Panik atak

Kafamızın icindekiler, düsüncelerimiz fizigimize yansır hastalıklar bu sekil dogabiliyor. Ne düsünüyordunuz? Canınızı ne sıktı? Herhangi bir sey mi oldu böyle oldunuz? Yada hasta mıydınız? O yüzden lütfen psikiyatri’ye görünün derim.

Birde ne olur ne olmaz her ne kadar sağlıklı olsanız bile güzel bir sağlık testlerinden geçerek, vitamin, kan değerlerinize baktırın.

Hatta size şunu sormak istiyorum . Adam her konuda uzman😋😋😋 😂😂 kalbim ağrıyor deseniz ilaç veriyor , psikolojim bozuk deseniz çat antidepresan yazıyor . Vücutla alâkalı her şeye hakim adam 😂aile hekiminin bu tarz şeyler yapması her şeyden anlaması bana saçma geliyor . Mecbur kalmadıkça adama gitmiyorum. Adam herkese ne şikayeti olursa olsun mutlaka bir ilaç yazıyor sizce yaptığı doğru mu?
Bu doktorlar da ilaç yazsalar suç yazmasalar suç. Ben de Aile hekimine genelde ilaç yazsın diye gidiyorum sohbet etmeye gitmiyorum yani😅
Aile hekimleri anti depresan yazamıyor öyle çat diye.

Acile götürdü eşim. kalbimde veya herhangi bir yerimde sıkıntı çıkmadı. Ben teşhis koymadım şayet teşhis koyacak olsaydım kendime, kalp krizi derdim .
Evinizde sedatif bir şeyler bulundurun. Bitkisel sakinleştirici şuruplar var. Bir de nefesinizi tutun ya da kese kağıdı gibi bir şeyin içine nefes alıp verin. Nefes alamiyormussunuz hissine iyi gelecek nefes tutmak. Ayaktaysaniz oturun ve bunun psikolojik olduğunu, doktorun fizyolojik bir sorununuz olmadığını söylediğini hatırlatın kendinize🌺

Merhaba , bu sorundan gençliğimde çok çektim :(
Üniversiteye gidiyordum o zamanlar 20 yaşında var yoktum bana bir gün ders çalışma esnasında geldi. Zaten hep aniden hiç anlamsız bir yerde gelir. Bende her panik atak hastası gibi kalp sandım tam bir sene abartısız doktor doktor dolaştım. Kaç kez acile gittim hiç bilmiyorum. Sayısız tetkikler yaptırdım. İlaçlı tomografiye bile girdim . Şükür bir şey çıkmadı. Bir senenin sonunda artık bir deri bir kemik kalmıştım bir gece ağlaya ağlaya soluğu psikiyatri acilde aldım . Bir ilaç verdiler bu ilaç sonrası şikayetlerim azaldı normalde döndüm ama maalesef asla eskisi gibi olamadım :( yine bir tedirginlik her zaman kaldı üstümde. Ayrıca o verdikleri ilaçlar beni mahvetti. Hem kişiliğimi bozdu hem kilo aldırdı. 2011 senesinde başladı ilaç kullanımım 2018 e kadar sürdü. Bıraktıkça kötü oluyordum.
Önce bir doktora gidip muayene olun içiniz rahat etsin fiziksel bir probleminiz olup olmadığını öğrenin her şeye rağmen. Eğer sorununuz panik ataksa (burdan benim bir şey demem doğru olmaz) şikayetinizin tekrarlayıp tekrarlamayacağına bakın . Stresliyseniz o stresi azaltmaya yönelik meditasyon vs kendi tercih edebileceğiniz stres atma yöntemlerini deneyin. Panik atak iseniz , İnşallah ilaçsız doğal yöntemlerle kendiliğinden çözersiniz.

Evinizde sedatif bir şeyler bulundurun. Bitkisel sakinleştirici şuruplar var. Bir de nefesinizi tutun ya da kese kağıdı gibi bir şeyin içine nefes alıp verin. Nefes alamiyormussunuz hissine iyi gelecek nefes tutmak. Ayaktaysaniz oturun ve bunun psikolojik olduğunu, doktorun fizyolojik bir sorununuz olmadığını söylediğini hatırlatın kendinize🌺
Çok teşekkür ederim 😍 tekrar olmasından korkuyorum umarım evde tekken olmaz 🙏 elleriniz dert görmesin 🌹❤️

Ben kendi kendime teşhis koymuyorum genelde. Sizin koyuyor olmanız bunun doğru olduğunu göstermiyor. Evet grip de olsam ki grip ciddi bir hastalıktır doktora gidiyorum, teşhisi doktor koyuyor, tedaviyi doktor ayarlıyor.

Panik atak ise zaten teşhis ve tedavi gerekli. Değilse, fiziksel bir sorunsa yine teşhis ve tedavi gerektirecek bir sorun olabilir. Kalp spazmı geçirdiyse ve panik atak diyorsa ne olacak mesela?

Sosyolojik çıkarımlarınız da size kalsın, o kısımla ilgilenmiyorum ben.

:)
ah surekli laf sokmaya çalışmak ah...
neyse.
size iyi forumlar.

kendimi size açıklamıyorum her zamanki fikrimle bağdaşması adına editliyorum;
insan tabii ki doktora gitsin,gitmeli de zaten, ama kişi artık çevrede belki 15 belki 20 tane panik ataklı kişi tanıdığı için, çarpıntı, ölecekmiş gibi olma, bayılmak, halsizleşmek ve sonra hızlıca duzelmek gibi durumları yaşayınca bende de panik atak var diyor. (ki aynı durumda doktor bana bu teşhisi koymuştu) bunun için dalga geçilmesi tepki gösterdiğim şey. belki meditasyon, nefes egzersizi, spor, kitap vs öneren olur diye yazılmış belli. ama hep daha ilk mesajdan tepki yiyor konu sahipleri. ben sıkıntılarımı asla burda anlatmam, bir canım da buna sıkılır çunku ne gerek var derim. yardımcı olan, gerçekten iyi niyetli çok kişi var, ama ne yazık ki bazen de biri bir şey dese de canına okusam diye gelen de çok fazla. birbirimize tahammulumuz kalmamış ve her iletişim aracını stres atmak için kullanıyoruz. inşallah bir gun norveç, finlandiya gibi ferah bir ulke oluruz da o zaman biz de mutlu yuzler göruruz.

Son düzenleme:
neyse.
size iyi forumlar.

insan tabii ki doktora gitsin,gitmeli de zaten, ama kişi artık çevrede belki 15 belki 20 tane panik ataklı kişi tanıdığı için, çarpıntı, ölecekmiş gibi olma, bayılmak, halsizleşmek ve sonra hızlıca duzelmek gibi durumları yaşayınca bende de panik atak var diyor. (ki aynı durumda doktor bana bu teşhisi koymuştu) bunun için dalga geçilmesi tepki gösterdiğim şey. belki meditasyon, nefes egzersizi, spor, kitap vs öneren olur diye yazılmış belli. ama hep daha ilk mesajdan tepki yiyor konu sahipleri. ben sıkıntılarımı asla burda anlatmam, bir canım da buna sıkılır çunku ne gerek var derim. yardımcı olan, gerçekten iyi niyetli çok kişi var, ama ne yazık ki bazen de biri bir şey dese de canına okusam diye gelen de çok fazla. birbirimize tahammulumuz kalmamış ve her iletişim aracını stres atmak için kullanıyoruz. inşallah bir gun norveç, finlandiya gibi ferah bir ulke oluruz da o zaman biz de mutlu yuzler göruruz.
Öfff 🙄

Bir psikiyatri panik atak diye birşey olmadığını söyledi.sanirim anksiyete ye halk arasında panik atak diyorlar yanlismi biliyorum ?

Konu sahibi, panik atağın da belli tanı kriterleri var. Yaşadığınız şeye hemen panik atak diyemeyiz, ancak bu tekrarlarsa, veya bu fiziksel değişiklikleri açıklayacak bir psikolojik faktörü tespit edersek panik atak olabilir mi acaba deriz.

genelde tansiyon ve şeker düşünce aynı bu anlattıklarınız olur.

el ayak titremesi, soğuk soğuk terleme, bulantı, göz kararması, baş dönmesi vb..

Bu semptomlara sempatik deşarj deriz ve sempatik sinir sistemini uyaran her şey bu saydıklarıma yol açar.

iş yapmışsınız durup dururken kendinizi kötü hissetmeye başlamışsınız. Muhtemelen yukarıda bahsettiğim durumlardan biri oldu.

acilde sık yapılan yanlışlardan veya unutulan uygulamalardan biri diyeyim, hastanın kan şekerini ölçmemektir.

halbuki parmak ucundan hemen ölçülse belki de panik atak veya kriz tanısı konulan çoğu kişinin tanısı tamamen değişecek.

kendinizi hemen telaşa sokmayın. Panik atak olduğunuzu düşünmüyorum.

panik atak teşhisini de acil doktoru koyamaz, psikiyatrist koyabilir. Eğer durumunuz devam ederse psikiyatriden bir randevu alıp muayene olun olur mu 😊
Panik atak diye birşey varmı ?

Psikiyatriye gideceğim zaten :) teşekkür ederim . İnanın o kadar korktum ki acil doktoru falan görmedi gözüm . Bir şeyler düşünüyordum kendi kendime işte o an içim sıkıldı , sonra daha kötü oldum

Belki stres yaptığın birşey var ondan oluyordur biara bnde acillik oluyodum taşikardi diye bisimis

Merhaba , bu sorundan gençliğimde çok çektim :KK43:
Üniversiteye gidiyordum o zamanlar 20 yaşında var yoktum bana bir gün ders çalışma esnasında geldi. Zaten hep aniden hiç anlamsız bir yerde gelir. Bende her panik atak hastası gibi kalp sandım tam bir sene abartısız doktor doktor dolaştım. Kaç kez acile gittim hiç bilmiyorum. Sayısız tetkikler yaptırdım. İlaçlı tomografiye bile girdim . Şükür bir şey çıkmadı. Bir senenin sonunda artık bir deri bir kemik kalmıştım bir gece ağlaya ağlaya soluğu psikiyatri acilde aldım . Bir ilaç verdiler bu ilaç sonrası şikayetlerim azaldı normalde döndüm ama maalesef asla eskisi gibi olamadım :KK43: yine bir tedirginlik her zaman kaldı üstümde. Ayrıca o verdikleri ilaçlar beni mahvetti. Hem kişiliğimi bozdu hem kilo aldırdı. 2011 senesinde başladı ilaç kullanımım 2018 e kadar sürdü. Bıraktıkça kötü oluyordum.
Önce bir doktora gidip muayene olun içiniz rahat etsin fiziksel bir probleminiz olup olmadığını öğrenin her şeye rağmen. Eğer sorununuz panik ataksa (burdan benim bir şey demem doğru olmaz) şikayetinizin tekrarlayıp tekrarlamayacağına bakın . Stresliyseniz o stresi azaltmaya yönelik meditasyon vs kendi tercih edebileceğiniz stres atma yöntemlerini deneyin. Panik atak iseniz , İnşallah ilaçsız doğal yöntemlerle kendiliğinden çözersiniz.
Bazı antidepresan ilaçlar ,hasar bırakarak iyileştiriyor🥺sizede çok geçmiş olsun 🙏 şu an nasılsınız

neyse.
size iyi forumlar.

Evet bazı kişiler burada bir şey paylaştığı zaman , konu sahibini bi dövmediği kalıyor 😂 kafamızın estiği gibi langır lungur konuşmamak gerek . Biraz sakin olun ya 😒

Bir psikiyatri panik atak diye birşey olmadığını söyledi.sanirim anksiyete ye halk arasında panik atak diyorlar yanlismi biliyorum ?
Antidepresan ilaçların prospektüsünde agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu yazıyor. Kaygı bozukluğuysa sadece, neden panik bozukluğu diye belirtiliyor 😐

Kafamızın icindekiler, düsüncelerimiz fizigimize yansır hastalıklar bu sekil dogabiliyor. Ne düsünüyordunuz? Canınızı ne sıktı? Herhangi bir sey mi oldu böyle oldunuz? Yada hasta mıydınız? O yüzden lütfen psikiyatri’ye görünün derim.

Birde ne olur ne olmaz her ne kadar sağlıklı olsanız bile güzel bir sağlık testlerinden geçerek, vitamin, kan değerlerinize baktırın.
Boğazımla alâkalı bir şeyler düşünüyordum . Yapılacak işlerimi düşünüyordum. Bir daha olur diye de korku kaldı şimdi 😥 mutlaka baktıracağım çok teşekkür ederim . Zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ediyorum ❤️🙏😍

Antidepresan ilaçların prospektüsünde agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu yazıyor. Kaygı bozukluğuysa sadece, neden panik bozukluğu diye belirtiliyor 😐
Kaygı Bozukluğu genel kümenin adıdır. Panik Bozukluğu, Sosyal Fobi, Özgül Fobi, TSSB alt kümeleridir. Panik atak ve panik bozukluk aynı şey değildir. Panik atak limbik sistemde sempatik sinir sisteminin tehlike uyarısına karşı verdiği hayatta kalma refleksidir. Kalp atışı hızlanır, göz bebekleri büyür, solunuk sıklığı artar, terleme artar. Bu travmatik yaşantının ardından kişi 1 aylık süreç içerisinde beklenti anksiyetesi yaşarsa, ya yine aynısını yaşarsam, deliriyor muyum, kalp krizimi geçiriyorum ruminasyonları yaşarsa ve atak yaşamamak icin güven arayıcı ve kaçınma davranışları geliştirdiyse panik bozukluk teşhisi alır. Herkes hayatı boyunca 1-2 kez panik atak yaşar. Ancak herkes panik bozukluk gelistirmez.

doktora gitse sizce ne derdi bu durumda? ben aynısını anlattım doktora panik atak dedi d....l ve p...l verdi mesela. tıpatıp aynılarını anlattım. ne test yaptı ne başka şey.
boğazım ağrıyo ve burnum akıyorsa(eskiden şimdi covid var) grip oldum derim doktora gidip tasdikletmemek o hastalığa sahip olunmadığını mı gösteriyor.
yardım istemek için konu açanları surekli bir sorgulama, yerme hali olması ulkemizdeki kişilerin duygu durumları hakkında çok net bilgi sahibi yapıyor bizi, sosyolog olsam kesinlikle bu forumun 10 yıl öncesi ve 10 yıl sonrası halini incelerdim aradaki farktan çıkarımlar yapmak için.
Kesinlikle çok haklısınız . Bazen çok eski konulara denk geliyorum ya insanlar ne kadar naif, kibar, sevecen, anlayışlıymış diyorum. Yorumları okudukça okuyasım geliyor. Yargılama, yerme yok yardımlaşma var. Yıllar içinde çok şey değişmiş gerçekten. Neden bu kadar tahammülsüzleştik bilmiyorum 🤷‍♀️

Bazı antidepresan ilaçlar ,hasar bırakarak iyileştiriyor🥺sizede çok geçmiş olsun 🙏 şu an nasılsınız
Şuan iyiyim . Fakat panik atağı hiç bilmediğim dönemdeki kadar süper değilim. Anksiyetik bir sorun bıraktı bende ya yeniden gelirse korkusu hep bir yerlerde var . Ve ilaçlar gerçekten baya zarar verdi bana yani şöyle söyleyim o kadar umursamaz yapıyor ki bazen ahlaki anlayışınıza kadar etkileyebiliyor. Üstüne kilo sorunu zaten cabası.

Panik atagin sebep degil sonuc oldugunu dusunuyorum, mutlaka altinda yatan fiziksel bir sebep bulunuyor ve o cozulmedikce tam tedavi saglanmiyor
Kapsamli bir kan tahlili yaptirmanizi tavsiye ederim, mineral eksikliklerinden seker degisimine ( ani dusus yukselis) bir suru sebep olabilir. Mesela d vitamini veya magnezyum eksikligi ani carpinti yapar

Back
X