• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek bu kadar mı zor?

Arkadasim cozdum benn konuyu ayrintili okuyunca sizin bir araba kredisine giden paraniz iki diger kredileriniz ufak tefek dediginiz bile olsa var yani sizin paraniz cektiginiz kredilere gidiyor borclari bitirip duze cikin birdaha kredi almayin sanirim ihtiyac diye dusunup cektiginiz ve harcadiginiz kredileri taksit taksit oduyorsunuz ama bu taksitleri tek elde toplayinca kredi taksitlerinizin yoplami 2bin tl oluyor demekki arabanizin modeli ve o yil aldiginuz degeri defazlaymis demekki benzin zaten pahali araba olmasa kucuk sehirdeymissiniz bir vesaitle gidilir sanirim biryere gtmek isteseniz siz nasil olsa oderiz diye fazla acilmissiniz zamaninda araba olayi zaten luks bana gore
BÜTÜN borçları ödedikten sonra ellerinde 2 binlira kalıyormuş,kredi ödemeleri 2 binin dışında oluyor ben öyle anladım.

önemsenmeyen küçük harcamalar ay sonunda dag olabilir muhtemelen öyle birşey sizinkide , esiniz de kızmasa iyi olur bence yani ben hiç geliri olmayan bir insanım kocam köylü cinsinden arada ortalıktaki bozuklukları toplarım :))) ama 10-11 ay sonunda bir de baktım o bozukluklar 5000 lira civarı birşey etmiş bende sastım yani birikmeyen para yoktur önemsenmeyen meblağ vardır :)))
Brehh bozukluklara bak:KK53:

Ra
Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Rabbim daha çok versin inşallah ama 2000tl nasıl yetmiyor,bence eşinden gizli yap hesabını nereye nekadar gidiyor diye.Bak şimdi bize;967lira alıyor eşim,kira vermiyoruz kv evinde oturuyorum, kredi ,elektrik su telefon derken kalıyor 300,100unu ehliyete veriyoruz,2kaldi 200,100ay sonuna kadar haftalık pazar Kahvaltilik vs ayırıyoruz,kalan 100de ay sonuna kadar ekmek dolmuş parası..:KK12::KK12::KK12::KK12:

Butun odemeler haric 2000 lira para kaliyo ama yine elde avucta bisey kalmiyo oyle mi:KK57: Gercekten de evinizde bereket yok.

Allah razi olsun devlet ayda 300 lira burs veriyo birikim yapmaya basladim ki okul bitince dersaneye falan gidersem parasini ben odiyim aileme yuk olmasin diye siz nasil bu parayla birikim yapamiyosunuz hayret

Ra

Rabbim daha çok versin inşallah ama 2000tl nasıl yetmiyor,bence eşinden gizli yap hesabını nereye nekadar gidiyor diye.Bak şimdi bize;967lira alıyor eşim,kira vermiyoruz kv evinde oturuyorum, kredi ,elektrik su telefon derken kalıyor 300,100unu ehliyete veriyoruz,2kaldi 200,100ay sonuna kadar haftalık pazar Kahvaltilik vs ayırıyoruz,kalan 100de ay sonuna kadar ekmek dolmuş parası..:KK12::KK12::KK12::KK12:
İnanmıyorum size nasıl yettiriyosunuz maşallah
2 kişiyiz 500-600 sadece mutfak tutuyo 100 liraya biaylık mutfak bravo
Sakıncası yoksa siz neden çalışmıyosynuz

bozukluk derken bir iki lira değil sanırım :) yani bozukluk anlayışınızı merak ettim :)
soyle soyleyim tam tersi ortalıktaki 50 kurusları bile adam yerine koydum sene sonundada onlar beni adam yerine koydular :)) mutfak harcamalarınada dikkat ettim biraz mesela hesapladım hergün 12 liralık dondurma yiyormusum sıkıntıdan falan onları kestim bi müddet sonra bu bile aylık ortalama 300 lira zaten dediğim gibi her bir kurusu adam yerine koydum

Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?

sıkmadan para birikmiyor canım.... sıkacaksın..eşini de kendini de....
örneğin market eşyanı bim'den alacaksın, sebze meyveni pazardan akşam üzeri alacaksın...
kıyafeti bile yeri geldiğinde pazardan alacaksın....
benzin harcamamak için yeri gelecek gitmeyeceksin....sigara da bırakılacak.... başka türlü birikmiyor....

Valla para kazanmıyorum henüz ama yerinizde olsam o kalan 2000 tl nin 1000 tl sini bankada farklı bir hesap açıp oraya atar ve unuturum. Birkaç ay sonra bakmışsınız 5000 tl niz oluvermiş :D

Arkadaslar bereket cok onemli cok iyi para kazandiginiz donemde bile pat diye birsey cikiyor gidiveriyor para
Krediye girince de evet paranin bereketi ekstra kaciyor gibi
Herkese gecim bollugu versin Allah

Valla nasıl para kalmıyor anlamadım.Ben olsam en az 1200 kesin kenara atmıştım.
Bak giderlerimi yazayım da bir şok geçir bu durumda bile para bikirktiririm ALLAH'ın izniyle.
Kira:700
Bina temizlik+ int.:35
Kreş:550
Gün:300
Faturalar mutfak alışverişi+pazar parası:700
Araba benzin:200 tl
eşim harçlık:200tl
bana harçlık:200
Biriktirdiğim enaz 400 tl.
Eşimle aldığımız toplam ücret :3500 tl.
ALLAH bereket versin.

woh ! :KK57: 550tl kreş.. çok fazla ya :KK43: ben bekarım da, bu kadar beklemiyordum kreş fiyatını...

soyle soyleyim tam tersi ortalıktaki 50 kurusları bile adam yerine koydum sene sonundada onlar beni adam yerine koydular :)) mutfak harcamalarınada dikkat ettim biraz mesela hesapladım hergün 12 liralık dondurma yiyormusum sıkıntıdan falan onları kestim bi müddet sonra bu bile aylık ortalama 300 lira zaten dediğim gibi her bir kurusu adam yerine koydum

ay bende yapiyim :) 1 lira falan bana nedense biriktirmeye değmiyor gibi geliyor.. bundan sonra ne bulursam atcam bi kenara.. takdir ettim valla sizi iyi para biriktirmişsiniz.. ben yüzlirada koysam bir iki hafta sonra geri alıyorum olmuyor.. aylardır uğraşmama rağmen hala sıfırdayım

Bizde birikim yapamıyoruz eksi dyiz Kiradaysan bizim gibi çok zor...

konunun tamamını okuyamadım ama bir arkadaş biriktirmek istiyorsan gezmeyeceksin cok kıyafet almayacaksın cok dikkat edeceksin yazmış ki haklı da..peki biz ne zaman yiyip içip gezicez:(..çok uç paralar kazanmayıp hiçbirşeyden geri kalmayan insanların sistemini bende merak ediyorum..ben biriktirmeyi beceremeyen hatta istemeyenlerdenim sanırım:S

konunun tamamını okuyamadım ama bir arkadaş biriktirmek istiyorsan gezmeyeceksin cok kıyafet almayacaksın cok dikkat edeceksin yazmış ki haklı da..peki biz ne zaman yiyip içip gezicez:KK43:..çok uç paralar kazanmayıp hiçbirşeyden geri kalmayan insanların sistemini bende merak ediyorum..ben biriktirmeyi beceremeyen hatta istemeyenlerdenim sanırım:S

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Back
X