Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Resmen kendmi göryorm sende inanki aynyız artık ruhum daralıyor geçmicek sanıyorum nasıl gecicek napıcaz hic bilmiyorum resmen düzenli nefes alamıyorum ben annemi kaybettikten slmra böyle oldm
Bende babami kaybettim ve ablamida... kazayla hamile kaldim yoksa hic cesaret edemezdim heralde. Ama yuzdum yuzdum kuyruguna geldim. Sabrediyorum. Bazen aklimi yitiricem diye korkuyorum cildiricam diye. Cocuguma odaklanamiyorum onu karnimda sevemiyorum kendi hastaligimla ugrasmaktan ... oyuzden bende seni cok iyi anliyorum

Ilaci kullaniyorum sonra biraktiriyor sonra fiziksel belirtiler yasiyorum yine geri bastan o ilac iyi gelmedi hadi bakalim doz yuksrltelim 10 mg 20 50 doye sonra birak yine baslasin tekrar ve yine ilac ..... suan ilac icemiyorum bilissel terapiye gittim bir gun iyi oluyorumbirdaha doktora gidene kadar fiziksrl yine yasayip basa sariyorum. Evin her yeri tablo iyi dusunce asili. Anca bana bunlari yaptiriyor ama hep ayniyim.hep ayni
Herkese ayni tedavi yöntemi iyi gelmeyebilir canim. Bilissel terapi sende ise yaramiyor demek ki. Ben psikodramtiste gidiyorum. Farkli bir yontem ve bende cok etkili. Eger bulunduğun sehirde psikodramaist bulursan dene istersen.

Herkese ayni tedavi yöntemi iyi gelmeyebilir canim. Bilissel terapi sende ise yaramiyor demek ki. Ben psikodramtiste gidiyorum. Farkli bir yontem ve bende cok etkili. Eger bulunduğun sehirde psikodramaist bulursan dene istersen.
Ilk defa senden duyuyorum nasil bir yontem acaba

Faydamız olduysa ne mutlu. Teşekkür ederim. Bu uzun süreçte bir şeyler öğrendim doğru. Kat edilen yol bir yana, daha yürünmesi gereken çok yol var. Hayat boyunca da böyle olacak. Arada yorulup pes etsek de, bu da bize sunulan hayat işte. Yorma kendini. İyiysen iyisindir. Kötüysen geçecektir. Bunu yaşayan milyonlarca insan var. Çarpıntı, mide bulantısı, titreme, nefes alamama vs vs vs.... Yolda yürüyen insanları görüp hiç dertleri yok derdim içimden. Şimdi biliyorum ki, bir çok insandan daha iyi durumdayım çok şükür.

Doktorumun dediği gibi, kaderimize razı olup, teslim olabilsek, dertlerimizin büyük kısmı çözülecek.
Kesinlikle her dedigine katiliyorum.biz de boyleyiz napalim diyebilsek belki de hersey bu kadar zor olmayacak.

Ilk defa senden duyuyorum nasil bir yontem acaba
ceren ve sinomelek basiniz sagolsun arkadaslar. Yasadiklariniz kolay seyler olmamali Allah sabir vErsin.

yasanilanlari somutlastiriyor. Yeri geliyor drama yapiyoruz. genelde cok konusmuyor sadece arada soru soruyor bende farkindalik yaratiyor. Farkindalik yarattikcada korkularim ya azaliyor ya bitiyor tek tek.

ceren ve sinomelek basiniz sagolsun arkadaslar. Yasadiklariniz kolay seyler olmamali Allah sabir vErsin.

yasanilanlari somutlastiriyor. Yeri geliyor drama yapiyoruz. genelde cok konusmuyor sadece arada soru soruyor bende farkindalik yaratiyor. Farkindalik yarattikcada korkularim ya azaliyor ya bitiyor tek tek.
Peki sen ne kadarlik hamilesin ilac kullaniyormusun dogum korkusu falan ne durumda

Ah @Ceren2392 bende oleydim oncelikle sakin ol ayni haftalarda brnde tansiyon problemi yasadim daha dogrusu yasadigimi saniyodum ama halbuki tansiyonumu ben cikariyormusum cok korkuyordum cok uzuluyordum hep tansiyon olcturuyordum ve olctukce once 13 8 oluyordu 14 9 15 10 lara kadar ciktim 3 kere acile gittim... inan bak okadar samikiyimki sozlerimde hala bile tansiyon olctururken yukseliyor ama bunu anladim.tansiyon falan olsa ayni zamanda sislik yaparmis elinde yuzunde idrarla potein atilirmis. Ben 20 haftadayke doktor istesende olamazsin tansiyon hastasi diyordu. Bir gorseydin halimi basim azcik agrisin tansiyonum yukseldi iste diyip iyice stres yqpip iyice cogaltiyordum ama inan bana gecti suan 10 a 6 cikiyor bak sunuda soleyim bugun yine olcturdum ama.hrycanlandim ve 12 8 cikti insan zaten kendini anliyor eger kalp atislarimiz hizlaniyorsa bilki sen stres yaptin ve tansiyonun yukseldi ve inan bana tansiyonla ilgili herseyi okudum panik atak stresi yukseltirmis onufa solim
Simdi nasıl tansiyonunuz yükseliyor mu bu sis dediginizi anlamadım neden oluyor acaba bendede varda tansiyon sorunu hepde doktor da yuksek çıkıyor ama elim Ayağım sis değil onu anlamiyorum

Kızlar nolur yardım edin kafayı yemek üzereyim sürekli biseyler okuyorum insanlara soruyorum bu tansiyonu. Heran her dk huzursuzum. Kendimi dinliyoruö nabzm yükselyo ve tansynmu yükseltyorm. Daha 19.haftadym ileriki haftalarda çok riskliymis anne cok tehlike altına giriyormuş ben tansiyon hastasıdegilim ama her ölçüldüğünde cok yükseltiyorum ne yapıcam delirmek üzereyîm aksamları cok berbat geciyor sürekli kuruyorum hamilelikte en tehlikelsi buymus
Canım sen olçuyor musun tansiyonunu neden yine uzgunsun benim gibi

Ya bu
Simdi nasıl tansiyonunuz yükseliyor mu bu sis dediginizi anlamadım neden oluyor acaba bendede varda tansiyon sorunu hepde doktor da yuksek çıkıyor ama elim Ayağım sis değil onu anlamiyorum
gebelik zehirlenmesi denilen olay tansiyon yuksekligi ile bas gosteriyor. Idrarda protein atiyo ayni zamanda vucut sisermis dikkat etmek lazimmis bizler de bunlara taktikca kotu oluyoruz iste.

Ya bu

gebelik zehirlenmesi denilen olay tansiyon yuksekligi ile bas gosteriyor. Idrarda protein atiyo ayni zamanda vucut sisermis dikkat etmek lazimmis bizler de bunlara taktikca kotu oluyoruz iste.
Ama hamilelik tansiyonu diye birşey var sonuçta tedbirini alıcaksin bu rada şekerde oluyor gebelikte ama bunlar doğal yediklerinde dikkat edince düzeliyor bence sizde var mıydı tansiyon var mı daha doğrusu

Peki sen ne kadarlik hamilesin ilac kullaniyormusun dogum korkusu falan ne durumda
Ben 25. Haftanin icindeyim daha. Ilac kullanmiyorum terapiye devam ediyorum. Dogumdan dogum sonrasi hastanede yatmaktan cok korkuyordum. Beni asla bir gun orda tutamqzlar diyordum. Terapi sayesinde düzeldi. Simdi dogum umrumda degil evde bile dogururum gibi geliyor.

Dogumdan dogum sonrasi hastanede yatmaktan korkmuyorum ama gel gorki hala hastaneye muayene icin gitmekten korkuyorum. Hareketsiz 20 dakika kadar ultrasonla bakiyor doktorum. Elimde olsa gitmiycem.carsamba gene kontrolum var simdiden dusunceler sariyor ben nasil hareketsiz yaticam diye.

Ama hamilelik tansiyonu diye birşey var sonuçta tedbirini alıcaksin bu rada şekerde oluyor gebelikte ama bunlar doğal yediklerinde dikkat edince düzeliyor bence sizde var mıydı tansiyon var mı daha doğrusu
Tansiyonum bi ara surekli oynuyodu 14 9 oluyordu 10 dk sonra olcuyodum 12 7 oluyordu falan... tansiyon yoktu aslinda stres den cikartiyorum iste. Sen tansiyon hastasimisin ilac falan kullaniyormusun.

Tansiyonum bi ara surekli oynuyodu 14 9 oluyordu 10 dk sonra olcuyodum 12 7 oluyordu falan... tansiyon yoktu aslinda stres den cikartiyorum iste. Sen tansiyon hastasimisin ilac falan kullaniyormusun.

Bunu kendine niye yapıyosun? 10 dak. arayla ölçülen tansiyon doğru çıkar mı Allah aşkına? Hamileyken bi kere 13 çıkmıştı tansiyonum. Ebe-hemşire bi akrabam var onu aradım. Abla ölüyorum tansiyonum 13 dedim. Hamilesin tabi olacak o kadar dedi. Şurdan şuraya yürüsem benimki de 20 çıkar dedi. Tansiyonuna kafayı takacağına, bunun bi takıntı olduğunu kendine telkin etsene. Tansiyonun çıksa seni hastaneye yetiştirecek biri bulunur. Senin tansiyon ölçmenle eline bişey geçer mi? Haa sinomelek tansiyonunu ölçüyo. Yükselmeyelim/düşmeyelim mi diyecek vücudun? Yapma bunu kendine ya. Yazık günah.

Bunu kendine niye yapıyosun? 10 dak. arayla ölçülen tansiyon doğru çıkar mı Allah aşkına? Hamileyken bi kere 13 çıkmıştı tansiyonum. Ebe-hemşire bi akrabam var onu aradım. Abla ölüyorum tansiyonum 13 dedim. Hamilesin tabi olacak o kadar dedi. Şurdan şuraya yürüsem benimki de 20 çıkar dedi. Tansiyonuna kafayı takacağına, bunun bi takıntı olduğunu kendine telkin etsene. Tansiyonun çıksa seni hastaneye yetiştirecek biri bulunur. Senin tansiyon ölçmenle eline bişey geçer mi? Haa sinomelek tansiyonunu ölçüyo. Yükselmeyelim/düşmeyelim mi diyecek vücudun? Yapma bunu kendine ya. Yazık günah.
Yok zatrn gecti ☺ ben cerene telkin olsun diye yazdim. Eziyet cektim sen cekme diye yazdim cok haklisin dusununce ne olacak bilmiyorum ..... ne guzek yazmissin ki sende tandiyon olmamasina ragmen korkmuyorsun helal olsun dikkat ederim diyorsun. Bide benim su kalp sesimi duymama carpintima bisey soylesen ☺

Yok zatrn gecti ☺ ben cerene telkin olsun diye yazdim. Eziyet cektim sen cekme diye yazdim cok haklisin dusununce ne olacak bilmiyorum ..... ne guzek yazmissin ki sende tandiyon olmamasina ragmen korkmuyorsun helal olsun dikkat ederim diyorsun. Bide benim su kalp sesimi duymama carpintima bisey soylesen ☺

İyi Ceren de okusun o zaman :)) Benim sizden farkım, sizin geçtiğiniz yolu ben 2 sene önce geçtim. Yoksa o dönemde ben de tansiyondan, şekerden korkuyordum. Doktora gidemediğim için şeker yüklemesi yaptıramamıştım ve ya şekerim çıkarsa diye korkudan şeker ölçüm cihazı alıp kendim evde ölçmüştüm. Sizin yaşadıklarınızı yaşadım birebir. Korkunun faydası olmadığı gibi, zararı var aksine. Kalp sesi için ne desem? :)) Müzik dinle mesela. Şarkı söyle duymamak için. Kendini oyalamayı dene. Dikkatin dağılırsa duymazsın belki :)

Back
X