Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
en iyi para yatırım yapılarak birikiyor,,,
bizde evlendik eşimle düğün borçlarını ödedik, kirada oturuyorduk,, ne zaman düğün boçları bitti,,takı paralarını peşinat yapıp ev aldık,,, her ay evin kredisini ödüyoruz,,,,, eskiden 900 tl kira ödüyorduk şimdi 1580 tl kredi ödüyoruz,,,
990 tl kredinin faizini ödüyoruz ( zaten ortalama ödeyeceğimiz bir evin kirası ve yıllar geçtikçe bu para azalıcak)
600 tl de anapara yı ödüyoruz,,, ( bu parayı biriktirdiğimiz para olarak sayıyıorum 12 taksit ödedik, 7200 tl para biriktirdik 1 yıl içinde ve bizde hayatta bu parayı biriktiremezdik,,,)
bunların üstüne birde aldığın ev veya yaptığın yatırım para kazandırıyorsa misal bizim evimiz % 10 değer kazandı,,,
birde eğer bir evde araba varsa ne yazıkki o evde çok masraf oluyor

,,, gerçekten arabaya ihtiyacınız var mı ???
ben oturdum hesapladım araba sadece kapını önünde durduğunda ayda 150-200 tl para yiyor ben cebime ayda 150 tl taksi parası koyuyorum,, ( ki o kadar harcamıyorum bile taksiye ayda 50-60 tl civarıdır ama limiitim 150 tl)
eskiden kirada otururken elimiz daha dardı sanki,, şimdi daha iyiyiz şükür kirada oturukende para biriktiremiyorduk, şimdi de biriktiremiyoruz ama evimizi ödüyoruz,,,,
bende doğumdan 1,5 -2 yıl sonra çalışmaya başlayacağım,, inşallah durumuzu sağlımız yerinde olur bende o zaman küçük bir ev almak istiyorum,, kiraya veririm, kiranın üstünü tamamlarım bir evimiz daha olur emekli olunca rahat ederiz eşimle,,,