Panik atak

rica ederim efendim :) evet doktorum :)

inanın nöbet anksiyeteleri,sınav stresleri, hepsini yaşadım ve bazen öğürecek kadar midem bulandı stresten,kollarım karıncalandı,ağzım kurudu, soğuk soğuk terledim...

olabilir çünkü insanız,aslında vücudumuzda cerayan eden her şey biyokimyasal reaksiyonlardan kaynaklanıyor.

vücut strese tepki verir, insanı insan yapan şeylerden biridir bu.

panik atak daha farklı bir olay, yani bir veya 2 kez bu tarz bir şey yaşadınız diye hemen kendinizi kötü moda sokmayın.

her insan zaman zaman bu tarz stres nöbetleri geçirir. hepsi de vücudun verdiği yanıttan kaynaklanır.

içinizi rahat tutun. eğer sık sık tekrarlarsa bu ataklar,o zaman ''ya acaba bir sorun mu var,önce dahili olarak inceleyelim,eğer temizse psikiyatrik açıdan ele alalım'' deriz.

doktorlarımıza güvenin :) google'dan uzak durun bir süre :)

****şuraya da görsel ekleyeyim:

Eki Görüntüle 2910126

bunların hepsi DSM tanı kriterleridir. yani otoriteler tarafından belirlenmiştir :)

Ah bir onceki msjiniz öyle iyi geldiki
Tam anlamiyla anlattiginizi yasadim
2019da 10bin tlden fazla para harcadim 5 doktor gezdim defalarca ekg kan testi
En son artik aglayinca bir ihtimal dedi o zmn jetonum dustu aniden sekerim dusuyormus... sonrada asla kendime gelemezdim saatlerce uyurdum
Oysa ilk acile gittigimde serce parmagimi bile oynatamazken sekerim olculseydi 6 ay perisan olmazdim
Once fiziki degerler, sonra psikoloji
Hele cift anadala sahip dahiliye kardiyologa gitmistim o kdr uzmustuki, simarik demisti abartiyorsun demisti.

Ben de panik atak ve anksiyete tedavisi gördüm. Şimdi çok şükür iyiyim. Karşıya geçmek için vapura binemiyordum şimdi tek başıma uçağa biniyorum 🤗 Öncelikle sorunun kaynağını tespit etmeniz lazım. Son zamanlarda kafanıza taktığınız, stres haline getirdiğiniz bir şey var mı? Kalp vb. sorunlarınız yoksa bir psikiyatriste gidip panik anında yaşadığınız şeyleri anlatmanız lazım. Panik atak kalp krizi gibi hissettirir, sanki ölecekmiş boğulacakmış ya da delirecekmiş gibi hissedersiniz.

Antidepresan ilaçların prospektüsünde agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu yazıyor. Kaygı bozukluğuysa sadece, neden panik bozukluğu diye belirtiliyor 😐
Biliyorum canım yazdığıni panik atak diye geçmiyor zaten panik bozukluk . bigun doktora sorduğumda panik atak diye bişi yok dedi bence şok oldum neyi kastetti atak değilde bozuklukmu diyicegiz yada bizim bildiğimiz panik atak anksiyete bozukluğumu oluyor

Önemsemiyorum o durumu, üstünde durmuyorum. Yoksayıyorum genelde. Tedavi sekillerinden birinin, başka aktivitelerle ilgilenme olduğunu duymuştum psikiyatristten. Bu illet vücudu cok sık yoklayan cinsten. Bazen en alakasız durumda ortaya çıkar. O yüzden onu vücudumuzun bir parçası gibi görüp umursamamak en etkili cözüm. Tabii ki nefes egzersizi de aşırı faydalı. (Diyaframdan) günlük hayatınızı çok etkiliyorsa profesyonel destek almalısınız. Tiroidinizde sıkıntı var mı?

Önemsemiyorum o durumu, üstünde durmuyorum. Yoksayıyorum genelde. Tedavi sekillerinden birinin, başka aktivitelerle ilgilenme olduğunu duymuştum psikiyatristten. Bu illet vücudu cok sık yoklayan cinsten. Bazen en alakasız durumda ortaya çıkar. O yüzden onu vücudumuzun bir parçası gibi görüp umursamamak en etkili cözüm. Tabii ki nefes egzersizi de aşırı faydalı. (Diyaframdan) günlük hayatınızı çok etkiliyorsa profesyonel destek almalısınız. Tiroidinizde sıkıntı var mı?
Kan aldırmıştım tiriodlerim de sıkıntı çıkmamıştı. Benim çok pis bir huyumdur gereğinden çok düşünürüm saçma şeyleri acaba neden böyle oldu niye böyle oluyor diye diye kendimi tedirgin ediyorum.

Ben de panik atak ve anksiyete tedavisi gördüm. Şimdi çok şükür iyiyim. Karşıya geçmek için vapura binemiyordum şimdi tek başıma uçağa biniyorum 🤗 Öncelikle sorunun kaynağını tespit etmeniz lazım. Son zamanlarda kafanıza taktığınız, stres haline getirdiğiniz bir şey var mı? Kalp vb. sorunlarınız yoksa bir psikiyatriste gidip panik anında yaşadığınız şeyleri anlatmanız lazım. Panik atak kalp krizi gibi hissettirir, sanki ölecekmiş boğulacakmış ya da delirecekmiş gibi hissedersiniz.
Benim boğaz reflüm vardı . Boğazım ağrıyordu bu sebepten acaba neden böyle oldu neden boğazım ağrıyor , yoksa kötü bir şey mi var diye düşünüyordum. Sonrasında kötü olmaya başladım 😐 her şey bununla başladı

Ah bir onceki msjiniz öyle iyi geldiki
Tam anlamiyla anlattiginizi yasadim
2019da 10bin tlden fazla para harcadim 5 doktor gezdim defalarca ekg kan testi
En son artik aglayinca bir ihtimal dedi o zmn jetonum dustu aniden sekerim dusuyormus... sonrada asla kendime gelemezdim saatlerce uyurdum
Oysa ilk acile gittigimde serce parmagimi bile oynatamazken sekerim olculseydi 6 ay perisan olmazdim
Once fiziki degerler, sonra psikoloji
Hele cift anadala sahip dahiliye kardiyologa gitmistim o kdr uzmustuki, simarik demisti abartiyorsun demisti.
gerçekten çok üzüldüm... süreci bu kadar sancılı geçirmeniz biraz da sizi muayene eden meslektaşlarımın hatası galiba.. çok basit ya,parmak ucundan bi glukoz bakılsa dediğim gibi çoğu panik atak vb tanısı alan hastanın tanısı komple değişecek...

neyse,nihayetinde çözüme ulaşmış olmanıza sevindim ♥️

gerçekten çok üzüldüm... süreci bu kadar sancılı geçirmeniz biraz da sizi muayene eden meslektaşlarımın hatası galiba.. çok basit ya,parmak ucundan bi glukoz bakılsa dediğim gibi çoğu panik atak vb tanısı alan hastanın tanısı komple değişecek...

neyse,nihayetinde çözüme ulaşmış olmanıza sevindim ♥️

Ilk gittigim hastahane ztn cok problemli ben kapida bayilmisim, gelsin diye bagiriyormus is arkadasim olay cikarmis ama bakmadilar
Isin ilginc yani tansiyon olcuyordum ama seker olcmuyordum ustelik potansiyel hasta oldugumu biliyordum.
O surecte sehrimde bir doktora gidiyordum bol su ve magnezyum iyi gelebilir kalpte bie sorun yok ama soda ic bakalim neler olacak dedi onunla cozemeyince istanbula kendimi attim
Once ozel bir hastahaneye gittim kalbinde kacak var dedi ablasyon onerdi. Solugu istanbul kardiyolojide aldim o adam beni aglatti cift anadali olan oydu
Geri yasadigim sehre dondum bir doktor onermislerdi cuma fenalasinca ona gittim, ablacim kalp krizinden olmeyecegine eminim ama seker tansiyon olcmeyi denedinmi dedi jeton dustu holter onerdi denk gelmiyor dedim o haftasonu surekli atak gecirmisim yemek yedikce aciktikca.
Sonra dahiliyeye gittim 3 aylik degerim 11 cikmisti insulinde cok yuksekti. Ordan endokrinolojiye gectim ne damar kaldi ne kan 11 kez kan vermistim
Bir sekilde cozuldu ama artik gidip gelmekten yorgun dusmustum bu arada magnezyum bakilmadi ama takviye onerildi uzun sure hayatimda zenginlestirmistim
Bunu anlayabilen hissedebilen bir doktorla karsilasmak cok mutlu etti
O surecte bir acil doktoruna denk gelmistim sen gol at diyorsun ben kaleciyim dedi gelme yorulma dedi hepsinin ilk sorusu psikolog fln gordumu oluyordu kac enjektor sakinlestiriciyi reddettim ben ztn bayilmisim daha nereye gevsicem daha ne maceralar ne maceralar😂

Yıllardır panik atakla yasiyorum şimdi ilaçlardan dolayı durduk yere atak geçirmiyorum ama stresli bir anda ya da bir şeyden korktugumda oluyor bende kalp atışı hizlanmiyor bogazimin sistigini ve nefes borumu tikadigini nefes alamadığımi sanıyorum bayılacak gibi oluyorum sonrasında da geçince yani bütün gün yorgun oluyorum Allah şifa versin duruyo evet ama bir yerden yine patlak veriyor hiç geçmiyor yani

Back
X