancılaşma çok uç bi nokta. Şurup bi işe yaramaz. Yani bende yaramaz.
Evet doktor bunun sadece paxil ile geçmeyeceğini risperdal denen ilacı da kullanmak gerektiğini söylüyor. O da hamilelikte kullanılmıyormuş. Doğumdan sonra ilaçla geçecek diyo. Bugun yine konuştum aynısını dedi.
Aklımı yitirmezsem iyi bu süreçte.

Eşim çok destekçi bana ama ayrıntılarını anlatamıyorum anlamaz kimse ve daha da üzmek istemiyorum. Doktoruma anlatıyorum sadece. Eşime kötü oldugumu cok zorlandığımı falan diyorum ama düşüncelere pek girmiyorum daha kötü oluyorum. Onun yanında ağlıyorum rahat zaten. O olmasa naparım bilmiyorum

Back
X