Papağanlarım ve tüyleriyle başım dertte

Suheda96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
479
146
23
29
kızlar meraba sıkıntım çok büyük.. Cicikle ciciş isimli papağncıklarımın tüyleri böyle olmuş.. Ben bunları sahibinden iki gün önce aldım ama ne sıkıntıları var çözemedim sürekli kaşınıyorlar dış parazit var havlu kağıt serip inceledim fakat mantar hastalığıda döküntü yapabiliyormuş ben ne olduğunu çözemedim nolur yardımcı olun çok üzülüyorum aşkitolarıma

Canim bence sabah direk bir veteriner hekime gitur yazik belki bir hastaligi vardir canida yaniyordur simdi

Benimde vardi cennet papaganim vardu normalde tuylerinin cok guzel gosterisli olmasi lazim

Cilt hastaligi olabilir, vitaminsizlik olabilir, yeni ortama girdikleri icin stresten olabilir...

Veterinere sorun bence.

Bu cinste var mı bilmiyorum ama jakolar strese girdiklerinde tüylerini yoluyor izgaralik tavuk olana kadar, sahibinden ayrılan bir jako öyle olmuştu.. Sizinki farklı bir nedende olabilir tabi mevsimselde olabilir

tüy değişimi mevsimi... ama özellikle kendi yoluyorsa yeni ortamı ona stres yapmıştır böyle bu tipitipler hassas şeyler... bu kuşların derisinin yapısından kaynaklı toz döküntü yapıyorlar....

dış parazit var dedin nerden anladın ayyy bitler geldiyse evlerden ırak.....

Merhaba.
Doğal bir durum değil bu yaşanan. Bu ara tüy dökümünde olsalar bile böyle perişan bir görüntü olmuyor. Dış parazitten kaynaklı ise veterinere danışarak ilaç kullanın, sprey vermezler umarım.
Bir de parazit olayını hallettikten sonra tekrar yaşanmaması için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Zaten havalar da ısınıyor, arada bir sulandırılmış elma sirkesini püskürtebilir ve suyuna bir kaç damla katabilirsiniz. Kafesini de yıkadıktan sonra elma sirkesi sıkıp kurutun.

Dış parazit deriden siyah gri ve kan renginde dökükür bunu kağıt havlu sererek çok kokay anlarsınız çok ufak çaplıdırlar. İnsana bulaşma riskş yoktur fakat hayvanı ilerledikçe ölüme götürür kızlar. Ben mantarmı parazitmi çözemedim. Ama çok üzüküyorum. Aldığım kişiler bakmamış bir geldilerkş perişan haldeler burda biraz topladılar

Kendisi yoluyor mu peki tüylerini?

Ben de muhabbet besliyorum az çok bilgim var elimden geldiğince yardimci olmaya calisirim.

Yolmak değil de daha çok kaşınıyor ufak tüyleri gördüm kafeste

Eger dış parazit oldugunu gözünüzle gördüyseniz avisprey fln alin kanat altlarina sıkın 2 güne bir. Birmac defa uygulamaniz yeterli ne de olsa ilac ve zararli. Yani tedaviyi 1 hafta icinde bitirin en fazla. Havadar bir yerde yapmanız sagligi acisindan iyi olur. Ve kafeste dahil olmak uzere tum malzemeleri kaynar sirkeli suda bekletin ve yikayin. Sirke parazitleri öldürür.

Mantar olup olmadigini fotograftan anlayamıyorum. Muhabbet kuslarinda genelde ayak ve gagada oluyor yada goz cevresinde. Tedavisi cok basit. Oksijenli suyla bir defaya mahsus olmak uzere mantarlari silip daha sonra sabah aksam trosyd yada benzeri bir mantar kremi yada vazelin sürüyorsunuz iyilesene kdr. Bu uygulamalari hijyen acisindan kulak çöpüyle yapmanızı ve agzina gozune kacirmamanizi oneririm. Eger mantardan şüpheleniyorsanız bu tedaviyi deneyebilirsiniz zarari yok. Oncelikle veterinere goturmenizi tavsiye ederim fakat ülkemizde kustan anlayan veteriner cok az. İnternetten arastirin derim. İzmirde bir tane duymuştum mesela. Ben sirf bu yuzden kendi tedavimi kendim yaparım veterinerlere guvenmem kuşlar konusunda. Kanatlilarla ilgili egitimleri yok.

Ha bu arada kaşınması normal. Ama kendiNi yolarsa ya da birden ani bir sekilde tek bir noktaya yönelik kasinirsa sıkıntı var diyebiliriz. Tuyleri dökülebilir zaman zaman yenilerler bu normal bir sey. Strese de girmis olabilir. Bol bol B vitamini takviyesi almasi lazim. Petshoplardan Avisol B alip haftada 3 gun suyuna katabilirsiniz. Yada veterinerden Aminosol B alabilirsiniz kaliteli bir marka. Salatalik verin arada. Cekirdek ici de tuylere iyi gelir. Meyve sebzesini genel olarak eksik etmemenizi öneririm. Arada bir yani haftada 1 fln yumurta mamasiyla gida takviyesi yaparak tek tip beslenmeden kurtarmis olursunuz bu minik canı. Bunlar sadece tavsiye. Uygulayip uygulamamak size kalmis. Saglikli bir omur diliyorum miniklere :)

Çok teşekkür ederim şu sıralar hava iyi olduğu için çok çok az miktarda sirke ekleğim suda bazen gün aşırı bazen iki günde bir banyo yaptırıyorum çok seviyorlar. Evin içinde hapis tutmuyorum kafeste zaten hapisler terasa çıkarız banyo yapar güneşleniriz şarkı dinleriz film seyrederiz.. Haftada iki kez incir kurutup iki kişilik yapıyorum onlara ( bir tam incir) kafese takıyorum afiyetle yiyorlar. Çekirdek zaten eksik etmiyorum çok seviyorlar. Kafes ve yemlik suluk temizliğini gün aşırı yapıyorum akşamdan kaynamış sirkeli suya koyup sabah takıyorum önlerine tekrar. Özel karışımlı suları var beş litre suya 1 çay kaşığı şeker yarım çay kaşığı tuz bir tam çay kaşığı karbonat ve yarım limonu hem sıkıyorum hemde içine atıyorum su daha dinlenmiş ve daha taze oluyor. Ve bayılarak içiyorlar. Bana alışmaları zor olmadı çünkü sabit bir yerde bırakmadım çoğunlukla terastayız. Ve hep yanlarındayım :) oğlum ve ben çok seviyoruz onları

Vitamin olarakta haftada bir defa olmak şartıyla içinfe tüm vitaminlerin bulunduğu supravit şurubun 1 litreye bir çay kaşığı karışımından 4 saatlik bir uygulama veriyorum. Cici kuşlarım ondan buyana daha doğrusu eski sahiplerinden geldiklerinden beri daha iyiler

Kuru meyveler aşırı seker içerdiği icin hayvanlarin yemesi pek önerilmiyor. Malum tuz, seker, alkollu gida ve sıvılar, asitli, yagli gida ve sivilar zararli hayvanlara. Suyun icine kattiginiz seker, tuz, karbonat ne kadar saglikli inanin hicbir bilgim yok o yuzden yorum yapmayacagim. Karbonat fln pek saglikli gelmiyor bana. İnsanlara da zararli malum. Ben hazir su kullanıyorum kuşlarima. Meyve sebzeyi de taze olarak veriyorum kurutulmuş meyve vermem dediğim gibi. Ha bu arada facede bi sayfa var 60 bin civarı üyesi olan Muhabbet Kuşu adli sayfa. Oranin admini cok.bilgili. o sayfaya da akliniza takilanlari sorabilirsiniz. Ben admin Burak beyden cok sey ogrendim sag olsun. Tavsiye ederim :)

Benim eşim güvercin besleyicisi. Senelerdir. Veteriner barınaklarında da çalıştı. Onun tecrübe ve deneyimli oluşu yetiyor zaten çoğu konuda. Çok değil azar miktarda hayvanlara kurutulmuş meyve ve sebze verilmesi gerekiyor. Onlardan da besin vitamin ve mineral alıyorlar. Dört yaşında muhabbetim var kendi yavrum ve ben onu size yazdığım yöntemlerle bu yaşa getirdim. Anne baba yok o bi akrabamız da. Onlarda epey yaşlı 7 sene baktım yavruyken alıp. Papağanlar bana geleli 1 hafta olmadı ama bakımımla ilgimle sevgimle herşeye alıştılar. Çok şükür şimdi yuva hazırlığındayız. bilgileriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…