• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek bu kadar mı zor?

bu hesabı yaparken gelir vergilerini kattınız mı işin içine?

konu sahibi hesabını yapmış zaten ben tamamladım. şimdi komik geliyor olabilir size ama yetiştiremediğinizde siz de hesap yaparsınız o zaman eklersiniz gelir vergilerini, kumulatif matrahı...

görümcem var eşim 1500mümkün mı aş alıyo dıyo kırası 600 1 çocugu var 3 yasında ve suan 2.bebegını kucagına almak üzere ve inan kıyafetı mutfagı cok cok ii değilsede gecınıyolar ve duyudum kı ev alacaklarmıs ve kredıde oduyomus aklım almıyo nasıl yetiştiriyo dıye ev hanımı 2.çocuk cok buyuk cesaret
1500 maaşla ödese ödese 500 karakteri öder o da Ev almaya yetmez. Ya ek gelirleri var ya da yardım eden birileri yoksa mumkun mu sizce

Valla bix tek maas bebek bekliyoruz ayrica duun borcu odyrz ayda elimize 700 kalıyor tum masrqflar cikinca.ama kalmıyor para araba her ay olmasada iki ayda bi iyi parq yiyor masraf tamir vs.. satamiyoruz da cunku esimin is yeri cok uzak ve saatleri dolmus vs uymuyor isten ciktiginda dolmus vs bitmis oluyr aarqba zorunlu kullaniyrz ben bunanragmen ev diy yirtiniyorum ama napacamizi bilmiyorum sizi gorunce ben bian düşündüm iyi bi birikim yapabilirsiniz kizlar bence

çok fazlaymış bu biraz kısmayı deneyemez misin. ben acırım havaya giden paralara sırf bu yüzden araba almıyorum içine benzin koymam arabayla birlikte otoparkta otururum:))
Benzıni ben kendım almadığım ıcın bana o kadar batmıyor babam alıyor diye sanırım :) ben otopark parasına uzuluyorum çalıştığım yerde bıle park parası verıyorum haksızlık bence. Yenı araba alınca babam ayda sadece ıkı depo ben alırım dıyor bana bır depo bir hafta gıdıyor artık mecbur ya daha az gezeceğim ya da daha az yiyip yemek parasını benzıne verecegim :)

Benzıni ben kendım almadığım ıcın bana o kadar batmıyor babam alıyor diye sanırım :) ben otopark parasına uzuluyorum çalıştığım yerde bıle park parası verıyorum haksızlık bence. Yenı araba alınca babam ayda sadece ıkı depo ben alırım dıyor bana bır depo bir hafta gıdıyor artık mecbur ya daha az gezeceğim ya da daha az yiyip yemek parasını benzıne verecegim :)

benzin parası hariç 2 asgari ücret harcıyorsan daha vahim bence. neyse Allah artırsın :)

Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Birikim için size bir kaç alternatif önereyim,
bireysel emeklilik sistemleri: kredi kartından veya her an hesabınızdan en az 50 tl olmak koşuluyla kesinti yaparak birikir, ayrıca %25 devlet katkısı vardır, tabi bunun için sistemde 10 yıl kalma ve 56 yaş sınırı vardır, ama 10 yıldan veya 56 yaştan önce sistemden çıkarsanız da yine katkı payının belirli bir kısmını alabiliyorsunuz, internetten araştırabilirsiniz oranları.. ayrıca biriken para seçtiğiniz fonlarda da değerlendirilir.

birikimli vadeli hesaplar: en az 5 yıllık olmak koşuluyla minimum 500 tl ile açılabilir, yine bes gibi kredi kartından veya hesaptan kesilir, 5 yıldan önce çıkarsanız vade bozulur ve paranın faizini alamazsınız, 5 yıl sonunda ise anapara+faiz çekebilirsiniz.

aylık altın talimatı: otomatik ödeme talimatıyla her an belirtli bir gram veya tutar kadar altın alınıp banka hesabınıza yatar, istediğinizde bozdurabilirsiniz.

bunlar uygulaması kolay birikim yapma enstrümanları bana kalırsa. sektörde en çok talep gören ise bes.
şahsen ben üçünü de kullanıyorum, her zaman riski dağıtmakta fayda vardır.

kolay gelsin. bereketli olsun şimdiden.

Ben 2600 eşim 3400 lira maaş alıyor toplamda 6000.
Ama tayinden dolayı esimle farklı illerdeyiz.
Eşimin kirası 650
Benim kiram 750
Araba kredisi 1200 ve 2600 gitti yani benim maaşım.
Faturalar toplam 500
Ayrı gayri olunca mutfak masraflari çok oluyor eşim dışarıda yiyor o da 1000
Haftasonları eşim sürekli yanıma geliyor benzin parası 500
Öğrenim Kredi borcum 200
Hastane masraflari 150
Kıyafet gezme bebek alışverişleri 500
Eşimin sigarası 200
sabit kredi kartı borcu 300

Ve toplamda 5950 buna da şükür 50 lira kaldı :KK53: şaka bi yana hiçbişey anlamıyorum maaştan.birikim yapanları tebrik ederim
Çok muthiş bir gideriniz var
açıkcası ayrı sehırlerde calısıp kazanmanın karı nerede anlamadım

ayy biz de biriktiremiyoruz. ama çok yanlış harcamalar yaptık o yüzden.
kredi kartı kullanmamak en güzeli.

kartımın borcundan bende biriktiremiyordum kartı kapattırdım borcuda yapılandırdım simdi az az onu oduyorum, kartım olmadığından cebımdeki paraya göre alışveriş yapıyorum cok sıkışırsam altın hesabımdan harçlık gibi altın bozduruyorum yetıyor bana.
üç günlük dünya istedıgımı yer içiyorum kenara parada atıyorum borcumuda ödüyorum. eskıden yoktu boyle alışkanlıgım ne zaman hergun harcadıgımı yazdım baktım gereksız harcamalarımı sildim hayatımdan simdi sadece ihtiyacım olanı alıyorum yada cok begenırsem aklımda kalacaksa alıyorum.

ay sonunda 2000 gibi para kalıyormus, aldıgım para 1100 buna ragmen üç beş kenara atmaya çalışıyorum sonucta özel sektör çalışanıyım, ben bu halde bir şeyler yapmaya çabalıyorsam lütfen sizde liste yapın her gün nereye para veriyorsunuz yazın bunları hiçbir şey yapamıyorsanız bari aylık bir çeyrek alın bir yılda 12 ceyrek yapar buda 1700 gibi bir para yapar.

Yok canım benzinle bırlıkte yanı ve dıger otopark vale falan araba gideri aylık ıkı asgari ücret oluyor :) her turlu cok. Yazık
anladım eğer iyi bi birikimin varsa harcamak senin tercihine kalmış tabiki, ama hiç biriktiremeyip sırf arabaya bu kadar masraf gidiyosa senin adına üzülürüm çünkü 5-10 yıl sonra keşke şunlardan biraz kenara atsaymışım dersin. mesela her gün işe arabayla gitme veya vale li mekanlara gitme yani arabayı gören para istiyo bide böyle bişi var.

Benim kredim var. ayda 1200 tl. :(
ev mi aldık? Hayır
araba mı? hayır
düğün mü yaptık? Hayır

benim paralarım hep yollara gitti. babamlarla yakın şehirlerdeyiz annem hasta diye sürekli gittim geldim.
bir de evimize eşya aldık falan.
sonra kredi kartlarını kapatamayınca bi sürü borç oldu kredi çektim 37 bin tl ödeyeceğim tam 1 sene oldu.
2 sene daha ödenecek..
maaşımın hayrını göremedim daha. gelecek aydan itibaren zamlı maaş alıcam. kredinin bi kısmını bu zam ödeyecek inş. eşim de işe başlayabilirse rahatlarız diyorum.
en azından yazın bi tatil parası biriktirmek istiyorum..

Cnm kocan cok dik kafali degilse birikimi kadin yapar cocuk varsa harcamalar artar ama dedigim gibi sen yapacan birikimi kumbaran olsun bir urunun pahalisinu alma pahalişini aliyo gibi kumbaraya koy

Ben öğretmenim yeni atandim Eşime yakın bi ile eşimin olduğu yerde açık yoktu çünkü. Yazın ben gideceğim inşallah es durumundan. Yoksa tabiki bu şekilde hayat geçmez :KK66:
Yasa kabul edilirse 3 yıla çıkacak eş durumu tayini.

1 senede geri gelebiliyormu kesin erkekler :)

tabikide kesin değil bu durum.. eş durumu bile olsa geçebiliyor bazen bu durum.. ast üst ilişkisi var kim üst konumdaysa onun yanına gidilir falan diye.. her kurumun yönetmeliği farklı oluyor..

ev kredim var her ay 1000 tl ödüyorum ve şunu anladım borç yapmak bana göre değilmiş her ay maaşımdan direk kesilen o miktar beni benden alıyor bitsin de kurtulsam ama daha 4 sene var

Back
X