Papa'dan Charlie Hebdo açıklaması

Papa takilmiyor diyerek söylemi hafifletemeyiz ki
burada zaten cehalet devreye giriyor
Yani buradaki konu islam Hristiyanlik vs değil buradaki sorun zihniyet sorunu
o yüzden kimsenin islama hakaret etme hakkı yok
illa tartışmak istiyorsa da bunlara uygun tartışma Platformu var çokça
ha bir de Efendimize yapılanlar in yanında bu çizimler çok hafif
Son olarak da ben katliamı savunmuyorum asla ama katiller yüzünden de yapılan saygisizliklara hos bakmam
ve mesele illa adam öldürmek de değil bu çizimler de onur kırıcı tahrik edici ve güç bunlarda olsa başımıza neler gelir çok iyi ifade ediyorlar

O karikatürü çizenler Hristiyanlar değil ki. Charlie Hebdo dinlere karşı sarkastik duruşuyla ünlü bir dergi ve geneli ateist çizerlerinin. :)
Konu bence de dinler değil zihniyet.
Bence de inançlara saygı gösterilmeli, tabi inançsızlığa da. O yüzden saygısız ithamlarda bulunan insanları bir kenara bırakıyorum, kimi Müslümanların şu öz eleştiriden kaçınan tavrı, şu ''Eee onlar da 1345 yılında bize şunları yaptıydılar onlara niye laf etmiyorsunuz?'' tavrı fazlasıyla irite edici.
Ben yurdum insanlarında bir öz eleştirel tutum göremiyorum maalesef. Oysa ki o bu malum saldırıya varana kadar daha ne hatalarımız var. Bu sitede bile bir ''ben ateistim'' de bakalım başına neler geliyor. Emin ol İslam'a yapılan saldırıların çok daha fazlası gayrimüslimlere yapılıyor bu sitede. Ama onlar inançsız ya hassasiyetleri olmaz!!! birçok yurdum kadınına göre.

Ben hristyanlara ait denedim ki bunu nerden anladınız?

Ben hristyanlara ait denedim ki bunu nerden anladınız?
''ve mesele illa adam öldürmek de değil bu çizimler de onur kırıcı tahrik edici ve güç bunlarda olsa başımıza neler gelir çok iyi ifade ediyorlar''
Şu cümlenden. Yanlış anlamışım demek, özür dilerim. Kastın karikatüristler miydi?

Normal olan bazı şeyler basın yoluyla veya bazen siyasetçiler aracılığı ile anormal gibi gösterilmedigi sürece
her türlü insan normal çevrede kabul görüyor
kendi içimizde aslında böyle bir problem olmuyor
kiskirtma olmadığı sürece
ayrıca müslümanlar
Müslümanın değil İslamın elestirilemez olduğunu kabul etseler belki özeleştiri de yapılabilir ancak bazen de sahip çıkmak zorunda bırakılıyor

Evet onlardi özre gerek yok da yanlış anlaşılma olmasın :)

Kendi içimizde böyle bir problem gayet de görülüyor meryem.
Her türlü insan normal çevre de kabul de görmüyor. :)

Papa Franciscus, Charlie Hebdo'nun kapağında Hz. Muhammed bulunan yeni sayısını yayımlamasının ardından açıklamalarda bulundu. Papa, saldırı için "Anneme küfreden yumruğu yer. Bu çok normaldir. İnsanların inançlarıyla dalga geçemezsiniz" dediği yorumla herkesi şaşırttı. Açıklamaya liderlerin nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor

yurdum ataistleri deistleri bizleri anlamadı ama papa anladı Allah razı olsun kendisinden..ve samimi buluyorum..

Neden böyle bir açıklama yapmış anlam veremedim. Papalığın senelerdir varolan siyasi ajandasına hiç uymuyor bu dedikleri. Yoksa politikalarını mı değiştiriyorlar diyeceğim de sanmıyorum.

Dünyaya islamı yaymaya çalışıyorlar diyorum inanmıyorsun. Hanedanların, büyük sermaye sahiplerinin falan dini olmaz. Bu insanlar için şu anda daha iyi bir yönetim aracı yok. Tam kapitalizme uygun. Full itaat, sorgulama yok. İlk başta da feminist ülkeler nasiplenecek, islam nuruyla aydınlanacaklar Biz göremeden ölürüz ama ya sorun etme onun için, sıkıntı yapma

Sen oyle san.
Bu dedigini 200 sene once desen eyvallah derdim, ama artik internet var, kitaplar var, bilim var. Insanlar gercege cok rahatlikla ulasabiliyor.
O itaat, sorgulama olmama isini pazarlama ve medyayla yapıyorlar. PR çalışmalarini duymuşşundur. Feminizmi leftizmle dikte eden onlar en başta. Yillardir yapiyorlar bunu. Senin dedigin gibi olsaydi niye uğraşsınlar senelerce bunun için? Kendinle çelisiyorsun bak yine.
Avrupada ateizm oranları almış başını gitmiş, adamlar ''Eşçinselleri bağrına basan, ateistler cennete gidebilir diyen'' ultra yumuşak Papa'ya bile nanik yapıyorlar, radikal İslamcıları mı kabul edecekler? Ha var olan radikal İslamcı grup genişleyebilir ama o kadar.
Avrupa düşünce özgürlüğünden vazgeçmez kolay kolay. Yaşam tarzlarına aykırı bir kere. Senelerce kalıpları kırmaları dikte edildi kendilerine.
O dediğin bizim gibi itaatkar toplumlarda olur. Avrupa başka türlü uyutulur, Orta Doğu başka türlü.
Avrupalılar bir daha din sömürüsüyle uyutulmazlar mümkünatı yok.
Yani anlayacağın mervecik olmadı bu defa da. Feminizme bir şey olmaz sen merak etme. Arkamız sağlam bizim. Big Brother is watching us.(Kendimce ingilizce kelime oyunu yaptım)

Son düzenleme:
merve ye katılmıyorum tabiiki,islamı yaymaya çalışma vs diye bir şey yok..dindar insanlar dinle ilgili şeylerle dalga geçilmesini tasvip etmezler,papada aynı şekilde,avrupalıya dediğin gibi din adı altında diyeyim birşeyleri empoze edemezsin,bizim halkımız islam ülkeleri buna daha müsait..
bence dinle bir yaşamdan dinsiz bir yaşam daha mükemmel değil...Avrupa afrika ülkelerinin tepesinde akbaba gibi gagalıyorken afrika Avrupa gibi bir medeniyet olamaz zaten..

Merve iddia ediyor ki Batılılar ülkelerine şeriat rejimini getirmeye çalışıyorlarmış. Avrupa da yakında Orta Doğu gibi olacakmış.
Mümkünatı yok olamaz. :)) Anca bir 300 sene sonra falan. :)))

Merve iddia ediyor ki Batılılar ülkelerine şeriat rejimini getirmeye çalışıyorlarmış. Avrupa da yakında Orta Doğu gibi olacakmış.
Mümkünatı yok olamaz. :)) Anca bir 300 sene sonra falan. :)))
bence hiç bir zaman öyle bir şey olamaz..abd sonrasında Avrupa ve sizri zekalarıyla şah mat ederler,israil ,rusya vs de onlarla tabii

Yok yaa bu dedigim aslında komplo teorisi. Çok ciddi bir düşünce degil yani. Ama biraz bakınca öyle gibi görünmüyor da degil hani Çok kültürlülük adına Avrupa'da çok garip şeyler yaşanıyor. Hatta islami hassasiyetleri konu edinmeyin diye yasak kanunları da çıkmış falan... Bazı yerler müslüman çogunluga ulaşmış falan... İsveç'te falan şeriat kurallarının geçerli oldugu caddeler falan kurulmuş mesela. Garip yani anladın mı?

Feminizmle de ilgi kurulabiliyor çünkü eger bir şeyi kabul ettirmek istiyorsan önce karşıtını sunman daha mantıklıdır... ki önce düşman yaratılsın ve sunacagın şeyi çözüm zannetsinler. Karşıtlar arası git gel böyle zaten. Önce bireysellik, geleneklerden kopuş... ardından bunun da suyu çıkınca topluluk olma, geleneklere dönüş... vs. Sonuçta bazılarına gerici diyoruz ya... günün birinde biz de gerici olabiliriz çünkü bizim de ''ee bu kadarı da fazla canım'' diyecegimiz durumlar çıkacaktır. Feminizm olayı da buradan alaka kuruyorum. ''e canım o kadar da degil artık'' diyerek bireysellikten, feminismden gelenksellige ve topluluk olma yoluna gidiş olabilir. Oralarda bazıları islamdan korkarken bazıları da garip bi şekilde islamı ve gelenekselligi över hale gelmiş... O yüzden öyle bi komplo teorisi aklıma gelmiyor degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…