Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hayır panik ataga söylemeniz gerekini anlatmaya calistim sizi tanimiyorum
pardon şimdi anladım bede aynı yönetmi uyguluyorum hata kavga bile deiyorum defol falan sonra geçiyor aslında ben panik ataktan ziyade sabahları uyanınca öyle ruh gibi oluyorum hiç bir şeyden zefk alamıyorum sonra sonra rahatlıyorum öğlene kadar sürüyor sizde böyle sorunlar oldumu ben panik atağı çok iyi tanıdım bunu çözemedim

hayırlı cumalar kızlar gebelikte anksyete yazan bölüme gelin isterseniz oraya daha çok giren oluyor

Selam arkadaşlar.bende maalesefki panik atak+anksiyete hastasiyim.3 yil boyunca paxera ilac kullandim.cok iyi bir ilacti.3 yil boyunca atak ya 3 ya 4 kere gecirmistim o da 1 saati aşmamişti. daha 7 aylik hamileyim.cocuk icin 14 hafta once ilaci biraktigim gibi hamile kaldim.14 haftadir arada yoklayan pa harici bi sıkıntim yoktu ta ki gecen cumaya kadar.cuma gunu oglen cok yogun bir anksiyete ve panik yaşadim.direkt erenkoy ruh ve sinire gittim.doktor sikayetlerimi dinledi ve gebelikte zorda kalininca 3 aydan sonra anne ve bebek icin en az sakincali oldugunu soyledigi selectra 50 mg verdi.sertralin grubundaymis.cumadan beri kullaniyorum ve yan etkileri cok ağir geliyor.iştahsizlik yemek yiyememe uykusuzluk ve en beteri bitmeyen bi mide bulantisi.tabi anksiyetede zerre eksilme olmadi.ölumu bile dusundum bu 3 gunluk arada.bebegimi aldirmayi da.şimdi ne mi oldu sabahtan beri misem bulanmadi ve pa sadece 2 kere yokladi.anksiyetem cok hafifledi.yüzüm güluyor simdi.internetten antidepresanlara vucudun ancak 2 haftadan sonra alistigini okuyup cok moralimi bozmustum.bugun 4.gunum ve anladimki yan etkiler ve kisiye olumlu etkisi kisiden kisiye gercekten degisiyormus.dua edin kizlarda boyle devam etsin.
Peki bebeğiniz nasıl .bende düşünüyorum ilaç almayi

allah yardımcın olsun neden şimdiye kadar sorun yoken birden neden kötü oldunuz

Peki bebeğiniz nasıl .bende düşünüyorum ilaç almayi
Slm arkadaşım. Bebeğim şuanda 11.ayının içinde.gayet sağlıklı.bende doğumdan sonra paxera 20 mg a başladım ve halen emzirirken kullanıyorum.tam olarak yetmesede mg ı arttırmaya emzirirken cesaretim yok. Bebeğim iyi,ona bakabilmek için benim de iyi olmam gerekiyor.sizde de aynı durum sozkonusuysa doktorunuzun onayıyla ilaç kullanabilirsiniz.risk herzaman var ancak dua ile Rabbim bebeklerimizi koruyor.

Slm arkadaşım. Bebeğim şuanda 11.ayının içinde.gayet sağlıklı.bende doğumdan sonra paxera 20 mg a başladım ve halen emzirirken kullanıyorum.tam olarak yetmesede mg ı arttırmaya emzirirken cesaretim yok. Bebeğim iyi,ona bakabilmek için benim de iyi olmam gerekiyor.sizde de aynı durum sozkonusuysa doktorunuzun onayıyla ilaç kullanabilirsiniz.risk herzaman var ancak dua ile Rabbim bebeklerimizi koruyor.
Selamın aleyküm arkadaşım Allah şifamızı versin inşallah... ben inşallah 10 gün sonra Doğum yapıcam ilacı bıraktım devam etsem mi bilemiyorum Doğumda bi sıkıntı olurmu aceba doktorum olmaz diyo ama içim rahat değil emzirrkende içebilirsin dedi napıcamı şaşırdım eşim içme diyo ben iyi değilim :(

Hamilelikte de aldınız mi

Selamın aleyküm arkadaşım Allah şifamızı versin inşallah... ben inşallah 10 gün sonra Doğum yapıcam ilacı bıraktım devam etsem mi bilemiyorum Doğumda bi sıkıntı olurmu aceba doktorum olmaz diyo ama içim rahat değil emzirrkende içebilirsin dedi napıcamı şaşırdım eşim içme diyo ben iyi değilim :KK43:
Cnm sen hamilelikte hangi ilacı kullandin ve kaç doz..ama birden nasıl biraktin
Bubilaclar birden birqkiliijca çok kötü yaliyir

Slm.buranin eskilerinden sayılirim.paxera ve muadili paxil kullanimina hamilelikte sicak bakilmiyor.buradan sadece 1 arkadaş paxera kullandi.geri kalanimiz selectra kullandik.ben hamileligimin 3.ayından itibaren selectra 50 mg kullandim.doğum sonrasi ise paxera 20 mg a geçtim.emzirirken paxil ve muadillerine izin var.bu arada bebegim gebelik zehirlenmesinden dolayi erken dogdu ama bir sorunumuz olmadi çok şukur.şuanda da dünya tatlisi 4 aylik bir prenses.
Gebelik zehirlenmesi neden oldu

Arkadaslar ,asla vebal almak istemem ama bu panik atak ve okb nin nekadaf zor bir hastalik oldugunu bildigim icin yazma geregi duydum.ben izmirdeki cok bilinen ozel bir hastanenin yine cok bilinen profesorune gittim.iki bebek kaybim oldugu icin ilacsiz duramiyorum.doktorumla bu konuyuda konustum ve bana lustrali kullanmaya devam et hamile kalinca keseriz gunu kurtarcak ilac veririm gerekirse dedi.uc ay sonrasinda ihtiyac duyarsan terar baslariz dedi.kesinlikle rahat olmami , bu ilacin gebelikte hep kullandirdiklari bir ilac oldugunu soyledi.oyle lagit falanda imzalatmadi kendine cok guvendigi icin.bana oyle guzel acikladiki icim rahat 75mg selectra kullaniyorm ve korunmuyorum.ilk uc ayda da kullanabilirz ama 75mg selectra sana yetiyorsa,uc ay dayanabilirsin cnku agir bir hasta deilsin dedi.adam diyorki o bebek icerde duracaksa herturlu durur bosuna gerilme dedi.ilaci kullanmaya devam et diyede israrla soyledi.egerbasla bir ilac kullaniyorsaniz lustrale gecis yapin.tabiki kullanmamak en iyisi.ama elimizde deil malesef.sevgile saygilar mutlu huzurlu hamilelikler dilerim herkess
Merhaba merak ettim gebelikte lutstral kullandınız mı??

Cnm sen hamilelikte hangi ilacı kullandin ve kaç doz..ama birden nasıl biraktin
Bubilaclar birden birqkiliijca çok kötü yaliyir
Ben 18. Haftada başladım prozac 20 mg. Ve nervium diye bi ilaç passiflora da verdi ama onuda içmedim artık prozac bitmişti kontrole gidecektim eşim bugün yarın derken gidemedik bırak falan dedi ama nervium dediğim ilaçtan çeyrek alıyordum öyle bırakmış oldum ha bende çok kötü oluyorumda korkuyorumda açıkçası inşallah yanlış yapmıyorumdur :(

Evet 12.haftamdan itibaren lustral ve risperdal kullandım.doguma bir hafta kala bıraktırdı dr.um.sonrasında lustrale tekrar başladık.risperdal içirmiyor.emziriyorum da canım 8 aylık bebeğim şu an.
Benim dr bırakma bişey olmaz demişti ama ben bıraktım Doğumdan sonra inşallah ataklar gelmez yine şimdi yokluyo ama idare etmeye çalışıyorum

Benim dr bırakma bişey olmaz demişti ama ben bıraktım Doğumdan sonra inşallah ataklar gelmez yine şimdi yokluyo ama idare etmeye çalışıyorum
Lohusalık sıkıntısı olur o da belki canım.Ben kucağıma almamla başka dünyaya geçtim :)şifa oldu kuzum bana.

Evet 12.haftamdan itibaren lustral ve risperdal kullandım.doguma bir hafta kala bıraktırdı dr.um.sonrasında lustrale tekrar başladık.risperdal içirmiyor.emziriyorum da canım 8 aylık bebeğim şu an.
Bi yan etkisi olmadı yani degil mi doğuma 1 hafta kala kötü olmadıniz mi onu neden biraktirdi

Back
X