panik ataktan tamamen kurtulduğumu nasıl anlarım?

elaaa46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2014
505
259
Merhaba arkadaşlar. Bir kişi panik ataktan kurtulup kurtulmadıgını nasıl anlar? Yani ben atlattım demek için krizsiz ve ilaçsız ne kadar süre geçmesi gerekir? Negatif yorum yapıp bu hastalıktan asla kurtulamazsın gibi klişe sözler yazmazsanız memnun olurum.

ataklarınız kalmaz süre olarak bişey diyemem kaç yıldır tedavi görüyorsunuz?
ben 1 yıl ilaç tedavısı gördum sonra 8 ay ılacsızdım bır tedavı görmedim daha sonra 1 yıl daha kullandım ilaç yani 2 yıl ilaçkullandım 9 ay önce bıraktım 10 mg. idi 9 aydır kendımı ıyı hıssedıyorum ve bebek dusunuyorum ama bebek planımı yaparken de insan işster istemez atlatıp atlatmadıgını anlayabılmek ıstıyor.

kendi kendinizemi bıraktınız ilaçlarınızı dr konturolündemi? kendi elinizde biliyorsunuz dimi madem iyi hissediyorsunuz kendinizi kafanızı sürekli meşkul edin hobi edinin dilerim herşey gönlünüzce olur bu hayata bir kere geliyoruz herşeyi takmayın böyle telkin edin kendinizi çok yakınımda şuan ilaçlarını azalttı bırakıcak inş o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ..

ben artık umursamaz bir insan olup cıkmıstım hıcbırseyı kafama takmamaya basladıgım dönemde doktoruma gıttım. Doktor bey bu ilaç beni aştı cok umursamaz vurdumduymaz oldum ben herseyı bosvermıss hayalet gıbı gezıyordum. Ne alarmları duyuyordum sabah ne de faturalarımı zamanında ödüuyordum. Yanı bir gün elektrık kesılıyor öbur gün baska bısey oluyır yanı o kadar umursamazdımkı kendımden nefret ettım. yanı doktora bıle dıyecektım eskıden doktorluk mu vardı gıt yat evınde bosver ısı gucu :)herseyı bosver gıtsın o derecedeydım. doktora umursamaz oldugumu soyleyınce keselım ılacı yavas yavas dedı 1 ay 5 mg. kullan sonra bırak dedı. bende yarım kullandım bıraktım ama 5 gunum zor gectı. 5 gun cok zorlandım ama sonra iyiydim.Sukurler olsun

kendi kendinizemi bıraktınız ilaçlarınızı dr konturolündemi? kendi elinizde biliyorsunuz dimi madem iyi hissediyorsunuz kendinizi kafanızı sürekli meşkul edin hobi edinin dilerim herşey gönlünüzce olur bu hayata bir kere geliyoruz herşeyi takmayın böyle telkin edin kendinizi çok yakınımda şuan ilaçlarını azalttı bırakıcak inş o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ..
inşallah sizin yakınınız olan kişi de ilaçlarını bırakır ve birdaha dönmez ilaçlara. 5-10 gün sabretmesi yeterli zaten atak olmuyor sadece aşırı bas dönmesi oluyor tek etkisi bu ilaçsızlıgın.

Merhaba öncelikle gecmişolsun bende bundan 3 sene önce agır panik atak hastasıydım fakat her hafta terapi ve ilaçla bu hastalıgı tamamen atlatmıstım ve hemen arkadına hamile kaldım cok rahat ve sıkıntısız bir hamilelik gecirdim hamileliğim boyunca hep yürüyüş yaptım ve hiç aksatmadım hersey yolundaydı taki 33. Haftada erken dogumuma kadar dogum oldu bebegim coksaglıklı ve 7 hafta erken dogmasına ragmen 2.5 kiloydu kısa süre yogun bakım falan derken cıktı büyüdü suan 14 aylık ve çok şükür saglıklı ama benim panik stagım tetikledi ve tekrar tedaviye basladım benimki dogumun travması şimdi çıkıyo tavsiyem hemen bebek yapın suan bile benim ilacım o annelik baska bir duyguymuş herseye ilaç olabiliyo sevgiler

Merhaba öncelikle gecmişolsun bende bundan 3 sene önce agır panik atak hastasıydım fakat her hafta terapi ve ilaçla bu hastalıgı tamamen atlatmıstım ve hemen arkadına hamile kaldım cok rahat ve sıkıntısız bir hamilelik gecirdim hamileliğim boyunca hep yürüyüş yaptım ve hiç aksatmadım hersey yolundaydı taki 33. Haftada erken dogumuma kadar dogum oldu bebegim coksaglıklı ve 7 hafta erken dogmasına ragmen 2.5 kiloydu kısa süre yogun bakım falan derken cıktı büyüdü suan 14 aylık ve çok şükür saglıklı ama benim panik stagım tetikledi ve tekrar tedaviye basladım benimki dogumun travması şimdi çıkıyo tavsiyem hemen bebek yapın suan bile benim ilacım o annelik baska bir duyguymuş herseye ilaç olabiliyo sevgiler
AYYY saol cececem ben hamileyim. dün öğrendim.cok heyecanlandım.su an kendımı psikolojık olarak iyi hissesidıyorum.umarım 9 ay boyle devam eder. darısı basıma sağlıklı sıhhatli bir hamilelik ve dogum geciririm umarım. saollll yorumun için.

X