• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pantolonlarim ve eteklerim olmuyor !!

ya kas mi bilmem ama belkide inceldiniz

ama keske baksaydiniz baslamadan önce ölcülerinize yinede dedigniz fiziginiz düzgünse olabilir skislasma

yani yaptiginiz spor veya harkete göre kalca skilasip yuvarlak olur...

Incelmedim sanki daha sekillendi kalca ve göbek. Önceden rahatlikla olan pantolonlarimin icine zor giriyorum hatta fermuarlari bile zor kapaniyor.

Arkadaslar bundan önce aldigim 5 kilodan dolayi spora ve hayatimda yaptigim radikal degisimleri paylasmistim. Yaklasik 4 haftadir bu programi devam ettirmekteyim. Kadinlarin malum problemi olan göbek ve kalcalarimda az da olsa vardi. Bende bu bölgelere agirlik verdim. Ama sonuc vahim oldu :)) Biraz abartmis olmaliyim ki fazla bir sekilde kaslandim artik ne eteklerim ne pantolonlarim olmuyor. Hepsi bir beden kücük geliyor. ne yapacagimi sasirdim. Alisverise gitsem bir türlü gitmesem bir türlü.

Ayni sorunlari yasanlar oldu mu ?
4 haftada etek ve pantalonlara sigamayacak kadar kas yapilamaz ki?!
Kilo almis olmayasiniz ya da ödem olmasin?
Bildigim kadariyla kas vücudu sikilastirir, incelirsiniz.
Uzmanlara göre haftada 4 gün spor yapmak en idealidir, eger her gün ardarda (araya dinlenme günü koymadan ) spor yaptiysaniz ondanda olabilir.

Son düzenleme:
4 haftada etek ve pantalonlara sigamayacak kadar kas yapilamaz ki?!
Kilo almis olmayasiniz ya da ödem olmasin?
Bildigim kadariyla kas vücudu sikilastirir, incelirsiniz.
Uzmanlara göre haftada 4 gün spor yapmak en idealidir, eger her gün ardarda (araya dinlenme günü koymadan ) spor yaptiysaniz ondanda olabilir.

Ödem gibi bir sey söz konusu degil. Haklisiniz biraz abarttim galiba. Egsersizleri hafta da 3-4 defa yapiyorum. Cardio yu ise her gün yapiyorum.

Ödem gibi bir sey söz konusu degil. Haklisiniz biraz abarttim galiba. Egsersizleri hafta da 3-4 defa yapiyorum. Cardio yu ise her gün yapiyorum.

1 gün kas güclendirici hareket yapiyorsaniz 2. güne pilates yapin
ve araya mutlaka dinlenme günü koyun.
Bir de spordan sonra (tercihinize göre) bir bardak süt, 1 tane muz ya da bir kücük kase yogurt tüketirseniz
kas yapiminda etkili olur.

Bacak ve kalca icin asagidaki (Winsor pilates-buns and thigh) egzersizler cok etkili.

Pilates - buns n thigh

Son düzenleme:
1 gün kas güclendirici hareket yapiyorsaniz 2. güne pilates yapin
ve araya mutlaka dinlenme günü koyun.
Bir de spordan sonra (tercihinize göre) bir bardak süt, 1 tane muz ya da bir kücük kase yogurt tüketirseniz
kas yapiminda etkili olur.

Bacak ve kalca icin asagidaki (Winsor pilates-buns and thigh) egzersizler cok etkili.

Pilates - buns n thigh

Bundan sonra ara vermeye dikkat edecegim. Söylediginiz gidalarida oldukca fazla tüketiyorum. cok tesekkür ederim.

önerdiğiniz egzersilerii ve bir kaç egzersiz daha yaptımm şuann dizimden yukarısı basen bölgemde otururken kalkarken inanılmaz derecede acı hissediyorum.Bu kadar fazla olması normal mi??

önerdiğiniz egzersilerii ve bir kaç egzersiz daha yaptımm şuann dizimden yukarısı basen bölgemde otururken kalkarken inanılmaz derecede acı hissediyorum.Bu kadar fazla olması normal mi??

Aci mi yanma mi ? yanma ise kesin o bölgede kaslariniz calismaya baslamis . Agri varsa egzersiz yapmissaniz olabilir diye düsünüyorum. Bu hareketleri yapmadan önce 20 dk da olsa isinmak gerekli .

Son düzenleme:
Ben de bir ara çok abartmıştım egzersizleri, çok feci bir ağrı acı yanma tarif bile edilmez problem doğmuştu.

Gerçekten önceden ISINMAK gerekiyor ve aman çabuk zayıflayayım mantığıyla da aşırı yüklenme yapmamak gerekiyor.

Zaten sayıları her hafta yavaş yavaş artırmak gerekiyor benim de bildiğim.

Bu arada ben de haftada 3 kere koşuyordum bir aydır bıraktım, sanki kilo aldım, daha fazla da yemiyorum..:(

Sporu bırakınca bu kadar çabuk mu kilo alınıyor?

Ben de bir ara çok abartmıştım egzersizleri, çok feci bir ağrı acı yanma tarif bile edilmez problem doğmuştu.

Gerçekten önceden ISINMAK gerekiyor ve aman çabuk zayıflayayım mantığıyla da aşırı yüklenme yapmamak gerekiyor.

Zaten sayıları her hafta yavaş yavaş artırmak gerekiyor benim de bildiğim.

Bu arada ben de haftada 3 kere koşuyordum bir aydır bıraktım, sanki kilo aldım, daha fazla da yemiyorum..:(

Sporu bırakınca bu kadar çabuk mu kilo alınıyor?

Spor bir sekilde yediklerimizi ve formumuzu dengede tutuyor. Yediklerimiz istemesekte fazla kalorili. Benim hic kilo sorunum olmamisti. Son bir kac ayda ne olduysa oldu 5 kilo aldim. yüzüm daha güzellesti ama vucüdumdaki kilolar sorun olmaya basladi. Sporu düzenli bir sekilde yapmak güzel . Özellikle kosmak ve yüzmek en iyisi ..Yüzme havuzlari biraz uzakta kaliyor yakin olsa hafta her gün giderim :)) Artik tatili bekliyorum. Ilk basta bir bikini figurum olmaz . Ilk 10 günde eski haline döner ins:))

ya canlarım ben çok sık kilo alıp veririm problemim sürekli zayıflamak,kilo kaybetmek.eskiden umursamıyordum ama şimdi kalçam düzleşti bombesi yok oldu.6aydır.
çok moralim bozuluyor 2 ay kalça egzersizleri yaptım hiç bir toparlanma olmadı.çok sinirleniyorum

ya canlarım ben çok sık kilo alıp veririm problemim sürekli zayıflamak,kilo kaybetmek.eskiden umursamıyordum ama şimdi kalçam düzleşti bombesi yok oldu.6aydır.
çok moralim bozuluyor 2 ay kalça egzersizleri yaptım hiç bir toparlanma olmadı.çok sinirleniyorum

Özellikle popo bölgesine merdiven cikma hareketi iyi geliyor . Birde 2 syfada verdigim linkler var . Sadece o bölgeleri calistiriyor belki isinize yatar.

denedim hepsini ama 2ay sonra sonuç alamayınca bıraktım.ufff tekrar başlarım belki.kilo alınca düzelir diye düşündüm,yanlara ddoğru genişlliyor artık.

denedim hepsini ama 2ay sonra sonuç alamayınca bıraktım.ufff tekrar başlarım belki.kilo alınca düzelir diye düşündüm,yanlara ddoğru genişlliyor artık.

Size özel olmassa bir soru soracagim. Oturarak mi caliyorsunuz ? Genelde oturanlarinda popolari yassilasiyormus. Benimde bir dönem bilgisayar basinda vaktim gecti ve popo anlaminda birsey kalmadi. Kilo aldim ve yeni egzersizlere basladim bu sever de genisledim. Hemde popo düzeldi.

Son düzenleme:
çalışmıyorum,yan gelip yatıyorum :27:evde genelde evet bu pcnin başında sürekli otururum.benimde aklıma geldi eşimde aynı şeyi söyledi.düzelmez artık.28yaşındayım ama ya erken değilmi düzleşmesi uf ya

çalışmıyorum,yan gelip yatıyorum :27:evde genelde evet bu pcnin başında sürekli otururum.benimde aklıma geldi eşimde aynı şeyi söyledi.düzelmez artık.28yaşındayım ama ya erken değilmi düzleşmesi uf ya

öyle düsünmeyin siz ne kadar egzersin yaparsaniz o kadar yerine gelir. :))

Bu arada merdiven cikmakta calistiriyor. Bir dönem apatmanda yasadim arada sirada , asasörü kullanmak yerine yangin merdivenlerini kullandim. Ise yariyor düzenli bir sekilde yapilirsa.

Aci mi yanma mi ? yanma ise kesin o bölgede kaslariniz calismaya baslamis . Agri varsa egzersiz yapmissaniz olabilir diye düsünüyorum. Bu hareketleri yapmadan önce 20 dk da olsa isinmak gerekli .

egzersizleri yaparkenn yanmaa oldu.Ama 2 gün üst üste yaptım.2. günde ypınca otururken kalkarkenn çok fazlaa acı duymaya başladım bacaklarımda hatta dizimdem yukarısında basen bölgesi ve kalcada oldu bu durum.Şuan geçti sanırım.Isınmamıştım ondan da kaynaklanabilir.

egzersizleri yaparkenn yanmaa oldu.Ama 2 gün üst üste yaptım.2. günde ypınca otururken kalkarkenn çok fazlaa acı duymaya başladım bacaklarımda hatta dizimdem yukarısında basen bölgesi ve kalcada oldu bu durum.Şuan geçti sanırım.Isınmamıştım ondan da kaynaklanabilir.

yanma kasin calistiginin göstergesidir. Yavas yavas baslayip , yapilan egzersizleri fazlalastirabilirsiniz. Her egzersizden önce isinma yapmaniz sart.

Etleriniz yumuşak ise sporla toparlanmıştır.Birde ilk hafta spor yapanlarda ödem oluşur.
İki kilo vermenize rağmen bu iki nedenden dolayı bu sonuca ulaşmış olabilirsiniz.
Spora ağırlık verilmeli fakat ağır sporlar yapılmamalıdır.
Daha sonra bu tempodan uzaklaştığınızda daha fazla kilo alırsınız ve bedeninizde sarkma oluşur.

ilginç olmuş ama kas iyidir ya :ssz:

hangi videoyu uyguladın merak ettim :1:

Back
X